Evli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
Arkadaşın eşi van’a atandı. Kız burada kaldı 1 Yaşındaki çocuğuyla. Örnekleri çok. Zaten tatilli bir meslek diye tolere ediyor uzaklığı. Yaşadığınız yere tayin çok düşük ihtimalEvli olupda beraber yaşamıyorken ne huzuru:/ ben istemiyorum gitmesini gençken en güzel yaşlarda ayrı yaşamak çok zor geliyor bilemedim:/ İşyerindeyim kızlar müsait zamanda hepinize cevap yazıcam teşekkürler cevaplarınız için
Ben öğretmen olarak çalışsın demedim. Masör, antrenör olarak dedim.
şunu merak ettim cocugunuza kim baktı peki benimde 2 yaşında çocuğum varda atanirsam kim bakar felan diye dusunmustumKızım 2 yaşında, karnında diğer kızıma yeni hamile iken tek başıma Kars'ın Ermenistan sınırında bir ilçesine atandım. Üstelik eşimde memur olmasına rağmen tayinini vermediler, tek başıma kızımla kaldım. Zaman bir şekilde geçti. Bu duruma olumsuz yaklaşmadık ikimizde. Çocuklarımızın geleceği için krizi fırsata çevirdik. Her 15 günde bir eşim geldi yanımıza. Yeri geldi ben gittim arada. Doğru düzgün kavga bile etmedik bu süreçte. O geleceği zaman ben ultra süslü hallerimle karşılıyordum onu. Aynı şekilde oda benim için güzel sürprizler hazırlıyordu. Aşkımızı en güzel yaşadığımız yıllar olmuştu belki de. Birbirimizin kıymetini daha iyi anladık. Örneğin 1600 km yolu her 15 günde bir gelmesi bile kendimi değerli hissettiriyordu. Kazandığımızı belki yola harcadık ama çocuklarımız için çok güzel bir gelecek hazırlıyoruz Rabbimin izni ile. Birde gençliğimizin en güzel çağları geçecek doğuda demişsiniz ama batıda parasız olunca ultra lüks bir gençlik yaşanması pekte muhtemel değildir bence. Kesinlikle devleti düşünün. Zaten emin olun devlet kollarını açıp sizi beklemiyor. Yanlış anlamayın ama bakalım atanabilek misiniz?
Şubat ayında atanmıştım. Kendim okul öncesi öğretmeni olduğum için yanımda götürme şansım vardı. Biraz yanımda götürdüm, biraz annem geldi, biraz eşim geldi arada baktı. Sonra yaz tatili oldu. Eylül ayında seminerlerin 2. Haftasında doğum yaptım. Erken doğdu 2. Kızım sonra 16 hafta doğum izni kullandım.doğum iznim bitince bu defa 2 çocukla yeniden gittim karsa ama bu defa emniyet eşimin tayinini yine vermeyince görevlendirme istedi yanıma. Çok şükürki görevlendirme isteği 2 ay sonra kabul edildi. Yanımda kaldı bir süre geçici görevle. O sürede de gece nöbete gitti, gündüz kızlara baktı. Bende süt iznini kullandım gündüz 2 3 saat okulda oluyordum. Bir şekilde atlattık o süreci ama eşimin hakkını inkar edemem. İnanılmaz destek oldu bana. Ben ünv yide eşimle evlendikten sonra okudum ve her zamana dedi. Benim senin kazanacağın paraya ihtiyacım yok. Tercih senin ister çalış ister çalışma ama fikrimi sorarsan kendin için ayaklarının üzerinde durmalısın der eşim. İyiki onu dinlemiştimşunu merak ettim cocugunuza kim baktı peki benimde 2 yaşında çocuğum varda atanirsam kim bakar felan diye dusunmustum
spor salonunda çalışsa?kızlar eşim besyo mezunu, benim burda işim iyi olduğu için ve 6 yıl farklı şehire gidemiceğimiz için devleti hiç düşünmeden direk özel okullarda işe başladı. ama şartları inanılmaz kötü kolejlerin, bir sene sonunda maaşını bile alamadan çıktı işten zaten. şimdi gene okul arıyor ama çok zor gibi iş bulması, :/ evliyiz bide benim tek maaşım yetmiyor maddi sıkıntıya girdik iyice eşim de bunalıma girdi girecek. bekçi olmayı bile düşünmeye başladı, maaşları iyi ama onu da ben istemiyorum :/ başka ne iş yapabilir ben hiç bilmiyorum bu kpss durumlarını, mesela düz memur olarak biyerlere girebilir mi üniversite mezunu olduğu için, ptt vs gibi? ya da devlette öğretmen olmak istese 6 yıl doğuda görev şartı hala var mı öğretmenler için?
Doguda zorunlu hizmet var hala. Ama batidaki kimi illerin de bazi ilceleri dogu olarak kategorize ediliyor. Siz hangi ildesiniz? Ona gore bakabilirsiniz.
Öncelikle 6 yıl değil ,
3+1 olarak güncellendi.
Ve ek olarak ;
BESYO mezunu birinin işsiz kalması olağan dışı.
Adım başı futbol ,basket ,voleybol , yüzme gibi birsürü kurs var.
Halk eğitime bile başvursa kurs açabilir.
Eşiniz yeterince girişken değil sanırım.
yeni atandım hemde ataması çok zor olan bir bölümden, besyo ataması bize nazaran çok daha iyi 78 lerde kapatıyor ki başka yerlerde de iş imkanı var. bizim besyo hocası hakemlikte yapıyor bunu da düşünebilir..bence düşünsün atanmayı ... bekçilikte iyi önce bekçi olup ileride besyo dan atanabilir hayırlısı olsun umarım ..
Hakemlik için bir branşta şu kadar yıl profesyonal oynaması lazım vs diye bi şart vardı sanki tam bilmiyorum bi araştıralım
Yani kırılmayın da üni mezunu derken bir mühendislik bir tıp mezunu değil ki besyo yani neye kafa patlattı sanki. Ne üniversite mezunu işşziler bar pazarda limon satıyor. Yine de siz bilirsiniz tabi ama biraz açık olun takılmayın
Branşı ne yani spor dalı
Özel ders versin gerekirse bedava
Öğrenci edinsin başarı alsın o Zaman kolejler reklam için kapışır
Oğlum özel okula gidiyor ve altı tane beden eğitimi öğretmeni var ilkokul ve ortaokulda toplam
Daha da alsak mı diyorlar yetişmiyor diye
Ama öğretmenlerin hep ek özellikleri vs var kimi halkoyunu kimi modern dans ayrıca okul takımı için temel alanları var
Birisi çoğu kişinin bilmediği müzik aleti çalıyor vs
Yani donanımlı olunca iş bulunuyor eşiniz öğrenciler aracılığı ile reklam yapmalı
Örneğin basketbolcu ise gidip şehirde basketbol oynanan sahada izleyip iki üç çocuğu gözüne kestirip önce orada abi gibi çalıştırmalı sonra ailenize söyleyin deyip devamını getirmeli maalesef iş Aslanın midesinde
Öyle şartlar sıralamışsınız ki şu olmaz bu olmaz... Mükemmel iş direkt gelsin sizi bulsun istiyorsunuz. Bekçi olabilirmiş, ama olmasın yakışmıyor.
Özel okul? Maaş vermiyorlar Ok.
Kpss girip atansa? Ama doğuya gitmem ben.
Tamam da ne istiyorsunuz
İyi de birlikte yaşıyorsunuz Adam işsiz siz dertli
Para sıkıntınız var huzurunuz yok
Adam gidecek 15 günde bir hafta sonu gelecek hatta bazı yerlerde ders az oluyor pazartesi ya da cuma boş gün ayarlıyor okul idareleri üç gün oluyor
Evlilik her gece koyun koyuna yatmaktan ibaret değil ki sonuç itibari ile ömür uzun, Adam her sene bu sefer nerede iş bulacağım diye önümüzdeki 40 yıl düşünsün mü
Bir de sizin mesleğimizi de merak ettim açıkçası işiniz şu an iyi olabilir de alternatifiniz çok mu
Yani öğretmen olmak dururken bunu ertelemek işsizlik canına tak eden, bari bekçi olayım moduna gelmiş adama asla gitmesin demek bana pek ayakları yere basan bir tavır gelmedi
Arkadaşın eşi van’a atandı. Kız burada kaldı 1 Yaşındaki çocuğuyla. Örnekleri çok. Zaten tatilli bir meslek diye tolere ediyor uzaklığı. Yaşadığınız yere tayin çok düşük ihtimal
Kızım 2 yaşında, karnında diğer kızıma yeni hamile iken tek başıma Kars'ın Ermenistan sınırında bir ilçesine atandım. Üstelik eşimde memur olmasına rağmen tayinini vermediler, tek başıma kızımla kaldım. Zaman bir şekilde geçti. Bu duruma olumsuz yaklaşmadık ikimizde. Çocuklarımızın geleceği için krizi fırsata çevirdik. Her 15 günde bir eşim geldi yanımıza. Yeri geldi ben gittim arada. Doğru düzgün kavga bile etmedik bu süreçte. O geleceği zaman ben ultra süslü hallerimle karşılıyordum onu. Aynı şekilde oda benim için güzel sürprizler hazırlıyordu. Aşkımızı en güzel yaşadığımız yıllar olmuştu belki de. Birbirimizin kıymetini daha iyi anladık. Örneğin 1600 km yolu her 15 günde bir gelmesi bile kendimi değerli hissettiriyordu. Kazandığımızı belki yola harcadık ama çocuklarımız için çok güzel bir gelecek hazırlıyoruz Rabbimin izni ile. Birde gençliğimizin en güzel çağları geçecek doğuda demişsiniz ama batıda parasız olunca ultra lüks bir gençlik yaşanması pekte muhtemel değildir bence. Kesinlikle devleti düşünün. Zaten emin olun devlet kollarını açıp sizi beklemiyor. Yanlış anlamayın ama bakalım atanabilek misiniz?
Canim sana acik konusiyim besyo mezunlarinin dersleri türkce matematik yada ögretmenlik alani dersleri olmadgi icin kpssyi kazanmalari zor oluyo çaba sarfetmesi lazim buda sizin 2 senenizi alir. Kpssnin garantsi yokki özeldede calssa asgari ücret bile alamaz ki işini oturtmadan neden ewlendiniz
İyi bir işiniz varsa nasıl geçinemiyorsunuz?
Kurs acsin halk oyunlari fitness.. alanina talep cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?