Eşim öğretmen ama iş bulamıyor

İyi de birlikte yaşıyorsunuz Adam işsiz siz dertli

Para sıkıntınız var huzurunuz yok

Adam gidecek 15 günde bir hafta sonu gelecek hatta bazı yerlerde ders az oluyor pazartesi ya da cuma boş gün ayarlıyor okul idareleri üç gün oluyor

Evlilik her gece koyun koyuna yatmaktan ibaret değil ki sonuç itibari ile ömür uzun, Adam her sene bu sefer nerede iş bulacağım diye önümüzdeki 40 yıl düşünsün mü

Bir de sizin mesleğimizi de merak ettim açıkçası işiniz şu an iyi olabilir de alternatifiniz çok mu

Yani öğretmen olmak dururken bunu ertelemek işsizlik canına tak eden, bari bekçi olayım moduna gelmiş adama asla gitmesin demek bana pek ayakları yere basan bir tavır gelmedi

Arkadaşın eşi van’a atandı. Kız burada kaldı 1 Yaşındaki çocuğuyla. Örnekleri çok. Zaten tatilli bir meslek diye tolere ediyor uzaklığı. Yaşadığınız yere tayin çok düşük ihtimal

Kızım 2 yaşında, karnında diğer kızıma yeni hamile iken tek başıma Kars'ın Ermenistan sınırında bir ilçesine atandım. Üstelik eşimde memur olmasına rağmen tayinini vermediler, tek başıma kızımla kaldım. Zaman bir şekilde geçti. Bu duruma olumsuz yaklaşmadık ikimizde. Çocuklarımızın geleceği için krizi fırsata çevirdik. Her 15 günde bir eşim geldi yanımıza. Yeri geldi ben gittim arada. Doğru düzgün kavga bile etmedik bu süreçte. O geleceği zaman ben ultra süslü hallerimle karşılıyordum onu. Aynı şekilde oda benim için güzel sürprizler hazırlıyordu. Aşkımızı en güzel yaşadığımız yıllar olmuştu belki de. Birbirimizin kıymetini daha iyi anladık. Örneğin 1600 km yolu her 15 günde bir gelmesi bile kendimi değerli hissettiriyordu. Kazandığımızı belki yola harcadık ama çocuklarımız için çok güzel bir gelecek hazırlıyoruz Rabbimin izni ile. Birde gençliğimizin en güzel çağları geçecek doğuda demişsiniz ama batıda parasız olunca ultra lüks bir gençlik yaşanması pekte muhtemel değildir bence. Kesinlikle devleti düşünün. Zaten emin olun devlet kollarını açıp sizi beklemiyor. Yanlış anlamayın ama bakalım atanabilek misiniz?

Canim sana acik konusiyim besyo mezunlarinin dersleri türkce matematik yada ögretmenlik alani dersleri olmadgi icin kpssyi kazanmalari zor oluyo çaba sarfetmesi lazim buda sizin 2 senenizi alir. Kpssnin garantsi yokki özeldede calssa asgari ücret bile alamaz ki işini oturtmadan neden ewlendiniz

İyi bir işiniz varsa nasıl geçinemiyorsunuz?

Valla 4 yıllık üniversite mezunu olup polis bekçi infaz koruma memuru olan bir sürü insan var.ki gayet de güzel bence. Ayrıca özel sektörde de çalışabilir migros gibi büyük marketlere girebilir. Ha iş beğenmiyorsa yapacak bir şey yok. Bu durumda Kpss'ye çalışıp öğretmen olarak atanır 3-4 yıl ayrı kalırsınız.

Anladığım kadariyla siz eşinize engel oluyorsunuz işimi birakamam doguya gidemem .bende ogretmenim ve esim erkek haliyle sen yeterki atan ben gelirim isimi bırakıp diyor çocuğumuzda var üstelik.bu bolumu seçerken adam atanmak için seçti herhalde özellerden çok bisey beklemeyin bende çalıştim eşek gibi calisoyosun para çok az oluyor

şunu merak ettim cocugunuza kim baktı peki benimde 2 yaşında çocuğum varda atanirsam kim bakar felan diye dusunmustum

Spor kurslarına başvurabilir. Yüzme, basketbol, futbol... Grup olarak öğrenci çalıştırabilir kendi.
Branşı nedir? Bir tanıdığımız sitenin tenis sahasında azımsanmayacak derecede öğrenciye ders veriyor.
Spor bir nimet. Hele ki tatil zamanlarinda.
Biraz girişim biraz reklam biraz vizyonla geliştirebilir işini.

Böyle yazınca olmayacak iş gibi gelebilir ama öyle değil inanın.

Temizlik için yardımcı aldım. Kadın tek başına başlamış ise kart bastırmış eleman toplamis. Temizlik şirketi kurmuş. Aradım telefonda konuşurken ben yetkiliyim dedi. Aman dedim işi iyi bilen birini yollayın lütfen. Ben kendim geleceğim abla zaten dedi. Helal olsun sana be kadin dedim içiMden.

Arkadasimin esi besyo mezunu,cocuk esirgeme yurdunda yillardir guvenlik olarak calisiyor.Ilk etapta is bulsun bunalmasin .Durumunuzu duzeltin .Sonra ogretmenlik vs arayisa girsin bence.

Şokta kasiyerlik yapan bayan beden eğitimi öğretmeniyim atama bekliyorum demişti atanması zor belki ama oğlumun yüzme kursundaki hocası da besyo mezunu paraya para demiyor hem yüzme hem jimnastik kursları veriyor bir düşünün birçok kişi aynı durumda moralinizi bozmayın.

şunu merak ettim cocugunuza kim baktı peki benimde 2 yaşında çocuğum varda atanirsam kim bakar felan diye dusunmustum
Şubat ayında atanmıştım. Kendim okul öncesi öğretmeni olduğum için yanımda götürme şansım vardı. Biraz yanımda götürdüm, biraz annem geldi, biraz eşim geldi arada baktı. Sonra yaz tatili oldu. Eylül ayında seminerlerin 2. Haftasında doğum yaptım. Erken doğdu 2. Kızım sonra 16 hafta doğum izni kullandım.doğum iznim bitince bu defa 2 çocukla yeniden gittim karsa ama bu defa emniyet eşimin tayinini yine vermeyince görevlendirme istedi yanıma. Çok şükürki görevlendirme isteği 2 ay sonra kabul edildi. Yanımda kaldı bir süre geçici görevle. O sürede de gece nöbete gitti, gündüz kızlara baktı. Bende süt iznini kullandım gündüz 2 3 saat okulda oluyordum. Bir şekilde atlattık o süreci ama eşimin hakkını inkar edemem. İnanılmaz destek oldu bana. Ben ünv yide eşimle evlendikten sonra okudum ve her zamana dedi. Benim senin kazanacağın paraya ihtiyacım yok. Tercih senin ister çalış ister çalışma ama fikrimi sorarsan kendin için ayaklarının üzerinde durmalısın der eşim. İyiki onu dinlemiştim

Besto Ataması var mı bilmiyorum ama bu yıl çift yıl olduğu için KPSS ye girip düz memur olabilir.

spor salonunda çalışsa?

Bence önce siz ego probleminizi aşın. Şu an elini sallasan üni mezununa çarpıyorsun. Üniversite kazanıp bitirmek çoook eskiden prestijliydi şimdi değil. Eşiniz bence başka işler de yapabilir ama muhtemelen siz izin vermiyorsunuz.

spor salonu bekçılık en azından bekçılıkten polisliğe geçiş var polislık neden olmasın?

Doguda zorunlu hizmet var hala. Ama batidaki kimi illerin de bazi ilceleri dogu olarak kategorize ediliyor. Siz hangi ildesiniz? Ona gore bakabilirsiniz.

Ankara'dayız bi araştırayım

Girişkenlikle alakası yok daha yeni işsiz kaldı, araştırıyoruz işte. Besyo mezunun birinin işsiz kalması nası olağandışı ya aynı fakülteden mezun biçok işsiz arkadaşı var o kurslar falan 3 kuruş maaş veriyor maalesef.

İlla tıp gibi mühendislik gibi zihin çalıştırıcı işler mi nitelikli oluyor yani ne alaka? Fiziksel olarak çok zorlayıcı ve yorucu gerçekten emek harcayarak okuduğu için istemedim ama son çare olursa mecbur yapacak tabi

Branşı futbol. Teşekkür ederim dedikleriniz mantıklı

Hayır tabiki mükemmel iş gelsin bulsun demiyorum hanımefendi ben sadece ayrı yaşamak istemiyorum herkesin kendi tercihi. İş bulamazsa bekçilik tabi olucak yapacak bişey yok. Başka özel okullara da başvuruyor sürekli.

Ben yarı devlet yarı özel bi kurumdayım, işim rahat ve bırakmak istemiyorum.

Çok zor ama yani sanmıyorum ben kalabileceğimi

Atanması ayrı bi sıkıntı zaten tabi ama tercih meselesi ben ayrı yaşamayı hiç istemiyorum.

İşini oturtması beklesek 35i bulurduk heralde:d

İyi bir işiniz varsa nasıl geçinemiyorsunuz?

Tek maaşla ev geçindirmek tabi ki zor, işim iyi diye illa ev geçindirmeye yetecek kadar değil rahatım ve çok iyi bi kurumdayım

Kurs acsin halk oyunlari fitness.. alanina talep cok

Bunu araştırıcam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…