• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim olmadan yapamamak

Ama az anladım gibi.

Siz kendinizi pek değerli görmüyorsunuz; daha doğrusu hani eskinin "Kadın" kafası vardır ya (Bunu küçümsemek gibi bir amaçla yazmıyorum, kendini paralamanın normal sayıldığı zamana binaen yazıyorum), her şey kadının elindedir denir, kadın yapar, kadının görevidir, kadın gibi kadın erkeği adam yapar, erkeği memnun etmek kadındadır, çocuklar dendi mi kadından başkası anlamaz, yemek aş temizlik bunlar kadının işidir vb. böyle bir ortamda mı büyüdünüz ki acaba.

Eşinizden yardım istediğinizde size "Sen yaparsın, tak motoru devam" demiş ya mesela, gülümseyip geçmeniz, normal karşılamanız; eşiniz eve gelince bi huzura kavuşmanız "Erim eve geldi bu akşam da oh" şükrü gibi. Hani erkek uçar kaçar, kadın hep ayağı yere basar, arkasını önünü toplar gibi gibi... Bence bu oturmuş, kabul edilmiş bir şey halinde sizde. Canınızın kıymetinden önce eşinizin rahatı geliyor.

Farkındayım demeyin, bi kanıksama var, insan illa patlar bir yerden sonra. Belki 9 sene sonra ufaktan uyanıyorsunuz.

Yokuspokus Yokuspokus evet aynen öyle bi ailede büyüdüm. Eşimin ailesi de aynen öyle yapıda. Her şey şu an çok güzel pür i pak ama içimde bişey dürtüyo beni bunun sonu iyiye gitmiyo diye

Valla benim okurken içim şişti. Asla birine karşı böyle olamadım. Kendi özel hayatın, sınırların olmalı. Bu kadar iç içe bağımlı olmak bana göre yanlış.

Bu düzene bi bas kaldırmayı deneyin o zaman eşinizin size tavrı ne olur hala bu duygularda olur musunuz bakın bakalım

Yokuspokus Yokuspokus evet aynen öyle bi ailede büyüdüm. Eşimin ailesi de aynen öyle yapıda. Her şey şu an çok güzel pür i pak ama içimde bişey dürtüyo beni bunun sonu iyiye gitmiyo diye

Böyle gelir böyle gider. Siz yıprandığınızla kalırsınız adam da yayıldığıyla.
Yani 9 senedir bu oturmuş, hizmet etmekten bir şikayetiniz yoksa, eh sallayın gerisini. Adam eve gelir iki kösülür yatar uyur. Siz evi ev yaparsınız yaşar gidersiniz.

Ha değiştirmek istiyorsanız, yardım talep ettiğinizde "Kendin yap işte" lafının cevabını-tavrını koyarsınız, isyan bayrağını çekersiniz. Bunun sonucu da ya adam bi silkelenir (ki ailesi öyle diyorsunuz zor), ya da tavır koyar daha beter olur.

Bir şey diyemiyorum bu yüzden. Yani en fazla "Bu şekil yaşamak sorun değilse, devam edin, kendinizi de her şeye yetişmek için parçalamayın, bazen salın gitsin, bi hafta pazarı unutun adama sipariş edin, bir hafta ütüsünü eksik yapıverin, yemeği 4 çeşit yapmayın 1-2 çeşit koyun takılın gidin" diyebilirim. Bu "Kendinizi çok parçalamayın" ikazımı da yabana atmayın, benzer aile yapısında olan bir arkadaşım hastalandı her yere yetişmekten (Allah korusun). Ondan diyorum.

Böyle gelir böyle gider. Siz yıprandığınızla kalırsınız adam da yayıldığıyla.
Yani 9 senedir bu oturmuş, hizmet etmekten bir şikayetiniz yoksa, eh sallayın gerisini. Adam eve gelir iki kösülür yatar uyur. Siz evi ev yaparsınız yaşar gidersiniz.

Ha değiştirmek istiyorsanız, yardım talep ettiğinizde "Kendin yap işte" lafının cevabını-tavrını koyarsınız, isyan bayrağını çekersiniz. Bunun sonucu da ya adam bi silkelenir (ki ailesi öyle diyorsunuz zor), ya da tavır koyar daha beter olur.

Bir şey diyemiyorum bu yüzden. Yani en fazla "Bu şekil yaşamak sorun değilse, devam edin, kendinizi de her şeye yetişmek için parçalamayın, bazen salın gitsin, bi hafta pazarı unutun adama sipariş edin, bir hafta ütüsünü eksik yapıverin, yemeği 4 çeşit yapmayın 1-2 çeşit koyun takılın gidin" diyebilirim. Bu "Kendinizi çok parçalamayın" ikazımı da yabana atmayın, benzer aile yapısında olan bir arkadaşım hastalandı her yere yetişmekten (Allah korusun). Ondan diyorum.
Çok teşekkür ederim söylediklerinizi düşüneceğim sanki artık bişeylerin vakti geldi gibi de ben kabul etmek istemiyorum gibi. Bilmiyorum bu konuyu uzun uzadıya düşünmenin vakti geldi sanırım

Merhaba sevgili KK
önce kendimi tanıtayım : 27 yaşındayım 9 yıl önce severek değil görücü usulü evlendik eşimle eşimle sabah 9 akşam 6 şeklinde çalışıyorum iki tane kızımız var 8 ve 2.5 yaşında eşimde bir hafta sabah 7 akşam 3 bir haftada öğlen 3 akşam 11 şeklinde çalışıyor. Eşim akşamları evde olduğunda erken geldiği hafta yani çok rahatım onun yanında olmak huzur veriyor bana pazar günü tüm gün evde yine aynı çok rahatım sağolsun hiç bi şekilde ev işinde çocuklarda yardımcı felan olmaz kendisi sadece kanepesine uzanır ve televizyon izler ama onun evde olması bile yetiyo hal böyleyken bile ben hep onun yanında olmak istiyorum evin ve çocukların her türlü yükünü ben çekiyorum ve bundan da hiç rahatsızlık duymuyorum . eşimin akşam işte olduğu zamanlar hiç eve giresim gelmiyor o işten gelene çatlıyorum sıkıntıdan . bitmek bilmez bi enerjiyle herşeye koşturuyorum ama hiç şikayet etmiyorum hep onu ve çocuklarımı rahat ettirmeye çalışıyorum. Eşimle bu zamana gelene kadar çok zorluklar atlattık Rabbimin her gününe şükür bu günlerimiz bir nimet gibi geliyor şu an bana. Diyeceğim o ki içimden bi ses kızım hicran bunlar bi gün bi tarafında patlıycak diyo ama ne zaman bilmiyorum . Bunları size anlatma sebebim siz hiç hayatınızda böyle zamanlar geçirdiniz mi yani sizce eşime bu kadar bağlı olmam onsuz birşey yapamıyor olmam normal mi niyeyse bana hiç normal gelmiyor :KK43:((
benimde esim hic biseye elini surmez herseyi ben hallederim ama hic bagli degilim tersine evden kovaliyorum git diyorum yoksa ha bire destegi birak kirletiyo dagitiyo evi cok bagli olmayin o ne oyle

bende eşimi çok severim
aynı yerde çalışmıyoruz ama çalışma saatlerimiz, izin günlerimiz aynı
her şeyi genel olarak beraber yaparız
ama bazen yalnız kalmak isterim
yaa en azından evimde
genelde de onun bir iki ayda bir eğitimi olur 1 hafta kadar ikimize de çok iyi gelir bu
bide benimle her işi yapar eşim
fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir bana göre
ne demek bütün işi çocukları alış verişi ben yükleneceğim
eeee eşim ne yapacak o arada yada o benim hayatımda ne diye var
eşimde bende senin ve eşinin ailesi gibi ailelerde yetiştik ama öyle yaşamak zorunda değiliz

Canım hiç mi dışarıda beraber birşeyler yapmıyorsunuz?
Ayrıca biraz sana yardımcı olsa iyi olur gibi geldi..
Kendini komple eşine ve çocuklarına adamışsın..
Sanki biraz da kendine zaman ayırsan iyi olur..

ben rica etsem bile ' aşkım benim sen harika bi kadınsın herşeyi yaparsın beni kaldırma hadi bi tak motoru ' diyo bu sefer gülüyorum ve ısrar edemiyorum
Sizi çözmüş eşiniz..böyle diyerek her işi size kitlemis..bir defa yapmayın bakalim tepkisi nolacak..sizin tepkiniz ne olacak

Ben de eşim yanımdayken daha rahatım. Ben senin gibi tüm evi sırtlanmadım tabi ona da iş veriyorum. Anca beraber kanca beraber. :KK48:

Hem 2 çocuk hem iş hem tüm evin işleri bana bakarken eşim kıçını devirip yatarsa halime şükretmem "kalk da işlerin ucundan tut" derim. Bu da eşim yanımdayken beni rahat hissettiriyor..

ben rica etsem bile ' aşkım benim sen harika bi kadınsın herşeyi yaparsın beni kaldırma hadi bi tak motoru ' diyo bu sefer gülüyorum ve ısrar edemiyorum

Eşiniz kendini çok akıllı sanıyor. Her kadına sökmez tabi bu..
Ama baya insafsız bir adammış. Tabi siz mutlusunuz yapacak bir şey yok kolay gelsin size..

Ama az anladım gibi.

Siz kendinizi pek değerli görmüyorsunuz; daha doğrusu hani eskinin "Kadın" kafası vardır ya (Bunu küçümsemek gibi bir amaçla yazmıyorum, kendini paralamanın normal sayıldığı zamana binaen yazıyorum), her şey kadının elindedir denir, kadın yapar, kadının görevidir, kadın gibi kadın erkeği adam yapar, erkeği memnun etmek kadındadır, çocuklar dendi mi kadından başkası anlamaz, yemek aş temizlik bunlar kadının işidir vb. böyle bir ortamda mı büyüdünüz ki acaba.

Eşinizden yardım istediğinizde size "Sen yaparsın, tak motoru devam" demiş ya mesela, gülümseyip geçmeniz, normal karşılamanız; eşiniz eve gelince bi huzura kavuşmanız "Erim eve geldi bu akşam da oh" şükrü gibi. Hani erkek uçar kaçar, kadın hep ayağı yere basar, arkasını önünü toplar gibi gibi... Bence bu oturmuş, kabul edilmiş bir şey halinde sizde. Canınızın kıymetinden önce eşinizin rahatı geliyor.

Farkındayım demeyin, bi kanıksama var, insan illa patlar bir yerden sonra. Belki 9 sene sonra ufaktan uyanıyorsunuz.

Yuvayı dişi kuş yapar timsali.. :KK66:

Yuvayı dişi kuş yapar timsali.. :KK66:

O hangi kuş acaba? Hangi kuş türü bak aklıma takıldı :D

Geçende kuşlarla ilgili bi belgesel vardı, denk geldi izliyorum.
Erkek kuşlar yapıyor yuvayı, yarışıyorlar hatta. En son dişi, hangisini beğenirse o yuvaya oturuyor. Böylece eş olmayı da kabul etmiş oluyor :))
Birinde de ortaklaşa yapıyorlar, hatta bi dal getirmiş dişi kuş mu ne, diğeri o dalı beğenmeyip atıyor, başka getiriyor vs.
Penguenler desen zaten tamamen müşterekler evlat bakımında, yiyecek toplamada.
Hangi kuşun dişisi acep o yuvasını yapan :/

Merhaba sevgili KK
önce kendimi tanıtayım : 27 yaşındayım 9 yıl önce severek değil görücü usulü evlendik eşimle eşimle sabah 9 akşam 6 şeklinde çalışıyorum iki tane kızımız var 8 ve 2.5 yaşında eşimde bir hafta sabah 7 akşam 3 bir haftada öğlen 3 akşam 11 şeklinde çalışıyor. Eşim akşamları evde olduğunda erken geldiği hafta yani çok rahatım onun yanında olmak huzur veriyor bana pazar günü tüm gün evde yine aynı çok rahatım sağolsun hiç bi şekilde ev işinde çocuklarda yardımcı felan olmaz kendisi sadece kanepesine uzanır ve televizyon izler ama onun evde olması bile yetiyo hal böyleyken bile ben hep onun yanında olmak istiyorum evin ve çocukların her türlü yükünü ben çekiyorum ve bundan da hiç rahatsızlık duymuyorum . eşimin akşam işte olduğu zamanlar hiç eve giresim gelmiyor o işten gelene çatlıyorum sıkıntıdan . bitmek bilmez bi enerjiyle herşeye koşturuyorum ama hiç şikayet etmiyorum hep onu ve çocuklarımı rahat ettirmeye çalışıyorum. Eşimle bu zamana gelene kadar çok zorluklar atlattık Rabbimin her gününe şükür bu günlerimiz bir nimet gibi geliyor şu an bana. Diyeceğim o ki içimden bi ses kızım hicran bunlar bi gün bi tarafında patlıycak diyo ama ne zaman bilmiyorum . Bunları size anlatma sebebim siz hiç hayatınızda böyle zamanlar geçirdiniz mi yani sizce eşime bu kadar bağlı olmam onsuz birşey yapamıyor olmam normal mi niyeyse bana hiç normal gelmiyor :KK43:((

normal normal :)

bizde eşim 9 6 çalışıyor ben 1 hafta 9 6 1 hafta öğlen 1 akşam 10

mesela bugün akşamcıyım

eşim evde tek kalınca üzülüyorum özlüyorum tabiki

o da mutsuz oluyor ama ne yapalım iş bu çok şükür sağlığımız yerinde olsun çalışalım sende öyle düşün

Kocani sevmiycende kimi sevcen :) bu sevgi onu daha katlanabilir yapiyor bu yuzden mutlu ol bence...

Merhaba sevgili KK
Kırılacaksiniz belki ama gözünüzü açıp eşinizi gördüyseniz normaldir bence siz bunların hepsini sevgiden değil yapılması gereken bu olduğu için yapıyorsunuz büyük ihtimal anneniz falan da böyleydi anlattığınıza bakılırsa hiçbir hobi yok kişisel bir uğraş yok çevrede hiç farklı ilişkiler gördünüz mü ya da baba sizin evde nasıl biriydi? Eve girdiği anda yemek masası kurulan hizmet edilen biri miydi? Bunların hepsi etken sevmekten bunlar yapılsa demekki ben hiç sevmiyorum eşimi.
Benim yaşım sizden küçük ama evlenene kadar gidip çalışmadığım şehir kalmadı evde bizim yemeği çoğu zaman babam yapardı bundan büyük haz alırdı ,hele düzen temizlik bayılırdı beraber yapardık annemde bize eşlik ederdi mesela ben hep böyle alıştığım için adam koltuğa yatınca dürtüyorum kalk bende senin gibi çalışan insanım yorgunum yapacaksın diye ha çoğu zaman kendim yaparım ama yorgunsam sırf o rahat etsin diye hiç uğraşamam çoğu zaman o elinde telefon oturur ben rahat rahat film izlerim kitap okurum bazen geç gelir fırsat bu fırsat diyip kendime zaman ayırırım yani bağımsız olurum evde tesisat işini bile kendi başıma yaparım gezilecek mi tek gezerim alışveriş ihtiyacım mi var tek v.s v.s böyle şeyleri uzun zaman tek yapınca birine ihtiyaç olmuyor bir düşünün bakalım hiç benzeri şeyleri tek başardınız mı? Yoksa sen kızsin sen dur kadın dediğin evini bal dök yala yapar kadın dediğin hem evde hem iş de çalışır, erkek adam iş mi yapar erkek evin direği tarzı bir toplumda mi yetiştiniz ?eğer cevap evetse sebep bu sevgi falan değil kendini erkeğe adamak eşittir hanım olmak

Bence onsuz bir şey yapamamak da her şeyini yapıp bunun bir sorun olmaması da normal değil.
Ben sizin çok yalnız hissettiğinizi düşündüm, sanki o yalnızlık etrafı kaplamasın diye koşturmak zorundaymışsınız gibi.
Hayatta keyif aldığınız şeyler olmalı, eş olmanın anne olmanın dışında hicoloji olarak bir kimliğiniz olmalı.
neden siz de eş elinden bir yorgunluk kahvesi hak etmeyesiniz?

biz kadın olarak her şeyi yapabileceğimiz konusuna öyle kaptırıyoruz ki her şeyi yapıp karşı tarafa hiç bir şey bırakmamanın aslında marifet olmadığını göremiyoruz.

Erkeklerin en çok ihtiyaç duyduğu şey ihtiyaç duyulmaktır, diyordu bir kitapta.

Sana ihtiyacım var minvalinde bir sürü şeyi ona kitleyebilir hem bundan mutlu olmasını sağlayabilir hem de biraz nefes alabilirsiniz.

Back
X