• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Para harcamıyor

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
Oğlum 18 aylık olduğunda işe başladım.evdeyken tek maaşla geçiniyoken,haftada en az 1 defa dışarda yemek yiyoduk.ben işe başladım.eşimde para biriktirme sevdası başladı.dışarı çıkalım diyorum.para biriktirmeyeceksek eğer sen niye çalışıyosun diyo.şimdide tatile çıkıcaz para yok diyo.halbuki tatil parasını ben veriyorum:(((....ne cimri eşim var benim:((((((((((((((

Oğlum 18 aylık olduğunda işe başladım.evdeyken tek maaşla geçiniyoken,haftada en az 1 defa dışarda yemek yiyoduk.ben işe başladım.eşimde para biriktirme sevdası başladı.dışarı çıkalım diyorum.para biriktirmeyeceksek eğer sen niye çalışıyosun diyo.şimdide tatile çıkıcaz para yok diyo.halbuki tatil parasını ben veriyorum:(((....ne cimri eşim var benim:((((((((((((((

valla bu devirde çalışıp eşine destek olsan bir dert, çalışmayıp adamın eline baksan ayrı dert.burada çalışan bayanların dertlerini okudukça kendi kendime'bunca sene okudum iyi bir yere geleceğim inşallah da geldiğim yer ilerde bana eşten yana sıkıntı mı yoksa rahatlık mı verecek' diyorum ister istemez:97:

Son düzenleme:
belki çocuk olduğu için sorumluluklarının arttığını farketmiştir. geleceğinizi düşünüyor olabilir.
önceden böyle cimri değildi diyorsun çünkü. Aklıma başka bişey gelmedi anlattıklarından..
ama eşine de hak verdim biraz ya, bu devirde insan elinde olsa yemeğinden kısacak valla o hale geldik :)

karı koca çalışan tek çocuklu bi aile için ayda bir dışarda yemek yemek, bi kaç günlüğüne bi yerlere kaçmak hiçte lüx değil bence, hatta bi gereklilik, bence eşine bunlara ihtiyacın olduğunu, bunların müsriflik olmadığını yine de birikim yapabileceğinizi tatlı dille anlatmaya çalış

Eşşek gibi çalışıp o parayı yemeyecem sıkar valla biraz bu devirde herşey taksit taksit alınırken 2 maaşla (çok düşük asgari ücretleri saymıyorum arkadaşlar yanlış anlaşılmasın) ev de alınır araba da tatil de yapılır bebek de belki çok büyük istanbul ankara gibi şehirlerde zor olabilir normal bir türk şehrinde kral gibi yaşanır valla kimse kendini kandırmasın

çatır çatır da yerim kazandığım parayı geçimimi ayırdıktan sonra

Allah yardımcın olsun cnm dünyada en kötü şey cimri olmak ( insanı yer o duygu,hastalık) ve cimri insanlarla karşılaşmak, yaşamak.. sadece maddi anlamda değil insanlar sevgide güvende dahi karşısındaki insana cimri.. çevremde de böyle eşler var görüyorum, duyuyorum..

erkekler ne kadar dominant olsalarda kadınlara yenilirler herzamn ama işini bilmek lazım.. tamam cimrilikte onun huyunu gideremzsin ama bir yolunu bulup gönlünü al, suyuna git, tatlı dille ikna etmeye çalış.. işime daha sıkı sarılırım, evime, sana, çocuğuma daha iyi bakarım falan filan de.. senden 5 yıldızlı oteller istemiyorum bütçemize uygun bir yer olsun.. bende biliyrum durumumuzu senin gelecekle ilgili planını falan de.. ama buna da ihtiyacımız var sen farkında değilsin de.. yani gitmiycez diyorsa zıtlaşma yoksa az biraz gideceği varsa da gitmez.. işini bilen kadın en odun adamı bile elinde oynatır.. zor da olsa amacına ulaşır.. :34:

emin ol eğer bu kadar özverili davranıyorsa çünkü kendisinden de çok şey veriyor demektir. bu da iyiye işaret. canını sıkma derim. erkekelr kolay kolay birikime geçemez. alında güzel hayalleri var gerçekleştirmek istediği. belki de seninle paylaşmadı henüz.

emin ol eğer bu kadar özverili davranıyorsa çünkü kendisinden de çok şey veriyor demektir. bu da iyiye işaret. canını sıkma derim. erkekelr kolay kolay birikime geçemez. alında güzel hayalleri var gerçekleştirmek istediği. belki de seninle paylaşmadı henüz.

oğlum 21 aylık.ne yaparsak oğlumuz okula başlayana kadar yapabiliriz diyo.şimdi kendimizi sıkarsak ileride biz rahat ederiz diyo.şubatta işe başladım ve şimdiye kadar 3 -4 bin lira arasında para biriktirdik.bizim için gerçekten çok iyi bi para.onada hak veriyorum ama bişey yapalım dediğim zaman para biriktirmeyeceksek sen ne diye çalışıyosun.çalışma evinde otur diyo.bilmiyorum:((((((((

oğlum 21 aylık.ne yaparsak oğlumuz okula başlayana kadar yapabiliriz diyo.şimdi kendimizi sıkarsak ileride biz rahat ederiz diyo.şubatta işe başladım ve şimdiye kadar 3 -4 bin lira arasında para biriktirdik.bizim için gerçekten çok iyi bi para.onada hak veriyorum ama bişey yapalım dediğim zaman para biriktirmeyeceksek sen ne diye çalışıyosun.çalışma evinde otur diyo.bilmiyorum:((((((((

anladığım kadarıyla eşin cimri değil de tutumlu aslında iyi bir şey bu artık ufak tefek şeylere ikna etmeye çalışacaksın çalışıyoruz biraz da yiyelim diyeceksin

bence bu bi dert değil övünülecek bi davranış.

eşin tamamıyle kendisini ailesine adamış çocuğunun geleceğini düşünüyor.

gayet mantıklı....

anladığım kadarıyla eşin cimri değil de tutumlu aslında iyi bir şey bu artık ufak tefek şeylere ikna etmeye çalışacaksın çalışıyoruz biraz da yiyelim diyeceksin

akşam yemeği dışarda yedik.oğlum eşim ve ben:)....haftaya tatile çıkıyoruz.şimdi biraz sıkarsak tatilde istediğimiz herşeyi yaparız dedi.o yüzden hak verdim.:)))

benim eşimde para biriktirmeye çalışıyor.dışarda yemeğimizi falan yiyoruz.lakin tatil gibi birazdaha masraflı şeyler için benden zaman istiyor.bende bu konuda sıkmıyorum.çünkü para biriktirip ev almayı düşünüyoruz.sizin maaşınız ne kadar bi,lmem ama ben asgari ücretle eşim biraz daha yüksek bir ücretle çalışıyor.kira da vermiyoruz çok şükür.bence bu konu için üzülme.belki biraz daha güzel konuşuırsan ikna edecek şekilde götürebilir sizi.

Benim eşim de tam tersi sürekli para harcar. Dün gitmiş kendisine ıstaka almış dünyanın parasını verip ne gerek var zaten bilardo salonunda oluyor kendine ait olacakmış. Sürekli bir araba merakı var yemiyor, içmiyor lüks araba peşinde. Bence eşin gayet mantıklı düşünüyor.

akşam yemeği dışarda yedik.oğlum eşim ve ben:)....haftaya tatile çıkıyoruz.şimdi biraz sıkarsak tatilde istediğimiz herşeyi yaparız dedi.o yüzden hak verdim.:)))

bence eşin gayet mantıklı akıllı bir adam boşver sıkma sen de onu bak yerinde davranmayı biliyor

ben 780 alıyorum.eşimde 920 alıyo.350 lira ev kirası veriyoruz.tatil bizi çok daralttı.bide benim kendi babam tarla aldı.oraya ev yapımında yardım ediyoruz.o yüzden biraz sıkıntıdayız

ben 780 alıyorum.eşimde 920 alıyo.350 lira ev kirası veriyoruz.tatil bizi çok daralttı.bide benim kendi babam tarla aldı.oraya ev yapımında yardım ediyoruz.o yüzden biraz sıkıntıdayız

bizde yaklaşık sizin kadar alıyoruz canım.bak ev yapımındada yardım ediyormuşsunuz üstelik kirada veriyorsunuz bence eşini takdir etki geleceğinizi düşenen bir babaya sahipsiniz.anlık yaşayan biri olsa emin ol bu seferde çok müsrif hiç eli para tutmuyor diye şikayet ederdinki o daha kötü olurdu.eşini bu konuda üzüp huzurunuzu bozma bence.ama ondan söz isteyebilirsin.durumumuz iyi olursa gidecez diye söz al.benim eşim öyle yapar bana o bile beni rahatlatıyo.hasap yapar şu zamanda şu dediğini yapacam der ve ozaman geldiğinde şartlar da uygunsa yapar.

Back
X