- 5 Aralık 2014
- 60
- 58
- 18
Ben de diyorum ki gayet sıradan kavgalar bile olabilir neden bu kadar kesin konuştuğunuzu da anlayamadım. Kanıt var mı yok? Herkesin yorumladığı gibi de olabilir bilemem benimki sadece olayın başka türlü olabileceğine dair bir yorumdu. Başka türlüsünü yaşadım çünkü.
Çok daha fena şeyler duyup çok daha büyük şeyler yaşadığım ve söylediğim de oldu ve bebeğini de istemiyorum lafı bana oldukça sıradan bir kavga cümlesi gibi geldi. Yani kadın markete gidiyormuş benim eşim eski sevgilisinin evine gitti, kız kucağına bayıldı vs...
Dediğim gibi herkes kendi hayatından ve tecrübelerinden yola çıkarak yorum yapıyor. 9 kişinin kara dediği bir şeye 10. Kişi olarak ak dememin bir zararı olmaz herhalde. Kaldı ki adamın söylediklerini ya da hallerini savunmuyor ama "kesin aralarında bir şey var" denecek kadar ciddi bir durum olmayabileceğini söylüyorum.
Aklıma Bipolar hastalığı geldi. Geçen bir arkadaşımda olduğu orataya çıkınca. normal yaşamı olan arkadaşımız birden çok farklılaştı hiç söylemediği küfürler sözler söyledi. Araştırıp uyup uymadığına bakabilirsiz belki de atak geçitiyordu o sırada en azından böyle bir rahatsızlıksa peşin hüküm vermemiş olursunuz.
Hic duymadim bu hastaligi..
Evet inis cikislari olur. Kisiligi degisir ataklarda. Cok sinirli olabilirler hic alakasi olmayan konulari takinti yapip siddete basvurabilirler. Takinti da yapiyor rahatsizlik.Psikolojik bir rahatsızlık. Ben de tam olarak bilmiyorum ama Beş yıldır tanıdığım bir arkadaşımda hiç bir belirti yokken beşinci yıl bir günde davranışları değişti. Hatta ev arkadaşı korkup odasını kilitlemiş. Ertesi gün gene toplum içinde kaba söz ve davranışlarda küfürlerde bulundu.
O gün zorla psikolji kliniğine götürüldü ve Bipolar rahatsızlığı varmış. Gene bunum da çeşitleri varmış tam bilmiyorum. Atak zamanı geldiğinde böyle bambaşka biri gibi davranışlar sergiliyorlarmış.
Bence senin bakış açında bir secenek ama siz ilk aylarda filanda böyleymişsiniz konu sahibi 3 haftadir bunlari rahatsiz edici şekilde yaşıyormuş ve bir arkadaşında dedigi gibi sizinki sizin ilişkinin dinamiği ile alakalı ben eşimi eski sevgilimle vs kiyaslamadim oda lafini etmedi biz böyle seyleri yutup canım cicim olamayız cünkü bence kırıcı ve yakışıksız sirf sinirden sevdigin birinin kalbi cok kırılsın diye oyle seyler denmez cunku bazi insanlarin kalbi midesi hassastır kaldirmaz unutmaz konu sahibide bunu surekli yasiyormuş olur olmaz yere bence normal seyler degil siz artik aşıp boyle lafları normalize etmissiniz ama herkes oyle degil isteBen de diyorum ki gayet sıradan kavgalar bile olabilir neden bu kadar kesin konuştuğunuzu da anlayamadım. Kanıt var mı yok? Herkesin yorumladığı gibi de olabilir bilemem benimki sadece olayın başka türlü olabileceğine dair bir yorumdu. Başka türlüsünü yaşadım çünkü.
Çok daha fena şeyler duyup çok daha büyük şeyler yaşadığım ve söylediğim de oldu ve bebeğini de istemiyorum lafı bana oldukça sıradan bir kavga cümlesi gibi geldi. Yani kadın markete gidiyormuş benim eşim eski sevgilisinin evine gitti, kız kucağına bayıldı vs...
Dediğim gibi herkes kendi hayatından ve tecrübelerinden yola çıkarak yorum yapıyor. 9 kişinin kara dediği bir şeye 10. Kişi olarak ak dememin bir zararı olmaz herhalde. Kaldı ki adamın söylediklerini ya da hallerini savunmuyor ama "kesin aralarında bir şey var" denecek kadar ciddi bir durum olmayabileceğini söylüyorum.
Yani eşin normalde böyle huysuzluk yapmıyorsa, benim aklıma tek bir sebep geliyor.Daha nerelere geldide ben ozet gectim , bende anlamadimki .
Neden bukadar tepki gosterdi , o tepki gosterince anneside kendisine neden sohpetimize karisiyosun dedi bende evet gercekten canim ne oluyorki sana dedim ..ters cevap verdi yine bana, bende bunun ustune dogru konus dedim benimle baska seye sinirlendiysen git ondan cikar sinirini dedim.
Cunku cumartesi gunude sebebsiz yere butun gun konusmadi benle .
Ben anlamiyorumki sorunu ne , konusuyorum sakin davranmaya calisiyorum ama olmuyor benimde sinirlerim alt ust oldu artik ..
Yalansiz diyorum 3 haftadir her tartismada ufak biseyde bana bunlari soyluyor ..
Cok.kirildim evet ve uyuyamiyorumda , sanki icimde bisey yaniyo ..Cok uzuldum kırılmısındır ama benım esımde oyle oluyor bazen iste bı sorun olsun evde en ufak seyden sirf sinir atip kalp kirmak ıcın herseyi der ben kusurim pisman olur sonra arada esiyor bes alti aya bı benım esimede insallah oyledir erkekler hep ayni tam bir odunlar
belli değil mi derdi ya bahsettiğiniz kişiye yada başka birine hisleri var eşinizin sizde hamilesiniz sizi bırakamaz girdapta yanii
Yani eşin normalde böyle huysuzluk yapmıyorsa, benim aklıma tek bir sebep geliyor.
Acaba doğuma az kaldı, doğum sonrası için strese girmiş olabilir mi?
Yada işte bir sıkıntısı olabilir mi?
İçine atıpta böyle yersiz patlattığı bir sorun yani...
Hani sürekli arıza çıkaran bir adam olsa basarsın kalayı ama,
normalde çok sakin bir adamdır deyince, aklıma bunlar geldi.
Psikolojik bir rahatsızlık. Ben de tam olarak bilmiyorum ama Beş yıldır tanıdığım bir arkadaşımda hiç bir belirti yokken beşinci yıl bir günde davranışları değişti. Hatta ev arkadaşı korkup odasını kilitlemiş. Ertesi gün gene toplum içinde kaba söz ve davranışlarda küfürlerde bulundu.
O gün zorla psikolji kliniğine götürüldü ve Bipolar rahatsızlığı varmış. Gene bunum da çeşitleri varmış tam bilmiyorum. Atak zamanı geldiğinde böyle bambaşka biri gibi davranışlar sergiliyorlarmış.
Kız yezidi, kapalı topluluk; dışarıdan/yabancı biriyle evlenmemesi için daha sıkı kurallar var, bir de üstüne yurtdışında oldukları için birbirlerine ve kendi içlerindeki adetlere daha bağlılar vs. olay çıkabilecek olmasını anlayabiliyorum desem bile ben de genel olarak işin içinde aldatma ihtimalini hala konumlandıramadım, eşin ben bu bebeği istemiyorum deyip kendinden soğutma çabası var o kesin ama bunu da zaten hali hazırda görünür daha da bebeğe yüklenmektense eski kızı ortaya atıp yapıyor bence, bebeği geri gönderebilecek değilsiniz sonuçta. Ortada bebek varken de kıza sarmak ikinize de kolay geldi anlaşılan, yani gidip işi bahane etseydi atıyorum geçtiğimiz aylardaki eve geç gelmesi aklınıza gelecekti ama eski sevgili vs. lafı geçtiğinden bu sefer markete damlaması aklınıza geliyor.
Mobilya konusunda da öyle düşünmüştüm, kendiniz belki farketmiyorsunuz ama orada başka insanlarla olan dertleşme eksiğiniz yüzünden eşinize daha fazla öfke ve sinirinizi yöneltiyorsunuz gibi geliyor bana, gereksiz alınganlık falan demiyorum ama kendimde bir hata arıyorum bulamıyorum demişsiniz, böyle durumlarda illa hormonlara falan bağlamak istemem ve kendi hayatımdan gördüklerimle de çok genelleme yapmak istemiyorum ama fazla korumacı ve sinirli olabiliyor kadınlar ve söylediklerinin etkisini o kadar da düşünmüyorlar. Ani karar vermeden önce sakin ve uzun uzun konuşmanızı öneririm "ben" dememeye çalışarak, sonrasında zaten zorlukların altından kalkabilecek güçlü ve kararlı bir yapınız var tek başınıza zaten halledebilirsiniz bundan sonraki olumsuzlukları.
Gerçekten çok ilginç. Tamam hamile eşine böyle konuşması çok sinir bozucu, ne kadar kızsan kırılsın haklısın. AMA bunun bir sebebi olmalı ve görünüşe göre sizinle pek alakalı değil.Normalde sakin , evet ama ne olduysa 3 haftadir oldu ..
Adam bir degisime ugradiki ben bile tanimiyorum artik onu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?