- 29 Kasım 2011
- 418
- 245
- 333
O arkadaşın da hastaneyi birbirine kattığını biliyorumhani ben kesin bir şey söyleyemem ama dediğiniz gibi nedensiz ve aniyse akla psikolojik problem geliyor. Zaten psikolojik rahatsızlıklarda en büyük sorun kişinin kendini normal görmesi.
İnternetten buldum
maninin erken uyarı semptomları:
- Aşırı sevinç, aşırı coşku
- Yeni fikirler, hızlı düşünme
- Her zamankinden fazla konuşma isteği
- Artan aktivite ve enerji
- Değişen algılama (sese karşı duyarlılık, keskin algılama, başka bir dünyada olma duygusu)
- Artan yaratıcılık
- Azalan uyku ihtiyacı
- Artan ilişki isteği
- Önemli olma ve bütün ilgilerin merkezinde olma duygusu
- Artan alkol ve uyuşturucu kullanımı
- Artan kendine güven, yapmaya karar verdiği her işi başaracağı duygusu
- Aşırı duyarlılık, gerginlik, sabırsızlık
- Artan cinsel ilgi
- Artan para harcama
- Konsantrasyon güçlüğü, dikkatin kolay dağılması
- Huzursuzluk, karmaşa
- Her zamankinden fazla kavga ve tartışma
- Günlük yaşam seyrine uymamak
Bu belirtiler varsa böyle bir sıkıntı olduğu düşünülebilir ve Bildiğim kadarıyla bu dönem dönem gelen bir atak. Belki düzeldiğinde ikna edebilirsiniz. Tabi bir psikolog size daha iyi yol gösterecektir.
Rahatsızlığı olması da bilinçli yapması da her halde kötü bir durum.
Allah kolaylık versin.
Oncelikle hamileligin hayirli olsun insallah saglikla kucagina alirsin. Sizinkinin tam tersi durum bizde mevcut şu an ve bugun bosanmak icin basvuru yapicam. Esine ne olduysa aynisi bana da oldu. Bilmiyorum sebebini hic bi sey bilmiyorum sadece esime tahammulum yok artik en ufak lafi sozu hareketi batiyo. Bu sabah erken uyanmis kahvalti hazirlamis oglumla yiyolardi. Ise gidecek diye bana seslendi elaa elaa. Vay sen misin bana ela diyensen nasil beni boyle soguk soguk uyandirirsin insan bi askim canim der.. diye basladim kavga yaptik. Zaten bi suredir takmis durumdayim gidip bosanalim benim tahammulum kalmadi saba diye soylenip duruyordum. Al cocugu anneme birak sonra gel gidip bosancaz dedim. Annemi aradim birakmis cocugu hala beni almaya gelmedi. Istemiyorum artik bu evliligi. Hani bosanmak icin ciddi bi sebep dersen vallahi yok. Disari cikar derim cikarir eve geliriz surat yapatim hic zevk almadim diye bi sey istesem aninda alir ama ben istemeyip bak istr spor ayakkabilarim eskisi der surat yaparim e git al diyo. Hakli da. Inanki yogunum diye yrmegime kadar disaridan grtiriyo temizlikci tutayim yeterki rahatla diyo. Ben niye boyle oldum bilmiyorum. Sanirim ilk gunlerimi ozledim. Sevgiliykenki gunlerimizi.. o ilgiyi o bakislarim. Bugun bitirecem bu isi. Surekli bagirip cagiriyotum oglumda rtkileniyo cok agliyo onun icin artik bitmeli. Insallah hayirli olur pisman olmam
Ben sizi forumlarda çok sık gördüm ve yaptığınız yorumların eşiniz hakkında ne kadar olumlu olduğunu, mutlu olduğunuzu gördüm. Açıkçası çok şaşırdım böyle bir konuyu açtığınızı görünce ve ne yalan söyleyeyim insanlara güvenim bir kez daha sarsıldı. Muhtemelen bambaşka bir şeyin stresini sizden çıkarıyor ama çok ağır sözler, çok üzücü geldi. Sonuç olarak bebek bekleyen bir çiftsiniz, severek mutlu bir evlilik devam ettirmişsiniz, tatlıya bağlanacaktır eninde sonunda. Ama neden böyle konuşma ihtiyacı hisseder bir erkek anlayamıyorum. Bencillik gibi geliyor. Umarım telafi eder hatasını, bebeğiniz de siz de huzurlu olursunuz.
eşiniz ex aşkına döneceğinin sinyallerini vermiş sanki size. Belki de sizi bu duruma yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyordur. Yoksa durduk yere neden ondan bahsetsin ikide bir. Ama inşallah burada biz yanılıyoruzdur.
Hiçbir kadın o lafları duymaya tahammül edemez. Çok geç olmadan hatasını anlaması gerekir. 35 yaşında adam cahil yaşta da değil. O size bebeği istemiyorum felan dediğinde siz de: "ben ona başka baba bulurum" deyin bakalım ne diyecek.
Bence sorun esinizin bebege hazir olmamasi.Farkindaysaniz siz orada arkadasinizin bebege ne guzel baktigindan vs bahsederken esiniz delirmis. Bu konu hakkinda konusulmasi bile delirtiyor sizin canınızı yakmak istiyor olabilir. Tabi ki soyledikleri igrenc seyler. Ama bir baskasi var gibi de gelmedi bana.
eşinizin içinde büyüttüğü size söyleyemediği bir şeyler var sanki.. kendi kafasında kuruyor sonrada sorumlusu siz gibi sizden hıncını çıkarıyor...
bu erkekleri anlamak oldukça güç...
meraba canım çok üzüldüm okuyunca hamileyken bunları yaşaman çok zor eşin önce parlayıp sonra pişman oluyosa doktora getmesi gerek bende aynı şeyleri yaşadım diyebilerim belki daha kötüsünü eşim sakinleşince hiç tatırmamış gibi hatta daha iyi davranıyodu ama sabah oldumu gene suratı asık manalı konuşmalar başlıyodu ailemede anlatamıyodum çok zordu çok ağladım seni anlayabiliyorum ailenin yanına gidersen aklın kalcak kalcak emin ol ne yap ne et ikna et onu doktora görünsün eşimde asla gitmem diyodu gitme tükenelim bitelim dedim çok konuştum onunla benim hatam varsa düzelteyim ama sende bi doktora git kendin için dedim bi süre antidepresan kullandı çimdi iyi çok şükür herkezde olan ufak tartışmalar var.
Eşin çok saçma bir insanmış.
Sizin sohbetinizden sonra bu laflar ne alaka?
Terbiyesiz adam.
Üzülmekde çok haklısınız ama bence gitmeyin.Belliki eşinizin son 3 haftadır belli sorunları var.
Ben sizin yerinişzde olsam kayınvalideme giderdim.
Onlarda opullarını hizaya getirsin.
Cok sagduyulu ve anlamli yazmissiniz bu konu hakkinda.
Bahsettiginiz durum icin size kesinlikle katiliyorum. Anne adaylari cok "anne"lesince erkekler gercekten inanilmaz bir baski hissedebiliyorlar.
Ama bu sorunu bu konuyla bagdastiramiyorum. Sebep bu olsa idi eski sevgili gundeme bu sekilde cikar miydi, bana pek mantikli gelmiyor.
Konu sahibine esinin kilolu dedigi konuda olsaydik, evet uyusuyor. Ama keske onunla evlenseydim pek baskidan agizdan cikabilecek bir yardim cagrisi degil bence.
Eski sevgiliyle iliskileri oldugunu pek sanmasam da su ihtimal daha guclu bence
Sizin anlattiginiz sebeple, yani bebek nedeniyle yabancilasma sebebiyle konu sahibinden sogumus ve "hamile" olmayan eski sevgilisine ozlem duymus olabilir.
Bu bana gore yine cok kotu bir senaryo. Yine konu sahibi yaptirim uygulamali.
Ama dedigim gibi bu konudaki yorumunuzu cok sagduyulu buldum, konu sahibinin farkli bakis acilarini gormesi cok yararli oldu.
Esini en iyi o gozlemleyebilir, genel bir sentez ile umarim kendisi ve bebegi icin en dogrusunu yapacaktir.
menesa konunu yeni gordum, cok uzuldum.
eşine oyle ofkelendim ki...
derdi seninleyse seninle cozsun.
bebekle sorunu ne?!
belki de seninle derdi zaten bebekten kaynaklı, ustlenecegi sorumluluklar vs gozunu korkutuyor, kafasında birseyler kurup duruyor...
ancak bunlar senin sorunun degil ki! gitsin bir psikologa sana da sonradan gelsin konussun.
ne bu boyle istemiyorum diye cocuk gibi sacmalamalar?!
senin de yazdıgın gibi tek basına karar vermedin ki.
ustelik tum agrısına ve fiziki degisimine razı gelen de sensin. ona ne oluyor?!
iyi bir eş ve/veya baba olur mu bilemem ama erkekligi döllemekten ibaret sanan, sonra kacıp gitmeye calısan biri gibi davranıyor, kusura bakma.
yerinde olsam bir sure ailemin yanına giderdim.
o gitsin ben ne gidicem diyebilirsin ama ortak paylastıgınız evde yalnız kalması bence bazı seyleri enine boyuna daha cok dusunmesini saglar.
hem annenler sana cok iyi bakar, evde yalnız kalmaya benzemez.
Gunaydin sabah 5te uyudum uzaniyorum suan dinleniyorum , saat 15 gibi anneme gidicem.Gunaydin menesa ne yaptin arkadasim evden ayriliyor musun bugun.
O sirfintiya dersini vermeden icim sogumazdi benim ailesi oldururse oldursun kizlarina sahip ciksalardi bastan
Biliyor mu eşin gideceğini, bir şey demedi mi?Gunaydin sabah 5te uyudum uzaniyorum suan dinleniyorum , saat 15 gibi anneme gidicem.
Barismadik hayir .Esiniz ayıp etmiş.
Hamile halinizle ufacık bir konuyu nerelere getirmiş, hemde kayınvalidenizin yanında.
Belki barıstınız bilemiyorum (dün açmışsınız konuyu) ama lütfen iyice bir haddini bildirin. Ortada fol yumurta yok bu kadar ağır esip gürlemesine gerek yokmuş. Kırıldiğınızı bilsin.
Kolaylıklar dilerim
Bilmiyor hayir .Biliyor mu eşin gideceğini, bir şey demedi mi?
Allah sabir versin umarim saglikli kararlar alirsiniz.Gunaydin sabah 5te uyudum uzaniyorum suan dinleniyorum , saat 15 gibi anneme gidicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?