Eşimin çok yakın bir arkadaşı kankası diyeyim çünkü 15yıldır falan arkadaşı. Bir kızla tanıştı ve artık yaş gereği evlenmeyi düşünüyor. Yaklaşık altı aydır tanıyordu. Eşim bu kızla evlenmesini hiç istemiyor ona neyse... İsteme falan oldu ben kızı biraz tanıyorum çünkü benim vesilemle tanıştılar daha doğrusu bir ortamda kızı görüp beğendi. Daha önce üç defa sözlenmiş ayrılmış v.s. baya bir ilişkileri oldu ortak arkadaşlarımdan duydum ama bu beni ilgilendirmez sonuçta iki çift oturur konuşur geçmiş geçmişte kalmıştır. Bunu bilerek bir ilişkiye ya başlarsın ya başlamazsın. Bizim arkadaş adı emre olsun geçmişiyle ilgili bir şeyler sormuş en uzun ilişkin kaç yıl oldu falan tabi bizim arkadaş hepsini saklamış bence doğruyu söylemesi en mantıklısıydı. Emreyi bir de tedirgin eden durumda ilk tanışmaları sırasında kız telefon numarasını değiştirdi eski sevgililerim aramasın diye. Emre bu durumu baya bir olay yaptı bana falan sordu ben sebebini bilmiyorum falan dedim. Böyle yaklaşık altı ay falan oldu iki hafta önce falan isteme oldu. Nişan olacak cumartesi günü bu arada eşim Emniyette bir arkadaşı var kızın bütün geçmişini çıkarmış. Tüm sülale boyu nasıl bir sistemse bir kayıt çıkmış kız geçen yıl yurt dışından gelmiş filanca bir erkekle Ankara'da bir otelde aynı oda numarasında bir gece konaklamış görünüyor. Eşim de Emreyi arayıp bu kız Ankara'da oturmuyor mu niye bir erkekle aynı otelde kalmış falan diye aramış söylemiş. Emre şoklar içerisinde beni aradı ben bir şey bilmiyorum kızla konuştum. Kayıt doğru kız eski sevgilisiyle kalmış ama bir şey olmamış aralarında telefonda ağladı falan bir şey diyemedim. Akşam buluşup konuşacaklarmış. Eşime o kadar kızdım ki sanane diye sen niye ortalığı karıştırıyorsun dedim. Valla içim sıkıldı bu işten sorumlu biziz şu an...
eşine hatalı diyenlere, eşin ne karışıyor yazanlara hayret ettim :S ben sözlenmeden önce babam da gidip aileyi nişanlımı yaşadıkları ilçedeki arkadaşlarından soruşturmuştu. onlar da beni soruşturduysa bilemem... bu işler böyle yürür yahu kimin ne olduğu alnında mı yazıyor??? hele de hemen evlenmek sözkonusuyken... emre istihareye mi yatacaktı :)))
asıl siz ne işler çevirdiğini bildiğiniz kızı böyle saklıyorsunuz anlamadım hele de emre birşeylerden işkillenmişken. kim arkadaşını yalanların içine atmak ister ki, eşiniz çok haklı.
Bir fark var yalnız, "ben de yaptım ne var" denilince kız kolay kolay kendini kabul ettiremez(derdi buysa), ama bir erkek bunu deyince iki üç mırın kırından sonra kendini kabul ettirir. Sen gördün mü erkek arkadaşı kızlarla yatmış, geçmişi kirli diye terk edileni? Ben görmedim ne yazı ki. Keşke onlar da bir güzel damgalansa mazbaadaki damgalı öküzler gibi. Erkekler kolayca halt yeyip, halt yiyene de kötü gözle bakıyorlarsa kadınlar "oh ben de yaptım, çok da iyi oldu" diyemediklerinden değil, kendilerini kolayca yamayacak kapı bulduklarından.
Bu arada Emniyette otel kaydı olduğunu da ilk defa duydum
İşte bu yüzden birilerine vesile olmaktan cekinirim.
Kız suclu, geçmişini saklamış. Cocuk da öğrenmiş, ayrılsaydı zamanında.
bence eşine değil kendine kızmalısın böyle bi kız hakkında arrkadaşınızı uyarmadığın için. sonuçta evlilik bu. hiçbir erkek bu tarz bi kızla evlenmek istemez emin ol. bu emre arkadaşın kız hakkındaki gerçekleri öğrenince belki de evlenmiş çocukları olmuş olacak ve o çocuğun hayatı mahvolacak. eşine kızmak yerine ona destek ol ve o kızdan kurtar çocuğu.
Ben de sizin yazdiklariniza hayret ettim. Tabii ki aileler cevreden on arastirmaya yapar sozlenmeden once.. Ama bir kizi emniyetten arastirma yapmanin tek bir nedeni vardir, o da fislenip fislenmedigini arastirmak. Genellikle butun hayat kadinlarinin emniyette dosyasi vardir. Sizin nisanlinizin arkadasi sizin kaydinizi emniyetten arastirsa idi bunu icinize sindirebilir miydiniz yani? Normal bir arastirma mi bu? sizi bilmem ama ben hakarete ugradigimi dusunurdum.
tüm yorumları okumadım ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum öyle sizin dediğiniz gibi emniyette tüm sülalenin ne yaptığı ne zaman nerde kimle kalmış şahıslar v.s bunu bildiren bir sistem yok tamam otel kayıtları emniyete verilir ama onunda saklı kalma süresi çok azdır kalmışki mıntıkanda olan otellerin kayıtları tutulur başka bir ili geç ilçeler bile başka bir ilçeye ait otelin kaydını tutamaz yok böyle bir dünya bir sistem..bence eşiniz bu bayanı iyi tanıyor ve Ankarada kiminle kaldığını gerçekten biliyor bunu bu şekilde dile getiremediği için emniyetten diyerek olayı farklı bir boyuta çekmek istiyor
İyi de kayıtlar otelin bağlı olduğu ilçe emniyetine gönderilir eşiniz nereden biliyor ki kaldığı oteli ve otelin bağlı olduğu ilçe emniyetini?
Bu bilgiler sadece kaldığı otelin bağlı olduğu ilçe emniyetinde mevcut değil mi?
Ankara'da kaldığı otelin kayıtları bağlı olduğu ilçe emniyetine gönderildiğinde bu bilgiler misal istanbuldaki bir polis tarafından ve yahut başka bir ilçe emniyeti tarafından görülebiliyor mu?
Ben görülmez diye biliyorum enteresan geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?