Eşim resmen ortalığı karıştırdı :((

olay tam tersi olsa elinde böyle bir bilgi olsa ve yalanlar olsa bence sen de arkadaşına emre hakkında gerçekleri söylerdin. insan böyle zamanlarda susmamalı zaten, geçmişini saklamış yalancının mumu misali ortaya çıkmış bir şekilde ha kocan vesile olmuş ha başkası önemli olan ortada bir yalan olması ve bunun ilişkilerini zedelemesi. gerisi için bence kocanla bu konuda daha fazla ters düşme, hatta ikiniz taraf tutmayın ve karışmayacaksanız beraber karışmayın derim.

eşine hatalı diyenlere, eşin ne karışıyor yazanlara hayret ettim :S ben sözlenmeden önce babam da gidip aileyi nişanlımı yaşadıkları ilçedeki arkadaşlarından soruşturmuştu. onlar da beni soruşturduysa bilemem... bu işler böyle yürür yahu kimin ne olduğu alnında mı yazıyor??? hele de hemen evlenmek sözkonusuyken... emre istihareye mi yatacaktı :)))
asıl siz ne işler çevirdiğini bildiğiniz kızı böyle saklıyorsunuz anlamadım hele de emre birşeylerden işkillenmişken. kim arkadaşını yalanların içine atmak ister ki, eşiniz çok haklı.

yanlış anlama ama neden eşin bu kadar uğraşıyo emreyle ve onun nişanlısıyla falan resmen ayırmaya çalışmış bunları aklıma kötü şeyler geliyo benim kusura bakma

Ben de sizin yazdiklariniza hayret ettim. Tabii ki aileler cevreden on arastirmaya yapar sozlenmeden once.. Ama bir kizi emniyetten arastirma yapmanin tek bir nedeni vardir, o da fislenip fislenmedigini arastirmak. Genellikle butun hayat kadinlarinin emniyette dosyasi vardir. Sizin nisanlinizin arkadasi sizin kaydinizi emniyetten arastirsa idi bunu icinize sindirebilir miydiniz yani? Normal bir arastirma mi bu? sizi bilmem ama ben hakarete ugradigimi dusunurdum.

Hayır görmedim ama genitale bakın savunmalarında orada da görürsünüz erkeklerde yapıyor ne var gibi bu yüzden belirttim. Erkekler zaten kız değilim diyenler ile takılırlar genelde ama evlenince böyle kadınları layık görmezler kendilerine ama artık güvenilecek kadın arıyorlar bakire olmayım evlenen çok arkadaşım var ki yaşım 30 benim şimdi ki kuşağı sen düşün.

Biz erkeğe ha öyle mi demeyiz onun yaptığını ona yapmayız bizde evlenince diktiririm vs. mantığı vardır ne aile duyar ne bişey bide evlenecek saf erkek oldu mu tamam işte bu olgu bizi 2.sınıfa itiyor. Üniversite bitiren kadınlarımız yada evlenme çağı gelen kadınlarımız koşa koşa diktirmeye keklemeye giderse bu olguda değişmez. Kabul etmiyor mu etmesin bırak seni sen olduğun için seven biri elbet bulursun yaşıyorsan belli şeyler arkasında duracaksın yok duramıyorsan yalanın ömrü vardır zaten elbet çıkar ortaya girdiğin kul hakkı da bir yerden çıkar zaten.

Konuda ki bayanda yüzeysel olarak anlatmak yerine kafa yapısına uygun mu taşıyabilecek mi onu düşünmek yerine kandırmaya girmiş ama yalanın mumu yatsıya kadar misali batmış boğulmuş ve bence şanslı evlendiğinde öğrenseydi adam bunları bir şekilde daha kötü olacaktı.

kusura bakmayinda kiz adam öldürmemis
hirsizlik yapmamis
terörist degil vs vs vs
herkes sütten cikma ak kasik zaten
esinizin ve Emrenin gecmisini sersek söyle o kizcagizin önüne
eminim coook temizdir

zavalli kiz disinda herkes ahlak bekcisi sanirim
ise önce kendi ahlaklarina bakarak baslasalar iyi olur..

Son düzenleme:
kızın hatası geçmişini evleneceği kişiden saklaması. belki tepkisinden çekinmiştir tanımadığından ama zaten çok da erken evlilik kararı almışlar. 6 ayda kimi tanıyorsun, kime güvenip evleniyorsun? çiftler birbirlerini geçmişi ile kabul edebilmeliler. ne olmuş otel odasında kaldıysa? 6 aylık adama anlatsan seni terk eder, ben sevgilimle otel odasında kaldım, aramızda bir şey olmadı dese bile. Kaldı ki olsa bile bunu önemsememesi gerekirdi emre beyin. eşiniz arkadaşına iyilik etmek isterken siz de arada vesile iken gümbürtüye gitmişsiniz, kötü olan siz olmuşsunuz.

artı biz her otelde ya da pansiyonda konakladığımızda kimliklerimizi istiyorlar ya işte onları bir sisteme işleyip, başka bir sistem aracılığı ile ilçe emniyet müdürlüklerine falan gönderiyorlar. O yüzden bilinmesi kolay. Ben otelde resepsiyonda çalışırken öğrenmiştim böyle bir şey olduğunu.

Bazı arkadaşlar geçmişini anlatmalıydı demişte, kız çıkıpta ben şu tarihte şu kişiyle otelde kaldım gibi bir cümle kursa ne olup bittiğini dinlemeden terkederdi zaten karşısındaki erkek. İnsanlar hata yapa yapa doğruyu öğrenirler. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Herkesin birilerinden sakladığı birşeyler mutlaka vardır. Bir ilişkiye başlanıyorsa geçmişin detayları kimseyi ilgilendirmez. O kız gidipde adama kaç kişiyle seviştin, kaç kişiyle birlikte oldun, nerde yaşadınız bunları demesi ne kadar mantık dışıysa, o kızın otelde kaldığını anlatması da bu kadar mantık dışı olur.

Eşinizin yaptığı da çok büyük yanlış bana göre. Acaba eşiniz sizinle evlenmden önce de sizi araştırmış mı diye düşünürdüm yerinizde olsam. Kendinizi o kızın yerine koyduğunuzda ne kadar gurur kırıcı bir şey olduğunu anlayabilirsiniz. Bence eşiniz bundan sonra hiç bir şekilde karışmasın. Açıkçası kıza üzüldüm ben, belki hayatını düzene koyabileceğini düşünerek çıkmıştı bı yola.

Bu arada Emniyette otel kaydı olduğunu da ilk defa duydum

Taksimdeki 5 yildizli otellerin birinde uzun bir süre calistim. Otele giris yapan bütün müsterilerin isim listeleri istek dogrultusunda emniyetle paylasiliyor. Yani her gün liste yapip vermiyorsun ama emniyet belirli bir tarihteki listeyi veya ismi isteyebiliyor. Esiniz ve bu arkadasi yasal yollarla mi yapmislar bu isi. Yani bu arkadas isine gelmeyenleri arastirip nesi var nesi yok bilgi deposu mu yapiyor? Veya kendisinden gizlice arastirma yapmasini isteyen herkese hallederiz mi diyor. Valla bana tehlikeli göründü bu is. Kimse esinize ve bu emniyet mensubuna yamuk yapmaz insallah. Adamin elinin altinda herkesin kaydi var. Bu kiz gidip dilekce verip savciliga suc duyurusu yapsa esinizin de o görevini kötüye kullanan memurun da basi belaya girmez mi?

Gelin adayinin yaptigi da hos birsey degil, bir hayati paylasacagi kisiye yalanlar söyleyecegine dürüst olabilirdi. Hata veya degil gecmiste ne yasamis hesabini vermek zorunda degil ama temiz bir sayfa istiyorsa karsisindakini de enayi yerine koymayacak o zaman.

otel odasında kaldı diye tü kakamı oldu bu kız..ne iğrenç bişey ya erkek arkadaşı kızın geömişini araştırıo ne senmi göz koydun bana derler

İşte bu yüzden birilerine vesile olmaktan cekinirim.

Kız suclu, geçmişini saklamış. Cocuk da öğrenmiş, ayrılsaydı zamanında.

aynen nekadar iyi bilirsem biliyim hiç kimsenin birlikteliğine vesile olmam olmadımda isteyenede git kendin konuş düşünüyosan derim. sonra bi arza çıkar bişi olur kimsenin günahını çekemem. derler ya iyi olursa kendinden kötü olursa vesile olandan bilinirmiş

tüm yorumları okumadım ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum öyle sizin dediğiniz gibi emniyette tüm sülalenin ne yaptığı ne zaman nerde kimle kalmış şahıslar v.s bunu bildiren bir sistem yok tamam otel kayıtları emniyete verilir ama onunda saklı kalma süresi çok azdır kalmışki mıntıkanda olan otellerin kayıtları tutulur başka bir ili geç ilçeler bile başka bir ilçeye ait otelin kaydını tutamaz yok böyle bir dünya bir sistem..bence eşiniz bu bayanı iyi tanıyor ve Ankarada kiminle kaldığını gerçekten biliyor bunu bu şekilde dile getiremediği için emniyetten diyerek olayı farklı bir boyuta çekmek istiyor

Mahur bu bilgiden eminseniz olay daha da ilginclesiyor demektir.
Bende dogrusu o kayitlarin sistemde durdugunu ve tum emniyete acik oldugunu saniyordum.
Arananlar , suclular, takiptekiler acisindan.
Siz emniyetten misiniz?

Bugun nisan olacakti durum nedir merak ettim dogrusu
Umarim ikisi icinde hayirlisi olur

Son düzenleme:

kızın sucu ne pardon ?
emre suana kdr kımseyle gorusmemıs hıcbırsey yasamamıs mı sızce ?

iyi de kız otelde kalmış zaten siz kimi savunuyorsunuz?? :)) ben kendimi onun yerine koyamam yani siz koyun isterseniz kendinizi :)) kız telefonunu değiştirince, emre de şüphelenince... belki bu kişiler çok büyük bir şehirde yaşıyorlar ve bizimki gibi herkesin birbirini tanıdığı bir memlekette değiller...

Anlamadığım otelde kalmak kötü birşey değil ki ben de eşimle sevgiliyken otelde kaldım. Otellerdeki kayıtların emniyette olduğunu sanmıyorum kimliğimi vermeden de kaplıcalar da kalmıştık. Madem bu kayıtlar emniyet tarafından bu kadar sıkı tutuluyor o zaman kimliksiz kimseyi bir yere almazlardı. Ayrıca bütün bunlardan eşinize ne, Emre istiyorsa kendi araştırır zaten.

Eşime sordum da bu mesaja benzer bir şekilde oldu kayıtlar hakkında cevabı. Konu sahibi aklını karıştırmak istemem ama bu kadını ya gıyaben ya da şahsen tanıyor olabilir eşiniz her ne sebeple olursa olsun girdiği günahın boyutunu değiştirmiyor gerçi.

İyi de kayıtlar otelin bağlı olduğu ilçe emniyetine gönderilir eşiniz nereden biliyor ki kaldığı oteli ve otelin bağlı olduğu ilçe emniyetini?
Bu bilgiler sadece kaldığı otelin bağlı olduğu ilçe emniyetinde mevcut değil mi?
Ankara'da kaldığı otelin kayıtları bağlı olduğu ilçe emniyetine gönderildiğinde bu bilgiler misal istanbuldaki bir polis tarafından ve yahut başka bir ilçe emniyeti tarafından görülebiliyor mu?
Ben görülmez diye biliyorum enteresan geldi bana.

emniyette üstdüzey biri ise olabilir bence.

Eşiniz çok büyük yanlış yapmış..

Umarım arkadaşı ile kız evlenir ve bu da eşinize büyük bir ders olur..

Bahsi geçen emre kim bilir kaç kız ile birlikte oldu ama iş evlenmeye gelince el değmemiş istiyor.

Nikahsız birliktelik her iki cinsiyet için de eşit derecede haram / günahtır..

Allah dahi bu konuda erkeğe ayrıcalık tanımamışken, nasıl oluyor da erkekler kendilerini bu konuda üstün görüyor anlamış değilim.

Bu zihniyet midemi bulandırıyor benim..

Kaldı ki kız bakire değil.. Ne olacak?

İnsan nefsi bir varlıktır ve hataya düşmesi kolaydır. Önemli olan yaptığı hatadan geri dönmesidir bence. Allah katında geri dönmemek üzere işlenen günahların affı mevcutken biz kim oluyoruz da insanları geçmişlerinde yaşadıkları ve pişman oldukları olaylar ile yargılama hakkını kendimizde buluyoruz???

Yaptığımız her hatanın sınanmamız, eğitilmemiz ve ibret alıp olgunlaşmamız açısından bize çok büyük yararı dokunuyor aslında. Hata; hata yapmak değil, hatada ısrar etmektir..

Bu kız geçmişinde biriyle birlikte olduysa bile, emre denilen şahsiyetle birlikte olmamış.. Çünkü emre otel olayını öğrendiği zaman büyük tepki vermiş.. Bu durumda gösteriyor ki kız geçmişte yaptığı hatalarında - belkide kız gerçekten masum - ısrar etmiyor.. İş böyle olunca kimseye de sorgulamak düşmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…