- 6 Ocak 2013
- 906
- 577
- 358
Yaptığınız benzetme gerçekten midemi bulandırdı:120: Sizin tercihiniz bu olabilir, fakat zamanında hatalar yapmış olanları, ya da bunu hata olarak görmeyen, farklı düşünen insanlara bu şekildeki benzetmeleri yakıştırmak ne kadar yanlış
Zorla tecavüz gibi olaylar olmadıkça kızlar namus konusunda titiz omalı.Erkeklerde aynen.Kızlık denilen zar var ise yaratılıştan elbet sebebi vardır.Kimse kolay kolay aynı tabağa kaşık çalmaz çalana da midesiz derler.He başkasının kullandığı kaşığıda tabağa daldırmamak lazım o ayrıErkekler yapıyo bizde yapalım inadıyla olmaz işte... herkes namusunu korumalı kadın ve erkek .Kimse kimsenin geleceğini kirletmemeli baştan herşey açıkca söylenir namus ülkemizde önemlidir dinimizde de.Ben her iki cinsinde bakir olmasından yanayım
Zorla tecavüz gibi olaylar olmadıkça kızlar namus konusunda titiz omalı.Erkeklerde aynen.Kızlık denilen zar var ise yaratılıştan elbet sebebi vardır.Kimse kolay kolay aynı tabağa kaşık çalmaz çalana da midesiz derler.He başkasının kullandığı kaşığıda tabağa daldırmamak lazım o ayrıErkekler yapıyo bizde yapalım inadıyla olmaz işte... herkes namusunu korumalı kadın ve erkek .Kimse kimsenin geleceğini kirletmemeli baştan herşey açıkca söylenir namus ülkemizde önemlidir dinimizde de.Ben her iki cinsinde bakir olmasından yanayım
Eşinizin yaptığı arkadaşınızın faydasına olmuş ama bence yanlış.Baştan beri rahatsız olduğunu belirtmişsiniz bana enteresan geldi.Bir yanlış hareketi falan mı oldu yoksa daha evvelden bildiği bişey mi var.Kusura bakma ama ben pek anlam vermez gibiyim.Kız eğer otel odasına gitmişse bişey yapmamışsa neden oradaydı? düşünmüş vazmı geçmiş yoksa gizliyor mu ? oyun oynamaya evciliğe gitmiyeceklerini bilir dimi? otel de ya bi işler çevirilir oda tutulmuşsa ya da yatacak yer yoktur kalmaya gidilir.Çok kişi ile de çıkmış... zaten yatmadan da öpüşmelerle elleşmelerle de ben temiz kalınmadığı kanısındayım.Herkes namusunu bilerek yaşamalı ki gelecekte de namuslu kişiler yetiştirilebilinsin.Daha önce birlikte olduğun biri bişeyler yaşadığın biri karşına çıkabilir koz kullanabilir bu korkuyla yaşamak zor.Bu korkuyu iplemiyorsa eğer bir kadın o kadında zor.Erkekte aynı şekilde ama kadın anne adayı anne olacak cins her zaman iffetli yaşamalı... neticede doğuran bir varlığın rahmi saf olmalı.
Böyle meseleler çok hassas meseleler, burada ikiyüzlülüğün yalnızca kadınlara maledilmesine kolayca sayıp dökerim ama insanların hatalarına, günahlarına kolayca yakıştırma yapamam açıkçası. Benim de doğrularım var, herkesin vardır. Allah kimseyi şaşırtmasın, şaşırdıktan sonra yapacak, diyecek bir şey kalmıyor. Kimseyi kınamamak lazım. Ki ben daha evlenmedim, kınadığımın başıma gelmesinden korkarım, bana olmaz ilerde çocuğumda görmekten korkarım. Böyle yakıştırmalar hiç hoş değil, namus konusunda titiz davranılmasından yana olan insan tabağa çanağa sarmak yerine çocuğunun terbiyesinden endişe etmeli bana göre.
Bir de sizin mantığınızla evlenip boşanan insan ne yapsın, ölsün mü?
Yani anlıyorum ki bazı şeylerden haberdarsınız, bilmeyen insan değilsiniz ama şeriat bile zinaya 4 şahit ararken varsayımlarla insanların namusu hakkında konuşmak mı doğru olan?
oşanmakla diğer konuyu aynı kefeye koymanız çok yanlış.Resmi ve gayri resmii durumlar hiç eşdeğerde olur mu? amacım tartışma çıkarmak değil herkes gibi bende fikrimi yazdım.... uzatmanın anlamı yok ne yapayım benim yaşama felsefemde bu .Ve yaşanılması gereken hayat tarzıda atalarımdan gelen bu şekilde devam ettiriyorum.Değişemem ... herkes gibi düşüne mi yazdım ama boşanmışla nikahsız ilişki yaşayan insanları asla bir tutamam
Pofuduknazın kızla konuşmasından dolayı edinilen bilgiye göre yazdım.Otel odasında ne işi olabilir insanın.Bunu yazarken hem eşiyle hem kızla tam detaylı konuşmalı.Soru işareti kalmamalı belki eşi bişeyler biliyor ama söyleyemiyor.İrdelesin öğrensin kızla da detaylı konuşma yapsın ki herşey ortaya çıksın.??? çok var o yüzden evlilikte bu işaret olmamalı yazık o arkadaşlarına da... Neyse
Ek olarak kızlık zarı denen zar ergenlikle birlikte görevini tamamlamış olur.Onun görevini regl devralır çünkü.bilgi vermek istedim ; Kız çocukları henüz daha küçük bir bebek veya çocukken dış dünyanın mikroplarından sadece 5-6 cm uzak olan karın içindeki steril ortam kızlık zarı tarafından korunmaktadır. Kızlık zarı olmasaydı küçük yaşta kakasını ve çişini altlarına yapmaları veya bilmeden vajinalarına parmaklarıyla dokunmaları bu çocuklar için büyük tehlike teşkil edecekti. Karın zarına ulaşabilecek mikroplar ciddi sorunlara yol açacağından birçok kız çocuğu ergenliğe bile ulaşamadan ölecekti. Bu bakımdan kızlık zarı kadının genital bölgesini dış etkenlere karşı koruyan bir engeldir ve bu amaçla yaratılmıştır.
Arkadaşım bu benim fikrim saygı duy ya da duyma sen bilirsin elbet.Benimde tam tersi düşüncede yaşayanlar midemi bulandırıyor ama onlar da kendi düşüncelerinin arkasında.Benim düşüncemin kınanacak yanı yok zaten bu ahlaki olması gereken bir durum.Asıl mide bulandıracak şey bakire gibi görünen ama bakirelikle alakası olmayan durumlarda.Bu hatalar dediğim olumsuz bir olayın dışında yapılamaz yapılmaması gerekir.Herkes gerçekte yaşanması gerekli olan bir kuralla yaşarsa hata da olmaz.Ben bu konularda eski kafalı düşünen kişilerdenim.Modernlik yataktan ya da deneyimlerden geçecekse ben yabani olmaktan şeref duyarım.Herkesin seçimi kendine diyemiycem ben de bu toplumda bireyim ve bozuk ahlaklı bir toplumda yaşamama kimse sebeb olmamalı.
Namusu bacakarasinda ararsaniz gercek namuslu ve gercek namussuzu hic bir zaman ayirt edemezsiniz. Kizlik zarini namus icin baz alirsaniz o zaman istedigi herkesle beraber olup kizlik zarini evlenmeden once diktirenler, ya da bozulmasin diye ters iliskide bulunanlarin hepsi hayatinda yalnizca sevdigi erkekle evlenmeden once beraber olmus bir bayandan kat be kat namuslu olurlar. Yani yapip yakalanmayanlar sagolsun, yakalananlar tuuu kaka..
Namus insanin karakterinde, sozunde, huyunda, suyunda, tavrinda, durusunda, ozunde, durustlugunde.. Haa, durustluk derken butun ozel hayatini gozler onunde yasamaktan, soran isteyen herkese ozelini en ince ayrintisina kadar anlatmaktan bahsetmiyorum yanlis anlasilmasin. Herkesin ozeli yanlizca kendini ilgilendirir. Ozu lafi duzgun insani bir erkekle, belki de yillar icinde bir kac erkekle evlenmeden iliskisi oldu diye namussuzlukla suclayabilmek icin once kendinin her bakimdan namus ibadesi olduguna insanlari inandirmasi gerek kisinin. Kizlik raporu ile degil tabii.. O kadar basit olmamali namustan anlasilan..
Bir insanin namuslu olup olmadigi cevresindeki herkesi etkiler, beraber yasadigi insanlarin hayatini, ticaret-is iliskilerini, musterilerini, ev sahibini, kiracisini.. Yalan, dolan, dolandiricilik, hirsizlik, bunlardir namussuzluk. Insanin cinsel hayati ve tercihleri ise sadece kendini ilgilendirir eger baskalarinin bahcelerinde dolasmiyorsa. Baskalarinin bahcelerinde dolasmak icin de kizlik zari engel degil maalesef.
Yazdıklarımı iyice okursanız memnun olurum.Ben sadece kızlık zarının gitmesiyle değil her türlü yakınlaşmaya da aynı görüşle bakıyorum.Elden ele dolaşan herşey cinsiyet ayırımı yapmadan değersizdir.
bence en buyuk yanlıs evlilik oncesi birliktelik yasayan kadın veya adamla evlenen kişiyi midesizlikle suclamakltı..sizin fikirleriniz hayatınız bu durumları mazur gormez cocuklarınızıda oyle yetiştirirsiniz sizin bileceginiz iş ama siz fikrinizi belirtmediniz karsı tarafa resmen hakaret etmiş oldunuz kimsenin beynini kalbini bilemezsiniz.. biriyle birlikte olmustur sonra yuva kurmustur coluk cocuga karısmıstır siz o insanlar burda midesiz olmakla yargılarsanız tabiki tepki gorursunuz ozaman sizin icinde burda sizin gibi insanlarda soyledir boyledir diye hakaretlerde bulunup ama benim fikrim bu desin insanlar kabul edermisiniz..
Yazdıklarımı iyice okursanız memnun olurum.Ben sadece kızlık zarının gitmesiyle değil her türlü yakınlaşmaya da aynı görüşle bakıyorum.Elden ele dolaşan herşey cinsiyet ayırımı yapmadan değersizdir.
Evet kabul görürüm.Namus kavramını benimseyen ahlaklı yaşamayı ilke edinen birine ne tür hakaret edecekseniz edin.Benim için şereftir.Ben düşüncemi yazdım bana göre de bunları savunmak ürkütücü hakarettende öte .Hakaret değil benim yazdıklarım ama siz düşüncenize göre öyle algılayabilmişsiniz.Önemli değil ben bu düşüncem için hakarete uğrayacaksam üzülmem bile.Cevab bile vermem ki bu son yazışmam .Doğru söyleyeni 9 köyde bile barındırmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?