- 2 Ekim 2009
- 3.339
- 78
- 163
hanımefendiler burada kişileri eleştirmeyi bırakıp olayı genellemeye başladınız.....ortada yapılan bir hata varsa bu ancak kişisel hatalardır genele mal edilemez....insafsızca eleştiride bulunanlar inşallah ileri ki zamanlarda o çok eleştirdikleri polisin insafına sığınmaya kalkmasınlar....hayat şartlarının insana neler getireceği belli değildir,birde bakmışsınızki o çok sevdiğiniz çocuklarınız,eleştirip yerden yere vurduğunuz mesleğe girebilmek için çalmadık kapı bırakmayacak....herkesi akla ve mantığa davet ediyorum.....
konuya gelince konu sahibi arkadaşım keşke ara yapmaya çalışmasaymışınız iyilik yapayım derken kötü olan siz olmuşunuz gönül meselelerine bu yüzden karışmaktan hep çekinmişimdir....işi oluruna bırakın bence koskoca insanlar sonuçta kendileri halletsinler meselelerini....
türkiyede yaşıyoruz yaa aslında ne erkegın ne de kadının bunları yasaması dogru degıl ama kendı halt yıyenlerde
kalkıp hakları olmayanı aramasınlar
çok doğru söylediniz bu mantık bizlerde çok yargılarken eşitlik arasak sorun kalmayacak
ama ne erkek için bunlar normal ne de kadın için...bana gore olması gerekenler acıkca beyan edılmıs musluman ulkemızde ama malesefki aşikare yasanıyor yargılamak bıze duşmez ole bısı yapacaksakta kadını erkeği eşit tutmalıyız... Cahilce erkek yapar elinin kiridir diyemeyız...
hanımefendiler burada kişileri eleştirmeyi bırakıp olayı genellemeye başladınız.....ortada yapılan bir hata varsa bu ancak kişisel hatalardır genele mal edilemez....insafsızca eleştiride bulunanlar inşallah ileri ki zamanlarda o çok eleştirdikleri polisin insafına sığınmaya kalkmasınlar....hayat şartlarının insana neler getireceği belli değildir,birde bakmışsınızki o çok sevdiğiniz çocuklarınız,eleştirip yerden yere vurduğunuz mesleğe girebilmek için çalmadık kapı bırakmayacak....herkesi akla ve mantığa davet ediyorum.....
konuya gelince konu sahibi arkadaşım keşke ara yapmaya çalışmasaymışınız iyilik yapayım derken kötü olan siz olmuşunuz gönül meselelerine bu yüzden karışmaktan hep çekinmişimdir....işi oluruna bırakın bence koskoca insanlar sonuçta kendileri halletsinler meselelerini....
Polis kızıyım ben :) eşim de işi gereği emniyetle dirsek teması halinde çalışıyor şimdiye kadar hiç kimsenin seceresini polislere rica edip araştırmak aklımıza gelmedi ne eşimin ne benim. üstelik rahmetli babam emniyette önemli bir mevkideydi ona da kimse gelip şunu araştırın diyemedi . Görevini kötüye kullanan birileri varsa yanlış giden birşeyler varsa bu dile getirilmelidir, burada yapılan şey yasal değildir nesinden rahatsız oldunuz bu durumun ? Genellemeyi nerede yapmışım ? Bu kızın özel hayatını kanunsuz bir şekilde ortaya çıkarmak hukuki ve mesleki bir yanlıştır ?
canım benim cevabım sadece sana değildi....benim eşimde polis ayrıca şerefiyle çalışan insanlar neden genellemenin içine alınıyor anlamış değilim ozaman o polisi dava etselermiş polisler şöyle polisler böyle demekte ne demek....mesleğini doğru düzgün icra etmeyen birsürü memur var bu kişilik meselesidir onu yapan kişide karaktersizdir......
Bu mesele bu konunun bir parçası. Ne yapalım yani, görevini kötüye kullananın sırtını mı sıvazlayalım? Kimse burada meslek eleştirmiyor, o mesleğin kötü örneklerinden bahsediliyor.
Kaldı ki bu çok yaygın, tanıdığı olan kolaylıkla yaptırabiliyor böyle araştırmalar. Bunun önüne geçmek lazım.
Bir polis kardeşi olarak arkadaşların yazdıklarından rahatsız olmadım. Yapılan alenen suçtur, fişlemedir. Kız umarım dava açar.
Tahmin ettim polis esi oldugunuzu:))
Hic bir meslek grubu icin genellemeleri dogru bulmuyorum.
Bir yanlis tum meslek mensuplarina mal edilemez.
Bu konuda size katiliyorum
canım benim cevabım sadece sana değildi....benim eşimde polis ayrıca şerefiyle çalışan insanlar neden genellemenin içine alınıyor anlamış değilim ozaman o polisi dava etselermiş polisler şöyle polisler böyle demekte ne demek....mesleğini doğru düzgün icra etmeyen birsürü memur var bu kişilik meselesidir onu yapan kişide karaktersizdir......
Şerefiyle çalışan insanları dahil etmedim ben benden alıntı yaptığınıza göre bana söylemiş bulundunuz. O polisi kızın dava etmesi gerekir evet bu konudaki polisin yaptığı yasal değildir gerçi artık herşey bilgisayar ortamında ve bu hiç güvenli değil böyle istismarlara sebep oluyor bunun önleminin derhal alınması lazım hem adliyelerde hem de emniyet birimlerinde uyap, mernis vs. Gibi
benim eşim polis emniyetin önemli bir şubesinde çalışıyor bu tür bilgilere çok rahat ulaşabilecek bir mevkide ancak bu bilgilerin başkalarına vermek gibi bir yetkisi bulunmamaktadır....elbetteki ben o karaktersiz mesleğini kötüye kullanan şahısın yaptığını onaylamıyorum.....ama bazı arkadaşlar polislere Allah akıl fikir versin,onların insafına bırakmasın filan yazmış söyleyecek birşey bulamıyorum o polisler olamasa acaba sokakta rahat rahat gezebilecekler mi?her mesleğin iyisi de kötüsü de vardır ve karakterle alakalı şeylerdir mesleği hakkıyla yapıp yapmamak....
benim eşim polis emniyetin önemli bir şubesinde çalışıyor bu tür bilgilere çok rahat ulaşabilecek bir mevkide ancak bu bilgilerin başkalarına vermek gibi bir yetkisi bulunmamaktadır....elbetteki ben o karaktersiz mesleğini kötüye kullanan şahısın yaptığını onaylamıyorum.....ama bazı arkadaşlar polislere Allah akıl fikir versin,onların insafına bırakmasın filan yazmış söyleyecek birşey bulamıyorum o polisler olamasa acaba sokakta rahat rahat gezebilecekler mi?her mesleğin iyisi de kötüsü de vardır ve karakterle alakalı şeylerdir mesleği hakkıyla yapıp yapmamak....
Hiçbir erkek "bu tarz" bir kızla evlenmez demek. Peki "bu tarz" kızı "bu tarz"a dönüştürmüş olan erkekleri ne yapalım? Onlar da 1. kalite has bakireleri hak ediyor değil mi?
Ben tek tek poliselerden degil, bu teskilattaki yanlislardan ve gorevini kotuye kullanan insanlardan yakindim. Bu isi adam gibi yapanlari da olabilir ama benim gordugum kadariyla inanilmaz bir lackalik soz konusu.
Peki siz sokakta taciz, tecavuz korkusu olmadan rahatca gezebiliyor musunuz?
Eski kocasi tarafindan sokakta 30 yerinden bicaklanan kadini polisler seyretmis, suc gerceklesirken hicbir sey yapmamisti. Biz bir sey yapamayiz, suc gerceklesirse mudahele ederiz demisler.....sokaktan gecen adam olsa cinayeti engeller, bu nasil bir gariplik?
Defalarca kez polise, devlete basvurdugu halde ciddiye alinmayan ve eski kocasi tarafindan oldurulen o kadina soralim, o Turkiye deki emniyet teskilati hakkinda ne dusunuyor?
Siz bu teskilatin gorevini layikiyla yerine getirdigini dusunuyor musunuz? Ben dusunmuyorum, Turkiyede bence dusulmemesi gereken 3 yer var : Devlet hastanesi, karakol ve mahkeme. Bunlardan birine duserseniz, hatir-gonul is yaptiracak durumunuz, tanidiginiz varsa eyvallah; sahip cikacak kimseniz yoksa eyvahlar olsun!
Zorla tecavüz gibi olaylar olmadıkça kızlar namus konusunda titiz omalı.Erkeklerde aynen.Kızlık denilen zar var ise yaratılıştan elbet sebebi vardır.Kimse kolay kolay aynı tabağa kaşık çalmaz çalana da midesiz derler.He başkasının kullandığı kaşığıda tabağa daldırmamak lazım o ayrıErkekler yapıyo bizde yapalım inadıyla olmaz işte... herkes namusunu korumalı kadın ve erkek .Kimse kimsenin geleceğini kirletmemeli baştan herşey açıkca söylenir namus ülkemizde önemlidir dinimizde de.Ben her iki cinsinde bakir olmasından yanayım
Sorun bilgi verme yetkisinin olmaması değil, bu bilgileri kolayca alabilme yetkisinin olması ne yazık ki.
Ben de bir meslek grubuna mensubum, birisi kalkıp mesleğimin kötü örneklerini bana mal etse tepki gösteririm. Ama "bunu yapan cezalandırılmalı" ya da "bu yapılan fişlemedir" demek genelleme değil, kalkıp da buna tepki göstermem.
Başka bir yere de yazmıştım, forumun ortak sorunu meslek gruplaşması. Birisi çocuğunun hocasından, gittiği doktordan, karşılaştığı polisten dert yansa anında "kesin sen de böyle yapmışsındır, hasta/öğrenci-veli/ vatandaş da böyle zaten, yapar eder suçu karşıya atar, senin de bir gün işin düşer, çocuğun bizim meslekten olur, anlarsın vs" diyen birileri peydah oluyor. Ama tartışılan bu değil ki, derdi olan da başkasınınkini görünce paylaşıyor. Üst üste olunca insanlar alınıp isyan etme gereği duyuyorlar. Mesleğin ünü bu şekilde temizlenmez, bu davranışlar "arka çıkma" imajı yaratıyor insanlarda.
Zorla tecavüz gibi olaylar olmadıkça kızlar namus konusunda titiz omalı.Erkeklerde aynen.Kızlık denilen zar var ise yaratılıştan elbet sebebi vardır.Kimse kolay kolay aynı tabağa kaşık çalmaz çalana da midesiz derler.He başkasının kullandığı kaşığıda tabağa daldırmamak lazım o ayrıErkekler yapıyo bizde yapalım inadıyla olmaz işte... herkes namusunu korumalı kadın ve erkek .Kimse kimsenin geleceğini kirletmemeli baştan herşey açıkca söylenir namus ülkemizde önemlidir dinimizde de.Ben her iki cinsinde bakir olmasından yanayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?