Eşim resmen ortalığı karıştırdı :((

Polis kızıyım ben :) eşim de işi gereği emniyetle dirsek teması halinde çalışıyor şimdiye kadar hiç kimsenin seceresini polislere rica edip araştırmak aklımıza gelmedi ne eşimin ne benim. üstelik rahmetli babam emniyette önemli bir mevkideydi ona da kimse gelip şunu araştırın diyemedi . Görevini kötüye kullanan birileri varsa yanlış giden birşeyler varsa bu dile getirilmelidir, burada yapılan şey yasal değildir nesinden rahatsız oldunuz bu durumun ? Genellemeyi nerede yapmışım ? Bu kızın özel hayatını kanunsuz bir şekilde ortaya çıkarmak hukuki ve mesleki bir yanlıştır ?

O yaşanan benim doğrularıma da aykırı ama hayat sandığımız kadar adaletli değil. Üstelik bu adaletsizliğe sebep olanlar her haltı yedikten sonra sırtı sıvazlananlar. Her haltı yemiş şerefsiz herif nasıl oluyor da kendine "evlenmelik" bakire kız arıyor, bu düşünce nasıl kabul görüyor hem de kadınlar tarafından aklım almıyor.

Bu mesele bu konunun bir parçası. Ne yapalım yani, görevini kötüye kullananın sırtını mı sıvazlayalım? Kimse burada meslek eleştirmiyor, o mesleğin kötü örneklerinden bahsediliyor.

Kaldı ki bu çok yaygın, tanıdığı olan kolaylıkla yaptırabiliyor böyle araştırmalar. Bunun önüne geçmek lazım.

canım benim cevabım sadece sana değildi....benim eşimde polis ayrıca şerefiyle çalışan insanlar neden genellemenin içine alınıyor anlamış değilim ozaman o polisi dava etselermiş polisler şöyle polisler böyle demekte ne demek....mesleğini doğru düzgün icra etmeyen birsürü memur var bu kişilik meselesidir onu yapan kişide karaktersizdir......

Tahmin ettim polis esi oldugunuzu:))
Hic bir meslek grubu icin genellemeleri dogru bulmuyorum.
Bir yanlis tum meslek mensuplarina mal edilemez.
Bu konuda size katiliyorum

Bir polis kardeşi olarak arkadaşların yazdıklarından rahatsız olmadım. Yapılan alenen suçtur, fişlemedir. Kız umarım dava açar.

benim eşim polis emniyetin önemli bir şubesinde çalışıyor bu tür bilgilere çok rahat ulaşabilecek bir mevkide ancak bu bilgilerin başkalarına vermek gibi bir yetkisi bulunmamaktadır....elbetteki ben o karaktersiz mesleğini kötüye kullanan şahısın yaptığını onaylamıyorum.....ama bazı arkadaşlar polislere Allah akıl fikir versin,onların insafına bırakmasın filan yazmış söyleyecek birşey bulamıyorum o polisler olamasa acaba sokakta rahat rahat gezebilecekler mi?her mesleğin iyisi de kötüsü de vardır ve karakterle alakalı şeylerdir mesleği hakkıyla yapıp yapmamak....

Bir polis kardeşi olarak arkadaşların yazdıklarından rahatsız olmadım. Yapılan alenen suçtur, fişlemedir. Kız umarım dava açar.

ben rahatsız oldum demedim canım zaten ama genelleme yapmayın dedim sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum elbetteki suçtur davasınıda açsın elbette....kimse kimsenin hayatına hiçbir şekilde müdahale edemez....

Tahmin ettim polis esi oldugunuzu:))
Hic bir meslek grubu icin genellemeleri dogru bulmuyorum.
Bir yanlis tum meslek mensuplarina mal edilemez.
Bu konuda size katiliyorum

çok şükür ne demek istediğimi sonunda bir kişi anlamış çok teşekkür ederim:)

Şerefiyle çalışan insanları dahil etmedim ben benden alıntı yaptığınıza göre bana söylemiş bulundunuz. O polisi kızın dava etmesi gerekir evet bu konudaki polisin yaptığı yasal değildir gerçi artık herşey bilgisayar ortamında ve bu hiç güvenli değil böyle istismarlara sebep oluyor bunun önleminin derhal alınması lazım hem adliyelerde hem de emniyet birimlerinde uyap, mernis vs. Gibi

sadece size söylemedim hanımefendi ama ısrarla öyle diyorsanız siz bilirsiniz...şerefiyle çalışanları kastetmediyseniz benim için sorun yok zaten....etsin tabiki davasını ben olsaydım bende hiç düşünmeden dava ederdim......

Ben tek tek poliselerden degil, bu teskilattaki yanlislardan ve gorevini kotuye kullanan insanlardan yakindim. Bu isi adam gibi yapanlari da olabilir ama benim gordugum kadariyla inanilmaz bir lackalik soz konusu.

Peki siz sokakta taciz, tecavuz korkusu olmadan rahatca gezebiliyor musunuz?

Eski kocasi tarafindan sokakta 30 yerinden bicaklanan kadini polisler seyretmis, suc gerceklesirken hicbir sey yapmamisti. Biz bir sey yapamayiz, suc gerceklesirse mudahele ederiz demisler.....sokaktan gecen adam olsa cinayeti engeller, bu nasil bir gariplik?

Defalarca kez polise, devlete basvurdugu halde ciddiye alinmayan ve eski kocasi tarafindan oldurulen o kadina soralim, o Turkiye deki emniyet teskilati hakkinda ne dusunuyor?

Siz bu teskilatin gorevini layikiyla yerine getirdigini dusunuyor musunuz? Ben dusunmuyorum, Turkiyede bence dusulmemesi gereken 3 yer var : Devlet hastanesi, karakol ve mahkeme. Bunlardan birine duserseniz, hatir-gonul is yaptiracak durumunuz, tanidiginiz varsa eyvallah; sahip cikacak kimseniz yoksa eyvahlar olsun!

Son düzenleme:

Sorun bilgi verme yetkisinin olmaması değil, bu bilgileri kolayca alabilme yetkisinin olması ne yazık ki.

Ben de bir meslek grubuna mensubum, birisi kalkıp mesleğimin kötü örneklerini bana mal etse tepki gösteririm. Ama "bunu yapan cezalandırılmalı" ya da "bu yapılan fişlemedir" demek genelleme değil, kalkıp da buna tepki göstermem.

Başka bir yere de yazmıştım, forumun ortak sorunu meslek gruplaşması. Birisi çocuğunun hocasından, gittiği doktordan, karşılaştığı polisten dert yansa anında "kesin sen de böyle yapmışsındır, hasta/öğrenci-veli/ vatandaş da böyle zaten, yapar eder suçu karşıya atar, senin de bir gün işin düşer, çocuğun bizim meslekten olur, anlarsın vs" diyen birileri peydah oluyor. Ama tartışılan bu değil ki, derdi olan da başkasınınkini görünce paylaşıyor. Üst üste olunca insanlar alınıp isyan etme gereği duyuyorlar. Mesleğin ünü bu şekilde temizlenmez, bu davranışlar "arka çıkma" imajı yaratıyor insanlarda.

Hiçbir erkek "bu tarz" bir kızla evlenmez demek. Peki "bu tarz" kızı "bu tarz"a dönüştürmüş olan erkekleri ne yapalım? Onlar da 1. kalite has bakireleri hak ediyor değil mi?

Zorla tecavüz gibi olaylar olmadıkça kızlar namus konusunda titiz omalı.Erkeklerde aynen.Kızlık denilen zar var ise yaratılıştan elbet sebebi vardır.Kimse kolay kolay aynı tabağa kaşık çalmaz çalana da midesiz derler.He başkasının kullandığı kaşığıda tabağa daldırmamak lazım o ayrı Erkekler yapıyo bizde yapalım inadıyla olmaz işte... herkes namusunu korumalı kadın ve erkek .Kimse kimsenin geleceğini kirletmemeli baştan herşey açıkca söylenir namus ülkemizde önemlidir dinimizde de.Ben her iki cinsinde bakir olmasından yanayım

türkiye de sizin bahsettiğiniz gibi bir asayiş sorunu olduğunu düşünmüyorum....cezaların caydırıcılığı konusunda benimde endişelerim var ancak polise verilen yetkiler bizim kanunlarımızla sınırlıdır....bu kanunların dışına çıkmasıda düşünülemez poliste elindeki yetkilerle yetiniyor asıl sorgulanması gereken yasalarımız ve kanunlarımızdır....karısına şiddet uygulayan kişiye ver bakalım müebbeti yada ibrete alem olsun diye sallandır ozaman her önüne gelen kadına şiddet uygulayabiliyor mu?....burası tartışılır bir konu bu konu da elbette bende sizinle hem fikirim....ahlak değerlerimizi de gözden geçirmek lazımdır.....

Son düzenleme:

Yaptığınız benzetme gerçekten midemi bulandırdı:120: Sizin tercihiniz bu olabilir, fakat zamanında hatalar yapmış olanları, ya da bunu hata olarak görmeyen, farklı düşünen insanlara bu şekildeki benzetmeleri yakıştırmak ne kadar yanlış

bakın hanımefendi alıntı yapmadım ama arkadaşın bazıları allah polislere akıl fikir versin yazmış ozaman aynen şu şekilde yazmaları lazımdı Allah bunu yapan o şahısa görevini kötüye kullandığı ve bir genç kızın hayatını fişlemeye çalıştığı için akıl versin yazılması lazımdı....benim amacım burada tartışma yaratmak değil bakın daha önce de söyledim her çeşit insanımız mevcut..neyse daha fazla arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum herkes herşekilde konuşma ve düşünmede özgürdür....yeterki insanlarımız mesleklerini hakkıyla yerine getirsinler....

Eşinizin yaptığı arkadaşınızın faydasına olmuş ama bence yanlış.Baştan beri rahatsız olduğunu belirtmişsiniz bana enteresan geldi.Bir yanlış hareketi falan mı oldu yoksa daha evvelden bildiği bişey mi var.Kusura bakma ama ben pek anlam vermez gibiyim.Kız eğer otel odasına gitmişse bişey yapmamışsa neden oradaydı? düşünmüş vazmı geçmiş yoksa gizliyor mu ? oyun oynamaya evciliğe gitmiyeceklerini bilir dimi? otel de ya bi işler çevirilir oda tutulmuşsa ya da yatacak yer yoktur kalmaya gidilir.Çok kişi ile de çıkmış... zaten yatmadan da öpüşmelerle elleşmelerle de ben temiz kalınmadığı kanısındayım.Herkes namusunu bilerek yaşamalı ki gelecekte de namuslu kişiler yetiştirilebilinsin.Daha önce birlikte olduğun biri bişeyler yaşadığın biri karşına çıkabilir koz kullanabilir bu korkuyla yaşamak zor.Bu korkuyu iplemiyorsa eğer bir kadın o kadında zor.Erkekte aynı şekilde ama kadın anne adayı anne olacak cins her zaman iffetli yaşamalı... neticede doğuran bir varlığın rahmi saf olmalı.

bilgi vermek istedim ; Kız çocukları henüz daha küçük bir bebek veya çocukken dış dünyanın mikroplarından sadece 5-6 cm uzak olan karın içindeki steril ortam kızlık zarı tarafından korunmaktadır. Kızlık zarı olmasaydı küçük yaşta kakasını ve çişini altlarına yapmaları veya bilmeden vajinalarına parmaklarıyla dokunmaları bu çocuklar için büyük tehlike teşkil edecekti. Karın zarına ulaşabilecek mikroplar ciddi sorunlara yol açacağından birçok kız çocuğu ergenliğe bile ulaşamadan ölecekti. Bu bakımdan kızlık zarı kadının genital bölgesini dış etkenlere karşı koruyan bir engeldir ve bu amaçla yaratılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…