Eşim “sen ablamın kılı bile olamazsın” dedi

İkiniz tartışırken araya ablasını dahil ederseniz bu cevabı almanız çok normal
Ayrıca yatağa almamak da nedir orası sizin olduğu kadar o adamın da yatağı
Basit bir meseleyi kriz haline getirmişsiniz tebrikler

İkiniz de suçlusunuz.
Bir kere size ne ablasından.eşiniz de dşüncesiz biri

Ablasını dahil ederseniz, haklı haksız illa böyle bir cümle duyarsınız karşılık olarak. Veya ne diyon sen yaa... diye başlayan kavga. Her türlü kavgaya götürecek bir laf etmişsiniz.

Bende olsam öyle söylerdim. Neden ablasını işe karıştırıyorsunuz ki
Yatağa almama gibi bir hakkinızda yok.
baştan aşağı hatalısınız
Yaptığınız temizliği inkar etmesi de eşinizin hatası

Konuyu anlamanız açısından belirtiyorum; Görümcem asla temizlik yapmaz. yemek de hep hazır şeyler yapar kasaptan köfte alır pişirir, makarna corba. pizza, pide, balık söyler eve hazır pişmiş gelir vs. Yemek düzenleri bu şekilde. 2 çocuğu var çocuklarıyla eşiyle ilgilenir evine ailesine çok düşkündür ama evi toz içindedir temizliğe önem vermez. Eşi de bunu sorun etmez. Her neyse..

6 aylık bebeğim var. Temizliği yemeği bulaşığı çocuğa bak derken haftalık temizliği atladığım oluyor kızım acayip kucakcı çünkü. Tuvalete gidemediğim zamanlar oluyor. Eşim yardım ediyor temizliği haftasonları o yapıyor. Ben haftaici yapabildiğim kadar işte. Ama yapsam bile ertesi gün ev yine toz içinde sanki hiç süpürüp silmemişim gibi o yüzden eşim haftasonu tekrar süpürüp toz alıyor. Geçen hafta eşim tartıştığımız bir konu sırasında “sen bu evde çocuk bakmaktan başka ne yapıyorsun ki” dedi. “Pardon , ne mi yapıyorum?” Dedim, “evet, tek yaptığın çocuk bakmak baska hiçbir şey yapmıyorsun temizliği bile ben yapıyorum karı gibi” dedi. Ben de “madem yaptığım onca seyi hiçe sayıp nankörlük ediyorsun , ben de bundan sonra ablan gibi olucam hiçbir işe elimi sürmüycem evi bok götürsün sadece ve sadece çocuğumla ilgilenicem” dedim. Eşim de bu lafın üzerine “sen ablamın kılı olamazsın,sizin aranızda uçurum var” dedi. Bu lafın üzerine yazıklar olsun dedim bi daha da çocuk ve ev ihtiyaçları dışında konuşmadım. Horladığı için kızım uyanıyor diye yatağa da almadım.1 haftadır konuşmak zorunda olduğum şeyler dışında konuşmuyorum. Özür dileyeceğine ettiği lafı savunuyor hala. Çok içerledim,gururumu çok kırdı...abartıyor muyum bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız?
Tartisirken araya ablasini katman cok yersiz olmus.

Ayrica cocuk bakmak zor is. Sen büyük bir is yapiyorsun.
Erkekler sadece kisa zaman araliginda agucuk gugucuk diye sevince dünyanın en kolay isi saniyorlar cocukla ilgilenmeyi. Sabahtan aksama kadar hem cocuk hem isi yapsinlar da görelim :KK11:

Ayrica yasanan evi temizlemek evdeki her bireyin ortak isi. Kari gibi ne demek:işsiz:
Kadini erkegi mi var yasadigin yeri temiz tutmanin

Yaptigi iyilikleri de silmiş süpürmüş zaten

Bosver sen haklisin. Cok yuz verme buna. Soyledklrine de üzülme kafaya takma. Senin yaptigin is kolay degil.
Benim de 3 aylik bebeğim var
Hic kolay degil. Bir insan yetiştiriyoruz

Konuyu anlamanız açısından belirtiyorum; Görümcem asla temizlik yapmaz. yemek de hep hazır şeyler yapar kasaptan köfte alır pişirir, makarna corba. pizza, pide, balık söyler eve hazır pişmiş gelir vs. Yemek düzenleri bu şekilde. 2 çocuğu var çocuklarıyla eşiyle ilgilenir evine ailesine çok düşkündür ama evi toz içindedir temizliğe önem vermez. Eşi de bunu sorun etmez. Her neyse..

6 aylık bebeğim var. Temizliği yemeği bulaşığı çocuğa bak derken haftalık temizliği atladığım oluyor kızım acayip kucakcı çünkü. Tuvalete gidemediğim zamanlar oluyor. Eşim yardım ediyor temizliği haftasonları o yapıyor. Ben haftaici yapabildiğim kadar işte. Ama yapsam bile ertesi gün ev yine toz içinde sanki hiç süpürüp silmemişim gibi o yüzden eşim haftasonu tekrar süpürüp toz alıyor. Geçen hafta eşim tartıştığımız bir konu sırasında “sen bu evde çocuk bakmaktan başka ne yapıyorsun ki” dedi. “Pardon , ne mi yapıyorum?” Dedim, “evet, tek yaptığın çocuk bakmak baska hiçbir şey yapmıyorsun temizliği bile ben yapıyorum karı gibi” dedi. Ben de “madem yaptığım onca seyi hiçe sayıp nankörlük ediyorsun , ben de bundan sonra ablan gibi olucam hiçbir işe elimi sürmüycem evi bok götürsün sadece ve sadece çocuğumla ilgilenicem” dedim. Eşim de bu lafın üzerine “sen ablamın kılı olamazsın,sizin aranızda uçurum var” dedi. Bu lafın üzerine yazıklar olsun dedim bi daha da çocuk ve ev ihtiyaçları dışında konuşmadım. Horladığı için kızım uyanıyor diye yatağa da almadım.1 haftadır konuşmak zorunda olduğum şeyler dışında konuşmuyorum. Özür dileyeceğine ettiği lafı savunuyor hala. Çok içerledim,gururumu çok kırdı...abartıyor muyum bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız?
Hayır abartmıyorsunuz haklısınız duruşunuzdan ödün vermeyin ki bir daha yapmasın

Ya reis görümden isterse hergun disardan yemek siparis ettirir hatta evini de malum bisey götürür sana ne? Seni ne ilgilendirir hacı.
Keşke gorumceyi katmasaydın araya...
Kocana gelincede haftasonu alsın çocuğu baksın madem sende dinlenir ev işini halledersin
Anne olmanın zorluğunu eslerede tattırmak lazım bazen saçma sapan konuşmamaları için

Egonuzu okşamak istediniz “ablan gibi” diyerek ama tabii eşiniz havada bırakmış egonuzu. Haliyle tabi gururunuz kırıldı.. peki siz eşinize ailesinden bir bireyi kavgaya dahil ederken düşünemediniz mi karşımdaki ne hissedecek diye?

Sorunlarınızı, tartışmalarınızı iki medeni insan gibi oturup aranızda çözmek, saygı çerçevesinde konuşmak var iken neden “anan gibi”, “ablan gibi”, “baban gibi” 3 şahısları konuşarak şiddetlenip celallenirsiniz? Resmen toplum olarak ilk önceliğiniz çirkefliğe, saygısızlığa, şiddetli üsluba başvurmak.

Bide anlamıyorum tek çocukla nasıl evin öyle kirli olabiliyor hem evdesin eşin çalışıyor bir gün dinlenecek bütün işleri o yapsın o günde...Yazık ya birata dinlensin elbette temizliğe yardım etsin ama bütün işleri üzerine yikiyorsun gibi geldi oda dayanamamış patlamış
Aradığım yorum. Erkekler de yardım etsin ama eğer kadın çalışmıyorsa çocuk varsa falan erkek yardım eder ama burada sanki genel dip köşe temizliği erkek yapıyor gibi geldi bence bu hiç adil değil zaten bütün hafta çalışıyor. Günlük bi saat iki saat çocuk bakıyor o arada ben işimi yapıyorum yada dolaşıyorum dese tamam yada işte yemekte sofra kurmaya yardım ediyor toplamaya yada çamaşırları asıyor dese falan tamam ama bütün evi temizliyor haftalık. Ayrıca bu bebek 6 aylık ki çoğu zamanı uykuda dır(2 çocuğum var etraftan Allah yardımcın olsun işin çok zor şeklinde yorumlar alıyorum çok hareketli çocuklar) adamın yaptığını görmezden gelirsen hele de bizim gibi toplumda bi yerden patlak verir. Hele ablasını karıştırmanıza yorum bile yapmıyorum. Çok haksızsınız

Haksızsınız. Haklı gibi tavır yapıp üste çıkmaya çalışmayın hiç. Her şeyden önce takılmanız gereken nokta ‘karı gibi’ lafı ama siz bunun haricinde her şeye takılmışsınız. Çok çirkin bir söylem.

Görümceniz evi süpürmüyor toz içinde, siz süpürüyorsunuz toz içinde. O da sizin için haklı olarak diyebilir mi o zaman temizlik yapmıyor ev toz dolu diye?

Eşiniz dışarıda çalışıyor siz evde. Bunu kabullenin siz bir de adama izin gününde ev işi yaptırıyorsunuz. Tek çocuğunuz var ve kucağa siz alıştırmışsınız. Hafta içi yapabildiğim kadar demişsiniz ama anladığım kadarıyla yapamıyorsunuz e bu çocuk hiç mi uyumuyor? Eşiniz haksız gelmedi bana söyleminde burdan bakınca da sadece çocuk bakıyormuşsunuz gibi duruyor. Belki yemek de yapıyorsunuzdur.

Kavgalarınıza 3. Bir kişiyi hele ki ailesinden birini dahil etmeniz aşırı saçma. Haklı olsanız bile haksız durumuna düşürür sizi. Eşinizin anlık sinirle ağzından çıkıvermiş. Üstüne konuyu uzattıkça uzatmışsınız. Sizin özür dilemeniz lazım eşinizden. Yatağa almamak gibi bir lüksünüz yok bu arada. Çocuğunuz sizin odanızda kendi yatağında yatıyordur diye varsayıyorum ama eşiniz horlasa da onu yatağından atamazsınız. Kaldı ki horlama falan bahane bunu siz de biliyorsunuz.

Yani ikiniz arasindaki tartışmaya neden gorumceni katıyorsun. Ayrica milletin evindeki temizlikten sizene. Belkide baskasina gore siz pissiniz. Gorumceniz de yetisemiyordur belki bazi şeylere. Valla benimde ailem ortaya atilsa sinirlenirim.

Aradığım yorum. Erkekler de yardım etsin ama eğer kadın çalışmıyorsa çocuk varsa falan erkek yardım eder ama burada sanki genel dip köşe temizliği erkek yapıyor gibi geldi bence bu hiç adil değil zaten bütün hafta çalışıyor. Günlük bi saat iki saat çocuk bakıyor o arada ben işimi yapıyorum yada dolaşıyorum dese tamam yada işte yemekte sofra kurmaya yardım ediyor toplamaya yada çamaşırları asıyor dese falan tamam ama bütün evi temizliyor haftalık. Ayrıca bu bebek 6 aylık ki çoğu zamanı uykuda dır(2 çocuğum var etraftan Allah yardımcın olsun işin çok zor şeklinde yorumlar alıyorum çok hareketli çocuklar) adamın yaptığını görmezden gelirsen hele de bizim gibi toplumda bi yerden patlak verir. Hele ablasını karıştırmanıza yorum bile yapmıyorum. Çok haksızsınız
Gecen bi yorumumda daha dedim bazi kadınlar tembellik ve isteksizligine bahane olarak cocugu sunuyor. 1 cocukla ki 6 aylik bir bebekle hala ev isi yapamıyorum yetişemiyorum diyorsa o kendiyle alakali bir sorun bence.

Söylediği laf asla kabul edilemez ama ben bu tartışmada bu sefer erkek tarafıyım siz kendi evinizle ilgili tartışıyorsunuz ne alaka adamın ablasını işin içine katıyorsun ki belli içten içe yaşadığı hayatı biraz kıskanmışsın eşinin laf etmemesini bu kadar rahat olmasını bir günde toz olan evde tozdan ölünmez biraz salın temizliğe gömüleceğinize çocuğunuza bence daha fazla vakit ayırın biri durduk yere kavgaya hiç alakasız ablamı katsa ben daha sert dönüş yaparım

canim. belliki cok uzulmussun bu durumdan ben daha 7aydir evliyim bi kez hamile.kaldim.cocugun kalbi durdu neyse sozum.sundaki ben temizliye cok.duskun biriyim kocam cok.ama.cok.pasakli gercektem ne koydugunu.ne goturduyunu bilmiyo.kendisi bile erkekler bence cogu oyledir buna ragmen hep temizlik.istiyo bende her gun hamile.kalana kadar topladim.bu arada kaynanayla.birge yasiyorum yani onunda islerini ben goruyirum.sevib evlendim .hamilr kaldikdan somra.kavgalarimiz oldu cok ama cok cunki ben sinirleiyordum ben topluyordum o dagitiyordu bende yeter artik ben hamileyim dedim.bagrdim.cagirdim onda hemen sora basim dondu bayildim .....sonra da gittim doktora kalbi durmus butun tesler tertemiz cikti ...kavga sirasinda ben seninle artik ayrilmak.istiyorym ve cocugu kurtaj etditicem dedim ....ve o gun cocugun kalbi durmusdu.Yani ben gercekten cocuk cok am cok istiyordum amma sirf esime qiciq olsun diye yaptim senin esinde aynisini.yapmis. o cumlenin senin kalbine.dokunmasi.amaciyla ....onsan sora cok.pisman oldjm soylemem gereken seyler soyledim sacma sapn ...Amma hickimse mukemmel deyildir eger ...esinin ablasi ailesiyle.bu durumdan mutlusa sen ona bisey diyemezsin.Onun esi boyle seninkide boyle.Hayat.bu. up

Ailemden birine laf söylenmesi beni de kızdırırdı.

Şimdi herkes ablasına dediğiniz şeye takılır ama ben eşinizin temizliği ben yapıyorum karı gibi demesine şok oldum. Ne kadar iğrenç bir cümle. Bu adamlar evlenecek kadın nasış buluyor ben anlamıyorum. Hafta sonları çocuğu ona bırakıp dışarı çıkın görsün zorluğunu. Gerçi bu adam ne karı gibi çocuk mu bakacağım der ama neyse

Bu söze takılan konu sahibi dikkatinizi çekmek istedim. Bkz. Konu başlığı

Back
X