Egomu tatmin etmeye ihtiyacim yok ki. Bunlar yasadiklarimdi. Sadece ben yasamiyorum ki. Cogu kadin gunumuzde boyle. Ama anlatmak icin kendimden ornek verdim. Benim gibi bir suru analar var. Kadinlarin cogunun mesaisi bitmiyor ki. Yine de birsekilde yapiyorlar. Cocuk uyuyunca iki arada bir derede bir suru sey basariyorlar. Kizkardesimin oglu kolik bir bebekti. 8 ay boyunca surekli agladi hic susmadan. Buna ragmen o da birsekilde herseye elinden geldigince yetisiyordu. Bunu da yazinca yine mi egomu tatmin etmis oldum? Cevremden baska ornek vermek isterdim ama bebekli olarak bildigim bunlar.
Filmdelisi su forumda yorumlarini begenerek okudugum, akli basinda buldugum birkac kisiden birisin ancak senden su sozleri duymak beni cok sasirtti, uzdu. Amacim bu degildi yine de uyarin icin sagol. Ha bu arada bir onceki yorumumda oneride bulunmustim zaten. Haftada bir bir kadin eve yardim icin alabilirsin demistim eger okudu isen.
Konu sahibine sadece yardim etmek istemistim ama sanirim yanlis anlasildim. Bebek uyuyunca birseyler yapabilirsin demek istemistim ama sanirim haftada bir ya da iki haftada bir temizlik icin eve bir yardimci alman.
Öncelikle iltifatınız için çok teşekkür ederim, mahçup ettiniz.
Ama bu mevzular en sinirlediğim şeyler.
Özellikle annelikle alakalı.
Çünkü her bebek, her beden bir değil.
Sizin yapabiliyor olmanız benim yapabileceğim anlamına gelmez.
Keza yineliyorum, benim yaşadığım şekilde tahammül edebilecek ender insan vardır.
Ama bu demek değil ki, her kadın birdir, herkes her şeyi başarabilir.
Bana göre herkes çok nazlı yani o zaman.
Günde tek öğün yemek ve 3 saat uykuyla bazen 1 bardak su içmeden ya da lokma yemeden gün tamamlıyorum ve böyle senelerdir yaşayan bir kadınım ben.
İnsani temel ihtiyaçlar benim için aşırı lüks mesela ve yaşıyorum, ölmedim.
Ama bu benim, siz tez yazabilirsiniz, öbürü ancak 1 çorba yapabilir.
Buna, çocuğuna layığı ile bakan bir kadına eşinin dostunun vs nin ne beceriksizsin bütün gün ne yapıyorsun deme hakkı yoktur.
Yazınızda sinirlendiğim kısım buydu, kadın bu kadar yapabiliyor ve asıl mesele yapamaması değil, koca müsvettesinin onu aşağılaması.
Ben bile temizlik hariç(haftalık kadın olmasına rağmen ben zaten her gün defalarca süpürüyor ve 2 defa daha siliyorum evi) her şeyi 4 4lük yaparken duyuyorum yahu bunu, kraliçe olsan kafanda niye tacın var bak öbürününki mavi taşlı diyecekler.
Çünkü bu böyle, hep başkasının iyi senin yaptığın devede kulak.
O sebeple sinirleniyorum, rumuza bakmadan yorum yazdım.
İsme dikkat etseydim daha naif yazardım kabul:)
Ama düşüncem yine aynı, bir annenin becelilerinin sorgulanması ve bunun başkaları tarafından aşağılanır ya da yeterli bulunmaması beni delirtiyor.