- 23 Ocak 2016
- 37.007
- 54.559
- 598
ahbaba kan bağışı yapıyordum bu zamana kadar onu da bir araştırayımDolandırılmış da olabilirsin, birine yardım etniş de… o kadının evine gitmeden kimse bunu bilemez o yüzden kocan net konuşmasın.
Ama instagramda bu tip dolandırıcılar çok, yine de para istememiş mama istemiş yani. İyi niyetini takdir ettimyardıma devam etmek istiyorsan ahbapa falan haber verebilirsin, dernekler gidip inceliyorlar evini durumunu. Sonra o derneğe bağışını yaparsın yine. Ankarada ankara abisi var mesela, ben ona çok güveniyorum. Bu kişilere de o dernekleri önererek veya iletişim kurmalarını sağlayarak yardım edebilirsin
onu bilmiyorum işte 9 ay evvel istemedi şubat sonunda yazdı mama için zor durumdayım diye gönderdim bende hatta eşime de söyledim . normal karşıladı ama kadının tencereli hikayesini görünce devlet erzak yardımı yapıyor . devlet yardım etmiyorsa vardır birşey diyo ben erzak da yollamak istedim ramazan ayı diyeBen şeye takıldım hâlâ kaymakamlıktan onay çıkmamış mı acaba ilkin hemen mama istermemiş sonra mesaj atmış ya o zamana kadar onay çıkmamış mı?
çevremde hiç denk gelmedim bu şekilde birine ama eşim kendi mahallesinde 2 tane torununa bakan emekli bir kadın var çocuklarını trafik kazasında kaybetmiş bir başlarına kalmış devlet onlara yardım sağlıyor erzak filan bizde haftasonu bayramlık aldık kendi oğlumuza alırken :) tabi biraz da denk geldi mağazada 3 al 2 öde vardı . kadın sadece eşinin emekli aylığını aldığı için devlet destek veriyor onlara meselaSiz Allah rızası için bi yardım yapmışsınız. Karşınızdaki kötüyse de onun vicdanına kalmış. Allah hayrınızı kabul etsin ama bence şehrinizde de bu şekilde ihtiyaç sahibi anneler vardır. Görerek elden yardım ederseniz içiniz rahat eder yaptığınız hayra da şüphe karışmamış olur.
kadın istanbulda yaşıyor ben izmirde :) imkan olsa öyle yapardımBen dolandırıldığınızı düşünmüyorum. Öyle bir tarz yok. Başka şeyler de isterdi öyle olsa bence. Ve 9 aydır yazmamış. Adres varsa gidin çaktırmadan bakın etrafa soruşturun. Doğruysa içiniz rahat eder hem de eliniz bollaştıkça bir yardım edersiniz.
Belediye ve valiliklerde yardım yapılıyor ihtiyaç sahibi insanlara. Valilik onaylı bi hayır kurumundan bilgi alabilir onlar eşliğinde yardımınızı yapabilirsiniz.çevremde hiç denk gelmedim bu şekilde birine ama eşim kendi mahallesinde 2 tane torununa bakan emekli bir kadın var çocuklarını trafik kazasında kaybetmiş bir başlarına kalmış devlet onlara yardım sağlıyor erzak filan bizde haftasonu bayramlık aldık kendi oğlumuza alırken :) tabi biraz da denk geldi mağazada 3 al 2 öde vardı . kadın sadece eşinin emekli aylığını aldığı için devlet destek veriyor onlara mesela
bir kullanıcı ahbab yazmış o mantıklı geldi onu izleyeceğim artıkBelediye ve valiliklerde yardım yapılıyor ihtiyaç sahibi insanlara. Valilik onaylı bi hayır kurumundan bilgi alabilir onlar eşliğinde yardımınızı yapabilirsiniz.
Bana normal geldi mesajlar, bilmiyorum, dolandirilma gibi gelmedi bana.Arkadaşlar merhaba,
Ben bir ara instagramda bir gönderinin Altına yorum yapmış bir kadına denk gelmiştim .
Yeni doğum yapmış mama alamamış bebeğine bende içim cız etti benimde oğlum var kadına yardımcı olmak amacı ile mama göndermek istedim oda çok teşekkür edip kabul edemeyeceğini ellerinde olan varsa diye yazdığını söyledi saygıyla karşıladım kapattım konuyu aradan 9 ay sonra tekrar mesaj attı aşşağıda konuşmalar mevcut bende dedim ki o zaman kabul etmemişti şuan zor durumda demekki deyip yolladım mama buraya kadar hiç problem yok ama dün eşimle instagramdan reels videoları izlerken aşşağıda bir resim daha var onu gördük bende anlattım herşeyi oda diyor ki dolandırılmışsın
Dedim Ramazan paketi alıp yollayalım tutturdu dolandırılıyorsun çok safsın filan kalbim kırıldı size danışmak istedim sizce ? Konuşmalar burda ekte para yardımı yapmadım direk mama olarak yaptım para versem tamam da siz ne düşünüyorsunuz
yaşadığınız şey çok üzücüGerçek ihtiyaç sahibi ya da dolandırıcı böyle bilemeyiz ama siz iyi niyetle bir şey yapmışsınız, Allah kabul etsin. Malesef kötü niyetli insanlar yüzünden kim gerçek ihtiyaç sahibi ayıramaz olduk. Ben kime iyi niyetle yaklaşıp elimi uzatsam dur kolunu da bir kapalım moduna girdiler hep. En son sürekli alışveriş yaptığım bakkal bir kadını söyledi süt bile alamıyor bazen diye. Artık kendisini nasıl acındırdıysa. O ara bana hayıra vermem için 200 dolar para gelmişti ben de o kadına verdim ve o ara numaramı almış bulundu falan. Sonra çocuğum hasta, sütü yok, hamileyim şuna para buna para demeye başladı. Ben ufak ufak desteğe devam ediyodum. Bana sık sık çat kapı gelmeye başlamasından rahatsız olsamda bebek doğmaya yakın yüklü mutfak alışverişini yaptım. Bebek doğdu daha haftasında kucakladı bebeği habersiz yine çıktı geldi. Dayanamadım yine para verdim. Bu arada bu bana bi geldiğinde çantamdan para azaldı ama hafızam zayıf olduğu için bir yere harcamış olabilirim günahını almayım dedim konuyu kafamda kapattım. Neyse efendim olay günü bu kadın yine yola çıkmış bana geliyor benim haberim yok tabi. O günde bi 100 tl param vardı dolabın üzerinde, aldım çantama koydum ekmek almaya çıkıcam. Tam o ara kapı çaldı öflesem de kıyamadım yine buyur ettim. Neyse başladı şuyum yok buyum yok. Ben dururmuyum buzluktan et sucuk falan poşet yaptım. Bu arada kadın yanımdan ayrılıp sigara içmeye gitti ki çantasını çantamın yanına koymuştu orada baya oyalandı. İşkillendim ama birşey demedim. O erzağını alıp kapıdan çıkar çıkmaz hemen çantama baktım. Ahanda ne göremeyeyim para yok, Çantanın içinde 10 tur attım vıccığını çıkardım ama yok yok yok.. Kadını aradım ne yaptığını bildiğimi ve bir daha kapıma gelmemesini söyledim. Çocuklarının boğazından da geçti diye haram da etmedim ama çok üzüldüm çok kızdım. Şimdi kim ihtiyacım var dese 100 düşünüyor 1 veriyorum.
İstanbul diye okudum da siz de istanbuldasınız sandım bir ankadın istanbulda yaşıyor ben izmirde :) imkan olsa öyle yapardım
yok :) verdiği adres kadının istanbul bağcılar ben izmirİstanbul diye okudum da siz de istanbuldasınız sandım bir an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?