Eşim sen dolandırıldın diyor sizce ? Ben

işte bulunduğum çevrem fazla elit bana göre bile elit iş çevrem de öyle

bende böyle düşündüm mamayı ne yapacak nereye satacak

Normal mama canım bende kullanıyorum ve diğer manalara göre baya pahalı
valla ben bebeğim doğduğundan beri aptamil kullanıyoruz şimdi 2 yaşında oğlum sadece gece içiyor o bile kutusu 279 aynı ya hemen hemen aptamille bazı bebekler her mamayı içmiyor ya inş öyledir

Ben boyle seyler yaparken karsidakinin niyetini gozetmiyorum. Dolandirici da ihtiyac sahibi gibi davraniyosa o onun allahla arasinda. Benim yaptigim hayir da allahla benim aramda. Herkesin ameli niyetine gore sonucta

Bu tür bebekli yardım isteyenlere sinir oluyorum, belli ki durumun yok ne diye yaparsın sefalete bi rehine daha verirsin ?

Yolda bebekli dilenenlere de sinir oluyorum

Hatta bi tandığım ‘ kocan nerde ?’ Diye sormuş dilenci kadın da ‘ kocam hasta’ demiş, tanıdık da ‘ kocan hasta ise bu cocuğu nasıl yaptın? Başkalarına zevk bize eziyet veriyorsun’ demiş.

O hesap bu cocuklu dilenciler.

Sizden mama alıp daha ucuza satıyor gibi his geldi içime, yine de hayırdır üzülmeyin siz.

Daha da güvenmeden yardım yapmayın derim etrafta bisürü ihtiyaç sahibi varken

evet eşimde şimdi çok yardımcı olmak istiyorsan yetimhaneye yardım et diyor oyuncak al bayramlık al

evet eşimde şimdi çok yardımcı olmak istiyorsan yetimhaneye yardım et diyor oyuncak al bayramlık al

Evet bence de çok sevinirler, burda anonimiz o yüzden söylüyorum ben de yetimlere burs veriyorum,

Sizde iyi bir insansınız üzülmeyin ama artık seçici hayırsever olalım, anasız babasız çocuklara yardım edelim, her sene bi tane doğuranlara değil çünkü bunların mantalitesi şu ‘ yardım gelince cocuk rızkıyla doğar diyip yine korunmasız seks keyfi yapıyorlar yeni rehine veriyorlar sefalete’

onlara kaymakamlıklar yardım ediyor zaten,

biz yetimlerin öksüzlerin yanında olalım

Ben boyle seyler yaparken karsidakinin niyetini gozetmiyorum. Dolandirici da ihtiyac sahibi gibi davraniyosa o onun allahla arasinda. Benim yaptigim hayir da allahla benim aramda. Herkesin ameli niyetine gore sonucta

Yaptığınız iyilik vicdanen tabi ki sizi bağlar, orasına ben karışmam elbette.
Ama bu tür dolandırıcıları, dilencileri " bu benim hayrım, onun niyeti beni ilgilendirmez" deyip yardım ve sadaka verince daha fazla yalancı ve dolandırıcı olanlara kapı açmış, belki de başka ihtiyaç sahibi olup yardım isteyemeyecek durumda gizli kalmış gerçek ihtiyaç sahiplerini göz ardı etmiş olabiliriz, benim dikkat çekmek istediğim bu.

Ben eğer bu kadar kafaya takıyor olsaydım dolandırılıp dolandırılmadığımı, "karşıda sütçü var oraya bıraksınlar" dediği sütçünün dükkanını, telefonunu bulurdum. Çünkü kadının adresi elimde zaten ufak bir Google aramasıyla karşıdaki sütçüyü de bulurdum ve arayıp bu kadına sık sık kargo gelip gelmediğini sorardım. Sütçüye bırakmanızı söylemesinden bana kadına gelen ilk yardım sizinki değil gibi geldi. Belki sütçü diyecek ki bu kadına gelen giden kargo çok falan. Oradan anlaşılırdı herhalde

Satiyorlar mama,bez türlerini insanlar bu işi ticarete dökmüş resmen sadece 1 mama değildir o emin olun başkalarından da geliyordur ki alınan mama pahalı olan mamaymis.

Konu sahibi dolandirilmista olabilir olmayadabilir tabi .

Konu sahibi arkadaşım belediye, kaymakamlık maddi durumu olmayanlara yardım yapıyor.

Her ay belirli miktar para yardımı,gıda,okula giden çocuk varsa kırtasiye yardımı,kömür yardimizl,süt ve bez yardımı yapanlarda var .

Ben yardımımı yaparım beni kandırmışsa o onun sorunu benim sevabıma hayrıma birsey olmaz

Benim bahsettigim bu degil. Ben sokakta gordugumuz eli kolu tutup dilenenlerden bahsetmiyorum. Gercekten ihtiyac sahibi sanip yardim ettigim birinden bahsediyorum. Ben ihtiyaci oldugunu dusunup el uzattiysam ama o beni gizli gizli dolandiriyosa buna napabilirim. Ben hayrimi yapar gecerim. Benim iyi niyetimi kotu kullanan kendi kotulugunden sorumlu.

Bende yıllar önce çöpten meyve seçen birine para vermştim teşekkürler diyip çöp karıştırmaya devam etmişti o an dolandırıldığımı anladım halbuki meyveleri bile onlar getiriyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…