yok ki etrafımda ev hanımı olan bile yok çalışan kesim herkes ev hanımı olan olsa eve tek maaş giriyor desek çocuğa bayramlık hediye ederdim ama yokEtrafınızda hiç mi kimse yok ihtiyaç sahibi olan. İnternet dolandırıcı dolu.
Normal mama canım bende kullanıyorum ve diğer manalara göre baya pahalı
işte bulunduğum çevrem fazla elit bana göre bile elit iş çevrem de öyleYardıma ihtiyacı olan o kadar çok kişi var ki. Bu kadar yardım etmek istiyorsanız muhtarlara da danışabilirsiniz. Hatta apartman görevliniz bile çok mağdur olabilir. Fazla uzağa gitmeyin bence. Özellikle sosyal medya çok tehlikeli.
bende böyle düşündüm mamayı ne yapacak nereye satacakBence gerçektir sadce kendini karşı tarafa ikna edebilmek için çok fazla detay vermiş olabilir. Çünkü altı üstü mama para göndermmissiniz mamayi nerde satıp para kazansnki nekdr bı mama sonucta ben sanmyorum mama uzerjnden dolandırdıgnizi Allah hayrnizi kabul etsn bende bu şekilde Instagram'da birine bez mama yardmi yapmstm sonuçta bir kutu mama 4-5 gün gidiyor insan yetisemeyebilir bı kutu mama olmuş 200 TL zor yani.. onlarda farkında çünkü herkesin ilk etapta dolandırıcı gozuyle baktgnin alınan mama nereye nasıl satılır ki onun için dolandrsn
bende böyle düşündüm mamayı ne yapacak nereye satacak
valla ben bebeğim doğduğundan beri aptamil kullanıyoruz şimdi 2 yaşında oğlum sadece gece içiyor o bile kutusu 279 aynı ya hemen hemen aptamille bazı bebekler her mamayı içmiyor ya inş öyledirNormal mama canım bende kullanıyorum ve diğer manalara göre baya pahalı
hiç kullanmadım hep aptamil kullandığımız için bilemedimBulur onlar satacak bi yer :)
Somucta dukkan piyasa fiyatinin altinda mal alacak .
Mama markasi sma imis, ben yanindan bile gecemiyorum o markanin
o kadar haklısın ki vicdan denen şey çok kötüAynen canım insan o msaum yavrulara üzülüyor yardım etsen bir dert etmesen vicdanın susmuyor biz yemek yerken onlar aç diye
Ben boyle seyler yaparken karsidakinin niyetini gozetmiyorum. Dolandirici da ihtiyac sahibi gibi davraniyosa o onun allahla arasinda. Benim yaptigim hayir da allahla benim aramda. Herkesin ameli niyetine gore sonuctaMaalesef artık dilenciler de sosyal medyayı keşfettiler.
Çocuğuna mama alamayan, çay ekmek yedirmeye çalışan kadının cep telefonu var ve o telefonu satıp mama alamıyor mu?
Bana hiç inandırıcı gelmiyor.
evet eşimde şimdi çok yardımcı olmak istiyorsan yetimhaneye yardım et diyor oyuncak al bayramlık alBu tür bebekli yardım isteyenlere sinir oluyorum, belli ki durumun yok ne diye yaparsın sefalete bi rehine daha verirsin ?
Yolda bebekli dilenenlere de sinir oluyorum
Hatta bi tandığım ‘ kocan nerde ?’ Diye sormuş dilenci kadın da ‘ kocam hasta’ demiş, tanıdık da ‘ kocan hasta ise bu cocuğu nasıl yaptın? Başkalarına zevk bize eziyet veriyorsun’ demiş.
O hesap bu cocuklu dilenciler.
Sizden mama alıp daha ucuza satıyor gibi his geldi içime, yine de hayırdır üzülmeyin siz.
Daha da güvenmeden yardım yapmayın derim etrafta bisürü ihtiyaç sahibi varken
evet eşimde şimdi çok yardımcı olmak istiyorsan yetimhaneye yardım et diyor oyuncak al bayramlık al
Ben boyle seyler yaparken karsidakinin niyetini gozetmiyorum. Dolandirici da ihtiyac sahibi gibi davraniyosa o onun allahla arasinda. Benim yaptigim hayir da allahla benim aramda. Herkesin ameli niyetine gore sonucta
Satiyorlar mama,bez türlerini insanlar bu işi ticarete dökmüş resmen sadece 1 mama değildir o emin olun başkalarından da geliyordur ki alınan mama pahalı olan mamaymis.Bence gerçektir sadce kendini karşı tarafa ikna edebilmek için çok fazla detay vermiş olabilir. Çünkü altı üstü mama para göndermmissiniz mamayi nerde satıp para kazansnki nekdr bı mama sonucta ben sanmyorum mama uzerjnden dolandırdıgnizi Allah hayrnizi kabul etsn bende bu şekilde Instagram'da birine bez mama yardmi yapmstm sonuçta bir kutu mama 4-5 gün gidiyor insan yetisemeyebilir bı kutu mama olmuş 200 TL zor yani.. onlarda farkında çünkü herkesin ilk etapta dolandırıcı gozuyle baktgnin alınan mama nereye nasıl satılır ki onun için dolandrsn
Benim bahsettigim bu degil. Ben sokakta gordugumuz eli kolu tutup dilenenlerden bahsetmiyorum. Gercekten ihtiyac sahibi sanip yardim ettigim birinden bahsediyorum. Ben ihtiyaci oldugunu dusunup el uzattiysam ama o beni gizli gizli dolandiriyosa buna napabilirim. Ben hayrimi yapar gecerim. Benim iyi niyetimi kotu kullanan kendi kotulugunden sorumlu.Yaptığınız iyilik vicdanen tabi ki sizi bağlar, orasına ben karışmam elbette.
Ama bu tür dolandırıcıları, dilencileri " bu benim hayrım, onun niyeti beni ilgilendirmez" deyip yardım ve sadaka verince daha fazla yalancı ve dolandırıcı olanlara kapı açmış, belki de başka ihtiyaç sahibi olup yardım isteyemeyecek durumda gizli kalmış gerçek ihtiyaç sahiplerini göz ardı etmiş olabiliriz, benim dikkat çekmek istediğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?