Eşim sen dolandırıldın diyor sizce ? Ben

o kadar haklısınız ki :) ben yetimhaneye yardım yapıyordum önceden lisedeyken bir öğretmenimiz öncü olmuştu kullanmadığınız sağlam oyuncakları getirin yetimhaneye hediye edelim diye 7 koli oyuncak toplamıştık tüm okuldan :) ama çocuklar yoktu götürdüğümüzde tiyatroya götürmüşler :) bekledik gelmelerini o heyecanları görülmeye değer oluyor hatta eşimle depremzede bir çocuğa aile olalım başvuralım dedim eşimde sen çalışıyorsun kim bakıcak annem ikisine de bakamaz ki zaten deprem travması var yalnız kalmak zorunda olacak gündüz demişti vazgeçmek zorunda kaldım

hiç bu şekilde düşünmemiştim

yardım olaylarında pek bilgim yok ya bazen şey düşünüyorum . dün onu düşündüm. uyurken ben zor durumda kalsam asla yardım isteyemem ki bebeğim 3 aylıkken işe döndüm sırf daha iyi bir geleceği olsun diye . gencecik kadın çalışabilir. bebeği ile beraber iş bulabilir düşününce işin içinden çıkamıyorum

Siz iyi niyetle yardım etmek istemişsiniz, kalbinizi ferah tutun. Bu kişi dolandırıcı olsa bile sizin iyiliğiniz yerini bulur, dolandırıldım diye düşünmeyin. Hepimiz çeşitli yardımlar yapıyoruz, instagramda bir yardım sayfasına sürekli yardım yapıyorum, benim niyetim belli insanların içini Allah bilir gerisini boşverin

bence dolandırılma yok mama göndermişsiniz sonuçta böyle düşünüp de yaptığınız sevaba gölge düşürmeyin sonuçta sizin niyetiniz belli

bebekle iş bulmak öyle kolay değil bence,temizlik de olmaz garsonlukda bebekle nasıl olacak

İnternete girebiliyor ise yardım derneklerine de başvuru yapabilir. Bazen bize yardım talebinde bulunuyorlar syd ye yönlendiriyoruz hemen ilgileniliyor, para bağlanıyor erzak yardımı yapılıyor bazen de sömürmek isteyen insanlar çıkabiliyor. Onlar çok başvuru da bulunmuyorlar çünkü detaylı olarak inceleniyor mesela geçen sene biri başvuru yaptı yönlendirdik incelemede kadının 2 yerden maaşı apartmanı, arabası ve evde yan gelip yatan delikanlı oğlu olduğunu öğrendiler.
Siz hayrınızı yapmışsınız gerisini kafaya takmayın. Allah niyetinizi kabul etsin inşallah

Lütfen kalbinizi bozmayın siz gereken hayrı yapmışsınız Allah kabul etsin ben dolandırıldığınızı düşünmüyorum eğer dolandırırsanız para ver derdi şu kadar paraya ihtiyacım var kira mı ödeyemedim suyu ödeyemedim diye para isterdik mama istemez sonuçta

ben dolandırıcı olsa bile takmazdım. Neden demeyin, hayattan özellikle işverenlerden çok daha büyük haksızlıklar gördüm. ben helal ederdim. Öyle durumum iyi falan değil, yıllardır işsizim. Ama kimse isteyerek dolandırıcılık bile yapmaz. Allah düşürmesin.

Direkt şu mamayı kullaniyorum diye marka belirtmiş olması biraz düşündürücü evet. Mamayı alıp bakkal tarzı ufak marketlere satmış olması da bir ihtimal tabi ki. Ama gerçekten ihtiyaç sahibi de olabilir yüzde yüz emin olamayız sonuçta. Telefonunun olması da fakir olmadığının bir göstergesi değil tabi ki. Siz iyi niyetle yapmışsınız netice.

İhtiyaç sahibi gibi geldi bana da. Ama ihtiyaç sahibi değilse de o mamayi size aldırmış olmuş o kadar. Para vermemissiniz. Takmayın. Sadece üst üste olmayacak talepleri olursa o sıkıntı

Kimse bir insanı dolandırmak için 9 ay beklemez . Bu bir artı… ama bebek siz ilk yazıştığınızda yeni doğmuşsa 9 ay sonra , 9 aylık olacak ve bu bebeğe 2 numara mama istemesi doğru mu onu bilemedim??çünkü 3 numara olması lazım değil miydi ? Onun açıklaması da varsa bence içiniz rahat olsun. Çünkü gerçekten dolandırıcı hesaplar anında Yardım ister, bırakın 9 ayı 2-3 ay bile beklemez.

tanımıyorum ki sosyal medyada fenomen annelerin gönderisine yorum yapmıştı bana da çocuğun videsunu atınca dayanamadım
Kendinizi suçlamayın.2 numara bebek maması için sizi dolandırmamıştır.

Var böyle fakir insanlar. İlk görev yerimde 5 çocuklu bir aile vardı. Aile demeye bin şahit lazımdı çünkü Evin penceresi kırıktı, orayı poşetle kapatmışlardı. Bir gün kadın okula gelmişti kapı aralığından beslenme odasında oğlunun kahvaltı yaptıģını görünce göz yaşlarını tutamamıştı. Nedenini sorunca çocuklarıma bir kaba ekmek doğrayıp üzerine çay döküyorum öyle karınlarını doyuruyorlar demişti.

Tabi biz dayanamadık hem evi görmek hem de erzak götürmek için bir gün gittik ve evdeki sefaleti gördük. Doğru düzgün halı bile yoktu evde ve hava buz gibiydi.

Sonra ben o ilden ayrılınca oğlumla kısa süre yaşadığım evdeki bütün eşyaları, sobayı, odunu kömürü aileye bağışlamıştım. Gerçekten böyle fakir aileler yardıma muhtaç aileler olabiliyor.

bu yönden düşününce de evet dolandırılmış olmam ihtimal gerçekten psikolojim bozuldu haberlerde gördüğüm ölüme terkedilen bebekler geliyor aklıma bir şekilde destek olayım istedim
Siz çok iyi birisiniz..

Her daim yinede hislerinize göre hareket edin. Yardıma ihtiyacı olanlardan yardımınızı esirgemeyin. Sonuçta niyetiniz önemli.

Ben de bir kere, markette bebeklerine ilk defa mama alacak çok fakir bir karı kocaya denk gelmiştim.Hatta bebek daha 13 günlükmüş gece açlıktan sabaha kadar ağlamış. Anne baba çok gençlerdi çöp toplayan bir karı kocaydı . O an mamalardan en iyisini alıp hediye etmiştim.

Dayanamamıştım, kıyamamıştım o bebeğe çünkü benimde evde bir bebeğim vardı aklıma o an o geldi

Böyle dolandırıcı mi olur ya. Önceden kabul etmemis bile. Alt tarafi bi paket mama yollamissiniz. Eşinizin dedigi laf sacmalik. Kendi rızanla yolluosun sizi zorlayan yok. İçinizi ferah tutun ve kaldırın şunları görür mörür üzülür. Ben de basligi okuyunca kredi kartını falan caldilar sandim.

Şaka mı bu? Eşinize oscar lazim. Bi paket mamadan yola çıkıp kendini dolandırılmış adledebilen adam başkasının çocuğuna ömür boyu babalik mi yapacak :)) şartlar elverse yapacak nerdeyse gibi konuşmuş sizi baya saf sanıyor bence.

Dolandırılmış da olabilirsin, birine yardım etniş de… o kadının evine gitmeden kimse bunu bilemez o yüzden kocan net konuşmasın.
Ama instagramda bu tip dolandırıcılar çok, yine de para istememiş mama istemiş yani. İyi niyetini takdir ettim yardıma devam etmek istiyorsan ahbapa falan haber verebilirsin, dernekler gidip inceliyorlar evini durumunu. Sonra o derneğe bağışını yaparsın yine. Ankarada ankara abisi var mesela, ben ona çok güveniyorum. Bu kişilere de o dernekleri önererek veya iletişim kurmalarını sağlayarak yardım edebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…