İyi de bende ailedenim artık açıkça yukarı da söylediğiniz pek garip geldi bana tamam doktora gitmiş koşturuyo yada ailesinin yanında sohbet ediyor falan anlarım bu durumu ama beni dışlamasını anlayamam açıkçası ben o soyadını neden aldım o zaman aileden değilsem benm demek istediğim eşimin ailesinin yanında bana normal ama tlfn da her zaman garip davranması ki kv kp bana oğulları gibi davranmıyor
anlatmaya çalıştığım telefonda sizinle neden konuşması gerektiğini anlayamadığım
yani akşam gelecek değil mi
mesajlaşmışsınız da
bir de üstüne telefonda neden konuşsun ayrıntılı
ya da annesi babasının yanına gitmiş herhangi bir sebeple o esnada sizinle neden uzun uzadıya konuşsun
yani siz de orada olsanız değişik bir tavrı yokmuş demek ki ailesinin yanında olmaktan vs değil bu tavrı
ben biraz yaşlandım galiba
biz küçükken evimizde telefon yoktu
ev telefonumuz ben ortaokula başladığımda oldu
cep telefonum üniversiteyi bitirdiğimde
belki bu nedenle telefonu bir uzvum gibi hissedemiyorum
haberleşme aracı o
yani eşim annesine gittiğinde onunla haberleşme ihtiyacım varsa bir bilgi alışverişi gerekli ise konuşurum ama muhabbet etmelik ayy aşkımmm canım demelik bir ortam olmaz ki
ya da hastaneden çıkmışız arabadayım trafik zaten dikkat istiyor
kafamda bir sürü ileriye ilişkin endişe, zaten virüslü ortam, umarım babama bir şey olmaz diye düşünürken arayan eşime sevgi pıtırcığı olmalıyım diye düşünmem
muhtemelen "hı hı tamam sonra konuşuruz" der kapatırım
sizin bundan rahatsızlık duymanız da gayet olağan ama anlatmak istediğim eşinizin size karşı ailesinin yanında diye özel bir tepkisi yok ki yüz yüze zaten yokmuş, yani sizi ailesinden sakınmıyor, ergen kız gibi babasının yanında konuşma ile sıkıntısı yok
yanındakinin kim olduğundan bağımsız o anda neye odaklı ise, ne yapması gerekirse sadece onu yapıyor
hayattaki zaman dilimleri uyku saatinde telefon ile konuşmadığı gibi iş saatinde konuşmadığı gibi hele de trafikte giderken muhabbet etmemesi olağan
siz ben de ailedenim vs diyorsunuz ama ben kendimi bir kuru soyadı ile kimsenin ailesinden hissetmem
yani kp im hasta kendi çağımda üzülürüm, yardıma ihtiyaç varsa ve bir fikrim varsa sorarlarsa söylerim sormazlarsa eşimle iletirim ama kp in hastalığının ne durumda olduğunu hem de onun kulağı duyulacak şekilde öğrenmek için çaba harcamam
(kp im alzheimer ve 15 yıllık evliyim belki de bu nedenle özellikle babanın yanında baba hakkında konuşması için ısrarcı olmayın diyebiliyorum)