( canım durumuna çok üzüldüm ALLAH yardımcınız olsun sıkma sen canını ALLAH a dua et her şerde bir hayır vardır elbet düzelir bu günler bence sen akşam güzel bi sofra kur sevdigi yemekleri falan yap sonra al eşini karşına güzelce bi konuş ne istiyor ne düşünüyor ögren ona göre bir karar ver bence iyi niyetli ol herşey iyi olur.en azından ben bu evlilik için bütün iyi niyetimi bütün fedakarlıgı yaptım dersin vicdanın rahat olur herkes son bi şansı hak eder.
Kızlar yardım edin sinirlerim alt üst durumda anneme söylemekle hata mı yaptımhep mutsuzum hep huzursuz bıktım artık...
Kızlar günaydın gerçi güne nasıl başladım onu bile anlamadım ya neyse.
Eşim annesinin evimize evlendiğimizden bir yıl sonra yaptığı talihsiz ziyaretin ardından hala düzelemedi. Aramız bir türlü düzelmiyor.
Bu iş böyle gitmez Lineum.
Ya eşinin isteklerine boyun eğeceksin , yada kendin gibi olup, kendin için yaşayacaksın.
Eşin tüm uzlaşı yollarını kapatmış anlaşılan.
Tüm isteklerine boyun eğip, onun istediği kalıba girersen belki ???
Tabi bu arada içindeki kırgınlıkları, hayalkırıklığını ve bu yaşadıklarını sindirebilirsen mutlu olursun.
Gidip köyden birini alsaymış mış.
Artık köyde yaşayan kızlarımızın çoğu kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışıyor.
Kimse kaderini bir koca ya bağlamak istemiyor.
Benim anlamadığım, eğitimli, çalışan meslek sahibi kadınla evlenip sonra onu vasıfsızlaştırmaya, hegemonyan altına almaya çalışacaksın. Baştan istediğin gibi birini bul o zaman.
Neden, aslında nedenine dair pek çok fikrim var.
Herneyse, Lineum çok seviyorum diyorsun, sevgiye hürmet ederim.
Ama bu sevgi zaten bu şekilde tükenecek, onun istediği şekle girersen de sen sen olmaktan çıkıp mutsuz olacaksın.
Bu kadar yıpratma kendini, bazen gemileri yakmak gerekir.
Uzun uzun ve iyi düşün , nasıl bir hayat nasıl bir evlilik istediğine karar ver.
İstemediğin hiç bir şeye razı olma.
Umarım bir çıkış yolu bulursun.
arkadaşım sen kendi yönünden haklı olabilirsin peki ya eşinin derdi ne ,niye böyle davranıyor?
senin hataların neler?
bunları yazmamışsın.
annene niye anlatıyorsun?
evlilik 2 kişiliktir. bazı şeyleri ailelere yansıtmamak gerekir sarpa sarmasın diye. eşin bile annen kardeşin korusun seni demiş.
hoş olmamış yaptığın, hem ailen de üzülür huzursuz olur.
ne olduki bu ziyarette?
eşin ne mezunu,
sen tahsilinle kompleks mi yapıyor?
Çok şey mi istedim ben ondan? Sadece gönlümü alacak birkaç mesaj istedim lanet olsun keşke istemeseydim. İnsan iki yılını doldurmadan 30 yıllık evli gibi olur mu?
Annemi aradım belki konuşurda bir çözüm bulurlar diye bundan ne köy olur ne kasaba bencede sevgi falan kalmayacak zamanla.
Zaten beni sevdiğinede inanmıyorum ben. Yazıklar olsun ben bunca yıl evlenip iki yıl sonra dul kalmak için mi bekledim eşimi ;(
Canım öncellikle bu mübarek günde Rabbim sana sabır,eşine de akıl fikir versin.Eşinle görücü usulümü evlendin? Senin okumuş ve çalışan bi bayan olduğunu bile bile evlenmedi mi ? oturcağınız yeri zaten kararlaştırıp öyle evlenmediniz mi? Şimdi neden tutturuyor anamın dizinin dibine gidelim diye ? Bizim anamız her türlü fedakarlığı yapar Onların anaları sadece ortalık karıştırır.Ama yine de en kıymetli olan onların analarıdır.Bu erkeklerin çoğu böyle . Ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen (Eşimin tabiri)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?