• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sizce cimri mi?

tazefeslegen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2023
11
0
6
28
Kızlar 4 aylık evliyim. Maalesef çalışmadığım için ev eşyası konusunda hiç destek olamadım. Tüm eşyaları eşim aldı. Ancak kavga edince bazen başıma kakıyor. Ya da şöyle örnek vereyim rahimde yara dondurma işlemim vardı. Yaklaşık ücreti 20 bin tuttu. Doktora tamam dedim. Sonra dedi ki tamam diyorsun ama bütçemiz yetiyor mu diye tersledi. Aslında geliri iyi gibi kiralarla bir de kendi işiyle 80 bin alıyordur. Ama buna rağmen her şeyin hesabını çok fazla yapıyor. Önce istediğim bir şey olursa aldırabiliyorum ama sonra kavga olursa her şeyi başıma kakıyor. Aileme söyledim bunlar sorun mu diyor. Ne edeceğimi şaşırdım. İki aylık hamileyim. Hiç mutlu değilim. Tek umudum kpss.. Ayaklarımın üzerinde durmak. Sizce ne yapmalıyım.

80bin gelir şu zamanda yeterli değil. 80bin geliri olan da özel hastaneye gidip işlem yaptırmasın diye düşünüyorum. Hane gelirimiz 150 üstü ama özel hastaneye gitmiyorum. Parası olan gitsin ama sizin durumunuzda ben eşinize hak verdim. E hamilesiniz de eşiniz 4 aylık evlilikte düğün masraflarını halledemeden 2 aylık hamilelikte baba olma kaygısını da yüklendi. Şimdi bir de çocuk masraflarını düşünüyor. Marketten günlük alış veriş yapsam bin TL gidiyor. Dün et yapmak istiyordum bugün tasarruf olsun kuru fasulye yapıp içine et koyayım dedim onun içine koyduğum et bile 600 tl tuttu. Artık her şey çok masraflı.

Şimdi kızacaklar ama 4 aylık evlisin 2 aylık hamilesin. Bir evliliği anlasaydınız. Aynı evin içinde yaşamak nasıl onu görseydiniz. Bazı şeyler aynı evin içine girmeden farkedilmiyor.
80 bin lira maalesef az bir gelir hele ki büyükşehirlerden birinde yaşıyorsanız. Kesinlikle yüzünüze vurması iğrenç bir durum ama çalışmaktan başka şansınız da yok.

Birde şunu eklemek istiyorum eşiniz cimri olsa hiç almaz parasını harcamazdı. Bu durumda eşiniz ya maddi kaygı yüzünden bu davranışı sergiliyor ya da farklı sorunları var ileride size çok çektirecek. Anlattığınız ile maddi kaygı yaşadığını düşünüyorum.

Birde şunu eklemek istiyorum eşiniz cimri olsa hiç almaz parasını harcamazdı. Bu durumda eşiniz ya maddi kaygı yüzünden bu davranışı sergiliyor ya da farklı sorunları var ileride size çok çektirecek. Anlattığınız ile maddi kaygı yaşadığını düşünüyorum.
Tamam da bunun da lafı kavgada edilmez yaa ayıp.

Geliriniz ne kadar olursa olsun yüzünüze vurmaması gerekiyor. ya da siz çalışmaya başlayınca keseler ayrı mı olacak ?

Tamam da bunun da lafı kavgada edilmez yaa ayıp.
Konu sahibi tam anlatmadığı için ben başka bir kavga esnasında söylediğini düşünmedim. Daha çok eşi maddi konular yüzünden tartışırken şunları harcadık şunları yaptık niye hiç beni niye düşünmüyorsun diyor gibi geldi. Verdiği rahimde yara dondurma işleminden bu şekilde düşündüm ama tabi yaşayan kişi daha iyi bilir

Konu sahibi tam anlatmadığı için ben başka bir kavga esnasında söylediğini düşünmedim. Daha çok eşi maddi konular yüzünden tartışırken şunları harcadık şunları yaptık niye hiç beni niye düşünmüyorsun diyor gibi geldi. Verdiği rahimde yara dondurma işleminden bu şekilde düşündüm ama tabi yaşayan kişi daha iyi bilir
Sağlık için harcanmış lafını kavgada etmiş. Böyle adamlar iflah olmaz. Hoş, bir şey beğenip de alabilirdi. Evlenmeden önce çalışmadığını biliyordu. Ben konu sahibine üzüldüm nedense. Şu para lafı beni çok sinir ediyor.

1.5 yıllık evliyiz dügün borcu bitti borçsuz arabamızı aldık evimizin kredisini ödüyoruz bi nefes aldık o zaman hadi artık zamanı çocugun dedik, ben evlenirken çeyizimi aldım a dan z ye bende çalışmıyorum ama bazı şeyler içinde zaman gerekli tüm sorumluluk bir anda yüklenmiş adama maalesef haklı

Sağlık için harcanmış lafını kavgada etmiş. Böyle adamlar iflah olmaz. Hoş, bir şey beğenip de alabilirdi. Evlenmeden önce çalışmadığını biliyordu. Ben konu sahibine üzüldüm nedense. Şu para lafı beni çok sinir ediyor.
Dediklerinize katılıyorum ama 4 aylık evlilikte 2 aylık hamilelik ve sürekli masraflar olunca evi gecindiren kişiyi de düşünmek gerekiyor. Elbet adam çalışmadığını biliyordur ama bir süre eşinin idare edebileceğini düşünmüştür her ay bir masraf çıkınca da bunalmıştır. Birde benim size katılmadığım ve konu sahibini haksız bulduğum nokta o gelire sahip kişi maaş ve kiralarla 80bin gelirleri varmış özel hastaneye gitmemeli. Muhtemelen doğum için de özele gitmek isteyecek ama en kısa zamanda ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenmesi gerekiyor. Tabi bunlar benim dışarıdan görüp yaptığım yorumlar, belki konu sahibi tutumlu biridir ama kocası cimridir. Sadece burada ki bir örneğe göre yargılamak da doğru olmaz

Dügün borcu var mı peki,yani borcsuz evlenmemişsinizdir heralde, birde anladığım kadarıyla maası 80 bin değil kira desteği ile 80 bin civarı ediyor.Kira gelirine fazla güvenmeyin kirayı geciktirir,ev boş durur ona göre hesabınızı yapın

4 aylık evlilikte borc ödüyorsa,kira ödeniyorsa oda bunalmış olabilir.Maddi kararlar eşle beraber karar alınarak yapılır bu anlatımlarına bakarak cimri denmez.

Kızlar 4 aylık evliyim. Maalesef çalışmadığım için ev eşyası konusunda hiç destek olamadım. Tüm eşyaları eşim aldı. Ancak kavga edince bazen başıma kakıyor. Ya da şöyle örnek vereyim rahimde yara dondurma işlemim vardı. Yaklaşık ücreti 20 bin tuttu. Doktora tamam dedim. Sonra dedi ki tamam diyorsun ama bütçemiz yetiyor mu diye tersledi. Aslında geliri iyi gibi kiralarla bir de kendi işiyle 80 bin alıyordur. Ama buna rağmen her şeyin hesabını çok fazla yapıyor. Önce istediğim bir şey olursa aldırabiliyorum ama sonra kavga olursa her şeyi başıma kakıyor. Aileme söyledim bunlar sorun mu diyor. Ne edeceğimi şaşırdım. İki aylık hamileyim. Hiç mutlu değilim. Tek umudum kpss.. Ayaklarımın üzerinde durmak. Sizce ne yapmalıyım.
Sizi sevse bunları başınıza kakmazdı.Hele sağlık konusunda terslemezdi.

Back
X