- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- 133
Evlendikten sonra eşimin şizofren hastası olduğunu öğrendim. Evleneli 2 yıl oldu 2 yıldır eşimden hem fiziksel hemde sözel şiddet görüyorum. Tüm bunlara rağmen eşimi seviyorum o da beni seviyor fakat hastalığından ötürü elinde olmayan davranışlar sergiliyor. 6 aylık kızım var kızımın yanında da beni dövüyor. Sizce böyle biriyle hayat sürer mi? Boşanmak istiyorum lakin bir takım korkularım var.
Canım çok zor hastalık yüzünden bir insanı yarı yolda bırakmak adil değil ama bu durum biraz farklı. Senin ve çocuğunun da hayatı tehlikede. Seni dövüyorsa kızın biraz büyüyünce kızın da şiddet görecek. Bir bakmışsın sebebi bellisiz cinnet geçirmiş elinde bıçakla kovalıyor. İlaç kullanmaya da yanaşmıyormuş. Şizofreni hastası bir insanla yaşamak hiç kolay değil. Ayrılmaktan da korkuyor olmalısın bir şey yapar diye. Ama böyle de yaşanmaz ya ikna et ilaçlarını kullansın ya da büyük zarar görmeden kurtar kızını da kendini de. Eşinin ailesi yok mu evlenmeden kimse söylemedi mi şizofreni hastası olduğunu?