eşim soyadını değiştirmeli mi

Ev kayınpederinizin üstüne mi?
Krediyi kim kullanıyorsa tapu onun adına düzenlenir, borç bitip üzerinde ki ipotek kalkana kadar tapu değiştirilemez.
Yanlış mı biliyorum?
Her en olursa olsun soyadını değiştirmek sizce mantıklı mı?
Ayrıca diğer gelinine yaptı diye size de aynılarını yapmak, vermek durumunda değil bence.
Bellikli işin içinde başka marazlar var.

Bence düğünü yapma. Hiç uğraşma ya

bence de.ama annem fenalaşıyor ben öyle diyince eşimde düğünsüz olmaz yasta mıyız diyor. kız tarafına özel olacak çünkü tam o gün o saate amcaoğlununda düğünü var ve biz salonu değiştirdik arayıp sormadıkları için bilmiyorlar suan eşim dogalgazı elektiriği vs actırıyor kiracı olduğumuz evin.

anlayamadığım nokta size ev almak zorunda değillerki ev almadılar ve sonrada tapuyu vermediler diye olmuş tüm bunlar
düğünden sonra takılarınızla ev alırdınız kendinize bu kadar büyütmeye gerek yok ki
çok fazla beklenti içine girmişsiniz
işe böyle bakacak olursak eşimin ailesi bana bir çeyrek bile takmadı herşeyi kendimiz yaptık ikimiz o zaman biz ve bizim gibi zor şartlarda evlenenler bırak soyadı değiştirmeyi daha fazla bişey yapması lazım demekki böyle düşünürseniz sürekli üzülen siz olursunuz
size tavsiyem çok fazla beklenti içine girmeyin

işte ortak olması gerek dedi banka ve emlakcı. onları dava için tuttugumuz avukatta vekaletimiz var soyad ve icrada evi satmak için. soyada gelince benim çocugum olmasını istemediler ama biz istiyoruz neden onların soyadını taşısın?

konuyu tam okumadım yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum ama erkekler ne olursa olsun aileleri çok büyük hatalar da yapsalar ailelerinin yaptıklarını unutup tüm suçu kendi eşlerinde görmeye başlıyorlar. ailesinden hakaret de görse evlatlıktan da reddedilse bigün aileye geri dönülüyor

bu hikayeden çok var annemde mesela ama ben yıllarca dedemlerin kendisine bişey yapmadıgını duyarak büyüdüm ve dedemi hiç sevmedim ekmeği bile milletin artıgından yerdik ilk cocugum.
o duruma düşmemek illa ters düşülecekse hakkımı yedirmeyerek olsun ilerde barısılcak madem buruk olan onlar o0lsun istedim ama inat ettiler. oğullarına araba için bana nişanda takılanı istediler amcamdan borc almamı istediler ki amcamı 1 kere gördüler oda nişan yüzüğümü keserken ve nezaketen yüzük kesmiyora cevap bile vermediler rezil olduk salonda. yani şimdi anlıyorum zaten amaçları bozmakmış bu işi. 1 hafta oluyor biz evden çıkalı ne aradılar ne sordular.

işte bu beni yıkacaktır.
ama olsun soyadı değişecek ve onlar bunu hep hatırlayacak o yüzden isterse can ciğer olsun.

işte bu beni yıkacaktır.
ama olsun soyadı değişecek ve onlar bunu hep hatırlayacak o yüzden isterse can ciğer olsun.

sanırım canınızı çok yakmışlar ki böyle bir karar vermişsiniz, yine de iyi düşünün eşiniz ilerde senin yüzünden aileme ben bunu yaptım sen suçlusun derse yuvanız tehlikeye girer, canınız sıkılır. erkekler çoğu zaman işlerine geldiği gibi düşünüp davranıyorlar.

umarım demez ama benim babam demedi. dedem de hala yüzsüzce ben evlat ayırmam der. eşimin babası da kendi babasıyla mahkemelik evlat ayrımından dolayı.
yani kendi basına geleni bize yasattı.
ve aileme üzülüyorum şahit oluyorlar bunlara.
gerçekten ailesinden tiksiniyorum mahallenin bakkalıyla mesajları+18 yakalandı üstü kapatılıp gecildi ve benim bildiğimi bile bile bana aylarca herseyde örnek gösterildi gelinliğini şurdan alalım onunkinide ordan aldık gibi

Kimse size ev için peşinat vermek zorunda değil ki. Kendinize güveniyorsanız alırsınız, yoksa almazsınız. Artık hemen her çift çalışıyor ve düğününü, eşyasını, gelinliğini kendi bütçesiyle karşılıyor. Bu sebeplerle soyadı değiştirmek konusunda ise hayretler içinde kaldım. Eşinizin fikri tabi ki ilerde değişir. Çünkü olgunlaştıkça yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlar..

Son düzenleme:

anlıyorum, inşallah eşinizin tavrı hiç değişmez herşey gönlünüzce olur inşallah.

o zaman bizim balayımızdan ilk gecemize kadar karışmayacaklardı.
onlar ailelerin sözü altında olsun istediler biçok şeyi. yoksa zaten bastan kopardık çünkü neyi biz yaparız dediysek hakarete ugradık.
bizim 6 yıla yakındır ilişkimiz var yani ayrılmama değecek kadar emek harcadık tüm bunlara rağmen.
ve ben eşimi açıktan okutmak istediğimde zorla askere gönderdiler gelsin biz işini evini kurarız diye.
suan o 25 ben 23 üm ve maaşlarımız 1250 adam başı. kiralar 900 banka kredisi 1200. ve biz ev baktık peşinatsız anca esenyurt oluyordu ona da demedikleri kalmadı uzakmıs vs.
neyse ben yaptığımın onlara müstehak olduğuna inanıyorum ben biliyorum neler yaşadım ettim.
ev işinide olar çıkardı başta diyorum ama anlaşılamıyor sanırım.

İmkanlar el vermiyorsa bu kadar zorlanmamalı diye düşünüyorum
Gençsiniz ikiniz çalışır, düğün takılarınıza ekler + kredi çeker alırdınız
Neden senin ailen onun ailesi vs. hep bi zorlama içine girdi ki üstüne bir de ortaklı tapu

Her şeyi geçtim sırf bu yüzden soyadı değiştirmeyi düşünen eşin gibi evladım olsun istemezdim
Yazık çok yazık

soyadı değişince bağ kopmuş mu oluyor? mesela sizin soyadınız değişti bağınız mı koptu? çocuk musun arkadaşım ya, uğraştığın şeye bak.. kimse sana ev almak zorunda değil, nedir bu ev-tapu hırsı daha ilk günden.. takı takma ev al, eşya alma ev al.. ayrıca bakma soyadı değiştirdiğine, çok kısa bir süre sonra bütün ailesini aynı soyadında toplar eşin.. anne-babası onlar sonuçta..

Ay zor bir durum Allah yardımcınız olsun ama keşke evi satmasaydınız o sizin ödeyeceğiniz bir mülktü ve sizin olacaktı sonuçta.Zaman ne getirir bilinmez ama evlilik bambaşka bir şey sürprizlerle dolu.Tartışma yaşarsanız ben senin için ailemi sildim soyadıma kadar değiştirdim senin yaptığına bak gibi şeyler söyleyebilir mi ki?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

haklısın ama seni her yerde kötüleyen ağlatan aşağılayan bir anne baba ister miydin.

haklısın ama seni her yerde kötüleyen ağlatan aşağılayan bir anne baba ister miydin.

Bakın bu anne baba bu çağa getirmiş
Siz diyosunuz ki ben 6 yıldır çıkıyorum çok emek verdim kopamıyorum
Evlat ya 9 ay karnında 25 yıl dışarda yetiştirmiş kadın
Ben olsam böyle bir vebale girmem, et trınaktan kopamaz soyadı değişse de kopmayacaktır.
Kusura bakmayın ama annesini bile bu kadar çabuk silen adamdan korkardım yerinizde olsam

öncelikle düğün öncesi yaşadıklarınız üzücü ama hep oluyor bu tarz şeyler.eşiniz ilerde ailesiyle bağlarını yeniden kurar gibi geliyor bana,size ne kadar kötü gelseler de ailesi,sonuçta eşiniz o ailenin evladı.evlat anaya babaya ne kadar karşı durabilir?ya da ana baba evlada ne kadar karşı durabilir?
soyadı konusu ise çok çocukça geldi bana..

et tırnaktan ayrılmaz...

Ben sizi çok iyi anlıyorum ve içtenlikle de katılıyorumm.. Öyle anne babalar varki merhametten vicdandan yoksunlarr . Doğurdum benim egemenliğimde olacak diye almadıkları ah kalmayan aileler var maalesef.. Eşin bir gün olur da dönerse verdiği sözlerden onun da o vicdansızlardan farkı yokmuş demekki bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar..

Hep derim, istersen padişah ol eğer içinde küçükcük de olsa merhamet yoksa bir hiçsin..

Allah sabır versin sana yolun açık olsun tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…