eşim sürekli beni küçük görüyor lütfen yardım edin derdimi paylaşmaya ihtiyacım var:(

çok sinirlendim bana ne oluyorsa...

hiç suyuna git falan demeyeceğim. o nasıl davranıyorsa, siz 2 katı öyle davranın ona karşı. mesela mezun olduğu okulu aşağılayın ve odtü, itü'den vs. mezun olan birileri varsa onu biraz pohpohlayın. yeni şeyler öğrenebileceğiniz kitaplar okuyun, bunları konuşurken yeri geldiğinde kullanmaktan çekinmeyin. özgüven tavan yapsın yani. sürekli bir şeyle meşgul olun. her gün 2-3 gazetenizi alın okuyun. dizi vs. açtığı zaman kapatır mısın şunu, bu ne cehalet falan deyin. ne bileyim çıldırtın işte:)

bu adamı öve öve tepelere sen çıkarmışsın arkadaşım... ilk önce işe gir karar verdikten sonra inan herşeyi göze alıp yapabiliyorsun,
eşine işe yaramaz biri olmadığını göster..
eşin hangi konularda eleştiriyorsa sende onu eleştir, o seni dinlemiyor mu sende onu dinleme belli et ona sana nasıl davrandığını oda anlasın anlamazsada anladığı yere kadar...
inan bir adamın suyundan gideceğim derken kendimize olan saygımızı yitirip güvenimizi kaybediyoruz...

Bu tur erkekler bilerek kendi eğitim seviyesinin altindakilerle evleniyor nedenide o insani kendine köle etmek. Kendi seviyesinde evlense diyebilecek mi bakalim.sende büyük ihtimalle mühendis isi gucu yerinde diye evlendin.neyse bosanıcagini sanmıyorum o yüzden gecinmeye bak dediklerine aldirma.ama bir ise gir bence

Bu yoruma katılıyorum madem kendine yakıştıramıyor kendin aşağıda görüyor eşini o zaman adama derler niye gidip 2 fakülte bitirmemiş insanla evlenmiyorsun da beğenmediğin insanı seçiyorsun amacın ne?

Son düzenleme:
Canım kimse kusura bakmasın, bes parmağın besi bir degil tabi. Ama cok yakın bir arkadaşımın esinden biliyorum. Benzer seyler yasıyorsunuz ve biz artik buna mühendis kafası diyoruz! Eğer karakterinde varsa, mühendis vs gibi onemli bir meslegi de olunca kibir tavan yapıyor!

ben 1 buçuk yıllık ewliyim 1 oğlum var.eşimle okurken tanıştım.o okulunu bitirmiş çalışıyıordu ben öğrenciydim.mezun oldum ve tanıştıktan kısa bi süre sonra ewlendik.ve sürekli kavgalarımız başladı.her lafımda beni küçük düşürdü.sürekli bana kullandığı kelimeler ben 2 üniversite bitirdim sen yüksek okul mezunusun.bi vasfın bile yok bişeyden anlamıyorsun gibi beni üzecek şeyler söylemeye başladı.çalışan kadınlara karşı bi sempatisi olduğunu düşünüyorum.benim alanım havacılık.yer hostesiyim ama çalışmıyorum havaalanı şartları saatleri uygun değil çünkü.eşimde mühendis.yaptığım hiç birşeyi beğenmiyor yada tepkisiz kalıyor.bana asla güzel beni memnun edecek bir kelime söylemedi.bugüne kadar hep ben onu övdüm ama o bana bir kere bile güzelsin demedi.özel günlerden asla anlamaz.gebeliğimi bile yanlız geçirdim manevi açıdan.hiç sormadı canın bişey istiyormu nasılsın diye. dün bana sen kendini ne sanıyorsun nerde görüyorsun üniversitemi okuduğunu düşünüyorsun vasıfsız dedi.kavgada etmiyorduk normal işten güçten konuşuyorduk.hep kendini ön plana çıkarır her konuda mutlaka bilgisi vardır yapamayacağı şey yoktur ona göre.çok benmerkezci.sürekli kendini övüyor sürekli ama.ne yapmalıyım.kişilik bakımından çok ters düşüyoruz boşanmayı düşünüyorum.ne yapmalıyım sizce

Eşinizin burnu oldukça yükseklerde sanırım.. Ona kim ne yapmışta biranda evlendiği kadını küçük görme hakkına sahip olmuş... Bir insan ister 2 üni. bitirsin ister 3 adam olmadıktan sonra neye yarar ki :31:Ben çiftlerin bu kadar birbirlerini severek evlenip boşanmalarına karşıyım ama sizinki bunu hakkediyor bence bu büyüklükle :51:

anasından on aylıkmı doğmuş kendisi acaba bi sorsaydınız bu ne kibir deli oluyorum bôyle okumuş cahillere canım sen demiyomusun okumak cehaleti alır eşşeklik baki kalır padişahmıymış beyefendi ülkeyi mi kurtarmış okumuşsa kendine okumuş sen onun aklıylamı geçiniyomuşsun gıdeceği yer 2 karış toprak giyeceği 2 metre kefen oralarda mühendismisin diye sormazlar adama ay çok sinirlendım ya canım imkanın varsa herşeyden önce çalısmaya bak mazallah bu adam yakında benım paramı yiyosun demeyede başlar:kkk:

ben 1 buçuk yıllık ewliyim 1 oğlum var.eşimle okurken tanıştım.o okulunu bitirmiş çalışıyıordu ben öğrenciydim.mezun oldum ve tanıştıktan kısa bi süre sonra ewlendik.ve sürekli kavgalarımız başladı.her lafımda beni küçük düşürdü.sürekli bana kullandığı kelimeler ben 2 üniversite bitirdim sen yüksek okul mezunusun.bi vasfın bile yok bişeyden anlamıyorsun gibi beni üzecek şeyler söylemeye başladı.çalışan kadınlara karşı bi sempatisi olduğunu düşünüyorum.benim alanım havacılık.yer hostesiyim ama çalışmıyorum havaalanı şartları saatleri uygun değil çünkü.eşimde mühendis.yaptığım hiç birşeyi beğenmiyor yada tepkisiz kalıyor.bana asla güzel beni memnun edecek bir kelime söylemedi.bugüne kadar hep ben onu övdüm ama o bana bir kere bile güzelsin demedi.özel günlerden asla anlamaz.gebeliğimi bile yanlız geçirdim manevi açıdan.hiç sormadı canın bişey istiyormu nasılsın diye. dün bana sen kendini ne sanıyorsun nerde görüyorsun üniversitemi okuduğunu düşünüyorsun vasıfsız dedi.kavgada etmiyorduk normal işten güçten konuşuyorduk.hep kendini ön plana çıkarır her konuda mutlaka bilgisi vardır yapamayacağı şey yoktur ona göre.çok benmerkezci.sürekli kendini övüyor sürekli ama.ne yapmalıyım.kişilik bakımından çok ters düşüyoruz boşanmayı düşünüyorum.ne yapmalıyım sizce

merhaba hep ben ben diye başlayan insanlar kompleksli ezik kişilerdir eşindede böyle bir psikoloji var seni yererek kendini iyi hissediyor buna müsaade etmeyin öncelikle kısasa kısas yapın ona kendini değersiz hissettirin o neymiş bunu bir açıklasın ayrıca mühendislerin asosyal olduğundan falan bahsedin havacılık benim tercihim deyin sizde ona Allahın büyük olduğunu kim olduğunu falan sorun afallasın ayrıca çocuğun biraz büyüsün işe başla muhtaç olma böylesine

fazla yüz vermişsin sanırım..
şımarmış eşin...
bence kendini toplaması için kesin bi dille uyarıp biraz mesafeli olmayı deneyebilirsin..
gerçekten gurur kırıcı lafla bunlar...
ne olursa olsun bu şekilde konuşmasına izin verme seninle...

eşin çok ayıp etmiş.. insan karısına böyle şeyler söyler mi yahu..
çok yüz vermişsin.. böylelerini pohpohladıkca ben neymişim ya derler..
benim eşim de müh. ben lise mezunuyum..
adama soruyolar ne iş yapıyosunuz diye belediyede çalışıyorum diyo, mesleğini söylemiyo..
çok mütevazidir o konularda..

Ay ne sacma madem vasifsiz demis niye evlenmis sizle. O zaman sizde kenfinizi gelistirin. dil ogrenin politikayla ilgilenin yani fanatik anlamda degil mesela tv'deki tartisma programlarina bakun. esinize su konuda ne dusunuyosun filan diye sorun. yanlis anlamayinda kadinlar agzini aciyo esini ovuyo. ben nisanliyim Evlenmeyi bekliyoruz ama dil ogreniyorum dikis yemek kursuna gittim. herseyi ogrenin kenara koyun derler ya iste oyle. ayrica nisanlima hava bile atiyorum dil ogreniyorum diye. bu erkeklere kendinizi kucuk biseymis gibi degersiz biseymis gii taktim etmeyin hanimlar ya ne olur. gozunuzun yagini yiyim kendinizi gelistirin. dunya cok acimasiz insanin basina kakiyolar iste bisey bilmiyon diyolar.

Canm birazda sen yapmışsın sanırım onu böyle.. Överek pışpışlayarak.. Ben lise mezunuyumdur eşim üniversite mezunu ama bizim evde aksi durum vardır ben herzaman üstünümdür herşeyi bilen herşeyden anlayan benimdir yani bunun okulla alakası yok eşlerin tavrı ile alakası var bizdede eşim ve ailesi beni bu şekidle yaptı mesela..
Sana tavsiyem çalışma saatlerine bakma gir işini yap al eline kendi iplerini eşinin eline bırakma kendini zaten çalıştıkça sende kendini üstün göreceksin bi güven gelecek kendine .. O zamn eşinde kabul edecek senin ondan üstün olduğunu yada aynı ölçüde olduğunuzu. Tartışırken tavrımı gösteriyorum diyosun ya sende ona eksiklerini kusurlarını söyleyerek onunda aslında eksik taraflarını olduğunu gösterebilirsin..

Cook kötü bir fikir. Öyle bir evlilik hiç yürümez, durmadan birbirinin yanlisini ön plana getirmek çok yipratici oluyor. Ayrica bu adam narsist, yani piskolojik hasta. Konu sahibi ne yaparsa yapsin, bu adam degismez. Bu adam derhal bir piskolojik tedavi görmek zorunda ki hiç sanmiyorum öyle birseyi kabul edecegini.

Benim tek tuhaf buldugum, niye çabuk çabuk konu sahibi esi ile evlendi? Acaba görücü üsülümüydü? Kulaga tatlimi geldi? Iki universite bitirmis mühendis, maasida iyidir,...

Hadi diyelim onun statüsünden dolayi aldandin, neden bu kadar çabuk çoçuk yaptin? Bir cocugun onu daha yumusak yapacaginimi düsündü? Ben konu sahibindede biraz hatali buluyorum bu konularda

Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki,boşanmak çözüm mü ortada kalan çocuk nolcak.Onu geçtim devam etseniz boyle nereye kadar.Ezdirme kendini bir işe gir işe yaramadığını anlasın o zaman .Nedir bu erkekler ya ne sanıyorlar kendılerını bulunmaz hınt kumaşımı.benım durumumda tanışma evresındeyım ve boyle bır sey yasamaktan korkuyorum.Çünkü benbenci insan değişmiyor.Benim tanıdığım böyle bir kişi var ve kesınlıkle ARTARAK devam eden bir aşağılamaya dönüşüyor.Kendini ezdirmeyip mücadele edersen olur,yoksa işin çok zor.

Eşin tam anlamıyla narsist. Sana uyguladığı ise psikolojik şiddet. Seni sindirmeye çalışıyor. Onu istediği olsan da o yine seni sindirmeye çalışacak. Ben de böyle biriyle evli idim. Böyle biri ile ömür zor geçer. Tek söyleyebileceğim kendi sınırlarını çiz ve o sınırları koru. Günlerce küssen de o bundan hiç etkilenmeyecek ve üzülmeyecektir eminim. Sen de kendini üzdüğünle kalırsın. Seni olduğun gibi kabul etmeli.
Ben üniversite mezunuyum ve master ile doktora da yaptım. Eşimse ilk okul mezunuydu. Beni beğenmiyordu. Onun da herşeyi işti. Sürekli hakaretler, eleştiriler... 12 yılım onun istediği gibi olmaya çalışmakla geçti yine de onu mutlu edemedim. Sonunda hayatında biri mi var diye düşünmeye başladım. Sustum, kavga etmemek için oda oda kaçtım. Ne yaparsam olmadı. Konuştum düzelmedi. Günlerce küs kaldım anlamadı. Sonunda oğlumla beni terk edip gitti. Bizimle işi bitti çünkü. Şimdi çok mutlu. Diyeceğim o ki Allah yardımcın olsun. Ben benlikten çıkmıştım. Kendime güvenimi kaybetmiştim. Şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum. Sen benim yaptıklarımı yapma. Narsistler asla sevmezlermiş ve de asla pişmanlık duymazlarmış. Yapabileceğin tek şey sınırlarını korumak ve onun sana psikolojik şiddet uygulamasına izin vermemek. Bir de sana tavsiyem sana hakaret ettiğinde ya da kavga ettiğinizde kavga anlarını telefonuna kaydet gizlice. İlerde tazminat alman için ve boşanırsan eğer delil olur, Allah korusun bunu kimse istemez tabi de. Kolay gelsin. Dua et, çok işe yarıyor.

Bir de sana tavsiyem işe gir. En azından evdeki durumları dışarda biraz unutursun. Çalışmak biraz kafanı dağıtır, hem de kendi paranı kendin kazanırsın. Olaki o da benim eşim gibi sizi yarı yolda bırakırsa çocuğuna bakabilmen işin bir işin olsun. Çünkü böyle biriyle zor biliyorum.

Son düzenleme:
Eşiniz kibir hastalığına yakalanmış.
Sizi küçümsemeye başladığında bir iş bulup hemen işe koyulun.Sizin üzerinizden kendini tatmin etmesine izin vermeyin ama tartışmayın derim eğer tartışmak çözüm olsaydı bugüne kadar düzelmesi gerekirdi.

Size önerim ona sağladığınız rahat hayattan onu mahrum edin.
Siz evi temizleyin,yemek yapn,çocuk bakın ve o sizi hor görsün.:47:

İlk iş internet üzerinden kendinize ilgi alanınız olan bir eğitim bulun.Hatta yükü bir miktar para vererek böyle bir eğitim alabiliyorsanız daha dikkat çeker.
Oturun başına kendinizi eğitime verin.
Çocuğunuza anneliğinizi yapın ama evi toplamaya,yemek yapmaya,eşin aşağılamalarını dinlemeye vaktiniz kalmasın.Geçiştirmelik yapın.
Bu durum eşinizi rahatsız ettiğinde canım ben senden çok geriyim bu böyle olmaz sana layık olmak için kendimi yetiştirmeye çalışıyorum hatta sen para ayarla dersaneye gidip,sınava girip üniversite okumaya karar verdim ....falan diyin.
Bakalım ne yapacak?

Yazılardan bir kısmını okudum da: asla onu eleştirme, narsistler kincidirler. Unutmazlar asla. Eninde sonunda bunun intikamını alırlar.
Narsizim kişisel bir bozukluktur ve tedavisi de zordur. Zaten tedavciye de yanaşmazlar. Çünkü onlar kendilerinde kusur bulmazlar. Ama aslında içten içe kendilerine bir güvensizlik vardır, bunu da kapatmak için sürekli eleştiri yolunu kullanırlar. Empati kurmadan yoksundurlar, bu yüzden o seni aşağıladığında sen ağlarken, o senin çektiğin acıları anlayamaz asla.

Aşağıda sana bir link gönderiyorum. Umarım işine yarar:

Duygusal vampir: Narsist erkek - Mesude ERAN - Hrriyet

Çağın hastalığı: Narsisizm

http://bizimkahve.gazetevatan.com/yazardetay.asp?hid=16043&yaid=206

Ayy .
Nasıl dayanıyorsun sen ya günah .
Benim sevgilimde üniversiteden mezun olacak bu sene lise mezunuyum ben asla ağzını açıp laf etmez .
Günah ya .

Esinizle umarim hersey duzelir.fakat ben sahsim adina yapamam surekli asagilayan hep ben bilirim diyen biri cekimez olur.oturun bir konusun bekleyin sabir edin biraz.en son care ailelerle paylasin.

Ben de kesinlikle işe girmeni öneriyorum.
Yer hostesliği şimdilik olmasa bile en azından turizm firmalarını deneyebilirsin.
İşe devam ederken dil eğitimi alabilirsin.En az 1 konuda kendini eşinden fazla geliştirebilirsin.
Onun bilmediği bir dil öğrenebilirsin mesela.
Sen de eşine ondan üstün eğitimleri örnek gösterebilirsin.Daha iyi okulları veya daha iyi mevkileri gösterebilirsin.
Allah kolaylık versin zor bir durum.Şimdilik çocuğun küçük ve bu sebeple boşanmayacak gibi görünüyorsun.
O yüzden bu süreyi kendine yatırım yaparak geçirebilirsin.
Belki bu yatırımlar eşinin sana farklı gözle bakmasını sağlayabilir.
Karşılık vermekten asla çekinme,kendini ezdirme.

Back
X