- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 158
Hakikaten bu hiç aklımıza gelmemisti..Birincisi siz temizleneceğini düşünmüyorum dediniz ben de cevap verdim..İkincisi gereklilik konusunda düşüncelerimiz farklı..Ben hem inancim gereği hem de kişisel hijyenimden ötürü bunu gerekli buluyorum..Nokta..
Sol elin kendi kendine dezenfekte ozelligi oldugunu ilk defa duydum. Ben solagim. Tahtada ogrencilere ders anlatirken bazen elim tahta kalemiyle boyaniyor. Hic tahta kaleminin lekesinin yikamadan gectigini gormedim.Aslında öyle değil. Sol el ile alınmalı cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. Ama bende yapamıyorum su tutuyorum islak mendil ardından peçete kullanıyorum. Yinede ellerimi baya baya yıkıyorum
Ama ben sağ tarafa yatınca nefes almakta zorlanıyorum ve uyuyamıyorum bızzt yanlış bilgiSol elin kendini dezenfekte edebilme özelliği olduğunu ve bu özelliğin sağ elde olmadığını; sağ elin avuç içinde ise uyku baloncukları olduğunu ve yatarken yanağımızla temas ettiğinde beyinin uyku için uyarıldığını, bu özelliğin de sadece sağ elde oldugunu bilimsel olarak kanıtlamışlar. Bu nedenle sol elimiz ile yemek yememizi peygamber efendimiz (sav) yasaklamıştır. Çünkü besinin faydasını giderir. Çünkü sol ile yemeği yemek hastalık sebebidir. Günümüzde hastalıkların neden bu derece arttığını düşünmek lazım. Ve sağ tarafımıza doğru yatıp sağ avucumuzu sağ yanağımıza yaslayarak uyumak rahat bir uyku için bize tavsiye edilmiştir. Bunlarin hepsi bilimsel olarakda kanitlanmistr.Ne kadar şükretsek az
Ben zaten zorunludur daha rahat edersin demedimki daha sağlıklı dedim bende yüz üstü yatarım mesela doktorun defalarca uyarmasına ragmen. Bilgi verdim almak isteyen alir beni anlayan anladi. Ayrıca elinizi yıkamayında demedim sol elle almamizdaki sebeb o dedimAma ben sağ tarafa yatınca nefes almakta zorlanıyorum ve uyuyamıyorum bızzt yanlış bilgien azından benim için neyse biz elimizi bol bol yıkayalım kendi kendine dezenfekte olmasıni bekleyemicem
Yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi cidden yaa kimseye B.kunuzu direk elleyin demedik ki önce güzelce peçeteye temizlersin sonra bol su ile yıkarsın ve kurular çıkarsın. Çıkışta da elimi üç dört kez güzelce sabunlarm sıcak su akıyo artık hemen hemen her lavabodaArkadaşlar kendi popolarından neden bu kadar korkuyor anlamış değilim
Ben buyuklerimizin sol el demesinin nedenini daha cok sag el ile yemek yendigi icin dendigini biliyorum.Ben zaten zorunludur daha rahat edersin demedimki daha sağlıklı dedim bende yüz üstü yatarım mesela doktorun defalarca uyarmasına ragmen. Bilgi verdim almak isteyen alir beni anlayan anladi. Ayrıca elinizi yıkamayında demedim sol elle almamizdaki sebeb o dedim
Iyide ben öyle bir bilimsel kaynak görmedim onu diyorum siz nerede okudunuz?demek ki insanlardada farklı bir yerlerde olabiliyormuş bilmediğimiz belki çok şey var buda araştırılmış kedinin tükürüğünü araştıran bunumu araştırmıcak
Hahshshss kahkaha attımdış mihraklar paylaşmıyormuş bu değerli bilgiyi..
kendini dezenfekte ediyormuş ama sol elle yemek yersen hasta olurmuşsun..
rabbim akıl vermiş kullansalar keşke....
benim büyük oğlan solak 13 senedir hep hasta biliyonmu teyzesi ah ahhh
Ahahhaa beni de hep öğütler, dışarıda tuvalete giderken ses çıkarma diyeAnnelerimiz aynı kişi olabilirmi ?birde çişini ses çıkarmadan yapacaksın dışardan duyarsa kıyameti koparır :)
Küçüklükten beri böyle alıştığım için doğru olan bu geliyor bana.Anneniz doğru olanı yapıyor. Genital enfeksiyonlardan korunmak için tuvalet öncesi de el yıkanmalı.
Ben yapmıyorum ya elimi kendi mokuma sürsem bile iğrenirim. Onun kokusu geçmez ayolsuyla temizleyenler özellikle klozet kullananlar
Suyla temizlemeye çalışırken klozetten sular kirletmiyor mu etrafı
O ellerinizle çamaşırınızı kıyafetinizi nasıl kaldırıyorsunuz lavobaya gidip ellerinizi sabunlayana kadar
O ellerle sabuna musluğa nasıl dokunuyorsunuz
suyla temizleyenler özellikle klozet kullananlar
Suyla temizlemeye çalışırken klozetten sular kirletmiyor mu etrafı
O ellerinizle çamaşırınızı kıyafetinizi nasıl kaldırıyorsunuz lavobaya gidip ellerinizi sabunlayana kadar
O ellerle sabuna musluğa nasıl dokunuyorsunuz
Tuvaletin temizligini eldiven kullanmadan mi yapiyorsun? nasilsa vucuda mikrobu almiyormus yaDezenfekteden kastım vücuda mikrobu almıyor olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?