Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arkadaşlar kendi popolarından neden bu kadar korkuyor anlamış değilim

Aslında öyle değil. Sol el ile alınmalı cunku kendi kendini dezenfekte etme özelliği var. Ama bende yapamıyorum su tutuyorum islak mendil ardından peçete kullanıyorum. Yinede ellerimi baya baya yıkıyorum
Sol elin kendi kendine dezenfekte ozelligi oldugunu ilk defa duydum. Ben solagim. Tahtada ogrencilere ders anlatirken bazen elim tahta kalemiyle boyaniyor. Hic tahta kaleminin lekesinin yikamadan gectigini gormedim.

Son düzenleme:
Ama ben sağ tarafa yatınca nefes almakta zorlanıyorum ve uyuyamıyorum bızzt yanlış bilgi en azından benim için neyse biz elimizi bol bol yıkayalım kendi kendine dezenfekte olmasıni bekleyemicem

Ama ben sağ tarafa yatınca nefes almakta zorlanıyorum ve uyuyamıyorum bızzt yanlış bilgi en azından benim için neyse biz elimizi bol bol yıkayalım kendi kendine dezenfekte olmasıni bekleyemicem
Ben zaten zorunludur daha rahat edersin demedimki daha sağlıklı dedim bende yüz üstü yatarım mesela doktorun defalarca uyarmasına ragmen. Bilgi verdim almak isteyen alir beni anlayan anladi. Ayrıca elinizi yıkamayında demedim sol elle almamizdaki sebeb o dedim

Ay ıslak mendil de çok matah birşey değil aslında.

O iğrendiğiniz pokunuz ya çıkmasa ne yapardınız bide bunu düşünün derim ben

Hijyen şart.

Arkadaşlar kendi popolarından neden bu kadar korkuyor anlamış değilim
Yazmıyım dedim ama tutamadım kendimi cidden yaa kimseye B.kunuzu direk elleyin demedik ki önce güzelce peçeteye temizlersin sonra bol su ile yıkarsın ve kurular çıkarsın. Çıkışta da elimi üç dört kez güzelce sabunlarm sıcak su akıyo artık hemen hemen her lavaboda hatta benim alaturka tuvalette de akıyo gidip orda sıcak suyla yıkıyorum misler gibi

Taharet olayi alaturka tuvaletlerde olur. Klozette zaten taharet muslugu acilinca orasi temizlenir. Sonra siler kurularsin. Klozette adam eliyle nasil taharet alacak?
El yikama konusunda haklisin. Camasirinda leke oluyorsa demek ki muslugu bile acmiyor esin.

Herkes işine geldiği gibi algılıyor. Dezenfekteden kastım vücuda mikrobu almıyor olması elinizi yıkamayın demedim yada eliniz kirlenince kendiliğinden temizlenir üzerindeki leke giderde demedim . Anlayan anladi. Inanmayabilirsiniz başıniza silah dayamıyorum inanın diye. Dalga geçmek neyin nesi. Neyse daha fazla yazmayacağım bu konuya

Ben buyuklerimizin sol el demesinin nedenini daha cok sag el ile yemek yendigi icin dendigini biliyorum.

demek ki insanlardada farklı bir yerlerde olabiliyormuş bilmediğimiz belki çok şey var buda araştırılmış kedinin tükürüğünü araştıran bunumu araştırmıcak
Iyide ben öyle bir bilimsel kaynak görmedim onu diyorum siz nerede okudunuz?
Eğer hadislerde yazıyor derseniz sahih olup olmadığını araştırın. Ayrıca 1400 küsur yıl önce araplar taş ile taharet alıyorlardı nerde taharet musluğu ıslak peçete tuvalet kağıdı vs..
Belkide bu yüzden böyle bir söylem çıktı..

Hahshshss kahkaha attım
Doktora götürdün mü?
Bence bütün bölümlere götürmen gerekir.
Büyük hastalık, birşey olur falan..
Allah korusun.

İşin şakası ben saf saf araştırdım, yok böyle bir bilimsel makaleyi geçtim haber bile yok.
Saçma buldum.

suyla temizleyenler özellikle klozet kullananlar
Suyla temizlemeye çalışırken klozetten sular kirletmiyor mu etrafı
O ellerinizle çamaşırınızı kıyafetinizi nasıl kaldırıyorsunuz lavobaya gidip ellerinizi sabunlayana kadar
O ellerle sabuna musluğa nasıl dokunuyorsunuz

Annelerimiz aynı kişi olabilirmi ? birde çişini ses çıkarmadan yapacaksın dışardan duyarsa kıyameti koparır :)
Ahahhaa beni de hep öğütler, dışarıda tuvalete giderken ses çıkarma diye

Anneniz doğru olanı yapıyor. Genital enfeksiyonlardan korunmak için tuvalet öncesi de el yıkanmalı.
Küçüklükten beri böyle alıştığım için doğru olan bu geliyor bana.
Özellikle et falan yediysek iki defa ellerimi yıkatır öyle tuvalete girerim
Sağdan soldan etten birşey den hastalık kapmamı istemiyor

Ben yapmıyorum ya elimi kendi mokuma sürsem bile iğrenirim. Onun kokusu geçmez ayol

Musluğu sağ elle acıyoruz. Sol el ile taharetlendikten sonra hiç birşeye dokunulmaz. Bu konuda ecdadımızın 150 sayfalık bir kitabı var. İnce ve önemli işler bunlar aslında bence. Herşeyin adabı usulü oldugu gibi bunun da var ama kimse konuşmayınca böyle oluyor.

Ya arkadaşlar eskiden sabun, deterjan mı varmış. Sağ elle sol eli yemek ve temizlik olarak ayırmışlar. Sol elinle temizlen, sağ elinle yemek ye diye. Tabi bizim insanımızda her dini olaya bilimsel açıklama getirme alışkanlığı var. Ayrıca temizlik ile ilgili o kadar hadis ayet olan bir dinin insanlarının da daha pis olması ayrı bir ironi (dinlenme tesisi, restaurant, AVM tuvaletleri).

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…