Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çamaşırlarını kendi yıkasın
Yani nasıl temizlendiği kendini ilgilendirir, kaç yaşındaki adamda onu takip etmek garip.
Ama tuvaletten sonra el yıkamak, dış fırçalamak, gunluk dus almak normal
Malesef kendini ilgilendirmiyor evli olunca. O bölgenin temiz olmaması birliktelikten sonra kadına mikrop geçiriyor. Mantar olsun vajinal iltihap olsun geçmeyen akıntılar olsun erkeğin mikrop taşımasından. Kadın ilaç fitil krem kullana kullana bir hal oluyor geçmiyor yine de nedenlerinden biri bu. Sonra evin içinde o adam kokuyor nasıl yaklaşacaksın? İş yerinde dahi kokuyor. Her gün kıyafet değiştirse de her gün kokmuş kıyafet çıkıyor durmadan yıka makinada.

Avrupa da bide denilen klozet benzeri ayrı oturma yerleri vardır oturursunuz muslugu acarsınız kendı kendine yıkanır poponuz ve peçete ile siler temizliği bitirirsiniz, ABD de sadece tuvalet kağıdı kullanırlar bende bir dönem yurt dışında yaşadım ve o dönemden beri bende eşiniz gibi su tutup peçete ile silerim elimle yıkamam bana asıl popoyu elle yıkamak hijyenik gelmiyor..
Bazen elinizi yıkasanız bile dışkı kokusu çıkmıyor elden güzelce silerse pislikte kalmaz sadece eksik temizliyor anladığım kadarıyla.. Ama el yıkama kısmında haklısınız eller muhakkak yıkanmalı..

Çamaşır suyu cilde zararlı yalnız. Az kullanın.

Bilemedim ne denir. Kişisel temizlik konusunun çocukken oturması gerektiğini düşünüyorum zira kocaman adama el yıkamanın önemini zor anlatırsınız artık. Elini ,bu bile el sabunlama sebebi.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum, ailesi tarafından çocukken öğretilmesi gereken birşey bu, bu yaştan sonra ben ne yapabilirim ki diyorum kendi kendime.

bana da insanın pisliği eliyle temizlemesi iğrenç geliyor. oraya el sürüp de sabunlayınca geçeceğine inanmıyorum.

Tahareti bilmeyen ne cok insan var, ben artık şaşırmıyorum
Ve bununla ilgili bi dernek falan kurmayı düşünüyorum artık : )))
Captan elinle temizlenmeyeceğine inanıyorsan neyle temizleneceğine inanıyorsun
Duş alırken de mi vucuduna su tutup cıkıyorsun
Kimse elini pisliğe sür demiyor, peçeteyle güzelce temizleniyorsun, en son su ile bi güzel yıkıyorsun ve peçeteyle kurulama yapıp ellerini sabunlayıp cıkıyorsun.( Bunları yaparken sol elini kullanıyorsun. Sol eli pis işlere, sağ eli temiz işlere tahsis etmiş olacaksın yani) İnansan da inanmasan da en temizi böyledir

Son düzenleme:
ben olsam pis donlarını ona veririm al bunları klorakla yıka yada ben iğreniyorum çöpe at bunu oraya koyma bütün vc b... kokuyo derdim.makinaya atamam bütün çamaşırlar mikroplanıyo derdim.alsın onu yıkamazsa kilodu yıkasın.keşke en başından bunu yapsaydınız

O ATM’lerin başına neler geliyor bilseniz, zaten elinizi süremezsiniz. Hatta ATM’ye soktuğunuz karta dokununca bile elinizi yıkayın.

Çamaşırlarını kendi yıkasın
Yani nasıl temizlendiği kendini ilgilendirir, kaç yaşındaki adamda onu takip etmek garip.
Ama tuvaletten sonra el yıkamak, dış fırçalamak, gunluk dus almak normal
Tuttuğumuz evin tuvaletinde lavabo yoktu. Evet çok komik ama biz taşınınca fayansları da kırıp dökmeden olabilecek en makul yolla bir lavabo taktırdık. Gider hortumunu da yerdeki gidere verdik. Bu sefer her sabunla elimizi yıkadığımızda yerdeki giderde köpük birikir oldu. Ben de öyle farkettim dediğim gibi tamamen tesadüfen dikkatimi çekti sadece. Yoksa takip ettiğim falan yoktu.

Kardeşim takip etmene gerek yok ki kocan o senin, aynı evi paylaşıyorsun tabiiki farkedersin.

Diskiniza elinizle dokunduğunuzdan ne kadar kişisel hijyeninize dikkat ettiginiz ve temizlik konusunda titiz olduğunuz belli. Bakin bu yazıyı bilkent üniversitesinin sitesinden aldim.

Dışkılama sonrası temizlik, daha önce de belirtildiği gibi idrar çıkışı açıklığına ve kadınlarda vajina girişine mikrop bulaştırmamak için mutlaka önden arkaya doğru yapılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken diğer noktaysa, dışkılama sonrası temizlik yapılırken ellere mikrop bulaştırılmamasıdır. Dışkılama sonrası temizlikte doğrudan eller kullanıldığında kirlilik öyle artmaktadır ki etkili yıkama ile dahi eller tam olarak temizlenmemektedir. Bu nedenle dışkılama sonrasında ilk temizliğin, gözle görünür bir kirlilik kalmayıncaya kadar yinelenerek her seferinde kuru temiz tuvalet kağıdıyla, daha sonra yine el değdirilmeden fışkıran suyla ya da ıslatılmış kağıtla yapılması ve bölgenin tuvalet kağıdı ile kurulanarak temizliğin bitirilmesi en uygunudur. Bu işlem bittiğinde eller mutlaka aşağıda el temizliğinde anlatılan şekilde etkili bir biçimde yıkanmalıdır. Özellikle ellerde istenmeyen bir bulaşmanın olduğu durumlarda kullanılan musluk, sifon ya da kapı kolu ve benzeri bir yüzeye dokunmak gerekiyorsa, buralara doğrudan temas yerine tuvalet kağıdı kullanarak dokunmak, tuvalet kağıdının ruloda kalan bölümünü kirletmemek, hem daha sonra kendimizi hem de birlikte ortamı paylaştığımız insanları, dışkı ile bulaştırmamak açısından önemlidir.

Eşiniz tuvalet sonrası elini yikamadigi icin, ağız bakım ve duşuna fazla özen göstermediği icin gerçekten temiz bir adam degil ama, elleri sizin ellirinizden daha hijyenik. Çünkü onun yikamadigi eli bile, sizin dışkıya bulaşmış ve yıkanmış ellerinizden mikroorganizma yükü açısından daha iyi durumda olur.
Benim aklım almıyor bir kişi nasil titizim der de diskiyaeliyle temas eder.

Islak havlu kullanılabilir. Pisliği peçeteyle silse de sonuçta eli oraya götürünce tertemiz bir tabaka olmuyor. Ha zaten peçeteyle silindikten sonra tertemiz olsa el kullanmaya ihtiyaç kalmaz? Demek ki el kullanma ihtiyacı hissediyorsan, eline de mikrop geçiyor.

Mesela, sizin anlattığınız gibi peçeteyle önce silip, sonra totosunu eliyle suyla yıkayıp çıktıktan sonra sabunla elini yıkayan insan mutfağa geçip size elleriyle bir dilim kek kesip veriyor? Afiyetle yer misiniz? Merak ettim
.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…