- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
- Konu Sahibi annemherseyim
-
Doğulu bir arkadaşım vardı, aynı eşiniz gibi... Ne zaman bı hata yapsa aklına ailesi gelirdi... yüzüme tükürürler derdi....Belki de onların yetiştirilme şekli böyle..merhabalar herkese.
Benim konum sorundan çok bir soru sormak istiyorum sizlere. Eşim inşaat işi yapıyor aile bireyleri daha doğrusu abileride aynı şekilde ama aile şirketi değil herkes bireysel devam ediyor. Birbirlerine danışırlar konuşurlar sürekli evlerde iş yaptıkları yerde aynı çevrede. Birbirlerini hiç olmazsa iki günde bir görürler.
Eşim geçenlerde bir iş yaptı daha doğrusu ben avukatım arkadaşının bir işini benim yapmamı istedi. Bir alacak dolayısıyla icra takibi yaptım. Borçlu ve asıl alacaklı yani eşimin arkadaşının bir meselesi oldu ve eşim arada hoş olmayacak bir durumda kaldı. Şu an kendi kendini yiyor ben nasıl bir hata yaptım diye. Buraya kadar bir sorun yok. Söylediği bir söz belki de çok gereksiz yere irrite etti. Benimkiler duysa yüzüme tükürürler sen ne aptal adamsın derler dedi. Eşim doğulu 8 kardeşler ve en küçüğü kendisi 43 yaşında. Bizim aile yapımız gibi değil aileleri onun farkındayım ama bana kendi işini yapan bu yaşa gelmiş çocuğu ailesi olan bir adamın yaptığı bir hata karşısında düşüncesinin bu yönde olması ne bileyim bir garip geldi. Rahatsız oldum desem çok değil ama saçma buldum.
Sizce abartıyor muyum?
20yaş civarı olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 43 yaşında koca adamdan bunu duyunca garibime gitti.Doğulu bir arkadaşım vardı, aynı eşiniz gibi... Ne zaman bı hata yapsa aklına ailesi gelirdi... yüzüme tükürürler derdi....Belki de onların yetiştirilme şekli böyle..
Normalde çok haklısınız ki bunca zaman iş konularında ailesine danışmasını önemsemedim. El elden üstündür muhakkak bilene güvendiğine danışsın. Ama kendi düştüğü durumda ilk aklıma gelenin abileri olması ve bunu koca bir adamın yapması garibime gitti. Dediğim gibi belkide çok gereksiz düşüncelerim. O şekilde bir aile yapım olmaması nedeniyle ben şaşırdım.Alt tarafı aynı işte olacaklari için bu durumu benden hic beklemezlerdi ben kendime yediremedim onlar da çok sasirir minvalinde konusmus ne var ki bunda.
Evlenince kimsenin görüşü önemli olmuyor mu?
Bir yemek yaptik diyelim kötü oldu ay annem görse ne dalga gecer benle demek gibi bir şey. Cok mu abartiyorsunuz sanki
Yukarıdaki bı arkadaşın yorumu hoşuma gitti, aslında benzer şeyleri bizde yapıyoruz...20yaş civarı olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 43 yaşında koca adamdan bunu duyunca garibime gitti.
Muhakkak, zaten dönüpte bunun için yok yere kendisine birşey söylemem. Benim paylaşmak istediğim acaba rahatsız olmam çok mu büyük sıkıntı, gereksiz mi, abartıyor muyum? Teşekkür ederimYukarıdaki bı arkadaşın yorumu hoşuma gitti, aslında benzer şeyleri bizde yapıyoruz...
Evim dağınık olunca annem görsün istemem mesela, görüp birşey diyecek diye, gelmesini bile istemediğim olur...
Bence eşinizin durumu da tam olarak böyle.
Allah dert vermesin, bunuda kendinize dert etmeyin....
Eşlerimiz bizden ayrı bir bireyler, onları her şeyleri ile yargılayıp istediğimiz kalıba sokamayiz..
O şimdi kendine hic yedirememis bu durumu bende bir hata da kendi ağzıma eden biriyim.Normalde çok haklısınız ki bunca zaman iş konularında ailesine danışmasını önemsemedim. El elden üstündür muhakkak bilene güvendiğine danışsın. Ama kendi düştüğü durumda ilk aklıma gelenin abileri olması ve bunu koca bir adamın yapması garibime gitti. Dediğim gibi belkide çok gereksiz düşüncelerim. O şekilde bir aile yapım olmaması nedeniyle ben şaşırdım.
Ortada sıkıntı yapacak bir durum yok bence.Muhakkak, zaten dönüpte bunun için yok yere kendisine birşey söylemem. Benim paylaşmak istediğim acaba rahatsız olmam çok mu büyük sıkıntı, gereksiz mi, abartıyor muyum? Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?