Eşim ve abileri

annemherseyim

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
2.258
3.734
133
39
merhabalar herkese.
Benim konum sorundan çok bir soru sormak istiyorum sizlere. Eşim inşaat işi yapıyor aile bireyleri daha doğrusu abileride aynı şekilde ama aile şirketi değil herkes bireysel devam ediyor. Birbirlerine danışırlar konuşurlar sürekli evlerde iş yaptıkları yerde aynı çevrede. Birbirlerini hiç olmazsa iki günde bir görürler.
Eşim geçenlerde bir iş yaptı daha doğrusu ben avukatım arkadaşının bir işini benim yapmamı istedi. Bir alacak dolayısıyla icra takibi yaptım. Borçlu ve asıl alacaklı yani eşimin arkadaşının bir meselesi oldu ve eşim arada hoş olmayacak bir durumda kaldı. Şu an kendi kendini yiyor ben nasıl bir hata yaptım diye. Buraya kadar bir sorun yok. Söylediği bir söz belki de çok gereksiz yere irrite etti. Benimkiler duysa yüzüme tükürürler sen ne aptal adamsın derler dedi. Eşim doğulu 8 kardeşler ve en küçüğü kendisi 43 yaşında. Bizim aile yapımız gibi değil aileleri onun farkındayım ama bana kendi işini yapan bu yaşa gelmiş çocuğu ailesi olan bir adamın yaptığı bir hata karşısında düşüncesinin bu yönde olması ne bileyim bir garip geldi. Rahatsız oldum desem çok değil ama saçma buldum.
Sizce abartıyor muyum?

Bırakın eşiniz kendine istediği gibi sinirlensin. Doğulu olmasıyla alakasız. Abileride aynı işi yaptıkları için öyle söylemiş..

Doğulu bir arkadaşım vardı, aynı eşiniz gibi... Ne zaman bı hata yapsa aklına ailesi gelirdi... yüzüme tükürürler derdi....Belki de onların yetiştirilme şekli böyle..

özür dilerim okuduktan sonra bende hak verdim size.
Eşimin bir arkadaşının senetli alacağı vardı ancak tahsil edememiş. Eşimde benden icra takibi yapmamı rica etti. Ama arkadaşının vergi borcu vs olduğu için alacaklı ben olacağım Benim üzerimden icra takibi yap dedi. Bende bu şekilde bir takip başlattım. Sonra borçlu ile eşimin arkadaşı yani asıl alacaklı arasındaki konuşmalardan anladığımız kadarıyla asıl alacaklı olan kişi eşim hakkında ben ona borçlandım faiz istedi ödeyemedim o nedenle o senedi verdim demiş. Yani eşimi tefeci gibi göstermiş.
Eşimin o arkadaşıyla eşimin aileside birbirilerini tanırlar iş yaparlar Çünkü. Şimdi eşim bu düştüğü durum için bizimkiler duysa yüzüme tükürürler diyor.
Dediğim gibi yaşını başını almış çocuğu ailesi olan bir adamın böyle bir yakıştırma karşısında ailesinin duyacağını düşünüp buna bozulması bana garip geldi.
Umarım anlatabilmişimdir.

Alt tarafı aynı işte olacaklari için bu durumu benden hic beklemezlerdi ben kendime yediremedim onlar da çok sasirir minvalinde konusmus ne var ki bunda.
Evlenince kimsenin görüşü önemli olmuyor mu?
Bir yemek yaptik diyelim kötü oldu ay annem görse ne dalga gecer benle demek gibi bir şey. Cok mu abartiyorsunuz sanki

Doğulu bir arkadaşım vardı, aynı eşiniz gibi... Ne zaman bı hata yapsa aklına ailesi gelirdi... yüzüme tükürürler derdi....Belki de onların yetiştirilme şekli böyle..
20yaş civarı olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 43 yaşında koca adamdan bunu duyunca garibime gitti.

Normalde çok haklısınız ki bunca zaman iş konularında ailesine danışmasını önemsemedim. El elden üstündür muhakkak bilene güvendiğine danışsın. Ama kendi düştüğü durumda ilk aklıma gelenin abileri olması ve bunu koca bir adamın yapması garibime gitti. Dediğim gibi belkide çok gereksiz düşüncelerim. O şekilde bir aile yapım olmaması nedeniyle ben şaşırdım.

20yaş civarı olsa belki kabul edilebilir bir durum ama 43 yaşında koca adamdan bunu duyunca garibime gitti.
Yukarıdaki bı arkadaşın yorumu hoşuma gitti, aslında benzer şeyleri bizde yapıyoruz...

Evim dağınık olunca annem görsün istemem mesela, görüp birşey diyecek diye, gelmesini bile istemediğim olur...

Bence eşinizin durumu da tam olarak böyle.

Allah dert vermesin, bunuda kendinize dert etmeyin....

Eşlerimiz bizden ayrı bir bireyler, onları her şeyleri ile yargılayıp istediğimiz kalıba sokamayiz..

Muhakkak, zaten dönüpte bunun için yok yere kendisine birşey söylemem. Benim paylaşmak istediğim acaba rahatsız olmam çok mu büyük sıkıntı, gereksiz mi, abartıyor muyum? Teşekkür ederim

O şimdi kendine hic yedirememis bu durumu bende bir hata da kendi ağzıma eden biriyim.
Ailesi öyle tepki vermeyecek olsa bile kendi acı çektirme ve pismanlik yaşayıp kendine ceza verme yonteminin bu olduğunu düşünüyorum.
Hatta olay gerçekten zor bir olay sağlıkli dusundugunu de düşünmüyorum şuan bence üstüne gitmeyin. Kötü dusunmeyin. Herkesin hata karsisinda tutumu farklı oluyor. Ailesi öyle bir hareket yapar esiniz sessiz kalirsa işte o zaman bu dediğiniz konum olur. Ama belkide sadece kendini cezalandırıyor suan

Genel olarak erkekler hatayi kabullenmekte daha zayif. Egolari yüksek, hata yapmis olmayi kendilerine yediremiyor zayiflik gibi algılıyor. O yuzden yolu bulamayinca durup birine sormaktansa ayni yerde yarim saat dönüp duruyor. Bir de o kültürde aman başımızı öne eğme vs gibi cümlelerle buyuduyse cok derine işlemiştir. Yasi 20 de olsa 50 de otomatik olarak bu kalip gelir.

Ne yorucu ve uzucu aslinda. Iyi niyetli oldugumuzu dusunup ne yukler yukluyoruz evlatlarımıza.

O yaptigi hatadan ötürü utancini belirtmis. Bati da buyusem de bizde dogu kulturuyle az cok hasir nesir olduk (koken guneydoguda cunku) ve bazen bisey yaparken babam duyarsa yuzune nasil bakarim diyorum. Evet benim hayatim benim kararlarim duse kalka ben ogrenecegim ama aileden gelen belirli bir gorgu kurali var nasil insan evladi hakkinda iyi seyler duyunca gururlaniyorsa kotu seyler duyunca da utaniyor. Esiniz ailenize bu utanci yasatmak istemedigini belirtmek icin oyle demis ki bu konuda pek yasa bakmiyor.

Eşiniz kendini kötü hissediyor. Psikolojik olarak zayıf hissettiğimizde çocukluğumuza döneriz. Bir an çocuk gibi düşünmüş. “Abilerim ne der. “
Geçici bişeyse sorun değil ama hep bu akılla yaşıyorsa 43 yaşında problem. Hayatınızın her alanına ailem ne der diye düşünüp ona göre hareket etmeye çalışıyorsa sorun var.
Belki de En küçük erkek Kardeş olması tetikliyor.durumu . Onların gözünde yanlışlar yapan biri gibi değil yetişkin biri gibi görünmek istiyor. O yüzden davranışlarının onlardan onay almasını istiyor olabilir.

Muhakkak, zaten dönüpte bunun için yok yere kendisine birşey söylemem. Benim paylaşmak istediğim acaba rahatsız olmam çok mu büyük sıkıntı, gereksiz mi, abartıyor muyum? Teşekkür ederim
Ortada sıkıntı yapacak bir durum yok bence.
Sorduğunuz için söylüyorum,abartıyorsunuz.
Bu hem mizaçla,hem de yetişme tarzı ve aile ilişkileri ile ilgili bir durum.
Yaşım 45,ben de aynı durumda olsam,
ailemin bu durumu duymasından,
yanlış anlamasından endişe ederim.
Yapım gereği mükemmeliyetçi bir
yaklaşımım var,özellikle kendime karşı,
dolayısıyla kendi yaptığım hataya toleransım azdır.
Düzgün ve doğru iş yapmalıyım diye düşünürüm.
Hata yaptığımda elimde olmadan kafama takılır.

Ben geçtiğimiz zamanlarda kapıda kargocu varken kapıyı açık bırakarak kimlik almaya gittim. Allah tarafından gerçekten kargocuydu ama başıma her türlü şey gelebilirdi. Boş bulundum hata yaptım. Babam kardeşim eşim duyarsa bana söylenirler diye çekindim. Hani sen saf mısın nerde yaşıyorsun hiç mi haber izlemiyorsun sıralarlar diye. Bu benim çocukluğumdan değil aslında hani işitilebilecek laflar.
Bugün benim kardeşim böyle bi topa girse olum napıyosun sen saf mısın diye çemkiririm. Bence abartmayın.

Arkadaşım siz avukat mısınız gerçekten ?
Anlattıklarınız çelişkili ,üstelik derdinizi anlatamamışsınız ?
Bence bu konuda büyük bir sorun var ....

benim eşim de 29 yaşında,babasının kendisi ile ilgili yorumlarını çok önemser ve bu bana da hep garip gelir. mesela araba aldık babası çok beğendi babam arabayı çok sevdi diye devamlı söyler, mutlu olur. geçenlerde yine bir şey almaya karar verdik babam görse çok kızar dedi ben daha yorum yapmadan ya kaç yaşına geldim hala babam görse diyorum evimiz bile ayrı diyip güldü. biraz kişiyle alakalı sanırım. alışkanlık olmuş artık ben de böyle kabullendim. siz de takılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…