- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
bence bu olay patlama olmuş ... konu sahibi eşini dinlemez giderse araları kötü olacak konu sahibi ondan dolayı napayım ben diyorAdam da konu sahibinin ailesine içten içe bileniyordur . Bir gün patlar
etik olmaz kaynvalidesini kırabilir işler daha da büyür kızının çözmesi lazım hatta şart diyebilirim. Benim var birtane öyle yengem ( Dayımın eşi) dayım gün yüzü göstermiyor dışarı çıkartmıyor vs vs Kadın yinede o neyapmış bu ne demiş hepsini anlatıp iyice eşini sinirlendiriyordu. Eşlere her şey anlatılmaz bence çünkü heran ne tepki verecekleri belli değil hele bir de seni bu kadar sıkıyorsa ve kısıtlıyorsaevet bende bu yüzden eşine hak verdim ama eşi şunu yapsa daha doğru olurdu kayınvalidesi sürekli baskı yaptığında kimi arayıp kimi aramamam gerektiğini bilirim bizi çocuk gibi tembihlemenize gerek yok deseydi belki kadın biraz durulurdu adamda sınır koyamıyor, konu sahibide ,ondan sonra birbirlerine karşı inada biniyorlar
bu işi karı koca birlikte artık çözmeleri lazım yoksa konu sahibi ya kocasıyla kötü olacak ya annesiyle
Eşiniz gitmek istemiyorsa siz gidin sizin aileniz zaten. Böylece ne eşinize baskı yapmış olursunuz ne de dargınlık olur.ancak gel gelelim eğer eşinizi incitecek sözler sarf ediliyorsa eşinizin yanında durmalısınız çünkü her zaman öncelik kendi kurduğunuz ailede olmalı.Günaydin hanimlar bana pek gün aymadi ama olsun. Konuya geceyim benim amcaoglumun dugunu var bugun. Bize 1bucuk saat uzaklikta ama esim gitmek istemiyor. 3gundur diller döküyorum ama yok istemiyorum diyor mecbur degilim diyor. Bi taraftan annem mesajlar atiyor ariyor gelin beni mutlu edin gelin gelin gelin yoksa millet bize laf ediyor diyor. Ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum kafam Karmakarisik. Esim birazda inada bindirdi isi onlar israr ettikce oda inatlasti. Gitsem bir dert gitmezsem ayri dert. Annem babam küserim gelmezseniz diyor. Kimi dinlemeliyim ne yapmaliyim ay arada kaldim.
Hakli bulunma nedeni bence kadının ailesi surekli yönlendirmis adamda yapmış ama bu seferki adamın isyanı birikmisligi. O nedenle Bende isyanını haklı buldum. Normalde böyle kısıtlama yapan bir adam değil anladigim. Her zaman tepkisi bu işe zaten haksız. Evli olmak diğerinin birey olduğunu unutmak değildir. Bende evliyim canim nereye isterse giderim gezerim. Sende illa gel demem oda bana karışmaz. Gecen teyzesine gidilsin diye kayinvalidem dedi emrivaki. Bende direk 2 cocukla giyin soyun 5 dakika oturma için yorulmam dedim kayinvalide yanında. Esim ve kayinvalidem gitti oturmaya. Bende evdekilerle kahve keyfi yaptim. O ailede de normalde adamın tavrı o olmadığı için.Bu adamı yüzde yüz haklı bulanlar var şaka gibi.
Acaba neresi yüzde yüz haklı bu adamın ?
işimiz var demişler ben tüm yorumları okudum
konu sahibinin annesi damada yani konu sahibinin kocasına da sürekli mesajlar atıp arayıp darlıyormuş gelin gelin diye birinin torunu olduğunda hayırlı olsun diye damat da aramalıymış falan... adamda bundan dolayı bıktım demiş ve konu sahibide gitmek istemediği ama sırf annesinin bu manipüle tavrından dolayı gitmek zorunda hissettiğinden adam gitmeni istemiyorum demiş ilk sayfalarda yazıyor
Eyvahhhh
Eee yine konu sahibinin net bir sınır cizemediği için oluyor bunlar .
Düğünü falan anlarım da torun ne alaka
Kadin kendi gitmek istemiyor zaten. Anne babası istediği için gidecek esinede bunu diyor adamda bundan dolayı sinirlenip inada bildiriyor. Bizi salsınlar diyor.Hayır şöyle bir durum var ama konu sahibi kendi gitmek istemiyorsa gitmesin.
Heryere yönlendirmeden bahsetmiyorum, amcasınınoğlunun düğünü neticede yedi kat el değil. Haaa anne dese ki “ Her gün bize gelin” cok haklı adam derim , ama bu konuda bu adam yüzde yüz haklı değil. Hele ki “Ben gitmezsem sen de gidemezsin “ diyen bir adam yüzde yüz haklı olamaz.
su saate kadar tatilim harika gecti tatilime gittim geldim evimdeyim hurzurluyim . Esim aile konusunda pek samimi degil hickimseyle bir teyzesi var oraya gittik okadar baska biyere gitmediAlmanya'dan senelik izne Bursa'daki evinize geldiniz. Peki tatiliniz nasıl geçiyor; neler yaptınız , kimleri veya nereleri gördünüz bugüne kadar ?
Almanya'da en fazla annenize kadar gidip döndüğünüz için, eşiniz gezmenize karışmıyor olabilir mi ?
Eşinizin Türkiye'de akrabalarınızı görüp , onlarla samimiyet kurmanızı istememesinin nedeni ;sizi yalnızlaştırma ve kendine bağlı kılma çabası olabilir mi ?
Haklı.evet var ailem surekli boyle yapiyor cünki. Benim tarafimda bir olay olur olmaz annrm beni arar su amcani ara amcan geldi gel dugun var gel gelmezsen laf yeriz gibi. Esimde diyorki sen evlendin yeter diyor surekli boyle bide gitmeyelim bakalim ne olacak diyor iyce cikmaza girdi
Kadin kendi gitmek istemiyor zaten. Anne babası istediği için gidecek esinede bunu diyor adamda bundan dolayı sinirlenip inada bildiriyor. Bizi salsınlar diyor.
benim kocam niye teyzemi arayıp hayırlı olsun desinBahsedilen torunun kimin çocuğu olduğu da önemli. Mesela, doğan bebek : kuzeninin çocuğu , teyzesinin torunu ise durum farklı ; 7.kuşaktan bir akrabanın torunuysa durum farklı olur.
su saate kadar tatilim harika gecti tatilime gittim geldim evimdeyim hurzurluyim . Esim aile konusunda pek samimi degil hickimseyle bir teyzesi var oraya gittik okadar baska biyere gitmedi
ne guzel soylediniz demi normali bu ama benim ailem degil oyle ben anneannemi ariyorum bayramlasmaya esim selam soyle diyor annem x de konustumu diyor hayir diyorum hiiiii ay ayippppp yä neden ayip anne diyorum neden cok bunalttilar bizi aramiz hic iyi degil sanirim yakinda bende konu acarim bosaniyorum diyebenim kocam niye teyzemi arayıp hayırlı olsun desin... benim hayırlı olsun deyişim ailemin kocamında adınadır sadece kendi adıma da değil, hediyesinide takar veya uzaktaysa yollarım. bizzat eşimin aramasına gerek yok ki hayırlı olsuna ... aile ilişkisiyle de alakalı bu mesela bir kuzenimle kardeşten yakınız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, eşim kuzenimin eşiyle haliyle çok samimi , doğum yaptı kuzenim, kuzenimin eşini aradı hayırlı olsun dedi müsait oldukları an tatil beldesi gibi bir yerde doğum yaptı eve geldikleri zaman hayırlı olsuna gideriz o ayrı ona zaten eşimde koşa koşa gider samimiyetden ama 70 tane kuzenim var hepsiyle aynı değiliz hatta bazılarını eşim görmedi bile ...her biri çocuk sahibi olduğunda niye kocam onları arasın ? ben aramam gerekeni ararım zaten kocamın böyle bir vazifesi yok ki...
Kim ne derse desin “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyemez.Hakli bulunma nedeni bence kadının ailesi surekli yönlendirmis adamda yapmış ama bu seferki adamın isyanı birikmisligi. O nedenle Bende isyanını haklı buldum. Normalde böyle kısıtlama yapan bir adam değil anladigim. Her zaman tepkisi bu işe zaten haksız. Evli olmak diğerinin birey olduğunu unutmak değildir. Bende evliyim canim nereye isterse giderim gezerim. Sende illa gel demem oda bana karışmaz. Gecen teyzesine gidilsin diye kayinvalidem dedi emrivaki. Bende direk 2 cocukla giyin soyun 5 dakika oturma için yorulmam dedim kayinvalide yanında. Esim ve kayinvalidem gitti oturmaya. Bende evdekilerle kahve keyfi yaptim. O ailede de normalde adamın tavrı o olmadığı için.
Ben gordum gormek istediklerimi disarda bulustuk piknige gittik coluk cocuk. Bursada arkadaslarim var beraber tatile gittik guzeldi.Peki siz Türkiye de yaşayan kendi akrabalarınızdan birilerini gördünüz mü ? Özlediğiniz , görmek istediğiniz kimse yok mu Türkiye ' de ?
Şayet Türkiye'de görmek istediğiniz kimse yoksa , neden Almanya'dan Türkiye'ye izne gelip Bursa'daki evinizde oturuyorsunuz ?
Almanya da çalışıp sınır ayıran diğer ülkeleri ve istediğiniz ülkeleri görerek de tatil yapabilirsiniz.
Her şeye ayıp diyen aile boşanmaya da ayıp der. Zaten sırf annenizin isteklerini yerine getirmedi diye boşanmak da mantiksiz.ne guzel soylediniz demi normali bu ama benim ailem degil oyle ben anneannemi ariyorum bayramlasmaya esim selam soyle diyor annem x de konustumu diyor hayir diyorum hiiiii ay ayippppp yä neden ayip anne diyorum neden cok bunalttilar bizi aramiz hic iyi degil sanirim yakinda bende konu acarim bosaniyorum diye
Ben akrabalardan herhangi birinin torunu olduğunda diye değerlendirdim.Bahsedilen torunun kimin çocuğu olduğu da önemli. Mesela, doğan bebek : kuzeninin çocuğu , teyzesinin torunu ise durum farklı ; 7.kuşaktan bir akrabanın torunuysa durum farklı olur.
Bence kadının kendisine tek gitmek istemiyor ailesi söz söyleyecek diye. Onun için bu kadar darliyor kocayı. Yoksa hayır gidecegim der giderdi dugune. O ailesi kızar diye adamida zorla götürmeye calisiyorKim ne derse desin “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyemez.
“Ben gitmek istemiyorum , sen istiyorsan git “ dese o zaman durum değişir.
benim annem annenizin aynısı hangi kafada olduklarını söyleyeyim neden buna zorluyorlar sizi daha iyi anlarsınızne guzel soylediniz demi normali bu ama benim ailem degil oyle ben anneannemi ariyorum bayramlasmaya esim selam soyle diyor annem x de konustumu diyor hayir diyorum hiiiii ay ayippppp yä neden ayip anne diyorum neden cok bunalttilar bizi aramiz hic iyi degil sanirim yakinda bende konu acarim bosaniyorum diye
Ben konu sahibinin sadece bu konusuna bakarak ailesine ben gelmiyorum diye net şekilde soyleyebilecegini düşünmüyorum. Zaten eşi de böyle dediği için konu sahibi arada kalıp konu açmış. Emrivaki şeylerden nefret ederim ama eşi de bu sebeple demisse anlayabiliyorum.Kim ne derse desin “Ben gitmiyorsam sen de gidemezsin” diyemez.
“Ben gitmek istemiyorum , sen istiyorsan git “ dese o zaman durum değişir.
benim kocam niye teyzemi arayıp hayırlı olsun desin... benim hayırlı olsun deyişim ailemin kocamında adınadır sadece kendi adıma da değil, hediyesinide takar veya uzaktaysa yollarım. bizzat eşimin aramasına gerek yok ki hayırlı olsuna ... aile ilişkisiyle de alakalı bu mesela bir kuzenimle kardeşten yakınız yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, eşim kuzenimin eşiyle haliyle çok samimi , doğum yaptı kuzenim, kuzenimin eşini aradı hayırlı olsun dedi müsait oldukları an tatil beldesi gibi bir yerde doğum yaptı eve geldikleri zaman hayırlı olsuna gideriz o ayrı ona zaten eşimde koşa koşa gider samimiyetden ama 70 tane kuzenim var hepsiyle aynı değiliz hatta bazılarını eşim görmedi bile ...her biri çocuk sahibi olduğunda niye kocam onları arasın ? ben aramam gerekeni ararım zaten kocamın böyle bir vazifesi yok ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?