eşim ve ailem arasındaki sorun

pembesaray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
52
5
48
Ankara
evlendiğimizden beri eşim anneme karşı hep mesafeliydi. sürekli bizim evliliğimize karıştığını iddia ediyor. bebeğim doğduktan sonra bir süre aynı evde kaldık. Annemin her hareketi eşime resmen batıyor. kayınpederim değişik biri. hiç kimseden çekinmez aşırı rahattır. Babam da aksine çekingendir. kayınpederimin rahatlığı beni de ilk zamanlar rahatsız ederdi. artık alıştım babam eminim rahatsız olmuştur bu rahatlıktan. doğumdan sonra çok konuşmadılar evde. eşim bu durumla alakalı da babamı suçluyor. ne yapacağımı bilemiyorum. Ailem benim için çok önemli annemin karıştığını düşünmüyorum. eşimi de seviyorum ne yapacağımı bilemiyorum. yardım edin lütfen arayı nasıl bulucam?

Annenizin ne gibi davranışlarına laf ediyor ki?
Örnek olay verin daha anlaşılır olsun.
Mesela, eşinizin maaşına laf ediyorsa eşiniz haklı, eşiniz eve gelmiyorsa siz ve anneniz haklı.

eşini al karşına "benim annem bu, babam bu.. herkesin yapısı farklı, annemin bir şeye karıştığı yok, annemdir bir şeye farkında olmadan karışmışsa da iyi niyetli bir karışmadır, hangi kız annesi ister ki kızıyla damadı tartışsın arası açılsın, lütfen senin annen benim babam muhabbeti yapmayalım, bak bebeğimiz de var, herkes torun derdinde biz neyin derdinde" diye sohbet et onunla.. ve sen de "senin baban da şöyle annen de böyle" deme ona

bebeğinizi güle güle büyütün.. sevgiler..

Suçlayacak insan bulmak kadar kolay bir şey yok şu hayatta..
Orta yolu bulmak bu kadar mı zor yahu ..
Sevmiyor olabilir, hoşlanmıyor olabilir , ama saygı duymalı..
En azından rahatsız olduğu her noktayı sana söyleyerek , senin ve kendi huzurunu bozmamalı..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeni yarışma konsepti ne olsun? Rica etsem oylar mısınız?

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...si-konsept-secme-anketi.775509/#post-38120597

Teşekkür Ederiz..

Neye karışıyormuş mesela? Birşey mi duymuş ya da görmüş?

Benim söyle bir tezim var, erkek aileleri her moka burunlarını soktukları ve fikir beyan ettikleri icin eşler karşı tarafı da öyle yapıyor zannediyor.

Esin aileni sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda.
Anneni ve Babani elestirmeye hakki yok !!
Asla izin verme , elestirdigi an agzinin payini verki birdaha agzini acmasin..

Hiç sevmem böyle erkeği .. Benim eşimde eskiden sıkça, şimdi arada yapabiliyor ...
Eşinizin ağzını kapatacaksınız, tepki verip, eşinizin boş şeylere takıp konuşmasından rahatsız olduğunu her seferinde
belirteceksiniz .. Siz sustukça devam eder .. Anlamıyorsa ona da aynısı yaşatıp empati kurmasını sağlayacaksınız ..
Bu tarz erkekler olgunlaşmadıkları için böyle angılayabiliyorlar maalesef .

Sadece gelin kv arasında değil kv damat arasında da sorun oluyormuş demekki. Sık duymuyoruz bunu.

Zor bir durum. Arayı bulacak olan kişi sensin. Annene de söyle eşinin yanında fazla yorum yapmasın herşeye. Objektif bakamıyor olabilirsin annenin karışma olayına.

Sen lohusayken kv ile kalmış olsaydın kesin sende takacaktın bazı şeylere karışıyor diye.
Evliliğimizin mutlu mesut devam etmesini istiyorsak ailelerimize saygı sevgi göstermek zorundayız demelisin eşine. Anneme takman beni üzüyor, ondan uzak kalamam de. Anneni de üzme eşini de. Bak sonra vicdan azabı çekersin. Benim annem kanser. Kocam bişey dese parçalarım heralde onu şu an.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ben bunu kendi eşime de diyorum ama kesinlikle saygı olması lazım...saygısızlık yapılıyorsa ben eşime kızarım ben onun ailesine yaparsam o da bana kızsın...bence çek karşına konuş sevmesin ama en azından saygısızlık yapmasın ya da konuşmamazlık...sende o nasıl davranıyorsa ailene sende öle davran

Mesela konuyu açsanız eşiniz neden annenizin müdahale ettiğini düşünüyor evliliğinize ne gibi davranışlarını örnek gösteriyor, kayınperderim rahat diyorsunuz rahatsızlık verecek boyutta neler yapıyor? sizin babanız sakinse neden sorun yapıyor eşiniz yani soğuk mu buluyor babanızı arada dengeyi kurmak çok önemli. Aslında çocuk olunca evde maaile yaşanmasına da karşıyım anne babanız evde onun ailesi evde yani bebeğiniz ve siz başbaşa kalın beraber üstesinden gelin aileler sizde kalmasın sadece yardım edip gitsinler böyle sorunlar oluyor işte kimse kimseyle zaten dört dörtlük anlaşamaz siz de kp den şikayetçisiniz o annenizden.

valla ben ailemi eleştiren bir kocayı asla sevemem, saygıda duyamam

1. senin ailen senin için önemli; eşinin ailesi onun için önemli.
2. birbirinizin ailesini sevmek zorunda değilsiniz; buna takılmayın
kpederin nasıl rahat bir insan? Hangi konuda yani ki sana bu kadar tuhaf geldi.

Bende aileme çok düşkünüm. Asla kimseye laf söyletmem. Ben eşimin ailesine saygıda kusur etmiyorsam eşimde aileme kusur edemez. Kayınvalideme bayılmam ama iyi geçinmeye çalışırım mesela.
Senin ailesine yaklaşımın nasıl?

cözüm konusmak
dogru iletisim ve empati kurmak cok önemli

mesela bize birileri geldiğinde annem nazar değer dua oku diyor. bir gün eşimin teyzeleri gelmişti annem nazar değer dua oku dedi. E şim bunu duyunca senin akrabaların gelince nazar değmiyor bizimkiler gelince mi nazar değiyor diyor.
ya da eşim ben odaya girdiğimde hep annen sana fısır fısır bişeyler söylüyor seni dolduruşa getiriyor diyor. Ama öyle bişey yok. söylüyorum anlatamıyorum.
kayınpederime gelince kendini düşünür sadece. onun rahatı her şeyden önemlidir. etrafta biri var mı umursamaz. eve çok kalabalık misafir gelecekti mesela. herkes bişeyler yapıyor evde. benim çok karnım acıktı diye tutturabiliyor mesela.
ya da herkesin oruç olduğu bir zamanda iftara birkaç saat kalmışken hem de misafirliğe gittiğimiz biryerde ben çay içicem diye çay demlettirebiliyor kendisine. böyle pek çok şey yapıyor.
ne yapsam acaba zamanla düzelir mi ki?

Gerekmedikçe karşı karşıya getirmeyin, ama saygısını hep korusun. Annenizle ilgili bişi anlatmayın eşinize.

Kayınvaliden eşini doldurmasa asıl eşin geligelip durduk yere demez.

Eşler ayrı evde anne babalar ayrı evde olmalı yoksa daima böyle sorunlar çıkıyor. Eşinize hiçbir şey diyemezsiniz bu saatten sonra siz anne babanızı savunursunuz o daha çok kin,nefret besler. Bırakın kendi ayırt etsin hiç sanmıyorum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…