eşim ve ailem arasındaki sorun

bebeğimi doktora götürmüştük. biz eşimle doktora girdik kayınvalidem ve annem dışarıda kaldı. biz doktordan çıktıktan sonra annemle ben emzirme odasına girdik. çıktıktan sonra eşimde surat 5 karış kimseyle konuşmuyor falan. ne oldu diyoruz cevap vermiyor. sonradan konuşurken sorunca biz doktordan çıkınca kayınvalidemin suratı asılmışta sormuş ama söylememiş. annemin bişeyler söylemiş olabileceğini ima etti. (bu arada annemlerde kayınvalidemlerde farklı şehirlerde o yüzden bizde kalmak zorundalardı. ) eve geldik. annemler daha kalacaklardı ama o surattan sonra hemen döndüler. kayınvalidemler gelecekler haftasonu. bu olayı ona sorsam olayı daha da büyütmüş mü olurum?

eşimle tekrar mı konuşsam? kayınvalidemle mi konuşsam acaba? kayınvalideme çıtlatmıştım daha önceden oğlun böyle böyle yapıyor diye. eşimle konuşmuştu ama hala tavırlı. ne yapsam acaba tekrar mı söylesem?

AYNI SORUN BİZDE DE VAR CANIM O KADAR MUTSUZUM Kİ ŞUAN GEÇEN HAFTA ANNEM GELDİ BİZE KALDI 1 HAFTA GİTTİ... SÜREKLİ ANNENE KANIM ISINMADI ŞÖYLE KÖTÜ BÖYLE KÖTÜ DEYİP DURUYOR EŞİM. TARTIŞTIK AĞLADIM AMA YOK SÜREKLİ GELMESİN BİR DAHA İSTEMİYORUM HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜ YAPABİLECEK BİRİSİ O DİYOR. SUÇU DA BİZİM EVDEYKEN AKRABALAR ARIYOR ONLARA EVİMİZİ ANLATMASI ŞÖYLE GÜZEL BÖYLE GÜZEL DEMESİ. ONUN AİLESİNİN ALDIĞI EVİ ÖVÜYORMUŞ. BİZİM MUTSUZ OLMAMIZ İÇİN BÜYÜ YAPTIRMIŞ. AMA BEN BİLİYORUM BUNLARIN HEPSİNİ ANNESİ SOKUYOR KAFASINA ALLAHA HAVALE ETTİM. RABBİM CEZASINI VERİR.

kp yi değiştiremezsiniz, şeker hastalığı var mı mesela? Hele öyleyse imkansıza yakın. Bana göre bu rahatlık değil, gelir yemeği falan sizden yağmanızı bekler kaprisli dersiniz. Bu haliyle sizi ilgilendirmez bile kv varken.

Anneniz kendi akrabalarınıza da dua okumalarını söylüyordur heralde, eşiniz bu cevaba rağmen atıp tutuyorsa otursun nazar kavramını falan okusun. Yakın/uzak, akraba/düşman farketmez herkesin nazarı değebilir veya başka bir şey nazara yorulabilir, anneniz nazar polisi gibi davranıyorsa o ayrı.

Bence o hastane olayını eşeleyip daha da büyütmeyin, surat asmakla birileri kalkıp gidiyorsa nasıl olsa bir şey yapamayacaksınız. Siz iki taraf için de iyi konuşun, eşiniz de sizden örnek alsın. Almıyorsa, ben kötü konuşmuyorum kimse için diyerek sıyrılırsınız işin içinden.

kayınvalidenize oğlun böyle yapıyor diye şikayet etmeyin sakın, yazılı olmayan genel kural bu evlilikte, ipin ucunu bir kaçırırsanız bir daha toparlayamazsınız.

Dogum yaptiginizda siz, esinizin ailesi ve sizin aileniz bi aradami kaldi? Kayinpederinizin annenize karsimi bi davranislari olduda babaniz rahatsiz oldu? Hepsini gectim niye bir arada kaliyorsunuz, annener yada kayinvalideler neden dogum yapinca yaninizda kalmak zorunda, bunlari neden yapiyorsunuz?
Yardim amacli demeyin allah askina, iste sonra böyle sorunlar cikiyor... Biraz sorumluluk alin madem cocuk dünyaya getiriyorsunuz kendiniz bakin, o kadar zor bisey degil, niye hep rahata kaciliyor hayret ediyorum, sonra ayikla pirincin tasini...

kp inin yaptıkları bu tarz şeylerse bunlar kendi sorunu
misafirlikteki yaptığı kendini ilgilendirir
sen çalışıyor musun canım?
annen sizde mi kalıyor çocuğa bakmak için?
öyleyse eşinin çok konuşmaya hakkı yok

bu arada benim kv çok iyidir
ama kızım ilk doğduğunda benim taraftan biri gelince nazar değdi
kendi taraftan biri gelince çocuk bu ağlar moduna girerdi
annende böyle eşinin sülale senin sülale diye yanlı davranıyorsa ondan kızmıştır eşin...

annem bana yardım etmek için geldi. hastanede yanımda kaldı. bu benim ilk çocuğum tecrübesizim. kayınvalidemler doğumdan 1 hafta önce geldi. kayınpederim de geldi. eşime söyledim torununu görecekmiş. doğumdan sonra da yaklaşık 1 hafta daha kaldı. git diye nasıl derim? zaten annem doğumdan sonra gitti. kayınvalidem kaldı 40 gün. ona da git diyemem. yani ben kimseyi kırmak istemediğim için bişey diyemiyorum. o yüzden böyle oluyor galiba. kayınvalidem kalırken de çocuğa ben baktım zaten. rahat olmak için herkesi başıma toplamış değilim.

ben çalışıyorum evet. ama henüz işe başlamadım. yani kendim bakıyorum henüz çocuğa. ileride de biri çocuğa bakmak zorunda olursa ne olur bilmiyorum. kayınpederin olayına alıştım zaten ama onun yaptıkları biraz garip gelirdi bana. babama da garip gelmiş olabilir. bana göre annem yanlı davranmıyor ama bilemiyorum ki. belki bana böyle geliyor. neticede benim annem.

evet canım sana öyle geliyor olabilir
annene kibarca söyle istersen
eşini de bence öyle çok fazla alttan alma şımarmış gibi bir profil çizdi gözüme
seni çok naif buldum yazılarından

hatta sana annen seni dolduruyor dediğinde
kişi kendinden bilir işi demek ki senin annen de seni dolduruyor de
kondur lafı.. yoksa daha da tepene çıkacak...

benim tek istediğim huzur. bozmak istemiyorum ki.

ya deli ettin beni bırak anneni de eşini de kayınvalideni de, yesinler birbirlerini küssünler barışsınlar ne yapıyorlarsa yapsınlar , senin bebeğin var ya ne uğraşıyorsun böyle boş işlerle bırak kimse kimseyle anlaşmak zorunda değil en güzel zamanlarını harcama bebeğinle ilgilen gerisini boşver!!!!!!!!!!!!

onlar iyi olmazlarsa ben de iyi olamam ki. moralim bozuluyor bebeğime yansıtmak istemiyorum ama yansıyor.

onlar iyi olmazlarsa ben de iyi olamam ki. moralim bozuluyor bebeğime yansıtmak istemiyorum ama yansıyor.
ya sen sanıyor musun ki 3 tane yaşını başını almış adamın arasını yapayım derken herkesi memnun ederim??? hiiiç yorulma yorulduğunla kalır bir de kimseye yaranamazsın senin bebeğin var kazık kadar insanlar lohusa kadını germeyelim diyeceğine bir de gelip senin kafanda bıtbıtbıt konuşuyorlar. hiç takma muhattap olma özellikle eşinle!! bak bakayım nasıl herkes kendine bir çeki düzen veriyor. yok bakışı yanlış anamış yok bir cümleden alınmış falan falan sen bu zihniyetle mücadele edemezsin bebeğinle ilgilen ilerde bugünlerine çok pişman olursun

Evet birtek gelin kaynana sorunu yok,bazi erkeklerde kaynananalarina takik oluyorlar. Bence sebep ney biliyor musun, ailenin ozellikle annenin gercekten herseye karisiyor olmasi degil.sorun ailenin senin icin cok onemli oldugunun esin tarafindan bilinmesi..bir nevi kiskanclik.iyi cok guzel bilsinde.sevmese bile saygi duysun.. ailenin senin icin onemli oldugunu bildigi icin,ailen tarafindan bazi konularda yoblendirilecegini dusunuyor,simdiye kadar boyle birsey olmasa da o korkusu var sevgili esinizin.
Sizin yapmaniz gereken ise,tamam ailem benim icin onemli ,annem bana bize mudahale etmiyor,etse bile ben buna musade etmem,nasil ki senin aileninde benim hayatima karismasina musade etmeyecegim gibi. Onlar bizim anne babalarimiz,senin bu nefretin ne icin,sen kendi annenin bize karisacak olmasina musade mi ediyorsun ki,benim de bunu yapacagmdan korkuyorsun diyin. Esiniz anlar umarim bu imanızı..

Merhaba

öncelikle şiddetle şunu söylemeliyim ki bu durumun buralara gelmesinin sebebi sensin tatlım
Aileleriniz hakkında birbirinnizle fikir alışverişi yapabilirsiniz ancak konu çirkinleşme derecesine geliyor ise buna izin veren sen olmuş olursun.
Herkes hata yapabilir bunun yaşla cinsiyetle alakası yok ister eşinin ailesi olsun ister senin ailen olsun ama kimse kimsenin hatasını birbirinden hesabını soramaz.
örneğin kp rahat ise eşine " senin baban şöyle böyle diyemezsin " çünkü eşinin yapabileceği birşey yok ama bu rahatlığı senin üzerinden sağlıyorsa buna izin vermemesi gereken kişi eşin.
Suan da da geç kalmış sayılmasın bazı seyler için.
Malesef eşinin kendine güveni yok bazı konularda kendisini güvensiz hissediyor ve bu konularda baskalarının seni doldurusa getirebileceğine inanıyor bu bariz belli ve suda çok açıkki kv de eşine seninle ilgili konuşmalar yapıyor 'kişi kendinden bilir işi'
Çünkü tatlım genelde erkeklerin detaylara kafası pek basmaz.
Ayrıca aileleriniz ayrıymış bi araya gelme olasılıkları su durumdan sonra çok az bunuda idare etmek size kalmış .

Kv lerle annelere aynı anda evine davet etmezsin olur biter

bende eşimin eniştesi (ablasının eşi ) ve abisinden hiç hoşlanmıyorum ( elbette bunun bir nedeni var boş yere değil )
Eşime durumla ilgili fikirlerimi paylaştım oda herşeyin farkında zaten eniştesiyle görüşmüyoruz
Abisiyle kendisi görüşüyor ancak kesinlikle bize kalmaya gelmiyor yada aynı ortamda çok fazla durmuyoruz, birbirimizi arayıp sormuyoruz da .
Bu iki kişi arasında konuşulacak ve tatlıya bağlanılabilcekseyler. Sizin eşler olarak birbirinize destek vermeniz gerekiyor varsa yanlış birbirinizi uyarmanız gerekiyor.

Umarım sorunları düzeltirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…