- Konu Sahibi pembesaray
-
mesela bize birileri geldiğinde annem nazar değer dua oku diyor. bir gün eşimin teyzeleri gelmişti annem nazar değer dua oku dedi. E şim bunu duyunca senin akrabaların gelince nazar değmiyor bizimkiler gelince mi nazar değiyor diyor.
ya da eşim ben odaya girdiğimde hep annen sana fısır fısır bişeyler söylüyor seni dolduruşa getiriyor diyor. Ama öyle bişey yok. söylüyorum anlatamıyorum.
kayınpederime gelince kendini düşünür sadece. onun rahatı her şeyden önemlidir. etrafta biri var mı umursamaz. eve çok kalabalık misafir gelecekti mesela. herkes bişeyler yapıyor evde. benim çok karnım acıktı diye tutturabiliyor mesela.
ya da herkesin oruç olduğu bir zamanda iftara birkaç saat kalmışken hem de misafirliğe gittiğimiz biryerde ben çay içicem diye çay demlettirebiliyor kendisine. böyle pek çok şey yapıyor.
ne yapsam acaba zamanla düzelir mi ki?
kp inin yaptıkları bu tarz şeylerse bunlar kendi sorunumesela bize birileri geldiğinde annem nazar değer dua oku diyor. bir gün eşimin teyzeleri gelmişti annem nazar değer dua oku dedi. E şim bunu duyunca senin akrabaların gelince nazar değmiyor bizimkiler gelince mi nazar değiyor diyor.
ya da eşim ben odaya girdiğimde hep annen sana fısır fısır bişeyler söylüyor seni dolduruşa getiriyor diyor. Ama öyle bişey yok. söylüyorum anlatamıyorum.
kayınpederime gelince kendini düşünür sadece. onun rahatı her şeyden önemlidir. etrafta biri var mı umursamaz. eve çok kalabalık misafir gelecekti mesela. herkes bişeyler yapıyor evde. benim çok karnım acıktı diye tutturabiliyor mesela.
ya da herkesin oruç olduğu bir zamanda iftara birkaç saat kalmışken hem de misafirliğe gittiğimiz biryerde ben çay içicem diye çay demlettirebiliyor kendisine. böyle pek çok şey yapıyor.
ne yapsam acaba zamanla düzelir mi ki?
annem bana yardım etmek için geldi. hastanede yanımda kaldı. bu benim ilk çocuğum tecrübesizim. kayınvalidemler doğumdan 1 hafta önce geldi. kayınpederim de geldi. eşime söyledim torununu görecekmiş. doğumdan sonra da yaklaşık 1 hafta daha kaldı. git diye nasıl derim? zaten annem doğumdan sonra gitti. kayınvalidem kaldı 40 gün. ona da git diyemem. yani ben kimseyi kırmak istemediğim için bişey diyemiyorum. o yüzden böyle oluyor galiba. kayınvalidem kalırken de çocuğa ben baktım zaten. rahat olmak için herkesi başıma toplamış değilim.Dogum yaptiginizda siz, esinizin ailesi ve sizin aileniz bi aradami kaldi? Kayinpederinizin annenize karsimi bi davranislari olduda babaniz rahatsiz oldu? Hepsini gectim niye bir arada kaliyorsunuz, annener yada kayinvalideler neden dogum yapinca yaninizda kalmak zorunda, bunlari neden yapiyorsunuz?
Yardim amacli demeyin allah askina, iste sonra böyle sorunlar cikiyor... Biraz sorumluluk alin madem cocuk dünyaya getiriyorsunuz kendiniz bakin, o kadar zor bisey degil, niye hep rahata kaciliyor hayret ediyorum, sonra ayikla pirincin tasini...
ben çalışıyorum evet. ama henüz işe başlamadım. yani kendim bakıyorum henüz çocuğa. ileride de biri çocuğa bakmak zorunda olursa ne olur bilmiyorum. kayınpederin olayına alıştım zaten ama onun yaptıkları biraz garip gelirdi bana. babama da garip gelmiş olabilir. bana göre annem yanlı davranmıyor ama bilemiyorum ki. belki bana böyle geliyor. neticede benim annem.kp inin yaptıkları bu tarz şeylerse bunlar kendi sorunu
misafirlikteki yaptığı kendini ilgilendirir
sen çalışıyor musun canım?
annen sizde mi kalıyor çocuğa bakmak için?
öyleyse eşinin çok konuşmaya hakkı yok
bu arada benim kv çok iyidir
ama kızım ilk doğduğunda benim taraftan biri gelince nazar değdi
kendi taraftan biri gelince çocuk bu ağlar moduna girerdi
annende böyle eşinin sülale senin sülale diye yanlı davranıyorsa ondan kızmıştır eşin...
evet canım sana öyle geliyor olabilirben çalışıyorum evet. ama henüz işe başlamadım. yani kendim bakıyorum henüz çocuğa. ileride de biri çocuğa bakmak zorunda olursa ne olur bilmiyorum. kayınpederin olayına alıştım zaten ama onun yaptıkları biraz garip gelirdi bana. babama da garip gelmiş olabilir. bana göre annem yanlı davranmıyor ama bilemiyorum ki. belki bana böyle geliyor. neticede benim annem.
benim tek istediğim huzur. bozmak istemiyorum ki.evet canım sana öyle geliyor olabilir
annene kibarca söyle istersen
eşini de bence öyle çok fazla alttan alma şımarmış gibi bir profil çizdi gözüme
seni çok naif buldum yazılarından
hatta sana annen seni dolduruyor dediğinde
kişi kendinden bilir işi demek ki senin annen de seni dolduruyor de
kondur lafı.. yoksa daha da tepene çıkacak...
ya deli ettin beni bırak anneni de eşini de kayınvalideni de, yesinler birbirlerini küssünler barışsınlar ne yapıyorlarsa yapsınlar , senin bebeğin var ya ne uğraşıyorsun böyle boş işlerle bırak kimse kimseyle anlaşmak zorunda değil en güzel zamanlarını harcama bebeğinle ilgilen gerisini boşver!!!!!!!!!!!!eşimle tekrar mı konuşsam? kayınvalidemle mi konuşsam acaba? kayınvalideme çıtlatmıştım daha önceden oğlun böyle böyle yapıyor diye. eşimle konuşmuştu ama hala tavırlı. ne yapsam acaba tekrar mı söylesem?
onlar iyi olmazlarsa ben de iyi olamam ki. moralim bozuluyor bebeğime yansıtmak istemiyorum ama yansıyor.ya deli ettin beni bırak anneni de eşini de kayınvalideni de, yesinler birbirlerini küssünler barışsınlar ne yapıyorlarsa yapsınlar , senin bebeğin var ya ne uğraşıyorsun böyle boş işlerle bırak kimse kimseyle anlaşmak zorunda değil en güzel zamanlarını harcama bebeğinle ilgilen gerisini boşver!!!!!!!!!!!!
ya sen sanıyor musun ki 3 tane yaşını başını almış adamın arasını yapayım derken herkesi memnun ederim??? hiiiç yorulma yorulduğunla kalır bir de kimseye yaranamazsın senin bebeğin var kazık kadar insanlar lohusa kadını germeyelim diyeceğine bir de gelip senin kafanda bıtbıtbıt konuşuyorlar. hiç takma muhattap olma özellikle eşinle!! bak bakayım nasıl herkes kendine bir çeki düzen veriyor. yok bakışı yanlış anamış yok bir cümleden alınmış falan falan sen bu zihniyetle mücadele edemezsin bebeğinle ilgilen ilerde bugünlerine çok pişman olursunonlar iyi olmazlarsa ben de iyi olamam ki. moralim bozuluyor bebeğime yansıtmak istemiyorum ama yansıyor.
sen huzurlu olalım diye uğraştıkça şımarmış canımbenim tek istediğim huzur. bozmak istemiyorum ki.
evlendiğimizden beri eşim anneme karşı hep mesafeliydi. sürekli bizim evliliğimize karıştığını iddia ediyor. bebeğim doğduktan sonra bir süre aynı evde kaldık. Annemin her hareketi eşime resmen batıyor. kayınpederim değişik biri. hiç kimseden çekinmez aşırı rahattır. Babam da aksine çekingendir. kayınpederimin rahatlığı beni de ilk zamanlar rahatsız ederdi. artık alıştım babam eminim rahatsız olmuştur bu rahatlıktan. doğumdan sonra çok konuşmadılar evde. eşim bu durumla alakalı da babamı suçluyor. ne yapacağımı bilemiyorum. Ailem benim için çok önemli annemin karıştığını düşünmüyorum. eşimi de seviyorum ne yapacağımı bilemiyorum. yardım edin lütfen arayı nasıl bulucam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?