Eşim ve ailem :(

nina23

oğlum EGE'm
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
172
1
116
İstanbul
başlıktan anlaşıldığı üzere konuyu tahmin etmeniz kolay olmuştur..
eşim ve ailem arasında kaldım.bundan 1,5 ay önce oldu nolduysa...eşimin akrabasının düğünü vardı ben eşimi temsilen oraya gittim eşim işlerinden dolayı gelemedi..bende oğlumu anneme bıraktım gittim.neyse sonrasında eşim geldi benı aldı düğünden,bayram için alışveriş yaptık tabii ben bu süre zarfı içinde annemi hiç aramadım çünkü biliyordumki oğlum annmdeyken çok mutlu..bi sorun olamayacaktır bırakacak kimim vardı annemden başka...:5: saati hiçç farketmeden akşam olmuştu annem tuhaf ve kızgın bir ses tonuyla bizi aradı nerdesiniz siz nerde kaldınız biz de şaşırdık dedik tamam çocuğa bişey sorduk neolabılrki o benım ki yanımdayken bu zamana kadar nolmuşta şimdi olsun dedi.neyse biz gittik apartopar eve annem başladı bize bağırmaya ben yarın işe gidicem hiç düşünmüyormusunz falan filan.saydı eşimde bi çocuğa bakamadınz dedi yazıklşar olsun dedi.sonra ertesi günü babamı aradım nolduda annem dün öyle yaptı dedim babamda siz benım evimde bağıramazsınz hiçbiriniz birdaha buraya adımınız atmayın dedi.sen bizi düşünme sen kendine bak dedi:( meğersem annem yengemle alışverişe gitceklermiş ben bunu öğrenınce iyice üzüldüm.
bayram geldi geçti biz hiç konuşmadık annemle..kırılmıştım çünkü..geçtiğimz çarşamba mesaj attı bana neden benı aramadım ben bu kadar kötü birimiyim nolmuş öyle dediysem ne var yani hiçmi bağıramam size falan..ama eşim ben asla konuşmam diyor ben 35 yaşındayım çocuk değilim bana öyle bağırmaya hakları yok diyor..ve dün annem mevlüt okuttu ben gidemedim eşim oğlumu istemeyenleri ben hiç istemem diyor..gideceksen oğlumu bırak git dedi.birdaha yüzünü göremiycekler dedi.sonrasında banada sende gidemezsin dedi.ve gitmedim zaten gidecekte hal kalmamıştı ki..bugunde annem aradı üzgün ama tahmin etmiş..neden gidemediğimi..ben şimdi napıcam arkadaşalr araları düzelsin istiyorum.arada kalmaktan nefret ediyorum.yoruldum artık.yardım edin lütfen ne desem ne etsem.:43::43::43:

:25:yanı ne demek o ole. O esınse dıyerıde anan baba

Bu tıp selermolabılır bımkızgınlık anıyla haaa olmaması tabıkı daha ıyı ama bole bır durumda esın gorusmesın ıstıosan bırnsure ama torunu senın gorusmemen sacma bence

Bı yemek olur bayram yılbasını esının aılesı sız hepbırlıkte gecırmenızı onerırırm buzlar erıme ıhtımalı yuksek

Eşinin haklı yanları var tabi ama anladığım kadarıyla annen bağırınca o da pek altta kalmamış ki baban sana benim evimde bağıramazsınız demiş. Senin hatan daha önceden annenle ayrıntılı bir şekilde konuşup işi var mı, kaç saat bakabilir diye sormaman olmuş. Ayrıca alışverişe çıkmadan en azından anneni arayıp geç kalacağını söyleyebilirdin. Yaşlar ilerledikçe tahammüller azalıyor canım. Eşin de seni ve çocuğunu göndermeli, kendi isterse bir süre görüşmez ama size mani olmamalı. Artık arayı yumuşatmak sana düşer, ikisine de yanlış anlaşılma olduğunu, eşine annenin onu gerçek oğlu gibi gördüğünü, annene de aynı şekilde izah etmelisin. Mesafe olsun elbet ona lafım yok ama sizi de göndermemesi olmaz iyice soğukluk girer arayı yumuşatman lazım.

ben üçünüzde de hata buldum..evet annene güveniyor olabilirsin ama onca saat bir tel açıp sorabilirdin.

annen de bağırmakla hata etmiş orası ayrı.

yalnız eşin ne hakla annene kendinden yaşça büyük birine yazıklar olsun der?! nasıl müsaade edersin buna? ve hangi hakla senin ailenle görüşmene karışır.o istemiyorsa görüşmez ama onlar senin ailen.bazen büyüklerin yaptığı hataları bizler alttan almalıyız.ben ailem ile olan ilişkime asla eşimi karıştırmam ve hakaret etmesine izin vermem.o kadar değil.

Son düzenleme:
Bunu anca yılbası hındısı cozer

Esınde fazla uzatmasın yanı bır ıkımmırın kırın asarım keserım der ama sen yapman gerekenı yap haaaaa konusmuosa o bılır sen cocuklarısın bırıde torunları oda el oglu gbı dawranıcaksa keyfı bılır

Et tırnaktan ayrılmaz o kadar onlar senın agzına etse kufur de etse bugun kotu olursun yarın ıyı

Su dunyada esını demıyorum daa anne baba kalıyor cocun kalıo ne kalıyosa bunu hıc unutma bı gun secım yapmak zorunda kalırsan orta sekerlı ol ıkısınıde uzme ama aıle her zaman annen baban agır basıcaktır

Herkez gıder onlar kalır cunku

bence anneler bagirir : ) normaldir oalabilir keske sen onu arasaydin insan annesine kizgin olabilir fakat abartmamali gerci ccocuklar hep naz yapar.. arasdaydin deseydin tatli bir dilde kirgin oldugunu.. esinde diye bilir kizida aramada ben niye o zaman arim edim ayni yaptigi gibi.. ama seninle annenin arasindaki ilikis farkli bi kere sende annesin aynisini senn cocgun sana yapsa sen nasil olurdun diye dusun : ) annende hatasini anlamis zaten : ) bi kere esin bana göre olgun davranmiyor.. hakki yok buna seni iki arada birakmaya ...senin konusman gerek onunla diceksin ki herkes hata yapar sen haklisin de ama onlarida idare etcez de senin aklina gir ... ama 35 yasinda onun babasi ona hicmi bagirmio:D insan kac olursa olsun anne babanin gozunde hep cocuk bence abartmasin bu kadar ancak sen ikna ede bilirsin onu :D altdan al canim de banada bagidri sasirdim de iyi gününe denk gelemistir de :D yaparsin sen üzülme bu kadar cok : ) gecer elbet oda gurur yapmis cok.. bence aralari düzeldiginde tatli bir dilde diye bilir biraz kirgin oldugunu.. insanlar idarece olmak zorunda yoksa hic birsey yürümez bence gecer biraz zaman :D

evet hatamı kabul ediyorum keşke arasaydım diyorum keşkeee ama iştee..ben o gün dışarı çıkacağını bilmiyordum oda eşim oğlumu bırakırken deseydı kaç gibi gelirsiniz diye sorsaydı..olacağın önüne geçilmiyor ki..hep yanlış anlaşılma..eşim nerde ne konuşcağını bilmez pat diye söyler içindekini..benım annemden başka bırakabılceğim hiçkimsem yok bende çalışıyorum fırsat bu fırsat diyip çıktık gittik zaten belki aylar sonra ilk defa dışarı çıkmış olduk BAŞBAŞA..

evet hatamı kabul ediyorum keşke arasaydım diyorum keşkeee ama iştee..ben o gün dışarı çıkacağını bilmiyordum oda eşim oğlumu bırakırken deseydı kaç gibi gelirsiniz diye sorsaydı..olacağın önüne geçilmiyor ki..hep yanlış anlaşılma..eşim nerde ne konuşcağını bilmez pat diye söyler içindekini..benım annemden başka bırakabılceğim hiçkimsem yok bende çalışıyorum fırsat bu fırsat diyip çıktık gittik zaten belki aylar sonra ilk defa dışarı çıkmış olduk BAŞBAŞA..

:19: :19: :20: :20:
Hiç biriniz şuç kabul etmeseniz de Hepiniz de suçlusunuz Bence....:31:

olan olmuş ama bu 3lüde herkes hatalı hatta 4lü baban da.

annen bir yandan haklı merak edip nasılsın yoruyor mu seni diye gönlünü almanı beklemiş olabilir. ama savundugum birsey var her ne kadar eşin de olsa yanındaki onun yanında bagırması hos olmamış. bir söz var el yani ne kadar eşin de olsa, yarın öbür gün (suan yasadıgın gibi) eşinin senin basına bunları kakabilecegini bilmesi gerekirdi.

babanın hatası ise ; evimde tartısma istemiyorum sizi bir daha istemiyorum demek.bi tartısma ile bu sözler söylenir mi :44: herkes güllük gülistanlık degil sonucta her zaman.

senin hatan ise ; eşine sınırını belli edememen. her ne olursa olsun onlar senin ailen .hosuna gitmeyen davranıslar olmus olabilir ama agır konusmasına müsade etme arkadasım. ilerde ailen yanında olur o kişi olmaz. bu işler belli olmaz. sizi ailenize gönderip göndermeme hakkı da eşinizde değil.:19: onlar senin annen baban.

bir de sen de o kadar süre anneni aramadan nasıl durdun.. kırgın da olsan öfken gecince sıcagı sıcagına konus. uzattıkca buz dagları katmer katmer olur.
-----
bir yemek düzenlersin. herkes uslubünca konusur, tatlıya baglanır. bunu en kısa zamanda yapın. özür dilemek insanı kücültmez.:31:

bence anneler bagirir : ) normaldir oalabilir keske sen onu arasaydin insan annesine kizgin olabilir fakat abartmamali gerci ccocuklar hep naz yapar.. arasdaydin deseydin tatli bir dilde kirgin oldugunu.. esinde diye bilir kizida aramada ben niye o zaman arim edim ayni yaptigi gibi.. ama seninle annenin arasindaki ilikis farkli bi kere sende annesin aynisini senn cocgun sana yapsa sen nasil olurdun diye dusun : ) annende hatasini anlamis zaten : ) bi kere esin bana göre olgun davranmiyor.. hakki yok buna seni iki arada birakmaya ...senin konusman gerek onunla diceksin ki herkes hata yapar sen haklisin de ama onlarida idare etcez de senin aklina gir ... ama 35 yasinda onun babasi ona hicmi bagirmio:D insan kac olursa olsun anne babanin gozunde hep cocuk bence abartmasin bu kadar ancak sen ikna ede bilirsin onu :D altdan al canim de banada bagidri sasirdim de iyi gününe denk gelemistir de :D yaparsin sen üzülme bu kadar cok : ) gecer elbet oda gurur yapmis cok.. bence aralari düzeldiginde tatli bir dilde diye bilir biraz kirgin oldugunu.. insanlar idarece olmak zorunda yoksa hic birsey yürümez bence gecer biraz zaman :D

işte asıl sebep geçmişe dayalı eşimin babası yok o çok küçükken (6) yaşındayken vefat etmiş..insanlara karşı heleki büyüklerinekarşı davranış bozukluğu var..ben nedesem ne etsem düzelmiyor..diyorum baban başında olsaydı sen böyle olmazdın çünkü kayınvalidem affedici oğlu ona bağırsa kızsa afferder hemen..işte bu yuzden böyle..eğer kayınvalidm affetmese kızsa kırılsa tekrarı olmaz yapmaz.oda kendi ailesi gbi zannediyo benım ailemide..defalrca anltamya çalştım ama anlamıyor anlamak istemiyr.

işte asıl sebep geçmişe dayalı eşimin babası yok o çok küçükken (6) yaşındayken vefat etmiş..insanlara karşı heleki büyüklerinekarşı davranış bozukluğu var..ben nedesem ne etsem düzelmiyor..diyorum baban başında olsaydı sen böyle olmazdın çünkü kayınvalidem affedici oğlu ona bağırsa kızsa afferder hemen..işte bu yuzden böyle..eğer kayınvalidm affetmese kızsa kırılsa tekrarı olmaz yapmaz.oda kendi ailesi gbi zannediyo benım ailemide..defalrca anltamya çalştım ama anlamıyor anlamak istemiyr.

mhh.. doktora gitmeyi düsündümü hic dicem ama bana öyle geliyor gitmek istemicek.. madem seni dinlemiyor (kayinvaldenle konusmayi dene o konussun ogluyla ama senin konustugunu demesin ben olsam öyle yapardim sadece benim düsüncem yalnis birsey dmek istemiyorum ummadigim gibi olmayada bilir tirnak icinde yazmayi daha uygun gärdüm :D ) kizlarin yorumlarida güzel.. ay bende bilmedim simdi..yalnis anlalisma ve hatalar gurular falan filan iyi gitmez : ) ama düzelcektir her ailede olur..

kusura bakmayın ama hata sizde. çocuğu bırakıp gitmişsiniz, aramamışsınız. bi de üstüne eşiniz yazıklar olsun demiş. bi de bayram geçmiş görüşmemişsiniz, mevlüde çağırmış gitmemişsiniz. ne yapcak kadın, özür mi dileyecek kocandan. yanlış anlaşılma falan yok, paşa paşa gidip annenizden özür dileyeceksiniz. eşiniz gitmezse de gitmesin, ne demek o gitmeyince siz de gitmemişsiniz. çocuğunuzu da götüreceksiniz. ben böyle bişi görmedim ya. kadın msj atıyo siz hala yanlış anlaşılma diyosunuz. üstü kapalı özür bile dilemiş. babanız da haklı, kimseyi karısına bağırtmasın tabi.

iletişim eksikliği.anlamadığım konu annenize işi olup olmadığını sormadan ve kaçta döneceğinizi söylemeden çocuğu götürüp bıraktınız mı?birde o kadar saat aramadınız.yani ben 2saatliğine bile bırakacak olsam nezaketen ararım uslu duruyormu bir problem var mı erken geleyimmi die.

anneniz sizi düğünde biliyor bekliyor siz gelmiyorsunuz ve haklı olarak sinirleniyor.eşinizde koca kadına yazıklar olsun diyor hiç hoş değil.siizn çocuğunuza o kadar saat bakmış bakmak zorundada değil.eşiniz ayıp etmiş.sizde öyle...

babanızda haklı olarak sinirlenmiş.insanlara kendi evinde hem zamanlarından çalıyorsunuz üstünede yinede teşekkür ederiz demek yerine yazıklar olsun deniyor hemde damat tarafından.

bayramda ve mevlüttede gitmiyorsunuz.

bence hepsi siizn hatanız.en yakın zamanda gönüllerini alın.

annen haklı fakat fevri davranarak haklıyken haksız duruma düşmüş,
bayram tek size gelmiyor annenizi düşünüp aramanız gerekiyordu çocuğunuzu annenizin hatrını sormak bu kadar zor olmamalı,
ayrıca eşinizde hata yapmalarını bekliyormuş gibi ortamı gereğinden fazlaca germiş,
ben olsam o benim anam babam lütfen karışma der annemede gider çocuğumuda götürürüm..

annenle konusursan..
senı kaybetmek ıstemezse esınle konusması gerektıgını solemelısın..
ben senın evladınım bana bagırabılırsın ama esıme bagırmaman gerekıyordu de..
annenle esını konurturt..
anca bole duzeltebılırısn bence..

kesinlikle en büyük hata sende, bir insan annesini bu kadar zaman nasıl aramaz, mevlüde eşi istemiyor diye gitmez, eşini tepene çıkarmışsın.

ne demek çocuğu göremezler, onlar senin anne baban, çok rahat gördüm seni kusura bakma, ailene yaptığın bu hakarete çok sinirlendim.

erkekleri bu kadar tepenize çıkarmayın lütfen!

iletişim eksikliği.anlamadığım konu annenize işi olup olmadığını sormadan ve kaçta döneceğinizi söylemeden çocuğu götürüp bıraktınız mı?birde o kadar saat aramadınız.yani ben 2saatliğine bile bırakacak olsam nezaketen ararım uslu duruyormu bir problem var mı erken geleyimmi die.

anneniz sizi düğünde biliyor bekliyor siz gelmiyorsunuz ve haklı olarak sinirleniyor.eşinizde koca kadına yazıklar olsun diyor hiç hoş değil.siizn çocuğunuza o kadar saat bakmış bakmak zorundada değil.eşiniz ayıp etmiş.sizde öyle...

babanızda haklı olarak sinirlenmiş.insanlara kendi evinde hem zamanlarından çalıyorsunuz üstünede yinede teşekkür ederiz demek yerine yazıklar olsun deniyor hemde damat tarafından.

bayramda ve mevlüttede gitmiyorsunuz.

bence hepsi siizn hatanız.en yakın zamanda gönüllerini alın.

öçok haklısnızn ben zaten hatamı kabul ediyorum keşke arasaydım diyorum ama keşkelerle olmuyor şimdi ne yapabılırm öenmli olan bu eşim herşeyde öyle bana karşı bile olaylara benım açımdan baksaydı zaten sorun kalmazdı..dün eğer gidersen birdaha dönme gibi tabirde bulundu..üstüne de oğlum hastaydı iyice çıkmaza girmiştim..biz zaten eşimle bir kopukluk yaşıyoryuz şuan artık bu dengesiz hareketlerinden sıkıldım..inanın çocuğum olmasaydı çoktan bitmişti.çünkü benım değerimi bilmiyor.ben ona yardımcı olayım birşeyler yapalım elbirliği ile diye çalışıyorum çocuğum kreşe gidiyor..bunca fedakarlığımı görmüyor.tabii ki yapıcam sonuçta ortada yavrum var onun geleceği için rahat etmesi için..ama zorundada değilim çalışmaya.benım esas sorunum eşim onlar benım ailem et tırnaktan ayrılırlmı bugun uzuun uzuuun konuştum zaten özürü diledim annmden..oda biliyor aramızdakı sorunlar anladı benı..ama aynı şeyi eşimdende beklıyorlar şimdi napsam da özür diletsem.

Back
X