Eşim ve ailemi bir türlü yakınlaştıramıyorum :(

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.132
198
Aslında evlendiğimden beri böyle...
İlk başlarda eşimi çok sevmişti ailem, hatta annem biz sevgiliyken hediye falan gönderirdi. Babam pırlanta gibi çocuk derdi...
Ne olduysa isteme olduktan sonra oldu. Babam eşimin ailesini sevemedi, aslında eşimin ailesiyle kültürler, gelenek görenekler, hayat şartları çok farklı ailemin. Belki babam o yüzden ısınamadı. Eşimin babası da soğuk yapılı bir insandı. Böyle işlerde ortamı yapan büyükler olmalıydı, ama hep çırpınan eşimle ben olduk. Sürekli aman kimse kırılmasın, üzülmesin dedik ama hep kırılan biz olduk :14:
Kısacası babam da zamanla eşime karşı soğuk olmaya başladı. Babamın soğukluğunu gören eşim ben gitmem artık oraya demeye başladı. Resmen sürükleyerek götürüyorum kendi ailemin yanına :10:
Sürekli aileme gideceğimiz gün olay çıkıyor. Gitmek istemiyor. Ben tek gidince ailem eşimi soruyor. Ama eşim geldiğinde kimse saygı göstermiyor, ben bunu görüyorum. Babam bazen bizi çağırır, ama kendi evde yoktur ve saatlerce gelmez. Kardeşlerim erkenden uyur. Eşim de sohbet edicek kimse bulamıyor öyle zamanlarda. Haliyle sıkılıyor. Bişey diyemiyorum. Haklı...
Ama istiyorum ki, en azından güleryüz göstersinler birbirlerine.
Ailem umursamıyor sanki, hem beni hem de eşimi :14:

Esinin ailesi soguk kanliysa eainin ne sucu var bu durumda/ bence ailen haksizlik yapiyor sonucta esini önceden begenip sevmisler simdi böyle yapmalari hic hos degil.

Peki sen ailenle bu durumu konustun mu? Belkide isteme sürecinde esin ve ailen aradinda biseLer gecmis olabilir mi?

Canım kültür farkı tarzlar uymadımı uymuyor konuşacak konu bulamayınca babalar kaçış derdinde. Yapacak bısey yok akışına bırak canım

Esinin ailesi her ne kadar kultur bakimindan felan uyumlu
Olmasada , Esinle bir sorunu yoksa Ailenin ozaman ona
Karsi soguk davranmalari bence cok anlamsiz..

Banada biri gittigim yerde Saygi gostermezse , Bende bidaha
O ortamda bulunmak istemem acikcasi esin .. Hakli....

Esinin ailesi soguk kanliysa eainin ne sucu var bu durumda/ bence ailen haksizlik yapiyor sonucta esini önceden begenip sevmisler simdi böyle yapmalari hic hos degil.

Peki sen ailenle bu durumu konustun mu? Belkide isteme sürecinde esin ve ailen aradinda biseLer gecmis olabilir mi?

Canım aynen dediğin gibi eşimden çıkarıyorlar tüm acısını :14:
Beğendiler eşimi beğenmesine ama bizim evliliğimiz çok olaylı oldu.
Aileler arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bilezik meselesi, düğünün yapılacağı yer vs. bir sürü şey yüzünden babam ve eşimin ailesi karşı karşıya geldi.
Hep sorunluydu zaten. Ama sorunlar ailesiyleydi. Eşimin veya benim suçum ne :50:

Esinin ailesi her ne kadar kultur bakimindan felan uyumlu
Olmasada , Esinle bir sorunu yoksa Ailenin ozaman ona
Karsi soguk davranmalari bence cok anlamsiz..

Banada biri gittigim yerde Saygi gostermezse , Bende bidaha
O ortamda bulunmak istemem acikcasi esin .. Hakli....

Hem de çok haklı...
Ama ben ailemle de kötü olmak istemiyorum. Onlara göre kardeşimin bizim yanımızda uyuması normal. Veya babamın evde olmaması.
Eşim de diyor ki, sevildiğimi görmedim ki, neden gideyim?
Bir kere olsun babamın samimiyetini görmedim.
Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar sırf babamla yakınlık ursun diye babamın yanında işe falan yollardım. Eşim de isterdi gitmek.
Ama babam gerçekten aşırı katı :50: Eşim konuşmazsa konu bile açmıyor :31:

Canım aynen dediğin gibi eşimden çıkarıyorlar tüm acısını :14:
Beğendiler eşimi beğenmesine ama bizim evliliğimiz çok olaylı oldu.
Aileler arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bilezik meselesi, düğünün yapılacağı yer vs. bir sürü şey yüzünden babam ve eşimin ailesi karşı karşıya geldi.
Hep sorunluydu zaten. Ama sorunlar ailesiyleydi. Eşimin veya benim suçum ne :50:

Üzüldüm bak simdi haksiz yere saygisizlik yapiyor ailen. Annenle bu durumu konussan peki olmaz mi? Sonucta esini istemeden önce sevmisler

Üzüldüm bak simdi haksiz yere saygisizlik yapiyor ailen. Annenle bu durumu konussan peki olmaz mi? Sonucta esini istemeden önce sevmisler

Annemle konuşsam değişen hiç birşey olmaz. İş babamda bitiyor.
O da eminim kabul etmicek, biz oğlumuz gibi görüyoruz onu diyecek :50:
Konuşmadım şimdiye kadar babamla. Konuşmalıyım evet. Ama kötü olurum diye korkuyorum.:50:

Annemle konuşsam değişen hiç birşey olmaz. İş babamda bitiyor.
O da eminim kabul etmicek, biz oğlumuz gibi görüyoruz onu diyecek :50:
Konuşmadım şimdiye kadar babamla. Konuşmalıyım evet. Ama kötü olurum diye korkuyorum.:50:

Yok cnm niyE kötü olasin ki. Sonucta icindeki bi sıkıntıyı paylasicaksin.

Sevgi zorla olmaz ki..
Niçin ailenizin umursamadığını kendiniz söylediğiniz halde
eşinizin huzursuz olacağı bir ortamda kalmasını bekliyorsunuz.

Aşk bu kadarını sağlayamıyor malesef.
Emin olun biz de hiç değilse aynı ortamda oturup iki güzel sohbet kurabilecek
kadar yakınlığımız olsun, gerilmeyelim,eşimizle de bu nedenle tartışmayalım isterdik.

Ama olmadı..
Zorla oldurmaya çabalamak ikinizi de sadece üzer.
En çok da eşinizi..
Onu çok iyi anlayabiliyorum aynı durumdayım..
Bu nedenle beklentilerinizi azaltın lütfen.

Ya da eşinizden rica etmek yerine ailenizden rica edin.
Eşinizi bire bir arayıp davet etsinler.
O sıcaklığı büyük olarak onlar başlatsınlar.

Küçüğüz diye ve eşimizin hatrına diye diye hep bizden eğilmemiz bekleniyor.
Buna son derece karşıyım.

Galiba ben de ilerde senin gibi olacağım. Nişanlanacağız önümüzdeki ay kısmetse. Babam çok tuhaf ya... Çocuk gibi her şeye ama her şeye bir kusur buluyor, kendi çapında dalga geçiyor, beni kızdırmaya çalışıyor falan...

Abimin kayınpederi falan sözkonusu olunca neler yapıyor onlara yaranmak için. Misafirliğe geldiklerinde uğurlarken peşlerinden gidiyor, koşuşturuyor, koskoca adam en son seferinde vestiyerden ayakkabılarını alıp kapının önüne koydu falan. Yalakalıkta sınır yok özetle. Babamın telefonlarına bile doğru düzgün çıkmaz onlar, bir defa aramamışlardır. Benim kayınpederim sırf arayı sıcak tutmak için bir şeyleri bahane edip cuma günleri arıyor, ama o bile gözüne batıyor. Söyleniyor falan bunun için bile...

Bugün zaten bu konuda sinirim çok bozuktu, senin konun da üstüne tuz biber oldu. Muhtemelen ben de ilerde senin gibi bir konu açacağım. Şimdiye kadar şansını fazlasıyla zorlamasına rağmen babama karşı hiçbir saygısızlığını görmedim erkek arkadaşımın. Ama evlendikten sonra böyle adam yerine koymamazlık ederse görüşmek istemeyecektir ailemle ve haklı bence.

Senin eşin de haklı görüşmek istememekte. Kendimi onların yerine koyuyorum da, ben olsam açık açık tepki gösterirdim. Bir sabrederler, iki sabrederler ama nereye kadar ki?

Cnm endise etmekte haklisin fakat erkek cocuk ve kiz evlendirmekte fark var. Kiz cocugu daima babanin göz nurudir daha zordur vermesi yada evlenip kendi yuvasini kurmasini kabullenmek baban tarafindan. Insallah düsündügün gibi olmaz icini ferah tut
Galiba ben de ilerde senin gibi olacağım. Nişanlanacağız önümüzdeki ay kısmetse. Babam çok tuhaf ya... Çocuk gibi her şeye ama her şeye bir kusur buluyor, kendi çapında dalga geçiyor, beni kızdırmaya çalışıyor falan...

Abimin kayınpederi falan sözkonusu olunca neler yapıyor onlara yaranmak için. Misafirliğe geldiklerinde uğurlarken peşlerinden gidiyor, koşuşturuyor, koskoca adam en son seferinde vestiyerden ayakkabılarını alıp kapının önüne koydu falan. Yalakalıkta sınır yok özetle. Babamın telefonlarına bile doğru düzgün çıkmaz onlar, bir defa aramamışlardır. Benim kayınpederim sırf arayı sıcak tutmak için bir şeyleri bahane edip cuma günleri arıyor, ama o bile gözüne batıyor. Söyleniyor falan bunun için bile...

Bugün zaten bu konuda sinirim çok bozuktu, senin konun da üstüne tuz biber oldu. Muhtemelen ben de ilerde senin gibi bir konu açacağım. Şimdiye kadar şansını fazlasıyla zorlamasına rağmen babama karşı hiçbir saygısızlığını görmedim erkek arkadaşımın. Ama evlendikten sonra böyle adam yerine koymamazlık ederse görüşmek istemeyecektir ailemle ve haklı bence.

Senin eşin de haklı görüşmek istememekte. Kendimi onların yerine koyuyorum da, ben olsam açık açık tepki gösterirdim. Bir sabrederler, iki sabrederler ama nereye kadar ki?

Cnm endise etmekte haklisin fakat erkek cocuk ve kiz evlendirmekte fark var. Kiz cocugu daima babanin göz nurudir daha zordur vermesi yada evlenip kendi yuvasini kurmasini kabullenmek baban tarafindan. Insallah düsündügün gibi olmaz icini ferah tut

Ama gelin adayımız çok da içlerine sinecek birisi değil ki. Çok yakın zamanda büyük bir yanlış yaptı hepimize. Konu falan açmıştım hatta bir ara... O kadar rezaletin üstüne hala peşlerinden gidiyor, kendini küçük düşürüyor falan çok öfkeleniyorum.

Benim erkek arkadaşımın hiçbir kusuru olmadı aileme karşı. Zaten sadece tanışmaya geldiğinde gördü babam. Bir daha hiç görüşmediler. Ailenin her şeyi ama her şeyi batıyor gözüne babamın.

Ben de acaba kız babası olduğu için mi nazlanıyor diyorum ama etrafıma bakınca eniştelerim falan kuzenlerimin eşlerine böyle yapmıyor gibi geliyor sanki. Bi tek benimki mi antika acaba... :50:

Canım babanın micazı mı böyle yoksa sadece eşine karşı mı böyle davranıyor?
Eğer sadece eşine böyleyse babanla konuşup neden böyle davrandığını sorabilirsin.En azından böyle davrandığı için
eşinin ve senin üzüldüğünü söylersen belki biraz da olsa değişir tavırları.

Bence ailene bir süre gitme. Nedenini sorarlarsa geldiğimizde eşime soğuk davranıyorsunuz o bir şey söylemese de artık bu olay benim çok gücüme gidiyor o adam benim eşim ailesini sevmediyseniz onun suçu ne de bence. Belki o zaman biraz olsun değişirler.

bende tam bunu söyleyecektim ama bir arkadaş söylemiş bile.
bencede babanız sizi eşinizden kıskanıyordur.kendince "kızım evimizi terk etti,bizi yalnız bıraktı"diye düşünüyor.böyle bir yapıya sahip bir baba.
peki anneniz eşinize karşı nasıl?
babanız iletişim kurmuyorsa anneniz yapsın.hani diyorsunuz ya "onlara gittiğimizde eşim konuşmadığı sürece kimse konuşmuyor"diye.anneniz konuşsun o zaman.eşinle annenin arası çok iyi olursa eşiniz sırf anneniz için bile o eve rahatlıkla girer çıkar.:44:
herhalde zamanla aşılır bu sorun.galiba 1 yıllık evlisiniz.daha çok yeni sayılır herşey.

Ama gelin adayımız çok da içlerine sinecek birisi değil ki. Çok yakın zamanda büyük bir yanlış yaptı hepimize. Konu falan açmıştım hatta bir ara... O kadar rezaletin üstüne hala peşlerinden gidiyor, kendini küçük düşürüyor falan çok öfkeleniyorum.

Benim erkek arkadaşımın hiçbir kusuru olmadı aileme karşı. Zaten sadece tanışmaya geldiğinde gördü babam. Bir daha hiç görüşmediler. Ailenin her şeyi ama her şeyi batıyor gözüne babamın.

Ben de acaba kız babası olduğu için mi nazlanıyor diyorum ama etrafıma bakınca eniştelerim falan kuzenlerimin eşlerine böyle yapmıyor gibi geliyor sanki. Bi tek benimki mi antika acaba... :50:

Hmm ozaman endise etmekte haklisin cnm. Yinede kendini üzme ve herseyin hayirlisini dile

Back
X