Eşim ve ailemi bir türlü yakınlaştıramıyorum :(

Aslında evlendiğimden beri böyle...
İlk başlarda eşimi çok sevmişti ailem, hatta annem biz sevgiliyken hediye falan gönderirdi. Babam pırlanta gibi çocuk derdi...
Ne olduysa isteme olduktan sonra oldu. Babam eşimin ailesini sevemedi, aslında eşimin ailesiyle kültürler, gelenek görenekler, hayat şartları çok farklı ailemin. Belki babam o yüzden ısınamadı. Eşimin babası da soğuk yapılı bir insandı. Böyle işlerde ortamı yapan büyükler olmalıydı, ama hep çırpınan eşimle ben olduk. Sürekli aman kimse kırılmasın, üzülmesin dedik ama hep kırılan biz olduk :14:
Kısacası babam da zamanla eşime karşı soğuk olmaya başladı. Babamın soğukluğunu gören eşim ben gitmem artık oraya demeye başladı. Resmen sürükleyerek götürüyorum kendi ailemin yanına :10:
Sürekli aileme gideceğimiz gün olay çıkıyor. Gitmek istemiyor. Ben tek gidince ailem eşimi soruyor. Ama eşim geldiğinde kimse saygı göstermiyor, ben bunu görüyorum. Babam bazen bizi çağırır, ama kendi evde yoktur ve saatlerce gelmez. Kardeşlerim erkenden uyur. Eşim de sohbet edicek kimse bulamıyor öyle zamanlarda. Haliyle sıkılıyor. Bişey diyemiyorum. Haklı...
Ama istiyorum ki, en azından güleryüz göstersinler birbirlerine.
Ailem umursamıyor sanki, hem beni hem de eşimi :14:

Esine karsi babanin ve kardeslerinin tutumu cok yanlis. Bence ezdirip durma kocani. Sen git kendi ailene sorarlarsa da mesgul de gec. Bosver herkes kendi yaptigindan sorumlu. Esin iyi sabretmis

Sevgi zorla olmaz ki..
Niçin ailenizin umursamadığını kendiniz söylediğiniz halde
eşinizin huzursuz olacağı bir ortamda kalmasını bekliyorsunuz.

Aşk bu kadarını sağlayamıyor malesef.
Emin olun biz de hiç değilse aynı ortamda oturup iki güzel sohbet kurabilecek
kadar yakınlığımız olsun, gerilmeyelim,eşimizle de bu nedenle tartışmayalım isterdik.

Ama olmadı..
Zorla oldurmaya çabalamak ikinizi de sadece üzer.
En çok da eşinizi..
Onu çok iyi anlayabiliyorum aynı durumdayım..
Bu nedenle beklentilerinizi azaltın lütfen.

Ya da eşinizden rica etmek yerine ailenizden rica edin.
Eşinizi bire bir arayıp davet etsinler.
O sıcaklığı büyük olarak onlar başlatsınlar.

Küçüğüz diye ve eşimizin hatrına diye diye hep bizden eğilmemiz bekleniyor.
Buna son derece karşıyım.
Eşim de aynısını söylüyor, beni arayıp davet etseler belki bu kadar kızmam diyor. Seni arayıp bana emri vaki yapıyorlar, insan yerine koymuyorlar diyor :50:
Benim ailem her şeyi küçüklerden bekleyen bir aile olduğu için ne yazık ki aramazlar. Eşim çok aradı zamanında, karşılık göremedi.
Onu çok iyi anlıyorum. Ama bi yanım da istiyor ki neden iyi olmasınlar, olanlar nasıl oluyor. Olanlar, büyüklerin sevgisiyle saygısıyla, verdiği değerle oluyor işte :31:

Galiba ben de ilerde senin gibi olacağım. Nişanlanacağız önümüzdeki ay kısmetse. Babam çok tuhaf ya... Çocuk gibi her şeye ama her şeye bir kusur buluyor, kendi çapında dalga geçiyor, beni kızdırmaya çalışıyor falan...

Abimin kayınpederi falan sözkonusu olunca neler yapıyor onlara yaranmak için. Misafirliğe geldiklerinde uğurlarken peşlerinden gidiyor, koşuşturuyor, koskoca adam en son seferinde vestiyerden ayakkabılarını alıp kapının önüne koydu falan. Yalakalıkta sınır yok özetle. Babamın telefonlarına bile doğru düzgün çıkmaz onlar, bir defa aramamışlardır. Benim kayınpederim sırf arayı sıcak tutmak için bir şeyleri bahane edip cuma günleri arıyor, ama o bile gözüne batıyor. Söyleniyor falan bunun için bile...

Bugün zaten bu konuda sinirim çok bozuktu, senin konun da üstüne tuz biber oldu. Muhtemelen ben de ilerde senin gibi bir konu açacağım. Şimdiye kadar şansını fazlasıyla zorlamasına rağmen babama karşı hiçbir saygısızlığını görmedim erkek arkadaşımın. Ama evlendikten sonra böyle adam yerine koymamazlık ederse görüşmek istemeyecektir ailemle ve haklı bence.

Senin eşin de haklı görüşmek istememekte. Kendimi onların yerine koyuyorum da, ben olsam açık açık tepki gösterirdim. Bir sabrederler, iki sabrederler ama nereye kadar ki?

Zaten kusur bulmayla başlıyorlar,ilerisi de geliyor.
Şimdi kardeşimi sözledik, onların ailesiyle nasıl yakın babam görmelisin, aynı seninki gibi.
Benim eşimin ne kusuru oldu, hiççç... Ailesinin hatalarını eşime yükledi sadece :31:
Ona sorsan kendisi hiç suçlu değildir, babalığını yapar sonuna kadar...
Evlendiğimden beri bir kere bile bir sıkıntın var mı kızım demedi. Ben ondan maddi bişey zaten beklemem. Ama arkamda olduğunu da hissedemiyorum :50:

Canım babanın micazı mı böyle yoksa sadece eşine karşı mı böyle davranıyor?
Eğer sadece eşine böyleyse babanla konuşup neden böyle davrandığını sorabilirsin.En azından böyle davrandığı için
eşinin ve senin üzüldüğünü söylersen belki biraz da olsa değişir tavırları.

Babam zaten pek belli etmez sevgisini...
Ama bu artık farklı boyutlara gelmeye başladı. Sanki eşimi küçümsüyor gibi geliyor bana :50:
O kadar terbiyeli davrandı ki eşim babama karşı. Ama tabi evde benimle çok tartıştı, babamın hareketleri yüzünden. Ben de bunaldım iki arada kalmaktan.
Görüştürmemek istiyorum, bu sefer sorcaklar eşin nerde, niye gelmiyor, bi sorun mu var diye.
Bi gün eşim de fena patlicak galiba.

bende tam bunu söyleyecektim ama bir arkadaş söylemiş bile.
bencede babanız sizi eşinizden kıskanıyordur.kendince "kızım evimizi terk etti,bizi yalnız bıraktı"diye düşünüyor.böyle bir yapıya sahip bir baba.
peki anneniz eşinize karşı nasıl?
babanız iletişim kurmuyorsa anneniz yapsın.hani diyorsunuz ya "onlara gittiğimizde eşim konuşmadığı sürece kimse konuşmuyor"diye.anneniz konuşsun o zaman.eşinle annenin arası çok iyi olursa eşiniz sırf anneniz için bile o eve rahatlıkla girer çıkar.:44:
herhalde zamanla aşılır bu sorun.galiba 1 yıllık evlisiniz.daha çok yeni sayılır herşey.

Babamın düşüncesi aynen o zaten. Hala sorsan acele ettiniz der. Ama erkek kardeşimi 22 yaşında evlendirme peşinde. Ben 23 yaşında evlendim bu arada.
Onunki aynen kıskançlık. Hala hazmedemedi evlendiğimi. Bence eşimin ailesi mükemmel de olsa beğenmezdi zaten :31:
Anneme gelince o da dut yemiş bülbüldür. Kardeşime kız isterken bile, dünürüyle iki çift laf edemedi. :50:
Zamanla aşılacağını sanmıyorum canım, çünkü babamın değişmesi lazım o da imkansız :14:

Eşim de aynısını söylüyor, beni arayıp davet etseler belki bu kadar kızmam diyor. Seni arayıp bana emri vaki yapıyorlar, insan yerine koymuyorlar diyor :50:
Benim ailem her şeyi küçüklerden bekleyen bir aile olduğu için ne yazık ki aramazlar. Eşim çok aradı zamanında, karşılık göremedi.
Onu çok iyi anlıyorum. Ama bi yanım da istiyor ki neden iyi olmasınlar, olanlar nasıl oluyor. Olanlar, büyüklerin sevgisiyle saygısıyla, verdiği değerle oluyor işte :31:

Eşiniz ne dese haklı.
Koca adam çocuk gibi ezilmek ister mi.
Saygı sevgi dediğiniz şey kariılıklı ve sonsuz değil.
Bende olsam gitmem kusura bakmayın.
Kimse aleni saygısızlık görmek , değersizlik hissetmek istemez.
Arada kalmayın ama sahip çıkın eşinize de.
Aileniz de yetişkin bir adama gereken saygıyı göstersin. Gerekirse açık açık konuşun annenizle belki babanızı biraz hale yola sokar.

Annene veya babana anlat bu durumu
Siz soğuk davranınca eşim de soğuyo
Evlendik barklandık, onun ailesi bana böyle yapsa hoşunuza gider mi ? Artık o da bu aileden sayılır demen lazım

sen eşin olmadan tek git canım niye gelmiyor diye sorarlarsa istenmediğini, sevilmediğini düşünüyor de, zorla kendini sevdiremez ama sizin hatrınıza saygılı davranmaları gerekir, ne güzel haklıyı haksızı görebiliyorsunuz eşinizi ezdirmiyorsunuz, eşiniz de sinirini sizden çıkarmasın.

Eşiniz ne dese haklı.
Koca adam çocuk gibi ezilmek ister mi.
Saygı sevgi dediğiniz şey kariılıklı ve sonsuz değil.
Bende olsam gitmem kusura bakmayın.
Kimse aleni saygısızlık görmek , değersizlik hissetmek istemez.
Arada kalmayın ama sahip çıkın eşinize de.
Aileniz de yetişkin bir adama gereken saygıyı göstersin. Gerekirse açık açık konuşun annenizle belki babanızı biraz hale yola sokar.

Aileme ne kadar söylesen de onlar hareketlerini saygısızlık olarak görmez.
Onlara göre onların huyu bu, eşim de alışmalıymış.
İnsan gerçekten ilgi alaka göremediği yere gitmek istemez ki ben bile gitmek istemiyorum bazen ailemin yanına.
Onlara kalsa her gün gideyim, onlarda kalayım. Gelemem deyince tavır alıyorlar. Çok değişik bir ailem var. Çok üstüme geliyorlar.
Annemle konuşmak bir işe yaramaz. Babamla konuşmalıyım, tabi o da anlarsa :31:

Tecrübe ile sabit kız babaları ve erkek anneleri bu durumu 'torun sahibi' olduklarında aşmaya başlıyorlar.
Hemen olmuyor tabii ki evre evre...
Sen onun hala küçük kızısın, o adam da damadı filan değil kızını gelip elinden alan bir adam.
Bunu aşması için maalesef 1 adet toruna ihtiyacı olacak.
Yapı olarak da soğuk diyorsun zaten baban için, orta yolu bulmak imkansız değil sadece zaman zaman zaman... :34::34::34:

Annene veya babana anlat bu durumu
Siz soğuk davranınca eşim de soğuyo
Evlendik barklandık, onun ailesi bana böyle yapsa hoşunuza gider mi ? Artık o da bu aileden sayılır demen lazım

Annemle konuşmuştum bikaç kez bu konuyu.
Siz her şeyi çok kafaya takıyosunuz dedi. Büyütmeyin dedi. Sanki eşin tanımıyor mu bizi, bizim huyumuz bu dedi. Ama eşim kardeşimin yanımızda uyumasını, babamın evde olmamasını, evde olsa bile konuşmayıp sadece tv izlemesini huy değil saygısızlık olarak görüyor. Kim olsa aynı düşünür.
Ama diyorum ya kültür, gelenek ve görenek, yetişme tarzı açısından benim ailem biraz farklı. Hani şöyle diyeyim köy hayatını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Tecrübe ile sabit kız babaları ve erkek anneleri bu durumu 'torun sahibi' olduklarında aşmaya başlıyorlar.
Hemen olmuyor tabii ki evre evre...
Sen onun hala küçük kızısın, o adam da damadı filan değil kızını gelip elinden alan bir adam.
Bunu aşması için maalesef 1 adet toruna ihtiyacı olacak.
Yapı olarak da soğuk diyorsun zaten baban için, orta yolu bulmak imkansız değil sadece zaman zaman zaman... :34::34::34:

1 adet torun :1::1: Güzel fikir ama daha ben hazır olmadığımı düşünüyorum canım. :17:
Benim aklıma bu fikir geldiği zaman daha kötü olur diye korkmaktan da kendimi alamıyorum. Bu sefer eşimin ailesi de olaya dahil olcak. Babam görüşmek istemicek vs vs.. Al başına belayı :1:

sen eşin olmadan tek git canım niye gelmiyor diye sorarlarsa istenmediğini, sevilmediğini düşünüyor de, zorla kendini sevdiremez ama sizin hatrınıza saygılı davranmaları gerekir, ne güzel haklıyı haksızı görebiliyorsunuz eşinizi ezdirmiyorsunuz, eşiniz de sinirini sizden çıkarmasın.

Canım, ben eşimin haklı olduğu tarafları zaten görebiliyorum. O da bi zaman sonra kendini zorla yamamaya çalışıyor gibi hissediyor.
Nereye kadar yakınlık kurabilir ki tek taraflı :31:
Birazcık yapı olarak değişmesi lazım ailemin.
Belki de onlar da eşimi soğuk görüyorlar. Ama çocuk adım görmüyor ki karşı taraftan :50:

1 adet torun :1::1: Güzel fikir ama daha ben hazır olmadığımı düşünüyorum canım. :17:
Benim aklıma bu fikir geldiği zaman daha kötü olur diye korkmaktan da kendimi alamıyorum. Bu sefer eşimin ailesi de olaya dahil olcak. Babam görüşmek istemicek vs vs.. Al başına belayı :1:

Damadı ile arası iyi olsun da ailesi 2. plan.
:34::34::34:

ailelerin çoğu bakımdan denk olması önemli malesef canım. sadece eşinle bitmiyor iş.
ama babalar da bu soğukluk hep var. mesela benim sözlüm geçen öğlen yemeğe geldi bize babam sadece hoş geldin dedi yemeğini yiyip kalktı. siz evlisiniz gerçi artık kabullenmiş olması gerek.
sen eşinle iyi olmaya bak bence bundan sonra. kimse de kimseyle zorla görüşmesin

Aslında evlendiğimden beri böyle...
İlk başlarda eşimi çok sevmişti ailem, hatta annem biz sevgiliyken hediye falan gönderirdi. Babam pırlanta gibi çocuk derdi...
Ne olduysa isteme olduktan sonra oldu. Babam eşimin ailesini sevemedi, aslında eşimin ailesiyle kültürler, gelenek görenekler, hayat şartları çok farklı ailemin. Belki babam o yüzden ısınamadı. Eşimin babası da soğuk yapılı bir insandı. Böyle işlerde ortamı yapan büyükler olmalıydı, ama hep çırpınan eşimle ben olduk. Sürekli aman kimse kırılmasın, üzülmesin dedik ama hep kırılan biz olduk :14:
Kısacası babam da zamanla eşime karşı soğuk olmaya başladı. Babamın soğukluğunu gören eşim ben gitmem artık oraya demeye başladı. Resmen sürükleyerek götürüyorum kendi ailemin yanına :10:
Sürekli aileme gideceğimiz gün olay çıkıyor. Gitmek istemiyor. Ben tek gidince ailem eşimi soruyor. Ama eşim geldiğinde kimse saygı göstermiyor, ben bunu görüyorum. Babam bazen bizi çağırır, ama kendi evde yoktur ve saatlerce gelmez. Kardeşlerim erkenden uyur. Eşim de sohbet edicek kimse bulamıyor öyle zamanlarda. Haliyle sıkılıyor. Bişey diyemiyorum. Haklı...
Ama istiyorum ki, en azından güleryüz göstersinler birbirlerine.
Ailem umursamıyor sanki, hem beni hem de eşimi :14:

Bilge yasemin :48:
Öyle zor ki bu meseleler... Her zaman ailelerin yaşantılarının birbirine yakın olması gerektiğini savunurum. Mutlaka. Çünkü ailelerde biryerde evleniyorlar sizler gibi :50:
Hadi baban ısınamıyorda, kardeşlerinin de erkenden uyuması garip. Annenin uyarması lazım. Eşin haklı, ben olsam bende gitmek istemezdim :43:

ailelerin çoğu bakımdan denk olması önemli malesef canım. sadece eşinle bitmiyor iş.
ama babalar da bu soğukluk hep var. mesela benim sözlüm geçen öğlen yemeğe geldi bize babam sadece hoş geldin dedi yemeğini yiyip kalktı. siz evlisiniz gerçi artık kabullenmiş olması gerek.
sen eşinle iyi olmaya bak bence bundan sonra. kimse de kimseyle zorla görüşmesin

Dün de babamlar biz de yemekteydi, yazık eşim babamla konuşmaya çalışıyor, babam sanki zorla konuşuyor :50:
Niye böyle bu babalar, eşlerimiz, nişanlılarımız bize kötü davransa daha mı hoşlarına gidecek acaba :19:

Damadı ile arası iyi olsun da ailesi 2. plan.
:34::34::34:

Damadını severdi, ama düğün sürecinde eşimin ailesinin çok yanlışları oldu. Babam da aklı sıra onun öcünü alıyor eşimden.
Dün bizde yemekteydi babam, eşime babasını soruyor. Düğünden beri görüşmedi aileler bu arada. Biz de bu duruma üzülüyoruz ama koskoca insanlara yol yordam öğretemem ki :26:

Bilge yasemin :48:
Öyle zor ki bu meseleler... Her zaman ailelerin yaşantılarının birbirine yakın olması gerektiğini savunurum. Mutlaka. Çünkü ailelerde biryerde evleniyorlar sizler gibi :50:
Hadi baban ısınamıyorda, kardeşlerinin de erkenden uyuması garip. Annenin uyarması lazım. Eşin haklı, ben olsam bende gitmek istemezdim :43:

İşte mesele de o, hani babamın huyu der geçerim ama kardeşlerim ve annem de aynı davranıyor. Tamam rahat davranmaları güzel, ama bu kadar rahatlık da yanlış anlaşılıyor eşim tarafından :26:
Ailelerin farklı olması büyük bi sorun gerçekten.
Evlendiğimiz ilk aylarda hep' senin ailen benim ailem'di kavga nedenimiz. Şimdi onu aştık, eşim görüşmek istemiyor :50:

Back
X