Eşim ve ailemi bir türlü yakınlaştıramıyorum :(

Dün de babamlar biz de yemekteydi, yazık eşim babamla konuşmaya çalışıyor, babam sanki zorla konuşuyor :50:
Niye böyle bu babalar, eşlerimiz, nişanlılarımız bize kötü davransa daha mı hoşlarına gidecek acaba :19:

annem de aynı şeyi söylüyor. söz konusu kızları olunca babalar bir tuhaf :50:

Okuduğum kadarıyla olay babandan kaynaklı eşinin ailesinin yaptığı yanlışlarda bir ilgisi yok ki herkes kendinden mesul,
Bir baba olarak önce senin mutluluğunu düşünmeli ve eşine ona göre davranmalı.
İnşallah isteğin olur ve bir an önce aradaki buzlar erir kaynaşırlar, çok zor bir durum eşinle ailenin arasında kalmak ,
Allah sana sabırlar versin.

Okuduğum kadarıyla olay babandan kaynaklı eşinin ailesinin yaptığı yanlışlarda bir ilgisi yok ki herkes kendinden mesul,
Bir baba olarak önce senin mutluluğunu düşünmeli ve eşine ona göre davranmalı.
İnşallah isteğin olur ve bir an önce aradaki buzlar erir kaynaşırlar, çok zor bir durum eşinle ailenin arasında kalmak ,
Allah sana sabırlar versin.

Zaten beni yoran da o, arada kalmak :50:
Babam resmen eşimin ailesine takık, öyle diyeyim sana. Ağızlarıyla kuş da tutsalar yaranamazlar. Zaten o yanlışları da yaptılar tam oldu :31:
Kv, beni nişan alışverişine çağırmadı, kınada düğünde ne yapılacak diye bir kere bile oturup konuşulmadı, evimin eşyaları bile son bir ay kala alınmaya başlandı, sürekli her şeye itiraz ettiler, babamla hiç iletişim kurmadılar, kafalarına göre yaptılar her şeyi. Eşimin babası zaten ayrı bir olay. Sosyal hayatı olmayan, sürekli evde oturan bir adam :31: Nerde nasıl konuşulacağını bilmeyen biri.
Biz eşimle çok yıpranmıştık o dönemler :50: Hala yıpranıyoruz gerçi...

canım ailen eşine haksızlık ediyor bence..
babanı anlarım hadi babalar sert olur felan derim ama annenin yaptığıda yanlış sırf sizin evinizde ki huzuru düşünerek bile iyi davranmaları gerekir die düşünüyorum..

bence sen ailenle konuşmalısın sonuçta senin eşin sana değer verip saygı duyuyor seni ailesinede ezdirmiyor bildiğim kadarı ile eee oda hakediyor bence..

canım ailen eşine haksızlık ediyor bence..
babanı anlarım hadi babalar sert olur felan derim ama annenin yaptığıda yanlış sırf sizin evinizde ki huzuru düşünerek bile iyi davranmaları gerekir die düşünüyorum..

bence sen ailenle konuşmalısın sonuçta senin eşin sana değer verip saygı duyuyor seni ailesinede ezdirmiyor bildiğim kadarı ile eee oda hakediyor bence..

Evet canım, hiç kimseye ezdirmez sağolsun. İşte ben böyle sanki sahip çıkamıyorum eşime ya da arkasında duramıyorum gibi oluyor :50:
Sanki şu an ben çalışmıyorum, evimiz kira, arabamız yok falan filan sebeplerden de biraz küçümseniyoruz gibi geliyor bana :26:
Eşim bazen diyor ki milletin ağzını para kazanarak kapatırız anca diyor. Zengin olsam bu kadar saygısızlık yapmazlardı diyor :31:

Evet canım, hiç kimseye ezdirmez sağolsun. İşte ben böyle sanki sahip çıkamıyorum eşime ya da arkasında duramıyorum gibi oluyor :50:
Sanki şu an ben çalışmıyorum, evimiz kira, arabamız yok falan filan sebeplerden de biraz küçümseniyoruz gibi geliyor bana :26:
Eşim bazen diyor ki milletin ağzını para kazanarak kapatırız anca diyor. Zengin olsam bu kadar saygısızlık yapmazlardı diyor :31:

eğer eşine bunu düşündürtüyorlarsa gerçekten çok ayıp canım..
bu biraz ağır oluyo çünkü..
eşinde bu sebeplerden dolayı gitmek istememekte çok haklı biz olsak gitmek istermiydik ?

eğer eşine bunu düşündürtüyorlarsa gerçekten çok ayıp canım..
bu biraz ağır oluyo çünkü..
eşinde bu sebeplerden dolayı gitmek istememekte çok haklı biz olsak gitmek istermiydik ?

Babamlara gidiyorum, haliyle akşama kadar kalıyorum. Hava kararınca tek gitmek istemiyorum kendi evime. Babama bırak diyorum, kardeşlerime bırak diyorum kimse oralı olmuyor. Burda kal diyorlar anca. Nasıl kalayım evim var düzenim var. Bu sefer de diyorlar burası da senin evin..
Sanki kendimi yük gibi hissediyorum. Aynı şey eşimleyken de oluyor. Biz mahcup oluyoruz bu sefer. Geldiğime gelceğime pişman ediyorlar.
Sanki arabamızın olmaması bizim suçumuz:31:
Eşim de bundan sonra vakitlice dön evine o zaman diyor. Eşimle gittiğimizde de otobüsle dönüyoruz.
Arabalarına muhtaç olmak istemiyorum :50: Laf ediyorlar arkamdan biliyorum çünkü...

Babamlara gidiyorum, haliyle akşama kadar kalıyorum. Hava kararınca tek gitmek istemiyorum kendi evime. Babama bırak diyorum, kardeşlerime bırak diyorum kimse oralı olmuyor. Burda kal diyorlar anca. Nasıl kalayım evim var düzenim var. Bu sefer de diyorlar burası da senin evin..
Sanki kendimi yük gibi hissediyorum. Aynı şey eşimleyken de oluyor. Biz mahcup oluyoruz bu sefer. Geldiğime gelceğime pişman ediyorlar.
Sanki arabamızın olmaması bizim suçumuz:31:
Eşim de bundan sonra vakitlice dön evine o zaman diyor. Eşimle gittiğimizde de otobüsle dönüyoruz.
Arabalarına muhtaç olmak istemiyorum :50: Laf ediyorlar arkamdan biliyorum çünkü...

yuh yanii iyide eğer size bu şekilde davranıyorlarsa eşin son dere haklı yanii insan kızının arkasından laf mı edermiş:31:
araban olmaya bilir çok normal eşin tek çalışıyor seni dershaneye gönderiyor ev kirasını faturaları ödüyor kimseye muhtaç etmiyor ve adam üstüne üstük birde ev almaya çalışıyor..
haksızlık ediyorlar bence eşine..

yuh yanii iyide eğer size bu şekilde davranıyorlarsa eşin son dere haklı yanii insan kızının arkasından laf mı edermiş:31:
araban olmaya bilir çok normal eşin tek çalışıyor seni dershaneye gönderiyor ev kirasını faturaları ödüyor kimseye muhtaç etmiyor ve adam üstüne üstük birde ev almaya çalışıyor..
haksızlık ediyorlar bence eşine..

Ah canım hem de çok haksızlık ediyorlar...
Bazen eşim de benden çıkarıyor sinirini. O konuşurken ben susuyorum napim. Ailemi savunma moduna geçmemeye çalışıyorum :31:
Eğer o moda geçersem kavga uzun sürüyor çünkü :50:

Ah canım hem de çok haksızlık ediyorlar...
Bazen eşim de benden çıkarıyor sinirini. O konuşurken ben susuyorum napim. Ailemi savunma moduna geçmemeye çalışıyorum :31:
Eğer o moda geçersem kavga uzun sürüyor çünkü :50:

bence bu davranışlarına son vermelerini sağlamak senin elinde canım ..
yazık adamcağızada kendisini yetersiz hissetmiş..

Eşine karşı haksızlık var burda
Ailesinin kusuru varsa, ceremesini neden o çekiyor ki
Eşin de anladığım kadarıyla saygıda kusur etmeyen, uyumlu biri.uslubu ne kadar yerli yerinde
Herseyden ote sırf senin eşin olduğu için, sizin yuvanızın dirligi için onun gönlünü hoş tutmalari gerekir
Babanla direk konuşamıyorsan, annenle konuş mevzuyu. Babanla nasıl olsa paylasacaktir
Çünkü eşinin yerine kendi koyacak olsan (-ki sana karşıda var aynı tavır), hos bi muamele değil; kimsenin seni umursamiyor olması
Haliyle varlığınla yokluğunun bir olduğu bi yerde kim olsa bulunmak istemez:31:

İnsan cok üzülüyor böyle durumlara ya
Tamam çift olarak evleniliyor ama bu tarz sizin dışınızda gelisen şeylerde evliligi etkileyebiliyor
Ama çift olarak cok anlayışlısınız birbirinize:nazar:

Eşine karşı haksızlık var burda
Ailesinin kusuru varsa, ceremesini neden o çekiyor ki
Eşin de anladığım kadarıyla saygıda kusur etmeyen, uyumlu biri.uslubu ne kadar yerli yerinde
Herseyden ote sırf senin eşin olduğu için, sizin yuvanızın dirligi için onun gönlünü hoş tutmalari gerekir
Babanla direk konuşamıyorsan, annenle konuş mevzuyu. Babanla nasıl olsa paylasacaktir
Çünkü eşinin yerine kendi koyacak olsan (-ki sana karşıda var aynı tavır), hos bi muamele değil; kimsenin seni umursamiyor olması
Haliyle varlığınla yokluğunun bir olduğu bi yerde kim olsa bulunmak istemez:31:

İnsan cok üzülüyor böyle durumlara ya
Tamam çift olarak evleniliyor ama bu tarz sizin dışınızda gelisen şeylerde evliligi etkileyebiliyor
Ama çift olarak cok anlayışlısınız birbirinize:nazar:

Teşekkür ederim canım yorumun için :16:
Annemle sanırım ciddi ciddi oturup konuşmanın zamanı geldi. Dediğin gibi eşimin varlığıyla yokluğu bir gibi sanki.
Dün görsen eşim masada nasıl sahbet açmaya uğraşıyor, babam resmen bir tarafıyla cevap veriyor. O an eşimin yerinde olmak istemezdim şahsen :50:

lutfen ewinin icindeki huzuru bozma.
Esini surukleyerek goturme.
İnan burda hata ailende.
Esine iyi davranacaklar ki, esinde sana iyi davransin.
Bu genel sozdur.
Annem hep der, kizim esinle mutlu ol da huzurlu ol da bize gelme istersen der.
Bende cok sorunlar yasadm. Esim aylarca annemlerle konusmadi.
O aralarda hamileydim. Cok agladm.
İstiyosun ki esinle ailenin arasicok ii olsun.
Ama babanda annenlerde saygi duynuyorlar ki.
Bence esini bidaha ailene gderken surukleme.
Sen git ailenle gorus
Ama ewine dondugunde kocani sewgiyle karsila.
Annenlere gitmior diye yargilama.
Sana inan cok sey yazmak isterim ama oglan durmuyor.r.
Beni dinle yapma. Sen kocanla iyi ol da ailenle iyi olmasin boswer.
Zamanla duzelir ina.
Hi su da war, esim annemlerle konusuor artk.
Aralari da cok iyi. Ama yaptgm birsey de kocami hakli gorerek, ona zaman vererek ben duzelttim
Aralarini. Lutfen yapma, ewinin kapisini kapattgnda esinle bi tek sen warsin.
Tamam annenlerdenailen ama snn asil ailen kocan.

aseminA;34075320]Teşekkür ederim canım yorumun için :16:
Annemle sanırım ciddi ciddi oturup konuşmanın zamanı geldi. Dediğin gibi eşimin varlığıyla yokluğu bir gibi sanki.
Dün görsen eşim masada nasıl sahbet açmaya uğraşıyor, babam resmen bir tarafıyla cevap veriyor. O an eşimin yerinde olmak istemezdim şahsen :50:[/QUOTE]

Babanin esine saygi duymasi gerek.
Bence uzun sure eain ailenin yanina gitmesn.
Sende annenlere gittiginde esinin konusunu acma.
Acilirsa da savun esini.
Ailen anlasin, esinin needen gwlmedigini.
Lutfen yap bunlari.
Esinin degerini ancak sen yukseltirsi.
Esine densen haklisin gbi laflar soyle.
Ya ben cok cektim.
Benim ablam yuzundendi.
Nisanliyken ewlenene kdr kok sökturdu bana.
Sonra evlendk , esime laf sokmalar bozmalar..
Esimle kavgalarmzi duydu.
Bana demedi neoldu die.
Arayi duzeltmedi.
Simdi de 15gundue aramior.
Ac myiz tok muyuz merak etmior.
Kim yanimda peki kocam.
O yzdn onceligin kocan olsun.
Benim yaptgm hatalari yapma.
Evliliginin guzwl gunlerini öldurme.
Canimsin

Aslında evlendiğimden beri böyle...
İlk başlarda eşimi çok sevmişti ailem, hatta annem biz sevgiliyken hediye falan gönderirdi. Babam pırlanta gibi çocuk derdi...
Ne olduysa isteme olduktan sonra oldu. Babam eşimin ailesini sevemedi, aslında eşimin ailesiyle kültürler, gelenek görenekler, hayat şartları çok farklı ailemin. Belki babam o yüzden ısınamadı. Eşimin babası da soğuk yapılı bir insandı. Böyle işlerde ortamı yapan büyükler olmalıydı, ama hep çırpınan eşimle ben olduk. Sürekli aman kimse kırılmasın, üzülmesin dedik ama hep kırılan biz olduk :14:
Kısacası babam da zamanla eşime karşı soğuk olmaya başladı. Babamın soğukluğunu gören eşim ben gitmem artık oraya demeye başladı. Resmen sürükleyerek götürüyorum kendi ailemin yanına :10:
Sürekli aileme gideceğimiz gün olay çıkıyor. Gitmek istemiyor. Ben tek gidince ailem eşimi soruyor. Ama eşim geldiğinde kimse saygı göstermiyor, ben bunu görüyorum. Babam bazen bizi çağırır, ama kendi evde yoktur ve saatlerce gelmez. Kardeşlerim erkenden uyur. Eşim de sohbet edicek kimse bulamıyor öyle zamanlarda. Haliyle sıkılıyor. Bişey diyemiyorum. Haklı...
Ama istiyorum ki, en azından güleryüz göstersinler birbirlerine.
Ailem umursamıyor sanki, hem beni hem de eşimi :14:

yasemincim eşinle ve sen çok güzelsiniz canım gerçekten eşine yapılan haksızlığa üzüldüm. aileler arasındaki soğukluk size yansıtılmamalı, eşin gitmek istememekte çok çok haklı. ne olursa olsun saygı göstermeli ailen diye düşünüyorum üstelik bu durum ilerde eşin ve senin aranda sorunlara da yol açabilir :50: bence de ailenle bu konuyu görüşmelisin. umarım sorunlarınız çabucak çözülür tatlım, seviyorum sizin mutluluğunuzu :16:

lutfen ewinin icindeki huzuru bozma.
Esini surukleyerek goturme.
İnan burda hata ailende.
Esine iyi davranacaklar ki, esinde sana iyi davransin.
Bu genel sozdur.
Annem hep der, kizim esinle mutlu ol da huzurlu ol da bize gelme istersen der.
Bende cok sorunlar yasadm. Esim aylarca annemlerle konusmadi.
O aralarda hamileydim. Cok agladm.
İstiyosun ki esinle ailenin arasicok ii olsun.
Ama babanda annenlerde saygi duynuyorlar ki.
Bence esini bidaha ailene gderken surukleme.
Sen git ailenle gorus
Ama ewine dondugunde kocani sewgiyle karsila.
Annenlere gitmior diye yargilama.
Sana inan cok sey yazmak isterim ama oglan durmuyor.r.
Beni dinle yapma. Sen kocanla iyi ol da ailenle iyi olmasin boswer.
Zamanla duzelir ina.
Hi su da war, esim annemlerle konusuor artk.
Aralari da cok iyi. Ama yaptgm birsey de kocami hakli gorerek, ona zaman vererek ben duzelttim
Aralarini. Lutfen yapma, ewinin kapisini kapattgnda esinle bi tek sen warsin.
Tamam annenlerdenailen ama snn asil ailen kocan.

Canım, çok teşekkür ederim güzel yorumların için.
Dediğin gibi evimin huzuru zaten sırf aileler yüzünden bozuluyor. Başka sebep yok inan :26:
Şuna da katılıyorum, yanımda her zaman eşim oldu. Benim üzüntümde, sevincimde ailem hiç destek olmaz ya da duygularımı paylaşmaz. Ben ne zaman eşimi tanıdım, o zaman çekingenliğimi falan attım üzerimden. Ailem beni hep içine kapanık yetiştirdi. Şimdi eşimde hissettiğim hiç bir duyguyu kimsede yaşamadım. Arkadaşlıklarımda bile...
Evliliğime yansıtmamayı başarırsam aslında bu bi problem olmaktan çıkar. Ama bi yanım da ailemin artık bişeyleri farketmesini istiyor :31:

Son düzenleme:
yasemincim eşinle ve sen çok güzelsiniz canım gerçekten eşine yapılan haksızlığa üzüldüm. aileler arasındaki soğukluk size yansıtılmamalı, eşin gitmek istememekte çok çok haklı. ne olursa olsun saygı göstermeli ailen diye düşünüyorum üstelik bu durum ilerde eşin ve senin aranda sorunlara da yol açabilir :50: bence de ailenle bu konuyu görüşmelisin. umarım sorunlarınız çabucak çözülür tatlım, seviyorum sizin mutluluğunuzu :16:

Canımm benim çok teşekkür ederim :29: İşte her güzel şeyin bir kusuru olurmuş, bizim sevgimiz aşkımız tamam da aileler kusur işte :50:
Annemle konuşcam en kısa zamanda. Ama pek bişey değişeceğini sanmıyorum işte :31:

Canımm benim çok teşekkür ederim :29: İşte her güzel şeyin bir kusuru olurmuş, bizim sevgimiz aşkımız tamam da aileler kusur işte :50:
Annemle konuşcam en kısa zamanda. Ama pek bişey değişeceğini sanmıyorum işte :31:

canım değiştirmezlerse de senin yapabileceğin bir şey yok sonuçta artık senin ailen herkesten önce eşin, ona gösterdikleri saygı sana gösterdikleri saygıya eş değer bence :34: Allah sabır versin canım

Canım, çok teşekkür ederim güzel yorumların için.
Dediğin gibi evimin huzuru zaten sırf aileler yüzünden bozuluyor. Başka sebep yok inan :26:
Şuna da katılıyorum, yanımda her zaman eşim oldu. Benim üzüntümde, sevincimde ailem hiç destek olmaz ya da duygularımı paylaşmaz. Ben ne zaman eşimi tanıdım, o zaman çekingenliğimi falan attım üzerimden. Ailem beni hep içine kapanık yetiştirdi. Şimdi eşimde hissettiğim hiç bir duyguyu kimsede yaşamadım. Arkadaşlıklarımda bile...
Evliliğime yansıtmamayı başarırsam aslında bu bi problem olmaktan çıkar. Ama bi yanım da ailemin artık bişeyleri farketmesini istiyor :31:

Ailenin farketmesini istiosan ailene kocanin hakli oldgunu anlatmak degil,
Tavirlarinla belli etmen gerekior

Back
X