eşim ve ailesi

alb34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
18
0
0
Kayseri
arkadaşlar mrb uzun zamandır takip ediyordum burayı üye olmak yeni kısmet oldu.size danışmak istediğim bi konu var.şöyle ki:eşimle iyi anlaşıyoruz bi sorunum yok fakat ailesini pek beğenmiyorum ben üniversite mezunuyum ailelerinde eşimden başka hiç üniversite mezunu yok bizde herkes nerdeyse inv.mezunu yani kafa yapıları falan uymuyor bana.ve sürekli biz eşimin ailesine bişeyler alırız onlar bizi hiç düşünmezler sağolsunlar gerek ablaları gerek annesi.ailem sürekli bize bişeyler alır biz gideriz memlekete annem dönerken bişeyler verir kendi annesi hiç bişey vermez.onların vereceklerine ihtiyacım yook ama düşünmüyorlar yani onu demek istiyorum.kısacası onları kendime ve aileme denk görmüyorum bu ara kafamı meşgul ediyo.ailesini tanısam eşimle hiç evlenmezdim.4 yıılık evliyim.sizce neden bu düşüncelerden kurtulamıyorum?

cnm öncelikle insanları ünvr. mezunu değil diye küçümseme

4 senelikk evliymişsin eşinin aile durmunu bilmeden evlendim demişsin

insan doktorada yapsa adam değil değildir,insanlar okumamış diye sınıflandırılma

yapılırmı hiç nice ilk okul okumuşşlar ünvr mezunlarına taş çıkarır

sizin derdiniz size bişey almamalarımı almasınlar kimseden bişey beklemeyin derim

aileniz size birşeyler veriyorsa el kapısındasınız diye yüzünüz yere gelmesn diyedir

maalesef k.valideler bu tür düşünmezler,hep görev olarakta kız ailesine düşer alınıp satılıp verilme gibi şeyler

ama kimse kimseye bişey yapmak almak zorunda değildir

gerçekten bir bayan olarak size çok kızdım okumuş okumamış diye ayırt etmek çok yersiz

eşinize de söylüyormusun öyle düşündüğünüzü

çok büyük bir derdin var
eşinden boşan gitsin
bu böyle yürümez.............

Eşinizin ailesini değiştiremeyeceğinize göre yapacak bişey yok.
Ya da söyleyin hepsi üniversite okusun.

ayrıca benim yengem de ünvr mezunu abim ilk okul mezunu

ve çokta güzel anlaşıyorlar,bence siz bunu kompleks edinmişsiniz

bizim ailedede kimse okumadı herkesokuyacak diye bir gaidede yok

tabiki düşüncenizdir dert edinip yazmışsınız ama bu şekilde insan ayırmı yapmanız

çok üzücü kırıcı bir durum...

evliliğinizde eşinize bu tarz düşüncenizi dile getirmeyin

eşiniz iyi biri ise ailesi hakkında böyle düşündüğünü duyarsa üzülür

Aynı seyler benimde basimda ama bana göre yanlışınız surda; görgü her zmn eğitimle ilintili değildir..ne okumamış cahil insanlar var karşısındakini düşünen deger veren sadece aranizdaki kültür farkına bağlamayın dusuncesizliklrni.. beklentilerinizi azaltın verici olmayıda!! çünkü kendinizi yipratmaktan öteye geçemezsiniz.. Aileleri kiyaslarsnz benim gibi daha da bilenirsiniz eşinizin ailesine:/

yani kayınvalidenle oturup bilim-teknikten bahsedemiyorsun, görümcenle siyaset konuşamıyorsun, kaynınla ekonomiden bahsedemiyorsun.. hımm.. çok zor gerçekten... canım sen galiba kocandan sıkılmışsın.. yoksa okumak okumamak, almak vermek bunlar devede kulak yani...

bu düşünce hastalıklı bir düşünce kurtulman da lazım

ayrıca sen ünvr mezunuysan cnm konu açmışsın dert ednip

yazdıkların hiç mürekkep yalamış bir kadına uymuyor

yok şu böylebu şöyle inan ki hem kızdım hem güldüm

ailesinin böyle oldugunu nişanlıykende mi görmedin

eşinin ailesi adına çok züldüm inan senin gibi bir gelinleri oldugu için

aşağılayıcı cümleler kurmuşsun çok yazık

inana okurken eşinin ailesine çok üzüldüm.. benım egıtımın yok diye gelınımın bunları düşünmesi çok zoruma giderdi.. insanlar eğitimleriyle ölçülmezler.. çok eğitimli olupta gelinini döven söven bir sürü kişi var.. niye halinize şükretmiyorsunuz.. neden hep boş tarafına bakıyorsunuz olayların.. düşünemıyordur belkıde yada başka şeyler vardır kafalarında... eşinizle mutluysanız daha neyı dusunuyorsunuz.. birde eşimin ailesini tanısaydım önceden evlenmezdim demişsin.. eşiniz gerçekten bu sözü hakediyormu?? evlenesiye kadar neydeydınızde sımdı yargılıyorsunuz aılesını... benım kayınvalıdem ortaokul mezunu... ama bır kere bıle aklıma gelmedı su ettıgınız cumleler.. düşüncelerinizi tartıp bırdaha oturup sakince düşünseniz aslında bunu dusunmenızın bıle bır hata oldugunu anlıyacaksınızdır emınım...

kızlar ne yapsın adamlar okumamışlar diye aşağılanılmaz ki

okuyan herkes kendine okur aileleri birbiri ile kıyaslarsanız içinden çıkılmaz bir hal alırsınız

bunları düşünmeyin derim siz eşinizle mutluysanız gerisini boşverin

onlar böyle olmayı tercih etmişler siz okuyup mevki sahibi olmayı

Ben insanları küçümsediğini sırf bir okul yüzünden aşağıda gördüğünü düşünmüyorum.

Konu üniv. mezunu ile ilkokul meznunun anlaşması değil.Sen değer veriyorsun ve sana da değer verilsin istiyorsun. Birbirini önemseyen nezaket kurallarını önemseyen bir ailede yetişmişsin, karşıdan da bunu görmek istiyorsun. Ben bunda seni kınayacak bir taraf görmüyorum.

Ama dediğiniz gibi yapacak birşey yok insanları değiştiremezsiniz. Keşke evlenmeden önce görüşseydiniz. Maalesef başedemezseniz boşanacaksınız, devam ederseniz de içinize batacak.

haklısınız aynen öyle oluyor sadece kendimi gaza getiriyorum ama öyle ne yapayım ya gideriz memlekete eşim yiğenlerine oyuncak alır elbise alır ve hep pahalı yerlerden alır bizim de kızımız var 2 yaşında onlarda öyle bişey yok eee bi gün de siz düşünün.annesi de aynı.annem sürekli oyuncak alır kıyafet alır ama bizden olmaz ki.inanın kayınvalidemin bir çatalı bile yok şu evde

yani düşünülmek istiyorum kısacası

bu yorum tam benlık...:) süperdiiii

resmen evlilikten sıkılmış bir arkadaş bu..
o kadar uyuz oluyorum ki evleniyor sonrada sıkılıp yok böyle oldu yok şöyle oldu tövbe ya
yazık o adama da yazık üzülüyorum öyle insanlara
benim başımda da büyük bir sorun var ama ben kocamı asla yanlız bırakmadım
beraber aşacaz bu konuları omuz omuza
iyi günde kötü günde

ben kimseyi yargılamadım arkadaşım sadece yazdığı konuya göre cvp verdim hep ünvrsite ile ilgili ve okumamışlar gibi cümle kurdugu için

bu şekilde yorumda bulundum..gene de yanlış düşünüyor konu sahibi arkadaşım almasınlar kafanıza bile takmayın bence

tam olarak bundan bahsediyorum nezaket incelik gibi şeyler.düşünce d'si yok maalesef

bende sana uyuz oldum önce okuduğunu anla ben sana kocamla aram kötü dedim mi?tam tersi çok iyi dedim.bi sorun karşısında bende omuz omuza olurum yani ki oldu da. çok büyük bir meziyet değil yani.eşler bugünler için var demi?

Boşverin Allah aşkına benim kayınvalideminde evimde bir kürdanı yok aldığım eşyaya dahi karışan bir insan ( sanki parasını kendi ödüyor gibi halbuki alnımın teriyle alıyorum eşim dahi vermedi eşya parasını neyse ...) bence halinize şükredin ya bişeyler alıp birde bunu yüzünüze vursaydı takmayın bile ayrıca sevinin kimseye muhtaç değilsini yeri geldiğinde kimseye minnetim yok dersiniz :)

edepte, hayada,yardımlaşmada,terbiyede,insanlıkta,kültürde,bilgide,10 numarayım arkadaş.hayatımda kimseyi rahatsız etmeden yaşamaya gayret ederim.sokaktan geçen kediyi bile.karşımdaki kim olrsa olsun nezaket kuralları içinde kibarca konuşurum.tabi hakkıma giren biriyle tartışmıyorsamiyi bir eş ve anneyim.hayırlı bir evladım Allah a şükür.annem babam öyle diyor.
veee lise mezunuyum.şimdi üniversite okumamamış olmam bunları bir kalemde siler mi? ya da tam tersi en kral üniversiteyi bitirmiş olsam da dünyanın en iğrenç kötü insanı olsam..
eşim itü matematik mühendisliğini okudu.zehir gibi aklı var ama çoğu zaman ve hayata dair şeylerde benden iki adım geride kalıyor.kendimi övdüğümü sanmayın sakın.sadece örneklemek istedim.bu kadar özelliğin arasında alçakgönüllülük de var heee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…