eşim ve ailesi

vallahi acilen bu düşünceden kurtulman lazım bence muhtemelen sen eşinede sitem ediyosun ve bahsediyosundur bu durumdan eşinede yazık oda arada kalıyordur.benim kaynanamların evlendigimizden beri benim ailemi özel günlerde dahil aradıgını bilmem ben ki 5 senelik evliyim hatta bırak 13 gün önce kürtaj oldum o zaman bile aramadılar beni düşün yani.bazı insanlar farklı oluyor malesef insan üzülüyo tabiki ama ne kadar takarsan kendine yaparsın

bence derdinizi yanlış anlatmışsınız ve yanlış anlaşılmalara neden oldunuz derdiniz okumak kültür değil karşınızda ki insanların bencilliği düşüncesizliği sanırım !

yani eşinin ailesinde kimse üniversite okumadı diye cimri,ilgisiz mi oluyor ben bağlantıyı kuramadım

bende üniv mezunu olcam inş en kısa zamanda ama eşim lise mezunu canımdan çok seviyorum çoğu yerde benden daha bilgili sanki 10 üniv birden okumuş gibi nice üniv mezunları var toplumda onlardan utanırsın nice ilkokul mezunları var gurur duyarsın benim abimde üniv mezunu yengem lise mezunu çokta mutlular ayrıca herkes kendine okur bence siz büyüklenmeyin belkide onlar sizi beğenmiyordur her üniv mezunu zeki olacak diye bişey olamaz ayrıca eşinizin ailesi üniv mezunu olsaydı size sürekli bişeylermi alacaktı bu karakter meselesi kendinizi sevdirin büyüklenmeyin alsınlar

konu sahibi arkadaşım eşinin ailesinin düşüncesizliğni eğitimsizliklerine bağlamış olacak ki yok üniversite mezunu değiller yok okumamışlar diyor.şunuda unutmayın ki okumak cehaleti alır eşşekklik baki kalır.buralarda nice üni.mezunu olupta gelinine eşine kan kusturan insanlar okuduk.düşüncesiz olmalarını tabiki onaylamıyorum elbette insan eşinin ailesinden ilgi alaka bekler ama bu kişilikle alakalı.bence bunu dert etmeyin.birde şöyle düşünün size yardım edip birde yüzünüze vursa şöyle yaptık böyle aldık diye bu dahamı hoş.bence çokda dert etmeyin ama eşinizin ailesinide okumamışlar diye aşağılamayın.kendi kalitenizi düşürürsünüz

bu yazımı aynen tekrarlıyorum büyüklenen insanlardan gerçekten nefret ediyorum

canım bu şekilde anca kendine zaarar verirsin.. üzülme boşver almasınlarr..ben senin ne demek istediğini anladım ama maalesef insanları değiştiremezsin..
okumuş olmak yada olmamak okadarda önemli değil açıkçası ama kendilerini geliştiremeyen insanlar daha çok can sıkıyr..
o yüzden salla sadece eşini ve evladını dşün gerisi teferruatt...

bence arkadaş ayırım yaptığından değil sinir edici yol yordam bilmeyen insanlar ve sıkıldığını anlatmaya çalışmış. .. evet okumuş olmak ile alakası yok , adam olan yol yordam bilen okul yüzü görmesede kibar yol yordam bilir.itici olmaz vs vs.......
konu sahibi üniv. kelimesini kullanmasa daha iyi anlatabilirdi kendini...

Nasil ailesini tanimadan evlenebilirsiniz ayrica 4 sene evlilikte kisa bi sure degil, anlattiklariniza gore karsinizdakileri bayagi bi kucumsuyorsunuz ama suda bi gercekki o kadar universite okuyupta hicbirseye yaramayan bicok kisi varki! nasil kendinize layik gormezsiniz ya , bu arada sizi bayagi bi havalarda gordum uzuldum esiniz adina!!!!!

Kocanla aranın kötü olduğunu söylemedin. Evet şimdi de çok iyi dedin..

E, be hatun, sen daha ne istiyorsun ?

Ailesini tanısaydım evlenmezdim dedin. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu ! derler adama ...

Sen , eşinle iyi geçiniyorsun madem, kalkıp bu cümleyi kurabiliyorsan bu adamı sevmiyorsun demektir ...

Çünkü ne var biliyor musun ? Sevmek; dil,din, ırk, kültür ayırmaz.

Merak ettim ne mezunusun ?

bence derdinizi yanlış anlatmışsınız ve yanlış anlaşılmalara neden oldunuz derdiniz okumak kültür değil karşınızda ki insanların bencilliği düşüncesizliği sanırım !

evet ama ben bunun kültürle ilgili olduğunu düşünerek yazmıştım belki ilgisi yoktur evet karşımdaki insanlar düşüncesiz

ne okudun şekerim...
ailece prof. musunuz...
varmı arada ordinaryus fln...
insanın eğitim durumu kültürü seviyesi yargılanacak bişeymi...
senin için tahsilmi görsünler yani...
ahhhhhhhh okumakla olsa...........

evet ama ben bunun kültürle ilgili olduğunu düşünerek yazmıştım belki ilgisi yoktur evet karşımdaki insanlar düşüncesiz

eşimin ailesi düşüncesiz,bencil,bizim gibi değil,örfümüz adetimiz hiç benzemiyor gibisinden bir yorum yapabilirsin.
sen doğrudan eğitim-öğretime getirmişsin olayı.burdan da insanları küçümseyen bir tavrın var gibi görünüyor.
halbuki olay üniversite okumakla bitmiyor.

İnsanları küçük gördüğünü hissettirdiğin için belki birşey yapmıyorlardır. Yapacaklarını beğenmeyeceğini düşünüyorlardır. Bu durumu dert edindiğine göre onlarada hissettirmişsindir. Yazık. Allaha inanıyorsanız eğer günaha giriyorsunuz. İnsanları dil, din, ırk, mezhep, renk yada diplomalarına göre değerlendirmeyin. Bu kadar şekilci olmayın. Belki senin imkanların onlarda yoktu okuyamadılar. Hayat herkese aynı şartları sunmuyor maalesef. Bu onların suçu değil. Ekonomik sıkıntılar, kültürel yapılar bir şekilde okumalarına engel olmuş olabilir. Ama bu onları CAHİL GÖRGÜSÜZ BİLGİSİZ yapmaz.

Sen okumuş eğitimli bir gelin olarak onların bu boşluğunu doldurabilirdin. Onları küçük görmeden eksikliklerini giderebilirdin. Ama görüyorum ki asıl senin eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. İnsanları insan olduğu için eğitimiyle kültürüyle yaşayışıyla gelenek görenekleriyle kabul edip sevmek gerekiyor.

Ailenin şuanki hayatınıza bir baskısı mı var? Tek neden memlekete gittiğinizde elinizi boş bırakmaları mı? Bu mudur denklik? Üniversite mezunu o kadar cok insan var ki etrafımda oturup iki çift laf etmem :S

Evet düşüncesizlik ediyor olabilirler ama kıyaslamanız cok enteresan :S

yani düşünülmek istiyorum kısacası

Evlenmişsiniz barklanmışşsınız, kımse sızı dusunmek zorunda degıl,
kımse sıze hedıyeler vs... almak zorundada degıl. yapan yapar, yapmayanda yapmaz.
şimdiye kadar çok mu el üstünde tutuldunuzda şimdi eşinizin ailesini bukadar dert ettiniz
bu nasıl bır egodur. ahlak görgü kişisel gelişim demek ki eğitimle alakalı değil herzaman.
bugun bunu anlamış oldum

insanları bu şekilde damgalarsanız daha kafanız çok meşgul olur..silah zoruyla mı evlendiniz,eşinizin ailesini düğünde mi gördünüz nedir yani?!.onlar ünv.te mezunu değil ya düşünemiyorlardır kusurlarına bakmayın artık..eşiniz adına gerçekten çok üzüldüm,sizde 4 yıldır bunu dert ediyorsanız sizin için zaten yapacak birşey yok

senın yazdıklarınla üniv. mezunu olmamanın arasındkı bağlantıyı kuramadım açıkcası..senın ailen size bişeyler verirmiş yardım edermiş,eşinin ailesi bunu yapmazmış...üniv.de mi öğretiyorlar kızına giderken bişeyler götürmelisin diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…