eşim ve ailesi

biliyorum aslında ama ben ondan kaynaklandığını düşünmüştüm tam olaraköanlatmak istediğim düşüncesiz bencil olmaları yani uyuşamıyorum babındaydı aslında kendimi yanlış anlattım ama birazda eğitimle alakalı gibi

size hediye almıyorlar,birşeyler vermiyorlar diye mi düşüncesiz ve benciller? sizde bu beklenti içinde olduğunuz için aynı konumdasınız bence.belki adamların durumu yok,belki beğenmezsiniz diye düşünüyorlar ki bence öyle.ünvte mezunu değiller ama evlatlarını okutup adam etmişler bundan sonrasında da kul-köle olacak değiller.

siz yaşadıklarınızın ailelerin eğitim durumlarıyla alakalı olduğunu düşünmüzsünüz ama bu tamamen yaşanmışlıklarla alakalı bi durum bencede.
bizdede sadece eşim ve ben iki taraftada üni. okuyan tek çocuklarız. ama bizdede neredeyse aynı durum var. biz görümcemlerimin çocuklarına alırız ederiz onlar almaz. kendi tarafım ise her gittiğimde hediyelerle karşılarlar. ama durum sadece şundan kaynaklı kendi ailem benim az-çok neleri beğendiğimi sevdiğimi bilir aynı mağazalardan alışveriş ederiz çoğunlukla. ama görümcemler maddi durumları nedeniylede daha farklı alış-veriş alışkanlıklarına sahip. aldıklarını giydirmeyeceğimi düşündüklerine eminim. ki bu gerçek de. mesela kızıma hediye birer takım elbise yollamışlardı herkes şaşırdı bunları halalarımı gönderdi diye. bende "düşünmüşler yeter," dedim. ama tabiki giydiremedim. ben oğlumun küçülenlerini görümceme gönderiyorum mesela bütün resimlerini benim gönderdiğim kıyafetlerle çektiriyor. bende seviniyorum bunuda asla sorun etmiyorum sende takma kafana. almasalar yetiremiyon mu boşverrrr...

okumamış,cahil,kültürsüz,bana ve aileme uygun değiller dediğin aile eşini okutup sana koca yetiştirmişler daha ne istiyorsun.okutmasalar onunla evlenemeyecektin.anladığım kadarıyla onları beğenmediğin için davranışlarına da yansıtmışsın ve insanlar sana yaklaşamıyor.

4 yıl geçmiş hala bu konuları mı sorguluyorsunuz?
size neden hediye almadıklarını sizinle denk olmadıklarını?
insanlar evlenmeden önce hangi ölçütleri dikkate alıyor
merak ediyorum gerçekten artık bunu..ailesini tanımadan evlenmek
ne kadar doğru diye..bir insanı sadece kendisinin anlattığı kadar
tanımak doğrı değil..bunun dışında bende ailede okuyan tek kızım
ama sevgilim böyle bir ayrıma gitmiyor ..arada kültür farkı da yok
çok şükür...kültür farkı dediğimiz nedir peki? bunu biliyor muyuz?
siz aşırı beklentilerinizin kurbanısınız üzgünüm..ne kadar beklenti
içine giererseniz o derece mutsuz olucaksınız..

Bir öğretmenim vardı eğitim evde olur, okul size sadece öğretim verir derdi...Bunu üniversiteye giderken daha iyi anlamıştım öyle çok görgüsüz , adab bilmeyen insan tanıdım ki !

Hediye almama vs. vs konuları üni. okumama ile bağdaştıramadım...Belkide sizden pek hoşlanmadıkları için gerek görmüyorlar...

eğitimle alakası yok canım,benim babam da ilkokul mezunu yanımda on gündür ve gelirken ufak da olsa bizim oranın meşhur höşmerimini getirmiş.
ama görümcem var,üni mezunu.o da buraya ziyarete geldi.ve yeni evliyim evime ilk defa geldi,çayımı içti,soframa oturdu ama onun eli boştu.
kimse bunu illa bir hediye beklemek gibi algılamasın ama biz de adet böyledir diyim.elimiz boş gitmeyiz gittiğimiz yere.
bu aileden görmekle,örf ve adetle alakalı bişi.

bende arkadaşlara katılıyorum düşüncnizi beğenmedim sanki açıklarını arıyormuşsunuz gibi geldi bana benim kayınvalidem ilkokul mezunu ama inanki üniv mezunlarına taş çıkarır benim için önemli olan insanlıktır iyi niyettir gerisi boş yani

Herkesin adeti, örfü kendine göredir. Onlar öyle görmüş olabilirler. Huzurunuzu kaçırmadıkları sürece bence dert etmeyin. Üniversite okumuş olmak insana çok şey kazandırsaydı, hayat çok daha güzel yerlere giderdi. Üniversiteye adım attığı gün ile diploma aldığı gün arasında hiçbir fark olmayan bir sürü insan gördüm.

bencede haklısın düşünemiyorlar işte eğitim farkı.okumuş görmüşün hali başka.ben asil bi aile isterdim bana da bu düştü

benim eşimde zaten önlisans yani 2 yıllık mezunu.çok bi şey okutmamışlar yani.bunun nesi garip bir taraf ünv.mezunu bi tarafın hepsi ilkokul sizce normal mi?ahhh denk değiller işte ne bana ne aileme.hata yaptım ben evlenmekle

okumakla insan olunmadığını eşinizin ailesini küçük gördüğünüz bu mesajla kanıtlıyorsunuz.

evet canım onun için ya insan düşünmez mi?maddi durumları emekliler işte.biz gideriz eşim dünyaları alır marketten çıkmaz

anlıyorum bize çok benziyo yaşadıkların

bencede haklısın düşünemiyorlar işte eğitim farkı.okumuş görmüşün hali başka.ben asil bi aile isterdim bana da bu düştü

Üniversite mezunusun ama arkadaşın orda yaptığı iğnelemeyi bile fark etmemişsin....

Benim kayınvalidemde üniversite mezunu değil ama kayınvalidemin yaptığı iyilikleri, yardımları, aldığı hediyeleri saymaya başlasam oooo kaç saat sürer.

Sizin bahsettiğiniz eğitim ailede başlar okullarda okutulmaz. içinde varsa yaparsın yoksa yapmazsın. Bir arkadaşın da dediği gibi bence de sizden hoşlanmadıkları için yapmıyorlar. Açıkçası haklarıda var......

4 yıldır bazı şeyleri değiştirememişsiniz 4 yıldan sonrada değiştiremezsiniz. ne demişler "Ya bu deveyi güdeceksin, Yada bu diyardan gideceksin".....

aman ne yalkaşacaklar ben onlara pek yüz vermem zaten

bu konu farklı bir amaçla açılmış

Hediye karışılıklı olmak zorunda değil.
Sizin aileniz içinizden geldiği için bişeyler vermeye çalışıyor tamam bu güzel birşey.
Ama karşı taraf vermiyor diye bunu sorun yapamazsınız. Herkesin yaşam tarzı, anlayışı, görgüsü farklıdır.

Yok siz baya bi hata yapmışsınız hem de pişmansınız bence de boşanın, böyle evlilik yürümez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…