amin canım Allah razı olsun sagol dediklerinde haklısındır belki ama hersey dedigin gibi kolay değil tek basıma değilim ben benim düşünmmem gereken bi bebeğim varAllah bebegını sana bagıslasın kaderı guzel olsun ınsallah
esını de dusunup kendını uzme
adam olan karısına soz ettırmez helekı yenı dogum yapmıs olan bı kadına
eger adamlıktan nasıbını almamıssa sende onu ısteme bu saatten soınra
calısıp bebegıne de bakablırsın bence
bı omur boyu esını ve esının aılesını cekmekten ıyıdır
Canim cok iyi niyetli ve sicakkanlisin. O kocan da sana donmezse salakligina doymasin
amin canım Allah razı olsun sagol dediklerinde haklısındır belki ama hersey dedigin gibi kolay değil tek basıma değilim ben benim düşünmmem gereken bi bebeğim var
Canim cok iyi niyetli ve sicakkanlisin. O kocan da sana donmezse salakligina doymasin
bılıyorum ve zaten bebegını dusunmen gerektgı ıcın boyle soyledım sana
hanı ıns hersey duzelsın yoluna gırsın yuvanda mutlu ol tabı gonlumden gecen bu
ama olmazsa da kendını uzme bebegın mutsuz bı aıle ortamında buyuse dha mı ıyı yanı
cok sagol canım tesekkür ederim cümlemiz cok mutlu oluruz inşaallah üzmemeye calısıyorum zaten o küçük melegim olmasa suan en büyük destekcim o sizlerede cok tesekkür ederim arkadaslar derdimi dinleyip yorum yapıyorsunuz hiç değilse kafam dağılıyor biraz Allah razı olsu n hepinizdençok doğru, sen kendini hiç üzme bebeğinle ilgilen hayırlısı olsun de dilerim her şey gönlünce olur ve çok mutlu olursun
biliyorum canım diyorum ya söylediklerinde cok cok haklısın zaten bu zamana kadar hep ben tek taraflı biişiler verdim bu sefer öyle olmayacak diyorum ya kesinlikle ilk adamı atmam zaten bosaamak isteyen insan cokdan dilekceyi yollardı bosanma gibi bişi olmayacaksada Allah tan tek dilegim aklını basına getirsinde adam olsun hatasını farkettsin
Ne denirki bu duruma allah yardımcın olsun...hem yeni doğum yapmışsın hemde kavgalar olmuş çok zor bir durum ...madem kendi ailesine bu kadar düşkün o zaman senin anneninden sende kalmasına karşı çıkmaya hakkı yok..herkesin kendi ailesi kendine tatlıdır bence..ne demek kendi ailesine düşkün olacak ama senin annenin sizde kalmasına karşı çıkacak maalesefki böyle erkekler çok fazla ..allah ıslah etsin..sende üzme kendini bence allah büyük kimsenin yaptığı yanına kalmaz..
aslında mesele ılk adımı atmakta degıl bana gore
hanı peesınden kosar kosar ılla don don dıe adam olmamıssa yıne basa donersın
Allah esının ıcıne vıcdan merhamet versın
sen annenlerdesın ınsanın ıcı kaldırmaz ya nasıl rahat edıyoda sızı gormeden yapablıyor gamsız [/QUOTE
Dedim ya canım Allah ona akıl fikir versinde adam olsun eğer evime dönersem aynı seleri yasacaksam bastan bitsin gamsız işte arkadan demek fitliyolar bak bıraktı seni gitti diye oda kinleniyor herhalde herkes yaptıgından utansın kim kimin için fesatlık yapıyorsa Rabbim cıkarsın ben vicdanen cok cok rahatım en ufak bi hatam yok elbet Rabbim görüyor elbet haklının yanında olacaktır ... sabır ..
aslında mesele ılk adımı atmakta degıl bana gore
hanı peesınden kosar kosar ılla don don dıe adam olmamıssa yıne basa donersın
Allah esının ıcıne vıcdan merhamet versın
sen annenlerdesın ınsanın ıcı kaldırmaz ya nasıl rahat edıyoda sızı gormeden yapablıyor gamsız [/QUOTE
Dedim ya canım Allah ona akıl fikir versinde adam olsun eğer evime dönersem aynı seleri yasacaksam bastan bitsin gamsız işte arkadan demek fitliyolar bak bıraktı seni gitti diye oda kinleniyor herhalde herkes yaptıgından utansın kim kimin için fesatlık yapıyorsa Rabbim cıkarsın ben vicdanen cok cok rahatım en ufak bi hatam yok elbet Rabbim görüyor elbet haklının yanında olacaktır ... sabır ..
onemlı olanda bu tatlım Allah er yada gec hakedenın cezasını verır ,
öyle canım ... Zaten benimde kendime yediremediğim o onun ailesi kendisine tatlıda benimki niye bana tatlı olması mümkün olmuyor senn ailen kendine benimki bana kendisi anası ablası için bana o gece öyle davrandı yani onlar senden daha kıymetli benim için demeye getirdi kusura bakmasın benim annemde bana kıymetli senden aslında senin yerin ayrı onunki ayrıda sen öle olmadıgın için benide o duruma getirdin kusura bakmasın feriştahıda gelse benim anneme kimsenin öle davranmaya hakkı yoktu bilsem askımdan ölecem ben anneme kimsenin öle davranmasına izin vermem
esın yerden goğe kadar haksız hangı akla hangı mantıga sıgar ya kayınvalıde yardıma gelmıs senın evladın ıcın gelmıs sen kalk kadına laf soyle terbıyesız
yanı annemı pek sevmem ama bırı laf soylemeye kalksa gosterırım gununu haddını bılcek herkes
bak sende bıse dıyınce onun aılesıne pasanın zoruna gdıyo ınsanlarda empatı kurmak dıe bırsey yok ya
bencede canım aile konusunda kesinlikle taviz verme...eğer eşin uyumlu biri olsaydı kendi ailesi için seni kırmasaydı üzmeseydi biraz idare edebilirsin diyebilirim..
Ama sakın diyorum bende bu hatayı baştan yaptım yanlız aramızdaki fark benim anneme değil kardeşlerime yapıldı bu konuda çok taviz verdim ancak 2 senenin sonunda aklım başıma geldi inan çok pişmanım anne baba kardeş bunların yerini hiçbişey dolduramaz...şimdi bende onun ailesiyle o kadar mesafeliyimki oda yaptıklarına pişman oldu belki baştan tavrımı koysaydım bu denli onlardan nefret etmezdim ...benim düğünüm alışverişim herşeyim sorunlu olduğu için kafam pek yerinde değildi..
Yani sana son sözüm sakın anneni ezdirme derim...
bencede canım aile konusunda kesinlikle taviz verme...eğer eşin uyumlu biri olsaydı kendi ailesi için seni kırmasaydı üzmeseydi biraz idare edebilirsin diyebilirim..
Ama sakın diyorum bende bu hatayı baştan yaptım yanlız aramızdaki fark benim anneme değil kardeşlerime yapıldı bu konuda çok taviz verdim ancak 2 senenin sonunda aklım başıma geldi inan çok pişmanım anne baba kardeş bunların yerini hiçbişey dolduramaz...şimdi bende onun ailesiyle o kadar mesafeliyimki oda yaptıklarına pişman oldu belki baştan tavrımı koysaydım bu denli onlardan nefret etmezdim ...benim düğünüm alışverişim herşeyim sorunlu olduğu için kafam pek yerinde değildi..
Yani sana son sözüm sakın anneni ezdirme derim...
yaşadıklarına üzüldüm. bölyel olmamalıydı. her şeyin hayırlısı olsun diyelim.eşin ailesinin lafıyla hareket ediyorsa biraz daha üzülecek gibisin ama biraz daha zaman geçsin ayaklarına kapanacaktır. şimdi belki eşinde üzülüyordur gelmek istiyordur ama ailesi senin burnunu sürtmeye çalışıyorlardır. geldiğinde daha çok ezmek için. bundan taviz verme ortada yeni doğmuş bi masum var o sebepten işlerin ayrılığa varmayacağını düşünüyorum. inşallah barıştıkdan sonra gene ailesi için seni kırmaz. ben olsam sanırım geldiğinde şartlar sürerdim önüne ancak o şekilde evime dönrdim. elimde koz varsa bunu sonuna kadar kullanırım.
bizim en büyük hatamız sanırım eşlerimize yüz vermemiz. ben elimden geldiğince yüz vermemeye çalışıyorum. benim doğumumdada kayın validem anneme kızına söyle çocuğuma böyle davranmasın sonra boşar benim oğlum demiş. annemde bende kızımı alırım sahipsizmi sandınız kızımı onun arkasında ailesi var demişti. bunu annem bana söyledikten sonra eşime tek söylediğim sen boşanma davasını aç hemen imzamı atarım peşinden hiç koşamam umrumda bile olmazsın zaten ailenin hali belli çocuğunuda ancak haftasonu görürsün dedim. şok olmuştu.nerden çıktı demişti annen anneme söylemiş dedim gitti annesine kızdı geldi böyle bişi asla olamaz dedi. benim için problem yok ben boşarım annende bulsun benden iyisini koynuna soksun demiştim. aradan 3 yıl geçti hala onsuz hayatıma devam edebilieceğimi bilir. erkeklerin gözünü korkutmak lazım ama sevdiğini de göstermek lazım dengeyi kurmak o kadar zor ki.
bagrına taş basmıs sanki pislik belkide özlemiyordur kimbilir 1 hafta gördü kızını zaten onun kaburgası kalındır dedigin gibi ayagıma gelmiş olacak diye gelmez o aynen canım ne gerek var bunlara ne belliki bugün varız yarın yokuz seninde Rabbim eşinle mıuhabbetini daha da arttırsınsenin eşin ne kadar vicdansız çıktı
hiçmi özlemedi çocuğunu
kızım doğduğunda eşim benden önce kalkardı
geceleri nefesini dinlerdi kızımın bir sorun varmı diye
hadi sana kızdı gel bi yavrunu gör
ayağına gelmiş olacak ya
şu üç günlük dünyada ne gerek var bunlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?