o kayınvalide allahtan korksun çünkü eğer bu yuva yıkılırsa o kadın gün gelecek sana muhtaç olcak
aynı türk filmlerindeki gibi
emin ol...bizim başımıza geldi.Allah büyük.
her beş vakit namazlı da Allah korkusu olacak diye bir kesinlik yok malesef..kaynanam o kadrki seccadeleri parcalıyor Allah tan korkusu olsa bana onları yapmazlrdı
yazıklar olsun kocana ve ailesine, merhametsiz vicdansızlar...ne ewlilikte ve bebekte gözleri var bunların... lohusasın canım,hersey olacaga varıyor üzülmemeye calıs,en azından bi ailen var sahip cıkan acıkta degilsin Rabbim yardımcın olsun...
işte esim benle konusmak isticek mi bu kadar olay oldu aileci ya dün annesi ablası bana ben onlara epeyi tartıstık simdi onlar birse bin üstüne ekleyip anlatmıslardırda esime bana görümcemle kaynanam iş işten gecti mayanı gösterdin giibisinden laflar göya ben önceden böyle değilmişim cocuk doğmus benim hareketlerim değişmiş annem cocugu bırakmıyormus hiç onlar el atsın banyo yaptırırken bile annem müdahele etmişmiş ya neye ugradıgımızı sasırdık annemle :S
Allah böyle evlilikleri olumsuz etkileyen kaynana,görümcelerden korusun ya aman
aşkından ölsen eşten tiksindirirmiş bunlar ben anladım.. Cahil,çirkef insanla uğraşması zor
Allah büyük ama yürek yakanın bi sebeple öyle bi yakarki yüreğini hiç üzülme..
Ailem diye eşinden bebeğinden geçen adamları anlayamıyorum senin ailen artık onlar yaa
Eskiden kadının sabrıyla evlilikler uzun sürüyordu diyorlar da bence eskiden erkekler
daha erkekti asıl gerçek bu
cok güzl bi şekilde ifade etmişin cok cok güzel yazmısın.büyük büyük olsaydı dün aksam yıkıcı değil yapıcı olmaya calısırdı ogluna oglum sen ne yapıyorsun annesidir tabi gelecek demesi gerekirken bana dönüp ne vardı hemen annene yetiştirdin zehir olaydı içinde tutaydın annene belli ettirmeyeydin bukadar rezillik cıkmayaydı dedi karı bana ya suclu beni ettiEvet bir "bebek paylaşma" kavgasının daha içindeyiz...
Doğumun yorgunluğunu üzerinden henüz atamamış Lohusa annemizin çevresinde "Erkek" addedilen velakin "adam" lıktan nasibini almamış "Kocamsı" mahluk, zincirlerini ellerinde tutan ejderhamsı "anneciğinin" baskısı üzerine başını eğip beklemekte desenize...
Üstelik herşeyden habersiz evlad sadece "sütünün ve gazının" derdindeyken, anneciği bir de keder içinde tüm bu ş....sizler yüzünden...
"Sen bebeği çok tuttun... Ben az tuttum"... "Sen bebeğin gazını aldın.. ben uyutucam" "Sen yatırdın.. ben kaldırıcam"...
Beş yaşındaki çocukların bebek kavgalarına benzemiyor mu?
Kim bunları büyük diye başımıza dikti de, biz kaçırdık? Kim bunları olgun diye pohpohladı da, saygıda kusur etmemeye çalıştık? Topunu tokatlamak istiyorum... Tanıdık biri olsan vallahi koşup gelirdim...
Biiznillah, benim annem gelinimize buna benzer bir şey yapacak.... Benim kendi annem... kıyamadığım annem.. hiç konduramıyorum ama olur a yapar... Kolundan tuttuğum gibi evine barkına çekerim... Millet bunun kaprisleriyle mi uğraşacak lohusa ile mi ilgilenecek...
O kadar üzüldüm, o kadar canım sıkıldı ki... Seviyesizce yazdığım sayılı mesajdan biridir herhalde bu.. Ben o yavruna acıyorum, sana acıyorum... Üzülüyorum... Nasıl bir terbiyedir bu...
Ben tek bir çözüm gördüm.. Onu da yazmak istemiyorum,
Selamlar,
Ya böyle şeyleri okudukça o kadar üzülüyorum ki anlatamam. Gerçekten hiç kolay değil hele ki yeni doğum yapmış bir kadın için bu yüzden ayrılmak çok zor. Annenin gelmesi kadar normal bişey yok. Bence her anne imkanı varsa yeni doğum yapan kızının yanına gidip yardım etmeli elinden geldiğince tabi. Benim annem de ablam doğum yapınca gitmişti 15 gün kalmıştı eniştem biraz daha kal demiş bi hafta daha kaldı annem de. Çünkü ablamın kocası annemin oraya ablama yardıma gittiğini biliyordu ve bundan çok memnundu ki bir hafta daha kal diye ısrar etmiş. Eşini düşünen her erkeğin de böyle davranması gerekir. Ben erkek olsam gelip karıma o durumda yardım eden annesine nasıl teşekkür edeceğimi şaşırırım doğrusu.
Orda kadının rahatı önemli bence doğum yapan kadın ilk bi ay kadar rahat ettirilse de eşi azıcık rahatsız olsa ne olur sanki?
Hem annen ne yapıyormuş da rahatsız olacak. Kadın zaten seninle bebeğinle ilgilenmekten başka ne yapabilir ki. Sağolsun düşünmüş gelmiş. Bu durumu kocan nasıl oldu da bu hallere getirdi bilemiyorum. Kadınlar yıllarca kayınvalideyle aynı evde yaşıyor hem de herşeylerine karıştıkları halde mecbur çekiyorlar da erkekler neden 1 ay dayanamıyor?
Bence bu durumda eşin kesinlikle haksız. Bunları karşılıklı güzelce oturup konuşmanız gerekir. İnşallah herşey yoluna girer. Ama böyle zamanlarda yapılanlar da unutulmuyor.
Eden bulur canım sen hiç üzülme.
ama bu arada da olan sana ve kucağında ki o meleğe oluyor tabi ki.
Nasıl insanlar bunlar, hangi vicdanla bunu yapabiliyorlar.
Aynaya nasıl bakıyorlar.
Hastalıklı kafalarında kendilerini nasıl aklıyorlar.
Ya kocan olacak adam müsvettesi,
nasıl bırakır karısını, el kadar bebesini.
Hiç mi özlemez, kokusunu içine çekmek istemez.
Allah onlara akıl fikir, vicdan, kalplerine Allah korkusu versin.
Tez zamanda herşey gönlünce olur İnşallah.
ya annem onun kıyafetlerine kadar ütülüyordu insan onunn hatırına biraz daha sabrederdi ya öyle bişeyki annem sık sk bize gelip kalan bi insanda değilki diyeyim herzaman geliyo da sıkıldı annem malatyada ben elazığda kendisinn annesi ablasıda geliyordu gelsinler tabi gelceklerde onlar misafir gibi oturuyordu benim annem yemeklerine kadr hazırlıyordu meğersem görümcem olcak kadının hersey gözüne batıyormus küsüp oturuyordu bikenarda
Buna nankörlük denir, her insan iyilikten anlamıyor işte. İçlerinde çirkeflik varsa çıkarırlar böyle ortaya hem de hiç olmadık yerde.
Eşinin ailesi çok önemli zaten hele de eşin böyle ailesinin gazına gelip de bişeyler yapacak adamsa yazık o bebeğe
İnşallah bi mucize olsun herşey yoluna girsin o ufacık bebeğin günahı ne kıyamam
kaynanam olacak o kadın bugün telefonda hiçmi bu küçük bebegi düşünmedi o lafı söylerken 'avukata vericez' benm kocam olacak adamda acaba iki elini alıp kafasını koyuup hiçmi düşünmüyor beni gectim cocugunu ya kendi parcasını demiyor mu kızım beni bilmeden büyücek hiç mi korkmuyor
Kaynanan sadece bebeği değil oğlunu da düşünmüyor. Oğlunun yuvasını bu kadar kolay sebeplerle yıkmaya çalışan bir kadın asla çocuğunu düşünmüyor demektir. Ama bunu kocan anlamadıktan sonra ne fayda. Aslında kocanın yaptığı hatayı anlayıp ailesini dinlemeden yuvasını kurtarması gerekiyor.
İnşallah aklı başına gelir ya çocuğunu da mı özlemiyor hiç bu adam.
eden bulur tabi Rabbim biyerden cıkarır benim bu sabinin ahını ben dogum yapmısım 10 gün olmus su yasadıgım seylere bak hala aklım almıyor bana bunlar revamıydı cok cok kötü biri olsam gercekten içimde fesatlık olsa hakettim herseyi derdim ama ben bunların hiçbirini haketmedim
haklısın canım . düşünüyorum diyorum acaba diyor mu oda benim gibi bos yere kızım babasız büyümesin nasıl kafasını rahat yastıga koyabili,yor
emin ol diyor..kıznına içigidiyor..
ama dolduruşa geldiği sürece,bu düşünlerini ört pas etmek zorunda kalacak
Ailen arkandaysa kesinlikle geri adım atma.bence kültürel nedenlerke sizin evi terk etmenizi farklı algılamışlar. Sizin onların kurallarına göre yaşamanız gerektigini düşünüyorlar. Lohusa eşine yardım eden kayınvalidesini evden uzaklaştıran adamdan hayır gelmez. Pişmanlık duyup özür dilemedikçe ve size hak ettiğiniz değeri vermedikçe dönmeyin bence.
zaten adımı ben atmam cünkü haksızlık yapıldıgı iççin evden giden benim simdi ben gitsem sanki suclu benmşim gibi olur tepeme binerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?