Eşim ve annem arasında sıkıştım. Hata kimde?

Butun eve giren maaşlar ortaktır kimse sormadan izin almadan kimseye yardım etmemeli zaten konu sahibi yapılan yardımlara ses cikarmamis gerekeni yapmis ben olsam niye tek biz bakıyoruz der eşimi annesine iade ederdim.
 
Adamın kendi kazancından annesine hediye ettiği ev (konu sahibi eşi ile birlikte almış evi) ve annesinin tüm giderleri çıkınca acaba adamın kendi evini gecindirecek, birikim yapacak bir maaşı kalıyor mu Konu sahibi arkadaş da olaya anneme "kendi zamanimdan veriyorum ,evde elimde telefon sosyal medya takibi yapmıyorum-komsularla takilmiyorum annemle vakit geçiriyorum" gözüyle bakıyor sanırım. İliskinin içindeyken sadece karşı tarafın olumsuzluklarini görüyor insan . Evliliklerini yürütmek için gönülleri varsa kari koca bir aile danışmanı ile çalışmaları gerek bence.
 
Böyle durumlarda empati yapılması gerekiyor.
Sizin eşiniz de eger gün ailesinde olsa sürekli hoşunuza gider mi?
Açıkçası ben kendi evim haricinde bir yerlere üst üste iki gün gidince bile düzenim kaçıyor. Eşim de her gün ailesine gitse hoşuma gitmez. Çünkü evimize aidiyet kazanmadıpını hissetmek sinir bozucu
 

Kesinlikle ben de aynı şekilde düşünüyorum
 
Evli olduğunuzun farkına varın bence. Hergun anneye gitmek ne demek eşiniz hergün annesine gitse hoşunuza gidermi?
 
Kendisi de çok seviyor yani bunu biliyorum zaten sevilmeyecek biri degil ki hepimizi el üstünde tutar. Gerçekten erkekler garip. Yani konuyu da burada alıp bambaşka yerlere götürenler olmuş neyse önemli olan ben içinden almam gereken mesajları alıyorum sizde umarım hayatınızın geri kalanında çok mutlu olursunuz. Evliliği yürütmek kolay degil sonuçta bambaşka insanla yuva kurmaya çalışıyoruz, Allah yardımcımız olsun
 
Evet aynen tam olarak böyle. Bir terapiste gidecek kadar ciddi değil ama içimde çözebileceğim kadar da basit değil. Dediğim gibi farklı gözler ne der merakı içindi bu konu. Yorumunuz icin teşekkürler doğru anlamayanlar oluyor ya baya da net yazmıştım ama teşekkür ederim
 
Aileme düşkünğm evliliğe zor adpte oldum kısmından sonrasını okumadım. Evlilik için olgunluk seviyesine gelememişsin ne diye evlendin? Evliliğin ne demek olduğunu bilmeden mi attın imzayı?
 
Kendi kızımda olsa her gün gelmesini istemem açıkcası,herkes kendi evini düzenini bilecek yoksa hiç birimiz ailelerimizi dışlamıyoruz.
 
Tabi ki siz kendiniz için daha iyisini bilirsiniz ama Allah nasip eder de çocuğunuzu kucağınıza alırsanız sizin için şu an hiç problem olarak görmediğiniz şeylerin bile ikiniz tarafından biriktirildigini ...sorunlarınizi su an halinin altına supurdugunuzu göreceksiniz ..
 
Aileme düşkünğm evliliğe zor adpte oldum kısmından sonrasını okumadım. Evlilik için olgunluk seviyesine gelememişsin ne diye evlendin? Evliliğin ne demek olduğunu bilmeden mi attın imzayı?
Herkes sizinle aynı düşüncelere sahip olmayabilir. Yada olgunluktan anladığınız şey farklı olabilir. İnsanlara yapıcı eleştiriler yapın kırıcı değil.
 
Zamanında aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım. Eşiniz, ailenizle içsel bir otorite çatışması yaşıyor olabilir. Ailenizin önünde eşinizle tartışıp ona sesinizi yükselttiyseniz yada ailenizden bir fert anne yada babanız eşinizi bir tartışma sonrası sert bir dille uyardıysa bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Ayrıca Eşinizin ailesinede mümkün olduğunca ilgi gösterin pandemi bahanedir. Madem pandemi var yanınıza çağırıp bir kaç hafta sizde kalmasını isteyebilirdiniz. Kırıcı ters yorumlara bakmayınız. Eşinize karşı ve hayata karşı yapıcı ve iyimser olunuz. Eşinizin seveceği ufak hediyeler alınız. Unutmayınki bu dünya uğrak yeri kalbiniz kırıl olsa bile karşınızdakinin kalbini onarmaktan vaz geçmeyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…