söylediğiniz gibi ben bi cümlenin bu kadar abartılmasına anlam veremiyorum iş annemle ömür boyu küslüğe vardı .ne üzerine gittim ne kapris yaptım ama bu haldeyim
canım yanlış anlama ama ben burda ki bir ççok arkadaşım gibi düşünmüyorum nasıl desem orda anneni bozmamış ki bak senin de dediğin gibi ailem de karışmıo demiş yani bence aslında eşin annenin karışmasına bozulmuş alınmış tamam fazla sert çıkmış eve gelmesin falan abartmış ama bir anlık sinir merak etme düzelir:)
Ayıp etmiş. Acaba kişiliğine saldırı falan mı algıladı bu durumuerkekler cocuk gibi ya, ufacık bir olayda savas cığırtkanlığı yaparlar. Üzerine gitmeyin, kendi haline bırakın, tavır yapmadan alttan alttan ona kırgın olduğunuzu belirtin.
ayip ettigin kabul etmiyor sabah tartıştık kalitesiz falan diyor anneme bi daha görüşmem evimede gelmesin diyor
Evet resmen kendine hakaret edilmiş gibi davranıyor öyle cümleler kuruyor ki sakin kalamıyorum
yazdıklarınızın hepsine kelimesi kelimesine katılıyorum. Duygularıma tercüman olmuşsunuz.annemle görüşmezse benim zaten onun ailesiyle görüşmem imkansiz.annesi her mevzuya karişinca sorun yok ayrica bugüne kadar hep saygılı davrandımErkeklerin anneleri önerilerde bulununca "anne tavsiyesi", kadınların annesi öneride bulununca "annen kalitesiz" kusura bakmayın ama ben bir çoğunuz gibi düşünmüyorum, nerede kaldı büyüklere saygı, nerede kaldı anlayış. Annelerin bu tip şeylere yorum yapması saygısızlık hatta daha ötesi terbiyesizlik yapmayı gerektirmez. Annedir, söylemiştir iyi niyetle oğlu gibi gördüğü için söylemiştir beyefendi de kendisine mazaret arıyormuş görüşmeme kıvamına getirmiş. O zaman sizde kayınvalidenizin söylediği her sözde alınabilirsiniz demek ki ve ek olarak görüşmeyebilirsiniz.
Erkeklere ağam paşam yumuşa, karşısındaki herşeyden önce bir büyük, bir anne! Olabilir anne ama önce biz biraz düşünelim, bakalım kısmet dese geçse sonra zaten kadın anne boşver sen karışma diyip ortalığı dengede tutar. Ama biz aman o erkek, aman gururu var mantığı ile susup ortalığı batırdıkları zaman dengede tutmaya çalışıp helak oluyoruz...
Ben olsam anneme bir şey demezdim, eşime de keyfin bilir derdim ama onun ailesine de gitmezdim. Konuyu da uzatmazdım. Kimse kimseyle görüşmek zorunda değil, sen de görüşmezsin olur biter, zoruna gidiyorsa da kusura bakmasın ama o zaman ağzından çıkanı duyacak! Saygıyı yerlere almayacak.
Evet resmen kendine hakaret edilmiş gibi davranıyor öyle cümleler kuruyor ki sakin kalamıyorum
bencede arayan bulur tabiBir bahane arıyormuş ve aradığı bahaneyi bulmuş.
Arkadaşlar sinirim çok bozuk eşimle beraber annemlere gittik yengem de vardı eşimin işiyle ilgili bi konu açıldı
(Eşim babasiyla beraber esnaflık yapıyor ayriyeten uğraştığı bi iş var o işte bu sene yükselme beklentisi vardı olmadı)
Annem kpss ye çalışsanız şansınızı o yönde deneseniz dedi eşim o anda bozuldu ve anneme bırakında ona biz kara verelim kaldı ki ben bu konularda annemleri bile dinlemem dedi o anda annem çok kötü oldu ben de bozuldum bişey demedik şu anda moralim çok bozuk eşime bişey demedim ama pek konuşmuyorum onunla sinirlendim çünkü annem bugüne kadar hiç bişeyimize karışmadı bi öneride bulundu diye duymadığı laf kalmadı ben bugüne kadar ailesine karşı en ufak saygısızık yapmadım çok gücüme gitti doğrusu kadını çocuk gibi azarladı sonrada surat astı kaktı odaya gitti.kızlar sizce kim haklı ve nasıl bi tutum sergilemem gerek (aslında şu an maddi sıkıntımız yok eşimde memuriyete uygun değil annemin kaygısını da anlamadım)
Eşimle sabahın köründe tartıştık annenle asla görüşmeyeceğim bi daha asla evime gelmesin dedi.ağlamaktan helak oldum etmediği laf kalmadı ramazan için hazırlık yapacaktım üzüntüden elim kolum kalkmiyor
.
gerçekten de öyle aslan kesildi birden.peki sessiz kalmak çözüm getirir mi ne yapmam gerekiyorMaalesef biraz akıllı davranmak gerekiyor. Kendi aileleri söz konusu olunca üc maymunu oynarlar ama bizim ailemiz olunca aslan kral oluverirler, daha fazla yaralanmamak icin sessizlik sart.
çok haklısın ailemden daha değerli bişeyim yok bu dünyada zaten boşanma lafını onun için sarfettimBen zaten alttan alma muhabbetini anlamıyorum, alttan ala ala ömür bitiyor ve kadın kendini yiyip bitirdiği ile kalıyor. Aile önemlidir, anne-baba, kardeş tektir, kırk koca gider gelir de bir anne etmez! evlenilen adam da anneye saygıyı bilecek, kendi annesine beklediği saygıyı gösterecek. Göstermediği yerde dur demezseniz ömür boyu böyle devam edersiniz.
empati yapma yetenegi olsa sinirlense bile saygısızlık yapmazdı.ama anneme bu şekilde bi rest çekerse ya evlilik bitecek yada bende onlardan kimseyle görüşmeyeceğimeşiniz çookk çoook yanlış davranmış, bence başka şeylere takıntı edip annenizde patlamş olabilir böyle tepki vermesi çok yersiz olmuş. anneniz sizi bugünlere getiren sizi karşılıksız seven tek insan,bana göre böyle ufak agız dalaşınının sadece BAHANESİdir birdaha görüşmemek evime gelmesin demek hiç empati kurmasını bilmezlermi şu insanlar aynı şeyi onun annesi için dediniz varsaysın bakalım ne hissedecekmiş...
çok kinci kolay kolay untmaz ramazan geliyor Diye hazırlık temizlik falan yapıcaktım ama bırak hazırlığı bi lokma yemek bile yiyemedim hakkımı helal etmiyorum ona allahından bulsuncanım ne yazıkki erkekler hep böyle kız tarafının ailesini uzak tutmak için hep bi sebep buluyorlar. her zaman ailelerin evliliğe karışmaması hatta yorum bile yapmamasından yanayımdır. ama annen normalde çok konuşan biri değilse bi kere konuştu diye böyle ben erkeğim tiplerine girmesi hiç hoş değil..benim ailem eşime ne laflar söyledide ben çok bozulduğum halde babadır annedir diye idare ettim. biraz tavırlı olabilir ama orası seninde evin ne demek gelmeyecek. noldu ki bi laf duydun dünyanın sonu mu geldi? hayır gelecek diye inatlaşırdım senin yerinde olsam ama o çok ısrar ederse o halde senin ananla babana bunun aynısını yapcam derdim. ve yapardımda..ama herşeyden önce yapıcı olmak lazım uo nedenle şimdilik çok üstüne gitme inşallah zamanla sakinleşir unutur..Allah kolaylık versin..
Ben aksam konuyu açmadım sakinleşsin diye sabah aşkım bi daha annemi azarlama dedim sesim bile yükselmedi.buna karşılık söylemediğı kalmadı annemin gelemeyeceği bi evde benimde işim yok kaldı ki annem 3 4 ayda bir gelir zaten kendi annesi çikmaz burdan
hee o zmn başka eşin böyle bir bahane arıyormuş demek kihaklısın belki de öyledir
Kadını bozdu yetmedi görüşmyeceğim diyor allah akıl versinkadıncağız bi firkirde bulunmuş illa yapp olucak diye baskımı kurmuş hayır...
sonuçta kötü bişey dememiş sizin iyiliğiniz için bişey demiş oda içimden gelmiyor benim kpss çalışmak diyip geçiştirebilirdi yada işimi seviyorum o iş bana göre değil ne bilim eşinizin hiddetini anlayamıyorum ortada hiçbişey yokken...
düzelir inşallah aranız güzel bi dille anlatın eşinize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?