sen tecrübelisin bizlerden daha bilinçlisin bi sürü olay görüp geçirmişsindir benim katedeceğim çok yol var daha ama gücün var mı dersen bitti gibi.evini geçindirir içki,dayak yok ama biraz ailesine düşkün onlarsız yapamaz sevgisi de var bana karşı ama bu tarz tartışmalar beni yıprattı bi de annemle görüşmeme yoluna giderse onun bile tanımayacağı şekilde davranır kararlar alabilirim çünkü annem çok önemli hayırlısı olsun diyorum bu mübarek günde Allah içinden kini alsın diyorum tekrar çok sağol:)Hepsi böyle canım üzülme...uzun da flört etsen başka biradamla evli çıkıyorsun haftasına::)
ben 16 yıllık evliyim 1 yıl nişanlı sözlü derken 17 yıl oldu...ancak anlaşmanın yolunu bulduk...oda hayatının sınavını verdi de...ancak dank etti...işleri tepetaklak oldu,etrafının maskeleri düştü vs vs ...benim eşim dedikodu bilmez laf sokmaz ama çok inattır.sabittir.ikna edersin anlaştık sanırsın 2 hafta sonra uzaylı gibi konuyu bile unutur:))işlerine öylesi geliyor sanırım...
başlarda bende senelerce taviz verdim.sonu yok...kanını emiyorlar insanın.ailesinin istekleri beklentileri bitmedi bitmezde...çek sınır çek çizgiyi...öylede kötüsün böyle de ...ben evlilikte piştim yaş aldım...şimdi sizlerin yazdıklarını denedim olmadıgını gördüm
şimdi kendimim...Allah a şükür ...Huzur bozulmasın diye hep kadın susuyor.benim dedigim KAVGA ETMEK YADA AYNEN HAKARETTE bulunmak degil zaten.Öyle sakin öyle tavizsiz kabul etmedigini söyleyeceksin ve dinlemeyeceksin ki ...yapa yapa anlıyorlar vaz geçiyorşar inan.Kindarsa kendi bilir.insana en zarar veren duygu kıskançlık ve kin tutmak.büyüdükçe anlar zararı boşver.
Başın dik dur,evliliğine sahip çık,müğcadelesiz olmuyor.Dövülüyorsa kadın beklemesin,tehdit varsa,içip kendini kaybediyorsa,sokaga atıyorsa,para kazanmıyorsa,yada herşey ailesiyle oluyor sadece yatak arkadaşıysa boşan derim...ama eşin iki işle çabalıyor...
sakin saglam durucaksın...ikiniz de evliliğinizde büyüyüp olgunlaşacak...hayat böyle ...sevgilerimle.
slm canim bence esiniz bir Anneye saygisizca cevap vermis birde eyer sadece okadar bir laf soyledi diye evime gelmesin onu gormek istemiyorum demeside hic doru deyil ne olursa olsun bikere Annelere Babalara bu cesit konusmalar hic yakismiyor... aynen senin dediyin gibi deyebilirdi canim..
aynen öyle canım herşey alana kadar eşim evlendikten sonra çok değişti zaten.bu arada eşinden yana çok şanslısın anlayışlı bi adammışslm aynen canim cok doru soylediniz katiliyorum ne demek kizlarini alana kadar kapilarinda dolaniyorlar alinca saygisiz konusacaklar hemde cok ayip etmis ne varmiski okadarcik bisey soyledi diye kadincaz kotu bisey dememis o da koskoca insan olarak annayisli cevap vermelidi benim esimde asla saygisiz cevaplar verdiyini bilmiyorum Anneme kaldiki benim Annemde soyler okadar laflar... ama esim boyle soylenemezz...
dedim ama nuh diyor peygamber demiyor annem benim kıymetlim eşimden daha kıymetli hatta bu tavı devam ederse sonumuz hayır değilhelbette haklisin canim Anneler kutsaldir onun Annesi nekadar kiymetlise senin Annende okadar kiymetlidir ama bukadar durumlarda hemen bosanma konusup dusunmeyin sakin zamanla sakinnesir dediyi laftanda kendisi utanir ve pismanlik duyar sen gec karsisina ona usullukla deki helbette kendi isine kendin karar vereceksin ama sana onlara karsi bu cesit soylemen yakismiyor benimde zoruma gidiyor cunku onlarda benim ailem onnarsiz yapamam aramiz bozulur sonra hic bir seyin dadi tuzu kalmaz de ....
sen tecrübelisin bizlerden daha bilinçlisin bi sürü olay görüp geçirmişsindir benim katedeceğim çok yol var daha ama gücün var mı dersen bitti gibi.evini geçindirir içki,dayak yok ama biraz ailesine düşkün onlarsız yapamaz sevgisi de var bana karşı ama bu tarz tartışmalar beni yıprattı bi de annemle görüşmeme yoluna giderse onun bile tanımayacağı şekilde davranır kararlar alabilirim çünkü annem çok önemli hayırlısı olsun diyorum bu mübarek günde Allah içinden kini alsın diyorum tekrar çok sağol:)
benim çocuğum yok düşünüyorum da olsa daha çok yıpranırdım. olmadı diye çok ağlıyorum çok yıpratıyorum kendimi ama dün düşündüm belki de rabbimin bi bildiği var dedim ve eşimin kinci saygısız tutumunu görünce içimden çok şey koptu gitti tedavi durumunu erteleyeceğim hayırlısı olsun diyeceğim çünkü karşımda abuk sabuk biçimde kin tutan ağzına geleni sayan bi adam var .bu hayatta çok küçük olaylar büyük tartışmalara neden olabiliyormuş yada büyük kararlar almaya... hakkımda hayırlısı olsun şu an benimle konuşuyor ama annemle ilgili ısrarına devam ediyor annem benim herşeyim bitanem hem kötü anımda hem iyi anımda tek tesellim onu kıramam....ne diyeyim hakkında hayırlısı...sabır denilen şey dolup boşalan bardak gibi...en olmadık zamanda güzel bir şey apar affedersin...sevgi böyle birşey...ben bunca zaman hiçbir zaman SAYGISIZLIGA izin vermedim.Çok şey yaşadım.çok ezdirdi beni zamanında...ailesi ne derse o olsun,kimse kırılmasın diye şekilden şekile girdik...benim sabrım kızımla arttı.burada çocugu için sıkınılara gögüs gerenleri birebir anlıyorum o yüzden.kendi başına olsan eyvallah etmeyecegin neleri sineye çekiyorsun.
ama en önemlisi saygı...daha ilk günlerden agza alınmayacak hakaretlerle yaka paça kavga edilen evlilik evlilik degil...sürmesin zaten.burada bundan çok var.
olmamalı.kadın saglam durmalı.herkesin sınırıfarklı.kimi çok sabreder kimi az...ama denemeden pes etmek yok:)) üzülme artık.
senin üzülmen hiçbir şeyi degiştirmeyecek.konu tamamen eşinin iç dünyasıyla ilgili...sana da aksediyor o başka.ama o sorunlu yönleri görüp yüzleşmeden ve kabul edip çözüm aramadan bitmez...bu dediklerim erkek için se deveye hendek atlatmak gibi inan...
Allah kolaylık versin
ben yapmam zaten ama dediğin gibi yapsam bırak tavır yapıp küsmeyi ağzımın payını alırdımAynı şeyi biz onların anne babasına yapabilir miydikz? Bence hemen ağzımızın payını alırdık
eşim terbiyesizliğini kabul etmek şöyle dursun üste çıkıyor.bizim annelerimiz bişey söyleyince suç oluyor erkek anneleri söyleyince iyilik....senin eşin de burnundan kıl aldırmayan tiplerden desene......
anne-babalarımız onlar biz hoşlanmasak da bizim için endişeleniyorlar...
esnaf olmaktansa geleceği garanti olan memurlugu önermiş ne olacak ki!
benim annem beni eşime vermedi memur ol öyle gel iste kızımı dedi....
tabi şimdi bile bazen eşimin aklına geliyor .senin annen böyle böyle demişti diye....
ama benim çocugum olsa bende belki böyle düşünecegım...
niye çocugumun zor durumda kalmasına razı olayım ki....
annen de senı düşündüğünden fikir belirtmiş sadece....
bence eşin terbiyesizlik yapmış.....
zaten sinirimi bozan da bu tavır yapacağını yaptı şimdide görüşmem eve gelmesin diyor bende kusura bakma o zaman bende senin ailenle görüşemem dedim durum iyi değil yani.bu arada eşin türkçe bilmediği için çok şanlısın:) en azından annemin söylediklerini istediğin gibi aktarırsın.bu arada eşim pek söz dinleyen bi tip değildir iş konularında ailesine de danışmaz bu konuda aslında annem biliyor bunu ama bi anda çıktı ağzındantamam belki isler de sıkıntılıyken annenin imada bulundugunu dusundu, annen hayatiniza mudahale etti vs. ama annenle asla gorusmeyecegim evime gelmesin ne demek?
o ev sadece esinizin mi evi? asla taviz vermeyin. hatta boykot edin gerekirse.
dirdir yapmayin ama dargin olun. guleryuzunuze muhtac kalsin esiniz.
benim annem de surekli direktifler vermek ister esime. Esim turkce bilmediginden bana soyler. soyle x'e soyle yapsin boyle etsin. bir de diyor ki sen soylersen yapmaz, annem dedi de. ben de yav he he deyip geciyorum.
babam ananemin hangi dedigini yapmis ki esim annemi dinlesin. ben de aralari bozulmasin diye bahsetmiyorum bile annemin direktiflerinden
Benim de anlamadığım eşin neden annen evime gelmesin diyor, sırf annen Kpss de şansınızı deneyin diye akıl verdiği için mi? daha önce aralarında sorunlar olmuş gibi geldi bana...
bugüne kadar aralarında hiç bi problem olmamıştı şaşkınımBenim de anlamadığım eşin neden annen evime gelmesin diyor, sırf annen Kpss de şansınızı deneyin diye akıl verdiği için mi? daha önce aralarında sorunlar olmuş gibi geldi bana...
haklısın art niyetle söylenmiş bişey değildi ama iş bu noktaya geldi o anda inan hiç tepki veremedim dondum kaldım.çok üzüldüm halende üzülüyorum ben ailesine karşı hep saygılıydım karşılığını böyle aldım.olan oldu bundan sonra önemli olan bi daha bu tarz olayların tekrarlanmaması ve de şu görüşmem evime çağırmam fikrinden vazgeçirmek elin kolum bağlı kaldımCanım kusura bakma ben bır cok arkadasın aksıne esını tamamen haksız buluyorum. Annen ona memurıyet ısı buldu da ısrar ustune ısrar burda calıs demedı ya. Sadece bır onerı sundu. Eskı ınsanlar devletı güvence olarak gorur bellı kı sırf bu yüzden. Olay gerçekten sadece anlattığından ıbaretse(yanı önceden gelen başka meseleler yoksa) esın cok ayıp etmıs. Sen o anda belkı araya gıdıp tatlı bır tavırla "aaa neden oyle dıyorsun hayatım sana gıt orda calıs demiyor ya sadece onerı sakın ol ya atar yapma v.s. " gıbı seylerı saka yollu söyler ortamı yumuşatırdım. Ama gecmıs artık. Esının karakterını bılemıyorum o yüzden tam doğru bır onerı de bulunamayacağım ama su kadar soyleyebılırım sessız kalmayın. Tabı caresı boşanmak degıl ama sızın aılenıze saygı gostermeyı ogrensın!!! Ne demek evıme gelemez. Orda bir dur benı o kadın doğurdu burası senın olduğu kadar benım de evım, sana kufur etmedı bırsey yapmadı böyle konuşamazsın der. Tavrımı koyardım...
hadi hepsini yaptı geçti diyelim halen bana ömür boyu görüşmeyeceğim diyor yada annem ondan özür dilemeliymiş inanın çok zor durumdayım iftardan 10 dk önce yine tartıştık inanın orucumu ağlayarak açtım sıkıştım kaldım ne yapacağım arkadaşlar akıl verinbu nasıl bir sacmalık?görende annen kocanı evinden kovdu saygısızca hakaret etti sanar?
yanlız sen tepkini koymamakla yanlıs yapmıssın kardeşim.
ne var ya büyüklerimiz her daim bazı konularda akıl vermek isterler.
yaparsın yapmazsın o ayrı konu.agzına geleni söylemek terbiyesizlik etmek ne demek?
nasıl sinir oldum ya?
ayip ettigin kabul etmiyor sabah tartıştık kalitesiz falan diyor anneme bi daha görüşmem evimede gelmesin diyor
evet şımartılmış k.validem konuyu biliyor eminimki bu insanlar art niyetli değil uzatma dememiştir.tavrımı koyuyuorum ama işe yaramıyor annenle görüşmem böyle devam edersen et diyor inan çok çaresiz kaldım
Ayip ettigiyle kalmamis bide hala üste cikmaya calisiyor!!
Kalitesiz biri varsa oda saygisiz olan esindir bunuda böyle söyleseydin!
Annen nekadar güzel dilde söylemis aslinda sormus kadin öneride bulunmus.
Esini cok fazla simartmislar bence yoksa bu sekilde konusamazdi buna emin ol.
Sende tavrini koy. Burasi benimde evim kimin girip cikacagina ben karar veririm de.
Ne bu be o karar veremez eve girip cikana orasi sizin ortak eviniz. Böyle kararlari ortak verirsiniz!
Birazcik göster yani esine neyin ne oldugunu. Annenide ara ve esinin adina özür dile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?