eşim ve arkadaşım ...

Seninki tam bulasik desene.. Esini aradiginda ne diyor ona merak ettim. Demek ki telefonu acmamak cozum degil. Insallah bu kiza fazla bahsetmemissindir aile sirlarindan, dertlerinden filan. Tehlikeli gibi gorunuyor, seni kaybettigini anladigi anda hepsini ilgili kisilere bir bir kusabilir. Bu kizdan oyle bir kerede kurtulamazsin, zamana yayacaksin. Gorusmelerinizi erteleyeceksin, musait olmadigini soyleyeceksin, kisa tutacaksin. Kisa tutacaksin derken gorustugunuzde onun gelemeyecegi bir yere is icat edip "kusura bakma, cikmam lazim" deyip cikacaksin evden onu gondermek icin. Yani gorusmelerinizi seyreklestirip kisa tutmakla basla ise..

can sıkıntısından sarıyorlar bunlar aslında sana , bana.. işleri güçleri yok.. kendileri mutsuz ya.. dürtüyorlar işte.. benim bu arkadaşım beni hergün arayıp nişanlımın ailesine karşi dolduruyordu.. tanimadiği etmediği insanlar hakkında atip tutuyordu güvenme diyordu.. kendini kullandırtma diyordu.. beni hep yönlendirmeye çalişiyordu.. en son baktı ben laf söyletmıyorum nişanlım hakkında bu iftirayı attı.. güvenmıyorum ben ona seni çok üzecek dedi.. ya ben evlenmek üzereyim dediği laflara bak.. bunlar sürekli dozunu artırıyor sen alttan aldıkça yeni şeyler bulup can sıkacak gibi.. normalde en değer verdiğim kavramdır dostluk.. ama bazen insanları çok yanlış tanıyoruz.. ya da hiç tanımadiğimizi fark ediyoruz.. sen gereken tavrı koy yeter.. bu arada eşine güvenin tamsa inan bana boş.. hiç üzülme.. ben nişanlıma güvenirim.. beni aldatabilir belki bigün bunu bilemem hep açık bi kapım vardir ama asla bunu benim arkadaşımla dostumla yapmaz.. bu kadar şerefsiz karaktersiz değil..

telefonu açmamak mümkün değil canım .. eşimi arar hemen.. eşime ulaşamazsa annemi arar.. onada ulaşamazsa kayınvalidemi arar... nerdeyim diye şaka değil gerçek ...

en iyisi bu konuyu onunla konuşmak...

yok artikkk
iyide esinizin telefonu onda ne isi var ??
esiniz hattini degistirsin mümkünse
ve evet onunla konusun... bundan rahatsiz oldugunuzu acik acik söyleyin.. sonucta evliliginiz icin yapicaksiniz bunu

çok şükür canım ona buna yayacak bir şeyim olmadı .. eşimin ailesiyle ilgili problemler yaşadım onuda anlatsa ne olur ben haklı yım...

eşimden gizleyeceğim bir şey olmadı o benim herşeyimi bilir ... bu yönden hiç bir çekinmem yok canım ondan...

eşimi arayıp alyamemirime ulaşamadımda nerde korktu bir şey mi oldu açmadı telafonu felan diyormuş... canım..

sende üzme canım kendini düşünme bunları.. benim eşimden yana asla bir şüphem yok ne arkadaşımdan yana nede başkalarına...

ben bu arkadaşıma güvenmiyorum anlatııkların bana yabancı değil.. benide yönlendirmeye çalışırdı... felan ... bu saatten sonra bende takmam artık ... konuşurum olur biter..

aynen cnm her zaman açık ve net ol.. ne düşünüyorsan söyle.. senin hayatını zorlaştirmaya kimsenin hakkı yok.. dostsa dost gibi davransın.. içinde şüphe uyandiriyorsa kendine çeki düzen versin

telefonu açmamak mümkün değil canım .. eşimi arar hemen.. eşime ulaşamazsa annemi arar.. onada ulaşamazsa kayınvalidemi arar... nerdeyim diye şaka değil gerçek ...

Kendisi gibi bulaşık bir adam ayarlayın buna
Birbirlerini yesinler siz de rahat edersiniz
Ne insanlar var yarabbim.Eşine,kayınvalidene ve annene hiç bir şekilde telefon
açmamasını arkadaşına söyle.Hediye ve altınsa derdi al ve geri ver hiç ayıp olmaz.
Bunları gündeme getirmesi ayıp.Derdini dinlediği günler için de eminim sen de onun bir çok
derdini dinlemişsindir ödestiğini düşündüğünü söyle..bitsin gitsin.Atın böyle yükleri
hayatınızdan bakın öyle bir rahatlayacaksınız ki ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız.

Son düzenleme:
Cabucak uzaklas ondan!!!!!!!! Isim gucum var de, gordugunde slm ver gec!!
Insanlari kirmayim diye kendini uzuyorsun, hic kimse icin degmez, bosver!

canim bence esinin telefonundan onu engelle aradiginda esine ulasamasin. seni aradiginda soylersin zaten ama onemli olan esinle muhattap olmamasi musade etme bence. cok sabirliymissin ben kocamla ( o tarzda birisinin) gorusmesine izin vermezdim

bugüne kadar arkadaşınızın hareketleri sizi o kadar rahatsız etmemişken, en son arkadaşınızın eşinizi sorması sizin aklınızda "zaten bana bunu yapmıştıı" gibi kendinizi haklı çıkaracak sonuçlar ardı ardına sıralanmaya başlamış..arkadaşınızsa sizi kardeşi olarak görmüş,sizi samimi bulmuş..eşinizlede iyi anlaşabileceğini zannetmiş.sadece fazla içi dışı bir...kusura bakmayın ama arkadaşınızı değil sizi artniyetli görüyorum...kurmuş olduğunuz arkadaşlık bu durumu haketmiyor..arkadaşınız size içten yaklaşırken sizin hayır'ı bilmemenizden dolayı artniyetli düşünceleriniz,arkadaşınız istediği kadar iyi olsun,sizin gözünüzde hergeçen gün daha kötü bir imaj çizecek....sizin açınızdan aranızda arkadaşlıktan zerre kalmamış..arkadaşınız sizin gözünüzde kötü olmuşken,sizinde arkadaşınızın gözünde kötü olmanız birşey kaybettirmez..iyice düşman olmadan arkadaşınıza,en kısa zamanda arkadaşlığınızı konuşarak bitirn...

ne art niyeti yerden göğe haklısın canım...
nebiçim insanlar var yaaa....
kabul etme evine bahaneler uydur zamanla anlar o da..

Arkadaşınıza fazla yüz vermişsiniz. Hareketleri sizi bu kadar rahatsız eden biriyle arkadaş olmaya devam etmenin hiç anlamı yok.

annem bu tarz hoşlanmadığı hareketleri olan insanlara karşı hep babamı öne sürerdi gelicek olsa xx çok yorgun x in akrabası gelicek x le dışarı çıkcaz arkadaşları gelicek vs vs kişiler de sonra da alışkanlık olurdu babam evdeyken o sevmediği insanlar gelmezdi hem eşinle arasına bir mesafe koymuş olursun belkide eşinin onu istemediğini düşünür hemde senin kafan rahatlar. Eğer imalı şeyler söylerse de napiyim çok yorgun geliyor sonrada başımın etini yiyor o olmadığı zamanlar görüşelim daha rahat ederiz falan dersin. Boşver sen değil eşin kötü olsun senin işine gelir

sülük gibi yapışmış
seneler evvel bir arkadaşım vardı(eşime sulanma hariç)beni çokkk bunaltmıştı artık,aşırma huyu vardı yapma böyle şeyler diyordum
her gün çocuğunu bana bırakıp giderdi,başlarda olsun diyordum sonra görevim oldu(tabii bunun haricinde de çokkk bunaltmıştı beni)
veeee artık yeterrrr dedim
telefon ettiğinde''senin arkadaşlığın bana zarar veriyor seninle görüşmek istemiyorum''dedim
ohhhhh rahatladım

sonra HAYIR demeyi öğrendimgayette kolaymış HAYIR demek

O ' arkadaş ' değil ki.. Sen öyle sanıyorsun sadece..

Arkadaş , baş başa kalalım dertleşelim der.. Eşini sorup durmaz..

Arkadaş , yemek sipariş etmez ( onun için ne yediğiniz değil ne kadar vakit geçirebileceğiniz önemlidir ) markete uğrayıp gelir ve hadi birlikte yapıp yiyelim der...

Arkadaş , arkadaşını küçük düşürmeye çalışmaz.. Hele ki bir toplulukta..

Arkadaş , kardeştir hep senin iyiliğini ister.. Kıskançlık ve haset duymaz...

böyle arkadaşlık olmaz. bu sahiplenme... arkadaşının hayatında biri olmadığı için sana ve eşine sarmış durumda. hayatında kendini meşgul edecek birisi olsa seni aramaz ve sormaz.

fakat böyle bencillikle yüklü arkadaşlıkları sevmiyorum.

iyi niyet bunlara fayda etmiyor. eğer arkadaşını hiç özlemeyeceğini düşünüyorsan cep telefonundan mesaj atıp arkadaşlığını bitirmeni, böylece kökten çözüme ulaşmanı tavsiye ederim.

ben yaptım. 7 yıl oldu. bir an özlemedim arkadaşımı. ama onun için "Allah gönlüne göre versin, sağlığı yerinde olsun ama benden uzak dursun" diye dua ettim.

ben de sizin gibi bir arkadaşa sahiptim birkaç yıl önce...beni çok sevdiğini söyler dururdu...çok samimi görünürdü....ben ona mesafeli olmaya çalışırdım ama pek başarılı olamazdım.... işyerime sık sık gelirdi.. geldiğinde yalnız benle değil de diğer mesai arkadaşlarımla (patronumla, müdürümle) konuşma hevesi beni az işkillendirirdi ama pek umruma takmazdım....3 sene önce doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim ve işe bir hafta mola verdim..evde istirahat ederken o aradı...halimi hatırımı sordu...hamileliğime çok sevindiğini falan söyledi...neyse o gün işyerime gitmiş, (benim orda olmadığımı bilmiyor gibi ) ve patronuma demiş ki aslı hamile, eğer geri gelmeyecekse beni alın buraya...Allah bin kere razı olsun patronumdan..."öyle bir durum yok" demiş...yüz bulamayan arkadaşım güya yanlış anlaşılmasın diye beni aradı..neymiş işyerime belki ben işe başlamışım diye uğramış, ve şakasına söylemiş çalışmak istediğini...çok üzüldüm..o gün uyuyamadım ertesi gün bebeğimi kaybettim...ben o andan itibaren konuşmadım onunla...resmen yıktı beni....defalarca aradı özür diledi ama ben affetmedim...pişman mıyım asla.

eşinizi tebrik ediyorum...O bu ciddiyetinde devam ederse arkadaşınız yüz bulamaz ve uzaklaşır gider...Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…