eşim ve arkadaşım ...

Hepimizin hayatında tam böyle değilse de benzer tipte kıskançlıklar sergileyen haset sahibi arkadaş sandığımız kişiler olmuştur..

Ben niyetlerini anladığım da tek kalemde silenlerdenim..

Belki de şu an ki huzurumun sebebi onları hayatımdan çıkarmış olmamdır ( Şiddetle tavsiye ederim ) ... Çok şükür

Bence de çok tehlikeli. Şimdi bu boyuttaysa ilerde evliliğine zarar verebilir. Bunu istemiyorsanız yapmak zorundasın. Böyle bir arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi. Bence siz ve eşiniz hatlarınızı değiştirin. Kendi ve eşinizin ailesini de haberdar edin ve onlar da telefonlarını açmasınlar arkadaşınıza. Eğer neden telefondan ulaşamadığını sorarsa telefonum bozuldu veya en kötüsünden hattınız kontörlüyse kontör yüklemeyi unutuyorum uzun zamandır fark etmemişim şimdilik kapandı gibi kendinizce bir bahane bulun. Buluşma konusunda ise hiç buluşmayın. Sürekli işim var, bugün şunlara gideceğim, yorgunum gibisinden bahanelerle uzaklaşın. Eğer hala görüşmeyi kesmiyorsa açık açık yüzüne artık görüşmek istemiyorum senle diyin. Tabi size aldığı altını, hediyeleri vs. hepsini geri verin. Sonuçta bu arkadaşınız size zarar veriyor. Bunu söylemek için arkadaşınızın daha ileri gitmesini beklemeyin. Kurturmanız dileğiyle.

Sizin için çok üzüldüm. Yanı sıra öyle birinden kurtulduğunuza sevindim.

Konuyu açan kişiyi de tebrik ediyorum belki yanlış bir arkadaş edinmiş ama doğru kişiyle evlenmiş. Eşiniz çok karakterli birine benziyor. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Bundan sonra, mesafeli davranın ya da bir bahane bularak tamamen görüşmeyi kesin.İyi niyet beslemediği kesin.Sonradan üzülmeyin böyle birisi için.:26:

Bende sizle paralel şeyler düşünüyorum.

Birde şu var,

Evli bir arkadaşınla sık sık görüşüyorsan, o eve rahat girip çıkmanın yolu eşiyle de arkadaş olmaktan geçer. Yoksa iki tarafta huzursuz olur. Burada da bekar olan arkadaş haliyle daha çok gelebildiği için eşiyle de arkadaş olmak istemiş.

Kendimden bir örnek,

Can dostumla tanışalı daha 3-4 ay olmuştu, bana "eşimi çok sevmeni ve onunla arkadaş olmanı istiyorum" demişti. Gel zaman git zaman yıllandık artık X seni çok seviyor, dostluğumuzdan çok mutlu diye anlatır.

Bende eşimle onun samimi olması için elimden geleni yapıyorum ama benimki biraz hödük ve soğuk olduğu için, benim onun eşiyle samimi olduğum kadar, benim eşim arkadaşımla ne yazık ki samimi olamıyor. Ama genede herkesle kıyaslanınca çok özel olduğunu söylüyor. Ve gerçekten öyle çokk isterim ki benim eşimle onun daha samimi olabilmesini.

Yani durduğunuz yere bağlı, arkadaşınızı gördüğünüz göze bağlı. Öyle eve giren çıkan kız aradaşı tehlike ilan etmek bana ters. Bu resmen onun namusundan şüphe duymak, dolaylı yoldan namuzsuz eşimi ayartabilir demek. O zaman insanın aklına şu soru gelir, yıllardır namuzsuz biriyle niçin arkadaşlık yaptınız ? Hiç mi farketmediniz ? Yoksa ortada eş olmadığı için tehlike umurunuzda mı değildi ?

Görüşmeyecekseniz tabiki görüşmeyin ama belli birşeyleri paylaştığınız insanı namuzsuz ilan etmeyin.

Ayrıca bende maharetli arkadaşlarıma giderken sipariş veririm. Bana şunu yap, bunu yap diye. Samimiyettir bunun adı, dostluktur, kardeşliktir.

Son düzenleme:
canım sadece konunu okuyoarak hemen yazmak istedim hemen acilen o arkadaşından kurtul defet gitsin
bu senin eşinide elinden almak için ayartamayada kalkar sakın eşinin aklınada düşürme kadınıda bu konuda uyarmaki senden yüz bulmasın hemen kavga çıkar aranıza mesafe koy
benim dayım karısının en yakın arkadaşıyla kaçtı ve evlendi
benim üniversitede en yakın arkadaşım sevgilimi bana çaktırmadan sıkıştırıyormuş sevgilim demişti bu sebeple herkese güvenemem eşimle kız arkadaşalrım arasında bir sınır koydururum bunu da eşimle ilgili sinirlidir akşamları misafir gelince sorun ediyor yeri geliyor kardeşimi bile istemiyor tarzı ince ince söylemlerle yapıyorum

valla böyle bir arkadaşım olacağına hiçç olmasın. nedemek kocamla işli dışlı olmak. yollarım valla. bence hemen ilişkinizi kesin.

Kısaca; hayatınızdan silin gitsin.
Ben de hiç hoşlanmadım davranışlarından.
Eşinizle ilgili artniyeti yoksa bile (ki var gibi görünüyor), diğer davranışları bile çok bencilce.
Böyle bir dostum bile diyemeyeceğim, arkadaşım bile olsun istemem hayatımda.

Oooohoooo bu ya cok kurnaz ya cok cahil yada ne bileyim ama,

bence sen al bu sahsi karsina ama misal konu acildiginada(sana mesela dedi yaaa yarin pazar,kahvaltiya bir börek yapta güzelce yiyelim) ve acik acik konusup anlat hoslanmadigini!

ama esinle olan konuyu söyleme bence cünkü kadin belki kötü yolla sonradan araniza girmeye calisir,cünkü senin onu bir tehlike olarak algiladiginin farkina varirsa cazgir kadin herseyi yapar.

Kendi cinsine bu kadar düşman başka bir millet daha var mıdır acaba ? İyi ki ülkemizin adalet sisteminde birde jüri komedisi yok.

Kendi cinsine bu kadar düşman başka bir millet daha var mıdır acaba ? İyi ki ülkemizin adalet sisteminde birde jüri komedisi yok.

maalesef öyle..bekarlar olarak sürekli zan altında kalıyoruz..yaş kaç olursa olsun..
o yüzden zaten evlenen arkadaşlarımızın araya çizgi çekmeleri..öncesi yaşanmışlıkları o gün
hak ediyorduk..nasıl olsa bekarız,yamanmak isteriz,illa birileriniz bulmalarını isteriz..hep budur bakış açıları...

Ilginc,peki size birsey sorabilirmiyim?

bu tür davranislari size karsi yapilsa sizde hop ne oluyor ya demezmisiniz?

bazi seylerin art niyetle alakasi yoktur!terbiye kuralarina dayanarak yapilmasi gereken seydir.

düsünün ben arkasaimin evindeyim ve esi var misal oturmama kalkmama dikkat ederim,ve niye ikide birde adami sorayim ki? illede bizimle kalip zaman gecirsin diyeyim ki?

o kalirsa kalsin yanimizda sohpet ederiz.

bu insanin art niyeti olmasa bile yetiskin insan olarak bazi davranislari sergilememesi gerektigini bilmeli toplumsal görgü ve ahlak kurallarina göre,yani bazen bir insan bu kadar cahilce davraniyorsada

onu hayatimdan cikaririm cünkü malum bir insani belli bir yastan sonra degistiremezsiniz.

eşinizin bu davranışını çok takdir ettim,benim eşim de ksinlikle evde bulunmaz arkadaşlarım geldiğinde

bence doğru olan da budur yani bu kişiyi de anlamış değilim

buna rağmen hala bu yılışık tavırlar yok neden mesafeli diye dert yakınmalar fln çok huzur ve sinir bozucu

insan evin beyi gelmeden kalkayım rahatsızlık vermeyim diye düşünmez mi hiç yaa

işte ondan sonra insanı da zann altında bıraktırıyolar

bence AÇIK ve NET olarak söylemelisiniz

herkes haddini yerini bilecek onun kırılması sizin huzurunuzun kaçmasından daha önemli değil -OLMAMALI!

Kusura bakma ama birazcik enayi yerine konuluyorsun. Ne demek hamilesin yanina geliyor sunu yap bunu yap demek? Birde misafir umdugunu degil buldugunu yer. Bu arkadas seni kiskaniyor apacik bir sekilde. Nasil anlamadin bunca zamandir hayret?? Derhal mesafeni koy, bicak gibi kesip at iliskinizi yoksa daha cok uzulursun.

Madem memnun değilsin neden arkadaşlığını devam ettiriyorsun. Ben olsam yanıma yaklaştırmam bu hareketler, tavırlar karşısında

Arkadaşınızın kapasitesi konuşarak anlayacak tipte değil anladığım kadarıyla... Eğer öyle olsaydı zaten sizin artık kendi hayatınızın olduğunu düşünerek hareket ederdi.. Şahsen benim çok samimi evli arkadaşlarım var birisiyle nişanlımla birlikte ve eşi dışarda görüşürüz birisiylede ya o bana gelir yada bana çok çok fazla ısrar ettiği zaman giderim, kalmalara çağırır gitmem gerek yok çünkü dolayısıyla ikisinin de eşleri beni çok sever ve sayarlar..
Bu nedenle aradığında açma trip atarsa atsın, gelicem dediğinde yokum de geldiğinde ise hasta falan görün anlasın kaybedersen de çok üzülme çünkü anladığım kadarıyla bu arkadaşından dost olmaz tehlikeli bir tip gibi..

arkadaşın hiç tekin değil ve çok bencil.böyle kişilerden hayır gelmez arana meesafe koy gerekirse hiç konuşma

tamam canım kendi canından haklı olabilirsin ... sen 9 sylık hamile bir arkadaşından istemezdin heralde.. normalde ben o gelir diye herşeyi yaparım...misafir sonuçta..

namussuz ailan etmedim... aklıma takıldı diyorum... yüz ifadeleri mimikleri görmediğiniz için bunu düşünmeniz normal...

bunu demem için arkadaşımın daha önceden varolan vukuatlarını bilmem gerekir.. bir vukuatı olduysa şüpheyle yaklaşabilirim yoksa benim kuruntum olabileceğini irdelerim..benimde bir arkadaşım var evinde yasak olan yiyecekleri bana gelmeden ister,yada yaptığım özel lezzetleri başka biryerlerde yiyemiyorsa ister.hamileykende istedi yapabildikten sonra bende zevk alacağı yemekleri yapmaktan hoşnut olurum..çok samimi olduğu için eşimede samimi davranır ama birgünden birgüne artniyet aramadım..her kötü anımda yanımda olan,destekçim olan birisinede şüpheyle bakmam..sizi seven,değer veren birisi sizi merak eder,başınıza birşey gelmesinden korkar..eşinize olan ilgisinden değil,eşinizin tavrı yüzünden bozulup kalkmış olabilir..buradaki görüşlerden çıkan sonuç bekar olan evli olanlarla görüşmelerinizi mümkün mertebe kesin,ne kadar siz can diye baksanızda artık can olarak görülmüyormuşsunuz..yaptığınız bir hareketle heran kocasına asılıyor düşüncesi arkadaşlarınızın aklında dolaşıyor olabilir..Allah korusun...
elbette yaşadığınız anları bizim bilmemize imkan yok..sadece yazdıklarınız kadarıyla yorumlayabiliriz..ben yazdıklarınız kadarıyla arkadaşınızda art niyet göremedim,ama yaşayan bilir..o yüzden konu sahibesi zaten arkadaşlık vasfı taşımayan arkadaşlığınızı sürdürmenizin bir anlamı yok..

sonuçta herkesin hayatı farklı... kimisine göre eşimle samimi olmak istemesi normal.. kimisine göre değil..

bu sadece aklıma takıldı hareketlerinde 20 kere sormasından... inanın bende öyle herşeye kulp bulan biri değilim sabırlıyım..

insanları kolay kolay kaybetmek istemem.. ama artık burama gelince eskilerde yaptığınıda düşünüyor insan...

mesela bekardık ikimizde küçük bir miktar para vermişti bana borç olarak... 20 kere istedi... daha vermeden ...

vericem ama geri 1 haftada ödemelisin... o zmanlar çalışıyor ihtiyacıda yok... ki zaten ben de kimsenin bir kuruşu bile kalmaz...

bi ara bu paraya sıkıştı o demenden ben ihtiyacı olan parayı verdim... nezaman kendini madden rahat hissedersen o zman verirsin dedim.. yada önemli değil dedim...

ben böyle davranınca o 2 ay sonra yine istedi bizden para.. ben çalışmıyordum sonra tekrar eşimden isteyemedim... eşim demezmi bana daha önce de para verdim şimdi veremem ..

uygun bir dille söyledim hemen tiripler yaptı aramadı beni felan istediği az parada değilki veresin...malum hepimizin ihtiyaçları var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…