- Konu Sahibi alyamemirim
-
ben de sizin gibi bir arkadaşa sahiptim birkaç yıl önce...beni çok sevdiğini söyler dururdu...çok samimi görünürdü....ben ona mesafeli olmaya çalışırdım ama pek başarılı olamazdım.... işyerime sık sık gelirdi.. geldiğinde yalnız benle değil de diğer mesai arkadaşlarımla (patronumla, müdürümle) konuşma hevesi beni az işkillendirirdi ama pek umruma takmazdım....3 sene önce doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim ve işe bir hafta mola verdim..evde istirahat ederken o aradı...halimi hatırımı sordu...hamileliğime çok sevindiğini falan söyledi...neyse o gün işyerime gitmiş, (benim orda olmadığımı bilmiyor gibi ) ve patronuma demiş ki aslı hamile, eğer geri gelmeyecekse beni alın buraya...Allah bin kere razı olsun patronumdan..."öyle bir durum yok" demiş...yüz bulamayan arkadaşım güya yanlış anlaşılmasın diye beni aradı..neymiş işyerime belki ben işe başlamışım diye uğramış, ve şakasına söylemiş çalışmak istediğini...çok üzüldüm..o gün uyuyamadım ertesi gün bebeğimi kaybettim...ben o andan itibaren konuşmadım onunla...resmen yıktı beni....defalarca aradı özür diledi ama ben affetmedim...pişman mıyım asla.
eşinizi tebrik ediyorum...O bu ciddiyetinde devam ederse arkadaşınız yüz bulamaz ve uzaklaşır gider...Allah yardımcınız olsun...
bugüne kadar arkadaşınızın hareketleri sizi o kadar rahatsız etmemişken, en son arkadaşınızın eşinizi sorması sizin aklınızda "zaten bana bunu yapmıştıı" gibi kendinizi haklı çıkaracak sonuçlar ardı ardına sıralanmaya başlamış..arkadaşınızsa sizi kardeşi olarak görmüş,sizi samimi bulmuş..eşinizlede iyi anlaşabileceğini zannetmiş.sadece fazla içi dışı bir...kusura bakmayın ama arkadaşınızı değil sizi artniyetli görüyorum...kurmuş olduğunuz arkadaşlık bu durumu haketmiyor..arkadaşınız size içten yaklaşırken sizin hayır'ı bilmemenizden dolayı artniyetli düşünceleriniz,arkadaşınız istediği kadar iyi olsun,sizin gözünüzde hergeçen gün daha kötü bir imaj çizecek....sizin açınızdan aranızda arkadaşlıktan zerre kalmamış..arkadaşınız sizin gözünüzde kötü olmuşken,sizinde arkadaşınızın gözünde kötü olmanız birşey kaybettirmez..iyice düşman olmadan arkadaşınıza,en kısa zamanda arkadaşlığınızı konuşarak bitirn...
Kendi cinsine bu kadar düşman başka bir millet daha var mıdır acaba ? İyi ki ülkemizin adalet sisteminde birde jüri komedisi yok.
bugüne kadar arkadaşınızın hareketleri sizi o kadar rahatsız etmemişken, en son arkadaşınızın eşinizi sorması sizin aklınızda "zaten bana bunu yapmıştıı" gibi kendinizi haklı çıkaracak sonuçlar ardı ardına sıralanmaya başlamış..arkadaşınızsa sizi kardeşi olarak görmüş,sizi samimi bulmuş..eşinizlede iyi anlaşabileceğini zannetmiş.sadece fazla içi dışı bir...kusura bakmayın ama arkadaşınızı değil sizi artniyetli görüyorum...kurmuş olduğunuz arkadaşlık bu durumu haketmiyor..arkadaşınız size içten yaklaşırken sizin hayır'ı bilmemenizden dolayı artniyetli düşünceleriniz,arkadaşınız istediği kadar iyi olsun,sizin gözünüzde hergeçen gün daha kötü bir imaj çizecek....sizin açınızdan aranızda arkadaşlıktan zerre kalmamış..arkadaşınız sizin gözünüzde kötü olmuşken,sizinde arkadaşınızın gözünde kötü olmanız birşey kaybettirmez..iyice düşman olmadan arkadaşınıza,en kısa zamanda arkadaşlığınızı konuşarak bitirn...
Bende sizle paralel şeyler düşünüyorum.
Birde şu var,
Evli bir arkadaşınla sık sık görüşüyorsan, o eve rahat girip çıkmanın yolu eşiyle de arkadaş olmaktan geçer. Yoksa iki tarafta huzursuz olur. Burada da bekar olan arkadaş haliyle daha çok gelebildiği için eşiyle de arkadaş olmak istemiş.
Kendimden bir örnek,
Can dostumla tanışalı daha 3-4 ay olmuştu, bana "eşimi çok sevmeni ve onunla arkadaş olmanı istiyorum" demişti. Gel zaman git zaman yıllandık artık X seni çok seviyor, dostluğumuzdan çok mutlu diye anlatır.
Bende eşimle onun samimi olması için elimden geleni yapıyorum ama benimki biraz hödük ve soğuk olduğu için, benim onun eşiyle samimi olduğum kadar, benim eşim arkadaşımla ne yazık ki samimi olamıyor. Ama genede herkesle kıyaslanınca çok özel olduğunu söylüyor. Ve gerçekten öyle çokk isterim ki benim eşimle onun daha samimi olabilmesini.
Yani durduğunuz yere bağlı, arkadaşınızı gördüğünüz göze bağlı. Öyle eve giren çıkan kız aradaşı tehlike ilan etmek bana ters. Bu resmen onun namusundan şüphe duymak, dolaylı yoldan namuzsuz eşimi ayartabilir demek. O zaman insanın aklına şu soru gelir, yıllardır namuzsuz biriyle niçin arkadaşlık yaptınız ? Hiç mi farketmediniz ? Yoksa ortada eş olmadığı için tehlike umurunuzda mı değildi ?
Görüşmeyecekseniz tabiki görüşmeyin ama belli birşeyleri paylaştığınız insanı namuzsuz ilan etmeyin.
Ayrıca bende maharetli arkadaşlarıma giderken sipariş veririm. Bana şunu yap, bunu yap diye. Samimiyettir bunun adı, dostluktur, kardeşliktir.
Ilginc,peki size birsey sorabilirmiyim?
bu tür davranislari size karsi yapilsa sizde hop ne oluyor ya demezmisiniz?
bazi seylerin art niyetle alakasi yoktur!terbiye kuralarina dayanarak yapilmasi gereken seydir.
düsünün ben arkasaimin evindeyim ve esi var misal oturmama kalkmama dikkat ederim,ve niye ikide birde adami sorayim ki? illede bizimle kalip zaman gecirsin diyeyim ki?
o kalirsa kalsin yanimizda sohpet ederiz.
bu insanin art niyeti olmasa bile yetiskin insan olarak bazi davranislari sergilememesi gerektigini bilmeli toplumsal görgü ve ahlak kurallarina göre,yani bazen bir insan bu kadar cahilce davraniyorsada
onu hayatimdan cikaririm cünkü malum bir insani belli bir yastan sonra degistiremezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?