eşim ve bırakıp gidişi...

senbensema

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
628
-13
48
Ankara
kızlar selam. uzuuuuun zamandır yazmıyordum burda. yanlış olmasın derdim olmadığından değil ama anlatmaya mecalim olmadığından. sizden yardım bekliyorum lütfen. fikirleriniz benim için çok önemli. işte olduğum için tam takip eemeyebilirim şimdiden kusura bakmayın.

ben 5 senelik evliyim. eşimin ailesi evlendiğimizden beri bizden uzakta olmalarına rağmen rahat bırakmadılar. eşim devlet dairesindeydi ve işinden memnun değildi, çok mutsuzdu. hep bunu bahane edip yanlarına gitmemizi istediler. ben de çalışıyorum ve 3 yaşına dolduracak bi kızım var, annem bakıyor. annemle evimiz altlı üstlü. 1 seneden fazla oldu bu evi annemle aldık. neyse tam herşey yoluna girdi, istediğim işe girdim annemle iyiyiz, kızım iyi, eşim iyi derken... eşimin ailesi (annesi ve abisi özellikle) yine başladılar gel buraya diye. eşimin abisiyle çalışmasını istiyorlar ve k.v. eşime çok düşkün en küçük oğlu. eşim de işinden memnun değil ya, hep gitmek isterdi gidelim derdi ben istemezdim. bu kez eşimi iyice doldurmuşlar. bırak o işi, emir alma, gel burda işin başına otur, para kazan.... eşim yine gitmek istedi ve ben artık bu durumdan tam 5 senedir sıkıldığım için eşime dedim evin kredisini kapatırsan ve çok istiyorsan git ama iyi düşün falan dedim. bir haftada bi baktım para yollamışlar benim de birikmişim vardı eşim onu da eklemiş kapandı kredi ve eşim 2 hafta önce istifa edip 2 gün içinde ailesinin yaşadığı şehre gitti. ben şokunu atlatamadım hala. ve kızım için çok kaygılanıyorum, babasına çok düşkündü. eşim orda biz burda nasıl olacak. otobüsle 5-6 saat uzaklıkta.

eşimle evlenmeden önce demiştim ki ona; sen abinle çalışırsan ben evlenemem senle+babamın vefatından sonra annemi bırakamayacağımı, eğer annemle yakın olmayı isteyecekse kabul edecekse evlenelim demiştim. kaynım çok sorunlu bir insan. allah inancı yok, alkol ve başka problemleri var. artı eşimin akrabaları hep aynı mahallede bir arada oturuyolar ve çok acayip insanlar. ben ne kadar sıcak yaklaşırsam hep geri itildim. hep akraba evliliği yapmışlar, beni bi türlü benimsemediler, sevmediler. 5 senedir uğraştılar, sonunda eşimi alıp götürdüler.

ben ne yapayım şimdi?
1-tayin sorunum var, o şehre gitmem zor
2-babam yok annem yalnız ve yalnız kalamayan biri zaten genç de değil,annemi nasıl bırakırım
3-onun ailesinin yaşadığı şehirde yaşayamam çünkü bizi rahat bırakmazlar
4-kızıma kıyamıyorum, eşim onu bırakıp gitti diye inat edip gitmemek mi yoksa tayin için çabalayıp kızım için orda mı olmalıyım. gidersem annem ne olcak? senle gelmem diyor. haklı da. ne yapcam şaşırdım
5-zamana bırakıp bi müddet beklesem mi?hersey çok yeni
çok karışık oldu ama noolur bana bi akıl verin.

kusura bakmayın ama eşiniz bencilce davranmış... sizi ve kızınızı hiç düşünmeden direk ailesini seçmiş.siz neden annenizi bırak gitmek istiyorsunuz.bence gitmeyin annenizi yalnız bırakmayın..kızını sizi özleyen insan zaten gitmezdi..onun ailesinin yanınna taşınarak bu büyük hatayı yapmayın

aynen sana katılıyorum arkadaşım gitmesin bencede bu ne ya önce kabul et sonra toparlan git ne ala memleket..

Bende bu saatten sonra sen değil o ne yapacağını düsünsün. Seni düsünmüyor anladık peki kızınıda mı hic düsünmüyor? Anneni bırakamazsın bu konuda cok iyi anlıyorum seni ve kocadan daha değerli biri varsa o da annen ve kızın ... Annesiz yada kızınsız olabilirmisin hayır peki ya esin olmadan durabilirmisin?

senin yerinde ben olsam gitmem
giderken adam arkasına bile bakmamış

bence de gitmeyin. başta evlenirken şartlarınızı kabul etmiş, şimdi de çark etmiş. sizi yarı yolda bırakmış.oraya giderseniz sorun yaşayacağınızı söylüyorsunuz.ki abi de normal değilmiş zaten. eşiniz de belki pişman olur döner gelir. yeniden mesleğine döner. biraz sizden ayrı kalınca, her ay maaş gibi eline düzenli para da geçmezse belki aklı başına gelir.

Zaten biz hepimiz herkesss işinden çok memnun.Yuvamız için, çocuklarımız için kurulu düzenlerimiz için sabretmiyoruz sanki...Valla arkadaşım senin eşin macera peşinde, hoopp kendine yeni bi hayat, düzen kurmaya gitmiş.Çoluk ne olacak çocuk ne olacak?Madem annen de var, hiç canını sıkma, kendisi bilir...

durum ortada aslında eşiniz resmen elinizden alınmış
koskoca adam diyeceksiniz
ama işte erkeklik egosu
en iyisinde bile var
madem öyle başkada sornunuz yoksa
tayin alır gelirim ama annemle birlikte diyebilirsin
sakın kötü olup onun ailesini haklı çıkarma eşinle aranı boş yere bozma tatlım
bizzat yaşadım çok badireler atlattım
sırf ilk giderken önceliği annemlere veriyorum diye eşimi çoook doldurdular
şimdimi
tosunum tombağım aşkım sen adamsın sen koçsun diyorum aman beni kötü etme
diyorum şaka değil onların yanında her türlü kararı sen ver ben annemlere gidecem demeyeceğim diyorum
eşime sen kalk gidiyoruz de ben sana uyayım diyorum arkasına düşüyorum
anlayacağın
iş sende bitiyo
ailesini haklı çıkarma zorluk çıkarıpta bak görüyonmu dedirtme
tamam gelirim ama tayin zor diyebilirsin

giderken sana planlarından bahsetmedi mi
sen de şöyle şöyle yanıma gelirsin falan diye ileriye dönük bir plan yapmadınız mı

Annemle yakın olmayı isteyeceksen kabul edeceksen evlenelim demişsin o da kabul etmiş.. Sonradan neden yan çiziyorki.. Özür dilerim ama adam olan sözünü tutar.. Küçük çocuk gibi ailesinin yanına koşmaz hemen.. Karısını kızını bırakmaz.. :/

gıtme demem ama bıraz bekle bence pişman olup koşa koşa dönecek memurluk gibisi var mı ya
senın de işin iyimiş bence hemen bırakıp gitme sabret bekle baktın gittiği yerde memnun o zaman tayin iste anneni de yanında götür onu asla bırakma

ha bu yazdıklarımdan haklı olmadığını düşünme çook haklısısn ama anlamasını beklersen hataya düşersin olan kızına ve yuvana olur sadece biraz ılımlı bak bakış açını değiştir tamam o zamn söz vermiş ama insanlar zamnla değişebiliyor belkide gerçekten mutsuz oturup konuşun kavgasız

ben olsam, annemi bırakmayı hiç düşünmezdim arkadaşım, sen baştan şartlarını söylemişsin, eşin seni yarı yolda bırakmış sonuçta... onun gönlü senden kızından ayrı kalmayı elvermiş, sen de kendini zora koşma...bir süre böyle devam edin, duruma göre bir karar verirsiniz, sıcağı sıcağına çekip gitme pişman olursun sonra

başta söz vermiş
ne demek işinden memnun olmamak hangimiz işimizden memnunuz ki hangimiz emir almaktan hoşlanıyoruz
hayatın getirdikleri bunlar
ayrıca 2 gün içinde gitmiş seni kızını düşünmemiş
sen şimdi bin bir türlü şey düşünüyorsun
Ah biz kadınlar hep bütün yük bizim omuzlarımızda ve her ayrıntıyı bizim düşünmemiz gerek
zamana bırak bence aile dediğin gibiyse senin yanındaki huzuru arayacaktır eşin zaten

baska bır sorun yoksa sız sevgılı gıbı süzülmeyi bırakın karşılıklı ve konusurun annenızde sızınle gelsın evı mevı satın sızde gıdın pesınızden eşinizin

ben sizin yerinizde olsam giderdim. zamanında söz vermiş olabilir ama şartlar, zaman değişmiş ve eski işinde zaten çok mutsuzmuş hazır karşısında da öyle bir fırsat varken değerlendirmek istemiş demek ki hem daha karlı bir işse kızının geleceği için. eski işindeki mutsuzluğu yüzünden her gün depresif, sinirli, ilgisiz bir baba olmasındansa böylesi daha iyi değil mi ? bir de zaten söylemişsiniz ev kredisini kapatacaksan git diye demek ne kadar bunalmıştı ki hemen gitti. tayin durumum yok demişsiniz buna birşey diyemem ama eğer tayin konusunda ufak da olsa bir yol bulursanız gitmeniz gerek diye düşünüyorum.

ne demek devlet dairesinden istifa etti gitti ya yaptıgı iş orda tutmaz da batarsa seni de geleceginin de düşünmedi mi?

bir de ailesi para yollamış kredi kapatmış sanki kocanız canının derdine düşmüş de kaçıyor gibi geldi bana sizden çocuktan ve annenizden acaba cok sıkılmış olaiblir mi?garip geldi bana..

insan demez mi ya ben gidiyorum ama sen de gel plan yapılmaz mı hiç gelecekle ilgili sanki sizin borcu kapamış ve kaçmış 5yıllık evlilik az da değil..olayı kaynanam sonunda oğlunu aldı diye degil de kocam neden gitti cok mu bunalttık diye düşünün..

bu işte bi iş var hiçbir erkek kurulu düzenini ailesini memuriyetini bırakıp kaçmaz sanki bana sizin büyük problemleriniz var gibi geldi.

eşiniz zamanla anlayacaktır, evinin sıcaklığını seni ve kızını özleyecektir...bence zamana bırakın...eskilerin bi lafı var....su aka aka yolunu bulurmuş.....eşin pişman olacak istifa ettiğine...
hayatta herşey çok para kazanmak değil....daha önemli şeyler var, aile çocuk eş sıcak yuva....

sizi hiç düşünmeden bırakıp giden birinin peşinden ne diye gideceksiniz
annenizi sakın ve sakın bırakmayın eşinizden daha fazla fedakarlık yapıyor sizin için
ben olasm ardından boşanma kağıdını yollardım ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…