bide yüksek lisans konusunda "evli barklı insanın ne işi var oralarda" diye düşünüyor. anlatıyorum oralar dediği yer sadece sınıf, mezun olduğum okul. babam bu konularda çok hassas, kalabalık bir sülaleyiz(22 tane kuzenim var) üniversiteyi ilk bitiren benim şimdi de kız kardeşim okuyor. babam bunlarla övünmeyi çok seviyor, çok saftır babam. evlenmeden önce "söz verdin bana bak yüksek lisansını da yapacaksın, okumaktan zarar gelmez" demişti.. şimdi babamlar duysa eşim izin vermiyor sorun çıkar
Ne komik. Kadını elinden kaçırmaktan korkan tipik bir erkek davranışı. 28 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Evliyim ayrıca çalışıyorum da. Çoluklu çocuklu sınıf arkadaşlarım var. Erkekli kadınlı. Niyet başka ise tabii sakıncalıdır okul.
Bunları tatlı dille anlatmayı deneyin. Bu devirde hele ki eğitimli insanlara bu düşüncelerin yakışmadığını anlatın ona.
inanın bunu çok denedim, çok kez anlattım. bana güvenmiyor musun diye soruyorum inandığını ama ETİK OLMADIĞINI söylüyor. etik olmayacak ne varki bunu anlamıyorum. benim ailem okumuş değildir, öyle çok bilgili sosyetik ya da modern bi aile de değildir ama okumaya çok önem verirler. babam erkeğin her iş bulabileceği ama kız için okumanın daha önemli olduğunu söyleyerek büyüttü beni. şimdi büyüdüğüm bu ortama çok zıt bir düşünceyle karşı karşıyayım. yüksek lisansı yapmamaya bile razıyım(babama sözüm olduğu için onun çok kırılcağından eminim ama) ama çalışmak istiyorum... hep tatlı dille konuşuruz, çalışmamı istemediğin, söylediğinde benim bi dünya ısrarıma rağmen iki saatlik konuşma sonunda bile "olmaz lütfen ısrar etme" diyor çok alçak ve normal konuşarak. tatlı dille anlatamıyorum, acaba babam konuşsa bu konuyu çok mu büyür ki konu?
Eşiniz sizin veliniz değildir ve çalışma hakkınızı elinizden alamaz. Diplomanızı kocanıza çeyiz olsun diye almadınız yazık günah değil mi verilmiş emeğe... Yarın ne olacağı belli mi kocanızın? Allah korusun ya başına bir şey gelirse? İnsanın parasını kazanmak istemesi, en doğal hakkı olan emekliliğini almak istemesine neden engel olmaya çalışıyor? Anlamadığım bir konuda neden kadın çalışmak için erkekten izin almak zorunda? Evlenmeden önce bilmiyor muydu çalışacağınızı? Direk babanızı muhatap edin derim.... Ona söylesin gerekçelerini.
ben yüksek lisansa başladığımda nişanlıydım. tez aşamasında evliydim. bizim sınıfta çoğu evliydi zaten. bekar çok azdı.
hadi yüksek lisansı anladım diyelim neden çalışmanı istemiyor... ben çalışmasaydım şayet akşam eve gelince eşimin kafasının etini yerdim sıkıntıdan... hatta bir ara işi bırakmak istedim ama korktum. olan bana olacak, bunalıma gireceğim diye korktum...
babanlar duymasın boşver. ama eşini ikna et tatlı tatlı.. dersin "ben para için çalışmayacağım." sadece istediğim için üretken olmak için... o şekilde konuş. sen mutsuz olursan eşinde mutsuz olur onu anlat... evde mutlu olamıyacağını anlat...
teşekkür ederim yönlendirmeniz için ben bilemiyorum biraz ne yapacağımı düşündüm babama mı söylesem yoksa eşimin babasına mı desem falan diye.. iyi ki sormuşum burada :) evde gerçekten mutlu olmam inanın "ben iş kadınıyım çalışmalıyım evi sevmiyorum" vs düşünerek demiyorum; sadece öğrencilerimi seviyorum iş ortamımı seviyorum(hep bayanız kurumda). çok mutsuz olurum ben evde; temizlik yemek ütü vs bi saatte biter geri kalan kısmında ne yapacağım ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?