herkese merhabalar öncelikle...
benim sorunum eşimin çalışmamı istememesi. henüz yeni evliyiz 1 hafta sonra 4 ay olacak. 2 yıllık bir öğretmenlik tecrübem var. evlenmeden önce babamla ilgili bayağı bir sorun yaşamıştık babam benim için erken olduğunu söylüyordu. babam ilkokul 3 terk. okumaya karşı aşırı bir ilgisi var, okumayı çok çok önemli görür. bu yüzden okuttuğu çocuk bile var şimdi. babam evlenmeme evlendikten sonra yüksek lisansa devam etmem şartıyla izin vermişti eşimde içinden gelmeyerek de olsa tamam demişti. eşim yüksek lisans yapmamı istemiyor, kazandım babam "kayıt belgelerini görcem" demesi üzerine kaydımı zorla yaptırdım. şimdi ise derslere gidemiyorum. hadi onu da geçtim "çalışmana gerek yok" diyor. ben çalışmayı illah maddi bi destek olsun diye değil kendim istediğim için istiyorum. evlenmeden önce 2 sene çalıştım babam çalışma tatil yap bi yıl dinlen istersen vs demişti ama ben çalıştım. bi gün bile kazandığım parayı babam istemedi sormadı. maddi kaynak olsun diye çalışmadım yani. ben çalışmak istiyorum; eşime bunu anlatıyorum da. ama en sonunda konu "benim sana yetemediğimi vurguluyorsun. beni erkek olarak görmüyorsun"a geldi. bu laflarının üzerine açıklama yaptım ama ısrar edemedim. tek bildiğim ise çalışmazsam bunalacağım. insanın evinde zaman geçirmesi falan çok güzel ben çok seviyorum evimi ama zaten eski kurumumla anlaşıp yarım gün çalışacaktım ben. diğer öğretmen arkadaşlarımla, öğrencilerimle, velilerimle olmak beni mutlu ediyor...
babanızın değil de elin adamının sözünüzü dinliyorsunuz
pes artık
o adam boşa okuttu emek verdi değil mi yıllarca size
benim evladım bunu yapsa evlatlıktan reddederim
işte böledir bu işler
babalarının okutmadığı kızlar okumak için yırtınır
arkasında baba gören de bi çırpıda satar
konunu ilk okuduğumda çok üzüldüm bir insan için en üzücü şey eşinin evlenmeden önce söz verip evenince bunu reddetmesi. bende oturduğumuz yerle ilgili yaşamıştım bunu. insan kendini kandırılmış gibi hissediyo bizde uzun badireler sonucu aştık çok şükür. eşimde sizin eşiniz kadar sakin değildir. ama ne oldu bilmem bigün telefonda konuştuk çok sakin bir şekilde anladı sanırım. inşallah yine kafa resetlenmez unutmaz söylediklerimi.
ama eşin vazgeçmeden hemen atıl çalışma hayatına
sadece konunuzu okudum ve o kadar cok yazmak istedim ki.. herseyden önce yazdıklarımı bi kaç kez düşünmenizi rica ediyorum..
eşinizin eger maddi durumu iyi ise. ve para konusunda size ben kazanıyrm diye basınıza kakmıyorsa sizin calışmanıza ne gerek var ki?
siz herseyden evvel onun eşisiniz ona karsı sorumluluklarınız var ilerde cocgunuz oldugunda herseyden önce bi eş olmaktan cok da anne olacaksınız.. cocugunuza kendiniz bakmak istersiniz degil mi? elin bakıcıları ile büyümesi ne büyük yanlış .. cocugun büyümesi öyle bi senede olmuyor. ona verilmesi gereken terbiye var ahlak var .. o herseyden cok size muhtac olacak ..
sizi cok iyi anlıyorum benmde böyle düşünen bi ailem var diyebirliz.. daha calışmıyorum ama okudugum okulda bölümden olmak isteyen cok insan var . ama ben mezn olunca sdce ceyizlerim içn paramı birktrp sonrda özellikle benim calışmamı istemeyen biri ile evlenmek istyrm ..
bilmiyorum işi dine bulaştırmak pek dogru degl bu forumda ceza almak istemem ama dinin greginin bu oldugunu düşünyrm ( çokça yanlış yaptıktan sonra ...)
ve eşinizde demek ki sizi cok seviyor .. sabahtan akşama kadar yorulmanızı istemyr .. sdece kendisine ayırmak istiyor sizi..
size evde oturn demiyorum .. evde de kendinizi geliştireblrsiniz.. ne ev hanımları var okumuş insanlar onların eline su bile dökemez..
yeni evliymişiniz . ne istedignizi iyi düşünün .. huzurlu bi ev mi , zorunluluk degil ise calışma haytımı ..
ayrıca babanızın ne istedignin evlendikten sonra bi önemi yok artık eşiniz ile yaşıyorsunuz .. babanız calışmasına müsade edilen kızları okutsun .. onu da anlayablyrm ama .. aileler her zaman dogru olanı istemeyebiliyor...son zamanlardaki haberlere bakın ne aileler var yani.. aile de dogruya sevk etmeli insanı ..yarın birgn sen iş için eşin ile tartsnca onlar mutlu mu olacak sanki..anlamıyorum .
aradaki mesajları okudunuz mu acaba? elin adamı dediğiniz kişinin sözünü çıkıp "evet kocacığım ben çalışmicam" vs demedim. eğer okusaydınız arada yazılanları ne kadar çabaladığımı ve eğer işi yüksek lisansı bırakırsam önce babamın sonra kendi emeklerimin hakkını verememiş olacağımı düşündüğümü ve babamın yüzüne bakamayacağımı belirttiğimi anlardınız. okumak için yırtınanlardandım ben; babam okutmadığı için değil üniversiteyi kazandığım yıl iflas edip harç eğitim vs masraflarını karşılamamayasından dolayı. o savaşı kazandım ben; bursla borçla vs okudum ve bitirdim çok şükür. emin olun bir çırpıda satanlardan değilim; insanları bilmeden sert bi şekilde eleştirmemenizi rencide ederim. saygılar...
Esinize neden böyle kararli konusamiyorsunuz? Lütfen uzatma artik dedigi zaman asil sen uzatma, hic kimse icin degil kendim icin calismak istiyorum deyin. Neyi niye tasvip etmiyormus beyefendi? Kadin erkek ayrimini neye istinaden yapiyor, madem öyle kendi de gitmesin ise. Iller bankasinda sadece erkekler mi calisiyormus? Onu giyme bunu cikarma demeye benzemez bu is. Resmen istikbalinizle oynuyor. Kendinizi egitin, bir mesleginiz donaniminiz olsun ama koca eline bakin. Babaniza söz vermis ama köprüyü gecene kadarmis. Siz bu hakki nasil veriyorsunuz bu adama? Babanizin bu adamda gördügü hissettigi birsey varmis ki sart kosmus.
Yasak ne demek ya! Siz kendinizi layik görüyor musunuz evlendiginiz adamin " benim isime gelmiyor, benim istemedigim seyleri yapamazsin" demesine? Ya ileride sizi evden de cikartmazsa, alisverise, carsiya, pazara falan da tek gidemezsin demeler baslarsa? Evlilikte izin almak diye birsey olamaz. Cok gurur kirici asagilayici bir sey bana göre. Konusulur ve ortak bir karara varilir. Size yasak koyma, izin vermeme gibi haklari nerede buldu bu adam? Evlenme, es olma yerine köle mi aldi saniyor kendine? Eger yasagina uyar da evde oturmayi secerseniz sadece kendinize yaparsiniz. Olur da almak istediginiz birseye laf ettigi zaman, cok harciyorsun sokaktan mi topluyorum ben parayi dedigi zaman o yumru gelir bogaziniza oturur. Babaniz da ben okuyamadim siz okuyun diye degil de, ne yoklukla okuttum kizimi engelliyor evde oturtuyor diye aglar artik. Yazik degil mi babaniza? Cok yumusak basli ve fedakar buldum sizi. Hakkinizda hayirlisini dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?