EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

Ya biz topluluk olarak çıkmıştık birde öyle aşırı dışarda yiyen kişilerde değiliz mesela güzel bi gün geçirecektik ama eşimin sürekli para konusumu dayatması hoş olmadı
benimki parayı boşverya tamam bizden olsun derdi, bidahada böle yapan biriyle dılşarda buluşmazdık sanırım. bizimki para laflarına mıymıya çok kızıyo haklıda bence. benide geriyo, keyif alamıyorumki sürekli söylenen bi toplulukta. olumsuz durum olursa bizim tavrımız; bu seferlik böyle oldu deyip keyfimizi kaçırmıyoruz biz.

Evet benimkide öyle işte bu son yaptığını ilk kez yaptı dışarda çok kırıcıydı

ben hep ödemesinede karşıydım ödetmezdim sanırım herseferinde bu ne ya, buluşcaz diye niye herşeyi üstlenelimki o zaman onlarla hep evlerde buluşurdum onun eşiyle hazırlardık bişeyler beraber yerdik

Yaw o zaman bu ne acele çocuk yapmada
Tek olsan herşey çok daha kolay olacaktı
Madem ayrı dünyaların insanıydınız hiç mi düşünmedin be bacım

konuyu değiştirmeye çalıştı bence ne bileyim ya zor bi kişilik bizi el alemin önünde küçük düşürdü, şimdi düşünmüşlerdir karısına bi yemeği bile çok görüyor diye

Kendini rezil etmiş boşver.
Önünde 3 seçenek var, ya gereksiz gurur yapacak bu adamla dışarı falan çıkmayacaksın, ondan bi şey istemeyeceksin, ya cazgır olacaksın emrivakiyle kavga edip çatır çatır isteklerini yaptıracaksın ya da bi işe girip kuruşuna tenezzül etmeyeceksin, çocuğunu da alıp haftada bi gün gidip kendine ziyafet çekeceksin.

Cidden zorunda olmadıkça asla bir yere gitmeyi düşünmüyorum artık onunla

Siz haklısınız. Arkadaşlarınızın gitmeyi düşündüğü restoran çok pahalı olabilir. O kadar parayı vermeye değmeyecek bir yer olabilir. Ama bir yetişkin olarak eşinizin "Ya hanım benim evde işlerim var. Dışarda yersek çok oyalanırız. Eve geçelim" gibi cümlelerle durumu idare edebilmesi lazım. Eve gittiğinizde "dışardan bir şeyler söyleyelim, sana zahmet olmasın" diye gönlünüzü alması lazım. Çocuk gibi diretmesi gerçekten dışarıdan kötü görünebilir. Sizi de utandırabilir. Ama bana öyle geliyor ki eşinizin zaten en başından başka planları vardı. Dışarıda yemek, parası falan bahane.

Yaw o zaman bu ne acele çocuk yapmada
Tek olsan herşey çok daha kolay olacaktı
Madem ayrı dünyaların insanıydınız hiç mi düşünmedin be bacım
diyorum ya bu son yaptıgını ilk kez yaptı sanırım annesinin dediklerini de dinliyor olabilir bu aralar çünkü o da çok der ne gerek var dışarda yemeğe bilmem ne geri kafalı kültürsüz bii kadın .. bilmiyorum ama hep böyle devam ederse çocuk falan düşünmem artık benimde bi hayatm var

Cidden zorunda olmadıkça asla bir yere gitmeyi düşünmüyorum artık onunla
peki nasıl böyle evlilik sürecek be aşko? insan eşiyle biyere rahatça gidip güzel vakit geçiremedikten sonra nebilim, allah yardımcın olsun, ortak bişeyler yapılmadığında bunalırsın gibime geliyo

peki nasıl böyle evlilik sürecek be aşko? insan eşiyle biyere rahatça gidip güzel vakit geçiremedikten sonra nebilim, allah yardımcın olsun, ortak bişeyler yapılmadığında bunalırsın gibime geliyo
Kimin içinden gelirki böyle biriyle bişeyler yapmak? arkadaslarımla ailemle zaman geçiririm. zaten para gidecek diye işine gelir gelmez

ben hep ödemesinede karşıydım ödetmezdim sanırım herseferinde bu ne ya, buluşcaz diye niye herşeyi üstlenelimki o zaman onlarla hep evlerde buluşurdum onun eşiyle hazırlardık bişeyler beraber yerdik

Zaten ya evde buluşmak istiyorlar ya da piknik diyorlar.. (bu arada durumları da var)
Ben kabul etmiyorum çünkü zaten evlerdeyiz hep, piknikte de yine biz yorulucaz gidelim bir yerlere azıcıkta biz hizmet görelim kafasındayım
Çoluk çocuk ev toplanmalarını sevmiyorum.. dışarıya ihtiyaç duyuyorum :)

Hesap olayı da
Doğru düzgün bir şey yemiyorlar.. e biz yiyince mecbur onlarınkini de ödüyoruz hesabın fazlası bizde oluyor.
Benim eşimin de bir huyu var önü boş kalmayacak
Çayın dibini görse kahveyle başka iceceklerle devam eder (bunu çoğu zaman mekâna ayıp olmasın diye yapar)
Hal böyle olunca hep eşim öder

Ama bir tek bunlarla öyleyiz artık sınırlı gorusuyoruz

biz bilmiyorum müsrifmi dersiniz ama bazen yemek varken eşim canım döner istedi gelirken alayımmı diyor alma deyince tamam diyo ama canı istediği belli kırmıyorum, tüm gün çalışıyo sonuçta al diyorum yemeği dolaba kaldırıyorum spontane durumlarda olabiliyorken sizinki çok dar kafalı geldi bana. tabiki biz bunu her zaman yapmıyoruz ama örneklemek açısından söledim. dışarda gezip yorulmuşken evde ymek yoksa eşim teklif ediyo yiyelim bee evde uğraşmayalım boşver gibisinden, tabi o yemekle uğraşmayalım deyip kafasında farklı aktiviteler planlıyo anlıyorum yemekle yorulma benle yorul diyo

sizin fazla olması teselli diyebilirim. eşit hesabı 2 kat ödemesini istemezdim. 1-2 neyse ama alışkanlığa getirilip enayi konumuna düşmek istemem

çabalamayı hiç düşünmüyorum zaten bi insan eğitilmediyse bende rehabilitasyon merkezi değilim eğitemem kendime çocuguma ayırırım zamanımı
kopuşunuz olcak kaçınılmaz cnm. sosyal hayatsız evlilik hiç bana göre değil, gözden çıkarmışsan ki bu yazdıkların onu gösteriyor ayrılın bari yıpranmayın

durumu olmasa eyvallah zaten istemezsiniz
ama mesela daha bikaç gün önce dışarıdan yediyseniz ondan mı istemedi diye düşündüm zırt pırt yiyen insanlar değiliz demişsiniz
insanların yanında hoş olmamış
ben açıkçası çocuklarla dışarıya çıkınca yemeyi de otomatik dışarıya bağlıyorum yaa.. çocukla zaten daha zor gezmek birde eve gel o yorgunlukla yemek hazırla

çabalamayı hiç düşünmüyorum zaten bi insan eğitilmediyse bende rehabilitasyon merkezi değilim eğitemem kendime çocuguma ayırırım zamanımı
ayrıca tahminim tek bu olay seni bu noktaya getirmemiştir, arka planda başka şeylerde vardır. ilk tartışmada bu hale geldiysen sendede sorun var bence.

Kadın erkek fark etmez üç kuruşun hesabını yapan insanlardan nefret ediyorum. Altı üstü AVM'de yemek yemek ne kadar bütçe sarsabilir? Dışarı çıkıyorsa yemeği de düşünecek. Ki durumu da varmış. Maddi olarak sıkıntıda olsa bir nebze anlayış gösterirsin ama durum tamamen eşinin cimriliğinden kaynaklı.
Çocuk mu tembihliyor dışarıda yemeyiz evde yeriz diye? Aşırı sinir oldum.

"Bıktım bu cimriliğinden" diyorsun
Bıkman için süregelen birşey olması gerekir
Bir defalık bir mesele ise alırsın karşına konuşursun halledilir
Anladığım kadarıyla değil
Hım diyorsun ki annesi geri kafalı kültürsüz bir kadın ve eşim annesini dinliyor
Annesi gibi bir kadını dinliyor ve kendini ve sizi rezil ediyorsa kocanız yönlendirilebilir bir tip
Cimri mi olması daha kötü kendi aklını kullanmayıp biri tarafından yönlendiriliyor olması mı?
Bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…