EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

kendisi yemek yemeyebilir dışarda ama bizim fikrimize saygı duyması gerekirdi özellikede benim sürekli çıkan insanlar değiliz eşine bir jest yapmak zor olmamalı bence:)

keşke öyle yapsaydım ama bi aile gibi gezip dolaşalım istedim keşke istemeseydim

Zaten asla bir yere gidip bir plan yapacağımı sanmıyorum bütün hevesimi kaçırdı

Bence konu dışarda yemek değil. Gittiğiniz insanlar az şey söylediği için hesabı siz ödüyormuşsunuz. Bu düzenli olsa bende gitmezdim. Enayi yerine konmak istememek bence.
Bizim arada dışarı çıktığımız bir arkadaşımız vardı. Onlar da öyle fazla yediklerini ödemez hesabı ikiye bölerlerdi. Ben onların çocuklarının yediği fazla köfteyi neden ödeyeyim mesela? Artık onlarla çıkmıyorum.
Başka bir arkadaşımız var. Genelde paralel şeyler söyler hesabı da ortak öderiz. Burad aiyi niyet var onlarla çıkarım.
Ama eşinizin durumunda olsak ve hep eşim ödese ben de evde yeriz derim gider çekirdek ailemle yerim sonra. Şu zamanda kimseye sürekli kahve çay ısmarlamam.

çok zor böyle bi adamla yaşamak ya insanın bari eşine karşı gönlü bol olmalı.. sonuçta bi anneyiz bu hareketleri hak etmiyoruz

O zaman insanlarla neden yemeğe gidelim diye program yapıyor? Siz bütçeniz sıkışıksa organizasyon yapar mısınız?
Bizim mevzuda daha önceden gün ayarlanmıştı. Maaşı alacağına da güvenmiş garibim. Gün gelince maaş yok, sinema da sonradan çıkınca adam cozuttu tabi.

Konu sahibi bir yorumda önceden böyle değildi yazdığı için bir açıklaması olabilir diye yazdım.

Ben sizin için demedim, konu sahibi için demiştim de. Konu sahibi zaten kocası için harcamasa daha mutlu olacak diyor. Sizin eşiniz anlattığınız kadarıyla öyle biri değil zaten.

Ben eşinize hak verdim, kaç kişi yemeğe gideceksiniz eşiniz ödeyecektir muhtemelen. Parası olsa da yüklü bir miktar hesap ödemek istememiştir ki haklı. Biz iki çocuk eşimle dışarı çıkarken dışarıda yemeyelim diyoruz. Gerçekten fiyatlar çok yüksek, bir de evde daha temiz güvenli. Dışarıda da yediğimiz oluyor ama o kadar kişiyle ben asla demezdim eşime yemek yiyelim diye. Çünkü biliyorum bize kalacak hesap. İki yıl önce eşimin kuzeni eşi ve iki çocuğu ile birlikte geziyoruz bize gelmişlerdi, bir yerde oturduk çay, maden suyu, çocuklar limonata içtik hesap 750 civarı geldi eşim ödedi, çocuklar dondurma istedi 4 çocuk bir de kuzenin eşi yedi biz yemedik ben ödedim. Sonra onların çocukları acıktık yemek yiyelim diye başladılar, ki onların çocukları büyük lise çağında. Ben de eşime dedim ne yapalım evde de yemek vardı önceki gün onlar için yapmıştım akşam da olmuştu eve geçelim yemek yeriz dedi eşim, onlar da döneceklerdi yolda kendileri yediler biz de kendi evimizde.

erkekler bazen nerde ne konuscagini bilmiyor cok afedersiniz ama bunlarin cogu sigir

Şu yorumunuza istinaden yazdım.
Önceden böyle yapmıyordu son zamanlarda yapmaya başladı en sevmediğim de insan tipi
Bir insan sonradan cimri olmaz. Adam başından beri cimriymiş sizin gözünüze batmamış o zaman.

Dışarı çıkarken dışarda yemeyelim demiş. Ortak karara pek adamı dahil etmemişsiniz sanki. Çıkalım da ben bi şekilde dışarda yediririm demişsiniz de planınız tutmamış gibi.

Bu adam önceden fikrinizi soruyor, el üstünde tutuyordu da şimdi mi yapmıyor? Hiç sanmıyorum.

Geçen şehir dışından misafirimiz vardı. Mecburen dışarda atıştırdık ki yemek bile denmez tamamen atıştırma. 2 porsiyon kalamar, 1 porsiyon karides ve 4 biraya 4500 lira ödedik. Üstelik ben evde daha lezzetli yapıyorum. Cidden değmiyor dışarıda yenilen bir şeye biçilen ücret. Çok manasız. Cimrilikse adı cimri olayım sorun değil.

çok zor böyle bi adamla yaşamak ya insanın bari eşine karşı gönlü bol olmalı.. sonuçta bi anneyiz bu hareketleri hak etmiyoruz
Yani annelikle eşlikle alakası yok. Aile bütçesine etkisi olacaksa sizin de dikkat etmeniz gerekir bence. Adam size gitmeden dışarda yemeyelim demiş. Demek ki sıkıştıracak sizi dışarda yemek. Ona göre hareket etmek rezil olmak değil.
Geçenlerde mesela oğlum illa hamburgerciye gidelim dedi. Dediği hamburgercide bir menü 500 tl. 1500 tl versek belki çok sıkışmayız ama yine de etkisi olur. Boşver daha sağlıklısını evde yaparız dedik. Beraber evde yaptık. Oğlum da dedi daha güzel olmuş diye. Hele İskender işine girseniz en az 2000 tl gider üç kişiye. Biz eskiden her haftasonu dışarda yerdik inanın ayda bire düşürmeye çalışıyoruz. Her hafta 2000 versek cidden aile bütçesine de yansır yani.
Bana sanki bütçeye etkisi olacağı için söyledi gibi geldi açıkçası. Şu zamanda cidden dışarda yemek çok akıllı işi değil

sizinkide çok açık, buda fazla bence, eşiniz düzelmiş sevindim. benimkide bazen aşırı üstleniyor kalabalıkta bende sitem edebiliyorum.

Böyle bi akrabamız vardı, her dışarı çıktığımızda yemek konusu geçmese bile bizde evde çok yedik hiç acıkmayız gibi laflar ederdi, dışarda yemek ısmarladıysa da hepimizin tabağında ne kaldıysa paketletir eve götürürdü. Eşi için de benim karım yemez benim eşim acıkamaz az yer gibi söylemleri vardı. Çocukları oldu adam daha da pintileşti. İşin kötü tarafı maddi durumları gayet iyi, olmayanı anlarım da varken insanı bu hale sokanlara aklım ermiyor. Maalesef değişmez belki de hep böyleydi size yeni yansıtmaya başladı.

Sizin orası da cidden pahalı ya. Yine yaşadığım şehire şükür ettim. Biz geçen aylarda bir yere gittik. Bir yetmişlik rakı, dörder tane ciğer ve et, yanına da 7-8 soğuk mezeye 4.500 ödedik. İki aile olunca 2.250 olarak ödedik.

öylede olsa gelip eşine başbaşayken mokurdaması gerekirdi, alem içinde ne o öle mızmız bence tabi.

Aralarda konu başka bir şey dönmüş yanınızdaki insanlar hesabini ödemeyen insanlar mi hepsi sizin eşinize mi kalacakti eğer böyleyse hak verebilirim
Ama bakın şu da var bu adam evden çıkmadan bunu size söylemiş
Misal bana dese eşim ben derim ki yo disarda yiycez benim canım şunu istiyor derim yani kabul etmeyecekse de evde kabul etmesin bende cikmayim
Cikarim çıkınca bir şekilde onu ikna ederim topuna hiç girmem gerçekten çıkmam otururum evimde çok ciddiyim
Biz ailecek çocukların alışverişi vs için misal gidecek miyiz daha evde söylerim şuraya gideceğiz suralara bakar alışveriş yapar yemek yer döneriz diye en doğrusu şeffaf olmak değil mi

bizde masayı bölüyoruz, samimi arkadaşlarımızla tabi. alman usulü yediğimizde oluyor çok samimi değilsek. sevdiğimiz ortamda, samimi arkadaşlıkta sen fazla yedin ben yedim olmıyor arada uçurumlar olmamak şartıyla tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…