EŞİM VE CİMRİLİĞİ BIKTIM

öylede olsa gelip eşine başbaşayken mokurdaması gerekirdi, alem içinde ne o öle mızmız bence tabi.
Gitmeden söylemiş ama kadına. Anlaşmamışlar. Kadın orada ben yiyeceğim demeliydi o zaman. Adam belli etmiş yemeyeceğini. Kalkıp da zorla ödetmek isterse adamın da bunu yapma riskini göze almış oluyor.

Geliriniz nasıl? 30 bin kazanıyorsa adam ne diyeceksin ki?

Muhtemelen tek maaş, bir tane de çocuk.

Burası hangi şehir?

Bizim burası da çok pahalı. 4 kişi 10-12 binden aşağı kalkamıyoruz meyhaneden.

Ben Ankara’da yaşıyorum. Yazın Kaş’ta Bodrum’da daha az hesap ödüyoruz resmen.

Gitmeden söylemiş ama kadına. Anlaşmamışlar. Kadın orada ben yiyeceğim demeliydi o zaman. Adam belli etmiş yemeyeceğini. Kalkıp da zorla ödetmek isterse adamın da bunu yapma riskini göze almış oluyor.
paramız var dediği için orda sessizce ödeyip evde başbaşa konuşmalıydı bence, hem kendi imajıda zedelenmezdi, karısınıda e ezmezdi alem içinde

eşine bi yemeği çok görmemeli durumu yoksa hiç çıkmamalı. aslında konu aynı yere geliyor, iletişim sorunu gibi. konu sahibi bunalmış arka planında bişe varmı bilemiyoz tabiq
Çok görmek değil bu. Ev bütçesini sarsacaksa adam nasıl havaya para saçsın Allah aşkına? Aile bütçesini iki taraf da bilip ona göre hareket etmeli.

Bırak başkasının yanında demeyi eşim bana bile demez paramız yok evde yiyelim diye. Acıktığımı anlarsa teklif eder ben eve yakınsak evde yiyelim derim değilsek de dışarıda yeriz veya bütçeye göre birşeyler atıştırırız.. Çok çok ayıp ya insan eşini rencide etmemeli yüzünü yere eğmemeli. Bu bir kültür meselesi bence bu cimrilik değil baya bildiğin öküzlük..

kendisi yemek yemeyebilir dışarda ama bizim fikrimize saygı duyması gerekirdi özellikede benim sürekli çıkan insanlar değiliz eşine bir jest yapmak zor olmamalı bence:)
Bence de duymalı ama maalesef eşiniz bu yani
Yapacak bir şey yok gibi
Değişir mi sanmam çünkü hala zor geldiyse ben hazırlasaydım diyor
Siz başka yerdesiniz o bambaşka

Çok görmek değil bu. Ev bütçesini sarsacaksa adam nasıl havaya para saçsın Allah aşkına? Aile bütçesini iki taraf da bilip ona göre hareket etmeli.
2000 tl eşini düşünüpte bi jest yapmak kimseyi fakir yapmaz ölümlü dünya kesenin cebide yok karısını mutlu etmicekse eş neden var? tabikide herkes kendi bütcesine göre hareket edecek ve biziö durumumuzda iyi ama eşim dediğim gibi maalesef düşüncesiz

Çocuk tembihler gibi çıkmadan böyle demek bence çok kaba Ben kimseyi de dışarıda yemeye zorlamadım. Asıl sorun, eşimin kendi istediğini dayatıp benim fikrimi bile sormaması. “Ne istersin, acıktın mı?” demeden sadece para muhabbeti yapması. Mesele dışarıda yemek değil, saygı ve üslup.

Tek bir mesaja göre yorum yapmak zor. Eşiniz ne kadar kazanıyor, borcu var mı bilmiyoruz mesela. Üstelik çocuklu bir çiftsiniz. Elbette bir seferlik yemekten bir şey olmaz ama toplu gittiyseniz kaç kişinin hesabını ödeyecek bu adam? Ben cimriliği sevmem ama tutumlu biriyimdir. Dışarıda yemek son zamanlarda aşırı moda oldu. Sanki şehrin en iyi restoranlarını bilmez zorunda gibiyiz gibi, sürekli gezmek zorunda gibiyiz gibi bir algı oluştu. Her şeyin bir gurmesi çıktı, yeni trendlere yetişmek mümkün değil. Konu biraz dağıldı ama eşinizi çokta haksız bulamadım.

Yalnız üç kişilik bir aile için 70-80 bin gelir dışarda yemek yemeği takmayacak bir meblağ değil. Sizin bence çarşı pazardan haberiniz yok bence. Aile bütçesinden tam haberiniz yok gibi geldi bana

Evde söylemesin, dışarda insan içinde söylemesin, dışarda yemeğe para vermeyeceğini nerede söylesin bu adam?

Yalnız üç kişilik bir aile için 70-80 bin gelir dışarda yemek yemeği takmayacak bir meblağ değil. Sizin bence çarşı pazardan haberiniz yok bence. Aile bütçesinden tam haberiniz yok gibi geldi bana
Benim burda öğrendiğim en önemli şey böyle konularda maaş cevabı gerçeğin 1.5-2 katı fazla söylenir.

herkes kendi parasını kendi ödeyecekti. ayrıca bunlar lüks değil sürekli dışarı çıkan devamlı para harcayan bir tip değilim sürekli dışarı da çıkmıyorum nerdeyse hiç park ve oyun alanları dışında çünkü çocugum küçük her zaman vakit bulamıyorum.. bunu bildiği halde bir yemek esirgemek bana kırıcı geldi .. aile bütcesini önemseyen biri olmadığımı düşünmeniz de garip beni tanımıyorsunuz çünkü :) Haa birde konu asla yemek değil söyledim başka yorumlarda da üslup ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…