• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla konu sürekli idare edip, etmemesi ekseninde dönüyor fakat ben halen Mandalinanın eşinin bu davranışları altında yatan başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Ablasını kocasından kıskandığını, Eşini, Erkek kardeşinden ve eniştesinden kıskandığını düşünüyorum ve bu durumu başka bahanelerle örtüyor bence... Tabii Mandalina eşini daha iyi tanıyordur bu konu hakkında bişey demediğine göre yanlış düşünüyorumdur belki de ama bence durum bu tarz bişey..
Yok gülüm ya insan karısını erkek kardeşinden kıskanması çok saçma böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.

Efendiliğin, saygının adı da ego olmuş. Egosu yüksek insan, bu ve her ortamda daha çok kendini ön plana çıkarmaya çalışır, sürekli konuşur, her şeyi bilir, kendini falan anlatır. Bu bambaşka bir şey. Bunun adı efendilik, düzgün olmak. Ne yani adam üni okudu diye kimseyi sevmeme, anlaşamama hakkına sahip değil mi ? Aynı şeyi okumamış biri yapsa çok mu normal karşılanırdı ki acaba...

Canım bir kaç kere whatsapp yazismasina gözüm çarptı erkeklerin meşhur kısaltılmış bir kelimesi var a ve g birleşimi sen anladın ama kisaca tabi :KK66: bu lafı birbirlerine kullanıyorlar. Bence bu laf lan ve bre sen daha saygısız. Bak bu konuya degindigin iyi oldu ben artık onu bununla vururum. :KK66:
Bence okuduğunuzu hiç çaktırmayın 😂

Aile beklenti bekliyor da eş bekleyince niye g*t oluyor. O zaman kimse birbirinden bir şey beklemesin kimsenin incileri dökülmez. Bayram gibi buda bir ilgidir, nezakettir. İnsanların duygularını bu şekilde hafife almanız hiç hoş değil.
allah aşkına aile neyi beklemiş? damatları mesleğinde yükselmiş yükselmemiş onlara ne? tebrik etmedilerse bundan damada ne?

insanlardan beklentilerinizi düşük tutun ki yapmadıklarında hayal kırıklığına uğramazsınız böylece malum alıntıdaki damat gibi.

Yalnız bu süper tespit. Gerçekten doğru adam ev taşıma işleri yapıyor.

Bilmiyorum ama ya ben insanları sınıf sınıf ayıranları sevmiyorum. Hatta işin zorluğu benim için daha saygıdeğer. Mesela ben ne zaman hamal görsem icim cız eder basimi öne egesim gelir saygıdan. Ne kadar riskli bir meslek.
keşke ama keşke eşiniz de sizin gibi alçak gönüllü olabilseydi.

Ben kardeşinizi mütevazi ve samimi buldum konuşma şekli öyle en azından yapmacık değil olduğu gibi bir saygısızlık küfür olmadıktan sonra insanları olduğu gibi kabul etmek lazım eğitimle alakası yok eşiniz üniversite okumuş ama alçak gönüllü olmayı öğrenememiş

Ben küfürlü dahi konuşabilen bir insanim ama önüme gelen yerde "ben boyleyim" diyip sövmüyorum.

Kendi gorumcelerim, kaynim bana "lan,lun" sekilde hitap etsin istemezdim. Birisi bana lan diyecekse bu 20 senelik arkadasim olur ancak.
Ben boyleyim diyip kelimelere dikkat etmek zorunda hissetmiyorsa birisi, herkes onun agzindan cikanlara tahammul etmek zorunda degil.

allah aşkına aile neyi beklemiş? damatları mesleğinde yükselmiş yükselmemiş onlara ne? tebrik etmedilerse bundan damada ne?

insanlardan beklentilerinizi düşük tutun ki yapmadıklarında hayal kırıklığına uğramazsınız böylece malum alıntıdaki damat gibi.

Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Evet beklenti düşük tutulması gerek ama bu karşılıklı olmalı. Demek istediğim mesela aile de her gün bir şey beklemesinler...

Yok gülüm ya insan karısını erkek kardeşinden kıskanması çok saçma böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.

Az önce bahsettiğim enişte karısının erkek kardeşi dahil kimseyle görüşmesine izin vermiyor, çocuklarının bile birbiriyle görüşmesi problem onun için. Anne babayı ziyaret edeceklerse ayrı ayrı gelmek zorundalar. Bir oğlunun diğer oğlunun eşiyle ilişki yaşadığını düşünüyor, hasbelkader iki oğul birlikte gelirse vay hallerine. Bu adam 65 yaşında falan. Kırklı yaşlarındayken sizin eşinize benzer şeyler yapıyormuş sonradan durum cozutmuş. Hastaneye yatırdılar bir dönem ama düzelmedi.

Az önce bahsettiğim enişte karısının erkek kardeşi dahil kimseyle görüşmesine izin vermiyor, çocuklarının bile birbiriyle görüşmesi problem onun için. Anne babayı ziyaret edeceklerse ayrı ayrı gelmek zorundalar. Bir oğlunun diğer oğlunun eşiyle ilişki yaşadığını düşünüyor, hasbelkader iki oğul birlikte gelirse vay hallerine. Bu adam 65 yaşında falan. Kırklı yaşlarındayken sizin eşinize benzer şeyler yapıyormuş sonradan durum cozutmuş. Hastaneye yatırdılar bir dönem ama düzelmedi.
:KK57:

Efendiliğin, saygının adı da ego olmuş. Egosu yüksek insan, bu ve her ortamda daha çok kendini ön plana çıkarmaya çalışır, sürekli konuşur, her şeyi bilir, kendini falan anlatır. Bu bambaşka bir şey. Bunun adı efendilik, düzgün olmak. Ne yani adam üni okudu diye kimseyi sevmeme, anlaşamama hakkına sahip değil mi ? Aynı şeyi okumamış biri yapsa çok mu normal karşılanırdı ki acaba...
Evet, sadece "Lan" dedi diye yada sofra toplamasını talep etti diye tamamen görüşmeyi kesmek egodur hatta görgüsüzlük tür. Ama bu durumu düzeltmek için çaba vermek, tolere etmek ise düzgün insan olmak, efendi, ağırbaşlı, eğitimli olmaktır.

Lan enişte kötü bir hitap şekli evet ama hadi sofrayı toplayalım demek güzel. Siz onun ailesine gidince yatıyor musunuz da o sizin ailenizde Kolunu bile kaldırmak istemiyor. Eşini ablasının eşinden kıskanan adam psikolojik olarak hastadır. Tedavi olması lazım bence. Hem kimseyi beğenmeme konusunda hem de kıskançlık konusunda. Eğer gelmezse siz de onun ailesine gitmeyin. Aranız iyi olsa bile. En azından eşiniz ne kadar geliyorsa siz de o kadar gidin

Bende öyleyim en ufak bir durumda gıcık olurum, kan beynime sıçrar, sakın zorlamayın ne istiyorsa onu yapsın

Kendi bacısıyla görüşmek istemeyen sizin erkek kardeşinizin lanlı kelimelerine asla dayanamaz

Eğer görüşmeye zorlarsan ilerde kavga bile eder

Zaten sen ailende kalınca seni özler gelebilir ama sakın zorlama, buna hakkın yok.

Evet, sadece "Lan" dedi diye yada sofra toplamasını talep etti diye tamamen görüşmeyi kesmek egodur hatta görgüsüzlük tür. Ama bu durumu düzeltmek için çaba vermek, tolere etmek ise düzgün insan olmak, efendi, ağırbaşlı, eğitimli olmaktır.

Bundan sonra bende yengeme naber lan yengaaaa kalk sofrayı topla diycem doğallık buysa demek biz yanlışız. Ben konuya sadece lan ve sofra toplama konusu olarak bakmıyorum eminim ki daha çok şeyler vardır çünkü genel olarak patavatsız kardeş. Efendi insan diye herkesi o düzeltemez. Kafası uyar görüşür, uymaz görüşmez bu kadar basit.

Eşiniz hoşgörü sahibi biri değil kavga yok bişey yok konuşma üslubunun kardeşinizin kendisine has öyle olduğunu ona karşı kasıtlı bişey olmadığını bilip ona bi kardeş gözüyle bakıp beraber geçirdiğiniz zamanları tolere edebilir umarım ikna edebilirsiniz biraz inatçılık sezdim eğer öyle biriyse zor Allah yardımcınız olsun. Ayrıca şöyle mühendis doktor olup egolu insanlardan nefret ediyorum. Kapının önünden çöpünü toplayan çöpçüler olmasa çöp kamyonuna kendileri geçecek ama bi haberler

Bundan sonra bende yengeme naber lan yengaaaa kalk sofrayı topla diycem doğallık buysa demek biz yanlışız. Ben konuya sadece lan ve sofra toplama konusu olarak bakmıyorum eminim ki daha çok şeyler vardır çünkü genel olarak patavatsız kardeş. Efendi insan diye herkesi o düzeltemez. Kafası uyar görüşür, uymaz görüşmez bu kadar basit.
Benim de bir görümcem böyleydi. 1 saat yanında oturunca migrenim tutardı. O kadar boş konuşurdu ki. Beynimin yanık kokusu odayı doldururdu. Hiç istemezdim sırf o var diye gitmeyi. Ama ne yapalım gitmeyelim mi? Tamam rahatsız edebilir bu durumlar. Evet lan enişte demek saygısızlık ama gitmemek de olmaz. Konu sahibi eşinin ailesini arayıp soruyor ve gidiyorsa, damadın da aynı şeyi yapması lazım. Birde adam gerçekten sorunlu. Ablasının eşi hal hatır soruyor diye kıskanıp ablasıyla da görüşmek istemiyor. Bu İnsana çok normal dememek lazım

Bundan sonra bende yengeme naber lan yengaaaa kalk sofrayı topla diycem doğallık buysa demek ki biz yanlışız. Ben konuya sadece lan ve sofra toplama konusu olarak bakmıyorum eminim ki daha çok şeyler vardır çünkü genel olarak patavatsız kardeş. Efendi insan diye herkesi o düzeltemez. Kafası uyar görüşür, uymaz görüşmez bu kadar basit.
Elbette siz yengenize kendinize yakıştırdığınız şekilde, eğitim düzeyinize göre veya hayata bakış açınızın sizi şekillendirdiği yönde hitap edebilirsiniz. Benim kişiliğim bana "Gıııyy, gız" diye hitap eden kişiyi hoşgörecek kadar gelişmiştir, ben kendimden sorumluyum. Ama başkasına "lan" demiyor olmam yine benimle alakalıdır. Kaç yaşına gelmiş adamı ilkokuldan başlatıp eğitemeyiz, ama efendi adamsa enişte, kendi kibarlığı ve nezaketi ile örnek olmayı deneyebilir.

Toplum içinde böyle her hatada kusurda ortamı terkedelim, asla düzeltmeye çalışmayalım, uzlaşmayalım da çocuklarımıza öğretecek ne kaldı????

Eşin çok itici geldi bana. Pohpohlayıp durma. Kendini ne sanıyosun falan de. Sinir oldum.
Ayrı git. Ne ezdiriyosun kardeşini. Kardeşinin hitabı da güzel değil ama insanları olduğu gibi kabul etmek erdemdir. İstemiyosa görüşmesin. Konuşmasını beğenmiyorum falan ne oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X