eşim ve forex

GGCAKAN

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
7
3
1
36
kızlar merhaba forumda yeniyim ama uzun süredir takip ediyorum.
konuya gelecek olursak
5 yıllık evliyim ve 1.5 yaşında dünyalar tatlısı bir oğlum var
eşim bankacı ve uzun süredir bu forex denen şeyle ilgileniyor hatta evlenmeden önce bile ilgileniyormuş bende onun sayesinde az çok bilgi sahibi oldum
forex hakkında bilgisi olmayanlar için kısaca anlatayım 5 gün 24 saat çalışan borsa gibi para birimleri üzerinden alım satım yapılan bir piyasa
eşimin hiç bir kötü alışkanlığı bulunmuyor ayrıca evine bağlıdır oğlumuzu çok sever ve oynar benimlede ilgilidir.
ee ozamn problem ne diceksiniz. eşim bu piyasalara aşık durumda uyuşturucu bağımlısı gibi o ekrana bakmadan duramıyor evdeki laptop hafta içi 24 saat açık iş yerinde de devamlı takip ediyor tuvalete elinde telefonla girer dışarı çocuğu gezdirmeye çıktığında bir elinde telefon bir elinde çocuk cebinde yedek batarya ile dolaşır arabada bile telefon açık navgasyon yerine koyup arabayı kullanıyor

ben devlet memuruyum oğlum ufak olduğu için 6 ay annemgil geliyor 6 ay kv gil eşimin bu durumundan 2 aileninde haberi yok ve yanlış anlıyorlar acaba bizi istemiyormu hiç konuşmuyor devamlı kucagında laptop kv bile bana soruyor aranızda bi sorunmu var diye niye böle yapıyor die

kumar gibi oldugunu düşenenler olabilir aranızda ama eşim bu piyasanın içinde olduğu için yatırım diyor bana bende ona güveniyorum çünkü evlenirken hiç bir harcamaya ne kendi ailesini nede benim ailemi hiç karıştırtmadan düğünü evin eşyalarını takıları aklınıza ne gelirse hepsini kendisi karşıladı bende evlendikten sonra zaten maaşımı elime aldım. daha sonra ev ve arabada aldık borçlanmadan 5 yıldırda hiç bir maddi sıkıntı çekmedik Allaha şükür
geceleri asya borsası mı ne açılıomuş 3.5 4 te kalkar işe gidene kadar uyumaz bazı geceler hiç uyumaz kendine yazık ediyor acıyorum bide önceleri namaz kılarmış
acaba diyorum bu işten vazgeçirsemmi yoksa 5 yıl olmuş böle gelmiş böle gidermi diyosunuz daha kötü sonuçları doğurmasından korkuyorum çünkü stres yapıyor sağlığı kötü etkileniyor gözleri bozuldu yeni gözlük aldık geçen hafta
ve en kötüsü eşim sanki sadece hafta sonları hayattaymış gibi hafta içi ruh gibi hafta sonları gerçek benim istediğim kişi oluyor eşi bu derece herhangi bir şeye bağımlı kötü alışkanlık dışında olan birileri varsa nasıl bi yol izlediler yazabilirlerse teşekkür ederim

abartmasın ya
çok mu paraya ihtiyacınız var?
sadece maaşlar olsa geçinemez misiniz?

Zamanın da bende ilgilenmiştim,
hatta 100 doları 2000 dolara kadar yükseltmiştim.
Eşinin laptopla aşk yaşaması bu durum da normal ama bu kadar kaptırmasın, sürekli açık hesap tepesinde beklemek zorun da değil.
gece kalkıp takip etmeler çok abartı.

canım benim boşanma sebebim forex. çok da iyi biliyorum ama resmen kumar bunu tartışmayacağım bile 2 trilyona yakın kaybetti etrafındaki herkesi dolandırmış.. tabi benide..

uzak durun.. ağzınız yanar.. 8 yıllık evliliğim bitti benim iki küçük çocuğumla...

öyle güzel bir yatırım aracı olsa herkes köşeyi dönerdi...

forex serbest piyasa olmasına rağmen pek güvenilir değil.bence konuşmayı deneyin eşinizle. çnkü gereksiz birşey bence
abartmasın ya
çok mu paraya ihtiyacınız var?
sadece maaşlar olsa geçinemez misiniz?
bağımlılık halimizi göreseniz yatak odasındaki sıralama çocuğun beşiği yatağımız ben beşikten tarafta yatıyorum eşim ve komidinin üstünde laptop gece lambası gibi açık bazen alarm kuruyor sırf o saatlerde kalkmak için

konuştum fakat kendisinin tek hoşlandığı ve yapmaktan zevk aldığı aktivitenin bu olduğunu söylüyor ne arkadaşlarıya kaveye gider ne misafirliğe asasosyal kötü alışkanlığıda yok bırak bi eğlencem bu diyor

Yaptigini birakmasin ama gece falan da kalkmasin ya.

Bulaşmamak lazım öyle işlere. Bişey kazanacağından ya da kaybedeceğinden değil, bağımlılık yapıyor. Ben seçimden önce dolar almıştım mesela, seçim sonrası bazı şeyler umduğum gibi gitmedi ve aldığımı satmak istediğimde zarar edecektim. Beklemek zorunda kaldım en azından fazla zarar etmeden satayım diye, neyse ki bi ara bişey oldu, dolar fırladı ben de o esnada sattım, kurtuldum. Ama o süreçte bile piyasalar açıkken hep dolar kuruna bakıp duruyordum. İyi analiz edilince, doğru tahmin yapılınca mantıklı ama sinir stres yapmaya ne gerek var. Şimdi gecelik faiz veren bir birikim hesabıma yatırıyorum elimdeki parayı, akmasa da damlıyor, en azından kafam rahat. Mekanizmaları ne kadar iyi bilsek bile bu tarz şeyler bazen sürpriz de yapabilir yani. Düşün bak, dolar almak forexin yanında hiç gibi duruyor ama vurgulamak istediğim şey bağımlılık mevzusu.

Forex, borsa kumar degil tabi ama bagimli olan insanlar kumar bagimlisi kategorisinde.
Kucuk yatirimcilar zaten borsadan cok bir sey kazanamiyor, kayiplar da yasiyor. Borsaya dalanlar ya emekli parasiyla avanta yapmak isteyen acgozlu tipler ya da heyecan bagimlisi, kocaniz gibi tipler.

Esiniz kumar bagimlisi bence, paradan ziyade heyecani seviyor ve muptela olmus durumda.

çok üzüldüm
benimde korktuğum bu olay duymuştum bi kaç kişiden detay verebilirmisinz nasıl anlayabilirim durumun kötüye gittiğini nerde müdahel edebilirim

benim eski eşim araba sürerken bile takip ediyordu hatta duşa girse bana söylüyordu şurayı takip et bana haber ver diye..ilk önce küçük küçük başladı günlük 10 dolar kazanıyorum hiç risk almıyorum diye..

sonra kazandıkça hırslanmaya başladı.. neden daha fazla olmasın dedi..

sonra kendi sermeyesi olmadığı için eşe dosta demiş para verin bende size kar payı vereyim diye.. nede olsa hep kazanıyor ya..

yalvardım yakardım ailesine bile tek tek yalvardım..

dinletemedim..

ufak ufak kaybetmeye başlayınca kaybettiklerimi kurtaracağım diye para arayışına girmiş ve başkasına ait paraları almış onlarıda kaybetmiş 2 trilyon borcu var şuan..

ve hala kısa yoldan zengin olma ğeşinde..

bu resmen kumar.. faize de kar payı denilebiliyor isim masumlaşıyor sadece.

tartışmak için yazmadım benim bundan yuvam yıkıldı.. hoş zaten yuva dediğim evliliğimin pekte tutulur yanı yoktu ama olan 2 çocuğuma oldu..

biz sevişirken bile açıktı tatlım o derece

çok üzüldüm
benimde korktuğum bu olay duymuştum bi kaç kişiden detay verebilirmisinz nasıl anlayabilirim durumun kötüye gittiğini nerde müdahel edebilirim

anlayamazsınız çünkü bir gece 50 bini kaybetmiş onu kurtarmam lazım diye tekrar bi 50 bini devreye sokmuş bir gecede tam 500 bini kaybetmiş..

ama sorun şu ki o 500 bin kendisinin değil ortaklarının parasıymış kısacası parayı çalmış kasadan..

forex den bize tabletler telefonlar hediye geliyordu eve çikolata falan gönderiyorlardı bayramlarda.. ticaret yapıyordu aklınca yatırım yapıyordu..

boşanırken acıdım haline tazminat davası açmadım.. avukatım bu bir kumar kesin kazanırız açalım dava dedi 2 trilyon borcu olan evini arabasını alyansını bile kaybetmiş adamın donunu mu alacağım..

anlaşmalı olarak boşanmaya ikna oldu tazminat tutarlarını öğrenince..

bu bir eğlence değil keşke kahveye gitse o daha hayırlı bu işten

benim için forex,borsa=kumar=kötü alışkanlık
bence vazgecirmeye cabalayın
gerci vazgececeğini de sanmıyorum ben
siz yine de parayı iyi kontrol edin

ben bu durumu kendisine sorduğumda ya hırs yapıp bütün malımız mülkümüz giderse dediğimde bana verdiği cevap bu benim işim diyor sabah yaptığım işi gecede devam ettiriyorum diyor herşeye bi cevabı var

kazanıyor mu peki?
şunun için soruyorum, bu kadar bağımlı oldugu halde ortada kazanç ta yoksa durum iyiye gitmiyor olabilir.

sizin eşiniz bankacıymış benimde kapalı çarşıda eğitim aldı uzmanlardan.. finasçılarla çalıştı güya..

haram lokma yaramıyor..

daha dikişlerim iyileşmemişti iş buldum 2 trilyonu ömür boyu öderiz dedim eşyalarımı sattım kayınvalidemin evine yerleştim güya o da işe girecekti borçlarımızı ömür boyu ödeyecektik.
iyi günde kötü gündeee....
ne mi oldu işe girdim kredi çektim borçların bir kısmını ödeyelim diye borcu ödememiş onuda kumara yatırmış...

gece uyurken internet bankacılığından maaşımı çekmiş.. daha neler neler yani beni bile dolandırdı..

üzerimde kredi borcu beş kuruşsuz baba evine döndüm..

aynen banada öyle diyordu işim bu .. hatta diyorduki beğenmiyorsan baba evine git diye..

annesi babası hacı namazlı niyazlılar yalvardım kumar bu diye onlarıda kandırmış bu bir yatırım diye..

sonları hazin oldu 70 yaşından sonra evsiz kaldılar evleri 250 bin değerindeydi..

babasının maaşına icra koydurduk ben paramı alıyorum şükür..

bu bir iş değil haa kumar masasına oturmuş iskambil kağıtlarıyla ha internetten yapmış bi farkı yok

takipcisi oldugu seyın niteliği değişebilir ama bağımlılık her zaman zararlıdır.Aşırı derecede ilgisi var.Siz onu bu yoldan dondurursunuz İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…