Zamanla toparlar.ekmek hamur işi yeme bol su bol hareket ama herşeyden önce kendın için yapCanım hamile kalınca 58 dimi doğumdan çıkınca 65 Şuan 67 ideal kilom 52 diyete başladım spor da yapacağım inşallah bu sefer kararlıyım
Allah sınar bebeğim sınar.. Çocuk olunca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor duşa girmek için bile birinin eve gelmesini bekliyorsun değil oje süreceksin makyaj vs.. Altıma kaçırdığımı bilirim ben, kolik Bebek annesiyim. Kimse bırakmasın da kendini , bırakıyor işte insan
Bu arada kilom yok doğumdan önceki Halim'le aynıyım 80 günlük bebeğim var ama gel gör ki makyaj yapıp oje sürmeyi özledim. bir yere çıkmak için özenerek giyiniyorsun çıkana kadar bebeği hazırlıyorsun ter içinde kalıyorsun sürekli ağlayan bir bebeği giydirirken. Yetmiyor bir de arka koltukta boğuşuyorsun arabada. hafifçe ancak düzeltebildiğin saçların oluyor sana saldırıya maruz kalmış gibi...
Bir kadının ya da adamın evlendijten ya da dogurduktan sonra kendini salması gözüme hep cok cirkin ve nedense pis gözüküyor. Cok da korkuyorum bu durumdan. Daha simdiden hamilelik catlakları kiloları için arastırmalara basladm. Böyle korkuyorum ya insallah allah da beni korkumla sınamaz.
Buarada sevgili naz, spor ile birlikte diyet yaparsan daha çok çabuk etki görürsün üstelik sarkmalarn da az olur. Bir uzmandan yardım al, devlet hastanelerinde falan diyetisyenler var seni doğru beslenmen için yönlendirirler.
dogum demek canindan can cikmasi demek,bi cana hayat vermek demek.
dogum sonrasi kadin eger obez degilse ve o adam karisiyla dalga geciyorsa ben o adamin alnini karislarim.
oyle bebek olunca evde spor yapayim,fitnessa gideyim filan cok mu kolay,hele ki bebege bi basina anne bakiyorsa.
dogum yapan kadin sisman olsa bile pis cirkin gorunmez,onun yuzundeki nur yeter.
catlakta genetiginde varsa ne yaparsan yap onleyemeyecegin bisey,istersen zeytinyaglarina bulan,10 dk icinde harita gibi olabilir insan.
ben bunlari yaziyorum cunku uslup yanlis,pis igrenc dedigi seyi de insan genelde deneyimlemeden gozunu kapatmaz.
birde kilo almak sadece yeme icmeyle alakali degil,ciddi anlamda hormonel problemlerden de kaynaklanan durumlar var,mesela tiroid..senelerce manken gibi gezen insanlar bikac ay icinde ne yazikki ani kilo artisi yasiyorlar,hakikaten su icseler yariyor.
bende dogum yaptim,14 kilo aldim,56 ile hamile kalmistim simdi 52 kiloyum ama su sizin tanimlamalarinizi asla bi anne icin kullanamam..cunku benim gozumde hepsi kadindan ote melek.
Zaten ben bir sağlık problemi yoksa kilo alması gözüme hos gelmiyor demistim ilk mesajımda. Üstelik iğrenç de demedim. Kiloya bağlı terlemeler va vs birlesince çirkin gözüküyor gözüme sadece. Tabiki hepsi ulvi varlıklar. Ama sırf oburluktan yiyip yiyip kilo alanlara söylüyorum ben. Yoksa bebeği bırakacak yer yoksa yeme icmelere dikkat edilip zamanla kilo verilir. Çatlaklar icin bisey demedim zaten. Benim rahatsız oldugum ve kendimde görmek istemediğim sey oburluga dayalı kilo. Ve üstelik hic kimse ne benim kilomla ne de kilosuzlugumla dalga gecemez, ben kociskolara iyi görünmek icin kilo almamalı demiyorum ki. Bir kadın her zaman güçlü olmalı, kendi bedeni üstünde söz sahibi olabilmeli. Kilosundan rahatszsa iştahına söz geciricek kilo almycak..
Tabiki bunlar kilosundan rahatsız olan kisiler icin gecerli. Halinden memnun olan kadınlara da saygım sonsuz. Hem fütursuzca yemek ye hem de kilodan sikayet et, ben bunu hos bulmuyorum. Ama görüyorum burda herkes en azından bir çaba içinde, ne güzel.
Yani hamile oldugu icin ya da emzirdigi için löp löp hamurislerini yemek de bana pek masum gelmiyor. Bebege zarar vermeyecek sekilde az kalorili yemek listeleri var, şu zamanda her sey mümkünken herhangi bir sağlık problemi de yoksa kisinin fazla fazla kilo alması benim icin hos değil. Bunları söylerken de kendimi koyuyorum o kisilerin yerine bi yerde kendimi elestiriyorum. Kendi bedenim üstündeki kararlarımı yazıyorum. Baskalarının hayatlarından banane yoksa, ister kilo alsinlar ister almasınlar. :)
Zaten ben bir sağlık problemi yoksa kilo alması gözüme hos gelmiyor demistim ilk mesajımda. Üstelik iğrenç de demedim. Kiloya bağlı terlemeler va vs birlesince çirkin gözüküyor gözüme sadece. Tabiki hepsi ulvi varlıklar. Ama sırf oburluktan yiyip yiyip kilo alanlara söylüyorum ben. Yoksa bebeği bırakacak yer yoksa yeme icmelere dikkat edilip zamanla kilo verilir. Çatlaklar icin bisey demedim zaten. Benim rahatsız oldugum ve kendimde görmek istemediğim sey oburluga dayalı kilo. Ve üstelik hic kimse ne benim kilomla ne de kilosuzlugumla dalga gecemez, ben kociskolara iyi görünmek icin kilo almamalı demiyorum ki. Bir kadın her zaman güçlü olmalı, kendi bedeni üstünde söz sahibi olabilmeli. Kilosundan rahatszsa iştahına söz geciricek kilo almycak..
Tabiki bunlar kilosundan rahatsız olan kisiler icin gecerli. Halinden memnun olan kadınlara da saygım sonsuz. Hem fütursuzca yemek ye hem de kilodan sikayet et, ben bunu hos bulmuyorum. Ama görüyorum burda herkes en azından bir çaba içinde, ne güzel.
Yani hamile oldugu icin ya da emzirdigi için löp löp hamurislerini yemek de bana pek masum gelmiyor. Bebege zarar vermeyecek sekilde az kalorili yemek listeleri var, şu zamanda her sey mümkünken herhangi bir sağlık problemi de yoksa kisinin fazla fazla kilo alması benim icin hos değil. Bunları söylerken de kendimi koyuyorum o kisilerin yerine bi yerde kendimi elestiriyorum. Kendi bedenim üstündeki kararlarımı yazıyorum. Baskalarının hayatlarından banane yoksa, ister kilo alsinlar ister almasınlar. :)
Valla doğum yapmadım şimdi bana sen konuşma dicekler ama genetiğim kilo almaya çok müsait annem annanem teyzem üçü de maşallahı var koca meme koca popo. Çok da iştahlılar ben de öyleyim.
Ben bikaç kilo alınca deliriyorum. Pantolonunu ilikleyemezsem o pantolon sıkarsa sinir krizleri geçiriyorum. Otururken falan azcık göbek rahatsız ediyor. Gerçekten kilo alma duygusunu merak ediyorum. Kilo almam için bütün gün evde uzanır pozisyonda olmam lazım sanırım. 55 kiloyum. 60 olduğumda iş yerinde sıkıntıdan afakanlar geliyodu. Karnımı göbeğimi kesip atmam gerekiyodu ki spor yapmam ev hanımı bir anneden çok daha imkansız. Bi şekilde 5 kilo attım.
Tamam genetik yatkınlık denen bişey var. Türk kadının vücut yapısı ve beslenme tarzı da malum. Ama hunharca kilo almak açıkçası tembellik gibi gibi geliyor. Büyük konuşmiyim de zayıf karakterli başladığı işi bitiremeyen iradesiz insanlAr obezler. Depresyon olur psikolojik rahatsızlıklar olur ancak öyle kabul edebilirim bu hunharca kilo almayı.
Koca falan hikaye. Fiziksel ve ruhsal sağlık için kilo vermek şart.
Ayy obez olacağım bu gidişle 6 aylık bebek emziriyorum sürekli yemek hayal ediyorum hep açım duymuyorum ah şurda saraylar börekler mantılar biri yanıp da getirir ah ah
Annem anneannem teyzelerim şeker hastası,gebelikte bende de çıktı,oğlum 2 yaşında insülin direnci beni de yoklamaya başladı, Karatay beslenmesine geçtim tatlıyı karbonhidratı bırakmak kolay mıydı hayır ama insan biraz önünü görecek dikkat edecek sıkıntı varsa doktora gidecek
Karatayla ben zamanında 8 kilo verdim. Ekmek tatlı şeker kesince azcık yürüsen gidiyo zaten. Bebek varsa da havalar güzel şimdi. Koy arabaya çık bi saat yürü parka götür akşam saati bi mamasını yedir hem çocuk rahatlar hem anne.
Ben çok kolay kilo alıyorum. 60 benim sınırım. 60ı görünce delirme başlıyor. 52ye kadar düşmüştüm bir ara karatayla. Yine öyle bir hedefim var vakit bulabilirsem. Bizimkilerde de hem şeker var hem de kalçalar alıyı başını gidiyo hepsi armut. O yüzden çok korkuyorum. Benziyorum da zaten tip olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?