Doğumdan sonra 3 kilo fazlam kalmıştı fazla dediğim 1.64e 57, şimdi 52ye düştüm ben de, böyle iyi, daha sağlıklı hissediyorum
Doğumdan bir hafta önce ve bir hafta sonra...
Her kadın bakımlı olmalı güzel görünmeli ama hem her şeye yetişicem hem güzel görünücem diye yıpratmasın insanlar kendilerini. Ben doğum yaptığım güne kadar okuluma gittim hukuk fakültesinde okuyorum. Ders mi çalışayım, Bebek'le mi uğraşayım, eve mi bakayım? Herkesin her şeye vakti olmuyor malesef. Kimse kendini salmasın ama durum bu. Ev hanımı olsam her şey daha kolay olurdu1 hafta için normal rahim normal boyutuna dönüyo kanaman şişkinliğin vs
Çatlak için birsey yapılamaz o genetik sanırım kimi çatlıyo kimi çatlamıyo ama çocuk herseye bedel diye kendine salmak...bence yanlış elbette herseye bedel ama 20 ay emzirmeden sonra mayalı hamur gibi olan göğüslerimi yaptırmak istemem de çok insani,çirkin duruyor yani hani bunu annelik şu bu diye örtemeyiz göz var nizam var, oğlumu dibine kadar emzirdim ama kadın olarak kendimi güzel görmek de istiyorum
Her kadın bakımlı olmalı güzel görünmeli ama hem her şeye yetişicem hem güzel görünücem diye yıpratmasın insanlar kendilerini. Ben doğum yaptığım güne kadar okuluma gittim hukuk fakültesinde okuyorum. Ders mi çalışayım, Bebek'le mi uğraşayım, eve mi bakayım? Herkesin her şeye vakti olmuyor malesef. Kimse kendini salmasın ama durum bu. Ev hanımı olsam her şey daha kolay olurdu
Zaten ben bir sağlık problemi yoksa kilo alması gözüme hos gelmiyor demistim ilk mesajımda. Üstelik iğrenç de demedim. Kiloya bağlı terlemeler va vs birlesince çirkin gözüküyor gözüme sadece. Tabiki hepsi ulvi varlıklar. Ama sırf oburluktan yiyip yiyip kilo alanlara söylüyorum ben. Yoksa bebeği bırakacak yer yoksa yeme icmelere dikkat edilip zamanla kilo verilir. Çatlaklar icin bisey demedim zaten. Benim rahatsız oldugum ve kendimde görmek istemediğim sey oburluga dayalı kilo. Ve üstelik hic kimse ne benim kilomla ne de kilosuzlugumla dalga gecemez, ben kociskolara iyi görünmek icin kilo almamalı demiyorum ki. Bir kadın her zaman güçlü olmalı, kendi bedeni üstünde söz sahibi olabilmeli. Kilosundan rahatszsa iştahına söz geciricek kilo almycak..
Tabiki bunlar kilosundan rahatsız olan kisiler icin gecerli. Halinden memnun olan kadınlara da saygım sonsuz. Hem fütursuzca yemek ye hem de kilodan sikayet et, ben bunu hos bulmuyorum. Ama görüyorum burda herkes en azından bir çaba içinde, ne güzel.
Yani hamile oldugu icin ya da emzirdigi için löp löp hamurislerini yemek de bana pek masum gelmiyor. Bebege zarar vermeyecek sekilde az kalorili yemek listeleri var, şu zamanda her sey mümkünken herhangi bir sağlık problemi de yoksa kisinin fazla fazla kilo alması benim icin hos değil. Bunları söylerken de kendimi koyuyorum o kisilerin yerine bi yerde kendimi elestiriyorum. Kendi bedenim üstündeki kararlarımı yazıyorum. Baskalarının hayatlarından banane yoksa, ister kilo alsinlar ister almasınlar. :)
orasi oyle..tabiki insanin bedenini kontrol edebilme meziyeti olmali.
ben 6 ay emzirdim oyuzden kilolar icin diyete baslamak benim icin sorun olmadi,gercekten sutum yetmiyordu yorgunluktan bitkinlikten.
ama 2 sene araliksiz emziren kadinin kilosu da oturmaz memesi de sarkar,bu normal.
emzirmek cok cabuk kilo verdirir diyorlar dogrudur ama bi yandan da cok aciktirir cok.
emziren tum arkadaslarim emzirdiklerinde kan ter icinde kaliyordu,cok acikiyorlarmis ozellikle ilerleyen donemlerde.
insan saglikli beslenmeyi birakin beslenmeye vakit bulamiyor ki nasil surekli sebze yemekleri sutlu tatlilar yapsin.
icini bastirsin diye pogaca yer,bi cikolatayla tatli krizini sondurur.
yani hicbisey yasanmadan anlasilmaz.
catlak konusu da insanin iradesi disinda bisey..
Ben 20 ay emzirdim, çocuk uyurken yemekte yapılıyo, insan işte kendini poğaça böreğe alıştırmayacak, mesela ben çok çok köfte yapıp dolaba atıyodum çıkarıp kızartmak 5 dk, olmayacak şeyler değil yani, Batman'da yaşıyorum ne ailem ne eşimin ailesi yanımızda
bende yurtdisinda dilimden ailemden uzak yasiyorum,dana etine domuz karistirmayan kasap bulmak hayal yasadigim yerde,insan olse kapisini acan olmaz,ustune tek basina lohusalik,kolik bebek,ayda en az 2 kere goreve gitmek zorunda kalan es..
doguma 40 bedenle girdim,4,5 ay sonra 36 bedendim.
birde oglum dogum sirasinda olumden dondu,cidden verilmis sadakamiz olmasa oyle bi dogumdan sag cikamazdi yavrum..
iste bu noktada kucaginda saglikli bebegi olan kadin sansli kadin,illa ki gider o kilolar,zaten kilosundan rahatsiz olan herkes eninde sonunda kilo verir.
Abur cubur sana da bebeğine de yararı olmayan şeyler, rejime girmektense evini abur cuburdan temizle meyve sebze doldur, tatlı istediğinde meyve kurusu ile ceviz fındık ye. Hem emzirdiğin için doğru beslenirsen çok daha kolay verirsin kiloları. Ekmek pasta börek falan uzak dur tabi bunlardanCanım zaten gün boyu hep ayaktayım abur cubur gece yemeleri bu hale geldim
Çocuk doğurmuşsun haliyle biraz göbek olur kilo kaçınılmaz ama 8 ay az bir zaman değil aslında biraz dikkat edebilirsin 44 beden bana epey fazlaca geldi abur cuburu kesmekle başlayabilirsin. Süt olsun diye çok yiyorsan yeme mesela, çünkü sütü çoğaltan şey su ve bitkisel çaylardır. Anneler yemeye bahane arıyor azıcık
Naz eski konunada yorum yapmıştım bunlar şeker ve tiroit belirtisi kilo almanin yani sira baska belirtilerinde vardi diger konunda yaziyor eğer doktora gitmediysen git derim önce doktora git sonra diyete başla. Tiroit. Şeker. B12 ve kansızlık bunlara baktır.Konuya farklı bir Başlık bulamadım 8 ay önce doğum yaptım hiç kilom yoktu emzirme süreci 10 kilo aldım karpuz gibi göbeğim var son günlerde eşim göbeğimle hep dalga geçmeye başladıçok üzüldüm diyete başladım hedefim 38 beden olmak
katılıyorum.Naz eski konunada yorum yapmıştım bunlar şeker ve tiroit belirtisi kilo almanin yani sira baska belirtilerinde vardi diger konunda yaziyor eğer doktora gitmediysen git derim önce doktora git sonra diyete başla. Tiroit. Şeker. B12 ve kansızlık bunlara baktır.
Doğumdan bir hafta önce ve bir hafta sonra...
Mekik çekin göbüşlere birebir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?