anneanneye babaanneye guvenilerek cocuk dogurulmaz eger onlara baktirmak icin cocuk doguranlar yada doguracak olanlar var ise hic bosuna dogurmayin kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil kendinize guvenmiyorsaniz dogurmayin
anneanneye babaanneye guvenilerek cocuk dogurulmaz eger onlara baktirmak icin cocuk doguranlar yada doguracak olanlar var ise hic bosuna dogurmayin kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil kendinize guvenmiyorsaniz dogurmayin
kimse evlatlarına güvenip de elden ayaktan da düşmesin o zaman, kimse kimseye bakmak zorunda değil
evet bana hiç güvenmesin çok güvendiği damadı ve kızı baksınnkimse evlatlarına güvenip de elden ayaktan da düşmesin o zaman, kimse kimseye bakmak zorunda değil
şuanda onun için çalışıyorumm kimseye muhtaç olmamak için kimseyi kimseye muhtaç etmesin evet ama zamanında hem muhtaç olan ve geri çevirdiğiniz insanlara çıkar genelde yollar.çook duydumm parayla değil sırayla derler bu işlerramin allah dusurmesin zaten dusse bile gelin evlattan once atar kapiya mazallah
ha bide su var ben ilerde elden ayaktan duserim yaslaninca bana kim bakar diye cocuk doguruyorsaniz bu mantiktaysaniz tabiki boyle sorunlarda yasarsiniz cocuk bana baksin diye dogurulmaz
şuanda onun için çalışıyorumm kimseye muhtaç olmamak için kimseyi kimseye muhtaç etmesin evet ama zamanında hem muhtaç olan ve geri çevirdiğiniz insanlara çıkar genelde yollar.çook duydumm parayla değil sırayla derler bu işlerr
amin allah dusurmesin zaten dusse bile gelin evlattan once atar kapiya mazallah
ha bide su var ben ilerde elden ayaktan duserim yaslaninca bana kim bakar diye cocuk doguruyorsaniz bu mantiktaysaniz tabiki boyle sorunlarda yasarsiniz cocuk bana baksin diye dogurulmaz
Siz de zaten fırsat kolluyorsunuzNe diyim o kaynana sizin elinize düşerse ne olur. Ama ben ne kadar kendinizi haklı görseniz de size katılmıyorum. Kötülüğe kötülükle karşılık verilmez vicdanımız bunun için var. Çocuğuma bakmıyo diye elden ayaktan düşünce de ben ona bakmayacam demem diyemem. Böyle söyleyen biri vardı anneannemlerin mahallesinde. Gelin kaza geçirdi belden altı tutmuyo ve ona garip ama kaynanası bakıyo. Yani hiçbirzaman büyük konuşmamak lazım; seni eve sokmayacam sana bakmayacam vs bunlar ciddi sözler...
kim bu mantıkla çocuk doğurur ki? burda insanlık önemli. sizin mantığınızla hiç insan ilişkileri denen bişey olmasın herkes kendi kendine yaşasın. ama Allah korusun yarın elden ayaktan düşerseniz yatağınızda kendi kendinize ölümü beklemeyi mi düşünüyosunuz merak ettim. ayrıca önce gelinin kapının önüne koyacağı konusunda o kadar da emin olmayın. benim babaanneme annem bakıyor. kendi kızı aylardır görmeye bile gelmedi. herkes bir olmaz.
kim bu mantıkla çocuk doğurur ki? burda insanlık önemli. sizin mantığınızla hiç insan ilişkileri denen bişey olmasın herkes kendi kendine yaşasın. ama Allah korusun yarın elden ayaktan düşerseniz yatağınızda kendi kendinize ölümü beklemeyi mi düşünüyosunuz merak ettim. ayrıca önce gelinin kapının önüne koyacağı konusunda o kadar da emin olmayın. benim babaanneme annem bakıyor. kendi kızı aylardır görmeye bile gelmedi. herkes bir olmaz.
sizin soylediginiz bu mantiga cikiyor benim soylemis olduklarim degil.yukardaki yazinizi tekrar okuyun.evet insanlik cok onemli .o bana kotuluk yapiyor bende ona yapayim gibi gibi seylerle insanlik olmuyor iste. yada aman ben simdi ona bakayim ne kadar kotu olursa olsun ilerde dusersem oda bana bakar buda cikarci davranmaktir diger adida iki yuzluluktur.herkes kendi kendine yasasin diye bir ifade yazmadim bunu siz soyluyorsunuz.rabbim elden ayaktan dusermeden alsin ama sayet olurda yataklara duserim evet aynen oyle yanliz basima olmeyi tercih ederim zaten insan yanliz dogar ve yanliz olur.etme bulma dunyasi keske insanlar birbirlerine tahammul edebilmeyi ogrenseler cikarciliktan cikabilseler .
canım senin yerinde olsam kayınvalideme değil de eşime daha çok kızardım... hafta sonu gezmek için(ayda bir de olsa) çocuğu bırakmak istiyo.
o sadece senin bebeğin değil eşinin de bebeği... vebiz çalışan hanımlar çocuklarımızla zaten kısıtlı zamanlar geçiriyoruz... hafta sonlarında daha çok onların da hakkı var... kızıma ilk hamile kaldığımda ve ilk bebekliğinde eski günlerin kısmî sorumsuzluğunu özlemiştim şahsen de ...şimdi hayret ederek farkettim ki(senin konunda vesile oldu) bu duruma iyice alışmışım... yanımızda da hiç aileler olmadığı için belki de... siz de zamanla alışırsınız canım...
ben sizin söylediğinize atfen kinaye yapmıştım. yanlış anlaşılmışım. benim demek istediğim şu ki. kimse hiç bişey yapmaya mecbur değil. ne büyükler torunlara bakmaya, ne de küçükler ileride büyüklere bakmaya. bakan da insanlık yapmış olur, iyilik yapmış olur. hakkı ödenmez. doğarken yalnız doğmadım, doğar doğmaz anneciğim kucakladı beni, ölürken de yalnız ölmek istemem. Allah korusun inşallah.
canım senin yerinde olsam kayınvalideme değil de eşime daha çok kızardım... hafta sonu gezmek için(ayda bir de olsa) çocuğu bırakmak istiyo.
o sadece senin bebeğin değil eşinin de bebeği... vebiz çalışan hanımlar çocuklarımızla zaten kısıtlı zamanlar geçiriyoruz... hafta sonlarında daha çok onların da hakkı var... kızıma ilk hamile kaldığımda ve ilk bebekliğinde eski günlerin kısmî sorumsuzluğunu özlemiştim şahsen de ...şimdi hayret ederek farkettim ki(senin konunda vesile oldu) bu duruma iyice alışmışım... yanımızda da hiç aileler olmadığı için belki de... siz de zamanla alışırsınız canım...
zaten çoğu kişinin kabul etmek istemediği bu.eşlerine kızmaları gerekirken kaynanaya kızmak daha kolay geliyor.çocukla gezilmiyormu yani.evliliğe sorunu çocuk mu getirdi.madem doğurmasaydınız.oğlum 22 yaşına girecek ayrı kaldığım gün en fazla 15 gündür.herşeyleriyle ben ilgilendim.gezdikse çocuklarımızla gezdik,yedikse çocuklarımzla yedik.biz onlarsız bir şey yapmadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?